רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
שר התחבורע ביטל את התקנה שמחייבת נהגים מעל גיל 40 בזמן חידוש רישיון לעבור בדיקת חדות ראייה ועמידה בקרטריונים לנהיגה בטוחה- כאופטומטריסט שמעביר בדיקות רישיון ישנם מעל 15% נכשלים בבדיקה שרובם מודים לך על זה שלא ידעו ומהווים סיכון לעצמם ואחרים,אסור להם לנהוג בלי עדכוו מרשם או הרכבה של משקפיים בזמן נהיגה . נהגים מקצועיים הדרישה מחמירה יותר בבדיקה- ובשינוי התקנה נוצר מצב שלא יבדקו מגיל 18 שעשו רישיון עד גיל 65 - מסכן את כולנו . לא מצליח להבין את זה שאוטו עושה טסט כל שנה - נהג פעם ב 50 שנה . זה שאין משטרה על הכבישים - עכשיו גם יותר נהגים שלא רואים -מסוכן ועצוב. מבחינתי שהבדיקה תעשה במשרד הרישוי לא אצלנו - רק לא לוותר על הבדיקה החשובה ומצילת חיים הזו.
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 26 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום לכולם לאחרונה רכשתי רכב חדש ואני מנסה למכור את הרכב הישן. מדובר ברנו מגאן דור 2 שנת 2006, הרכב במצב מעולה לשנתון.עם טסט לשנה ולאחר טיפול גדול. לצערי הרב אין כלל ביקוש לרכב שעל פניו הוא מצויין מכנית ובטיחותית. המחירים שהציעו לי מגוחכים. נכון לעכשיו שעדיין יש ביטוח לרכב אני משתמש בו לעתים על מנת שהמכלולים יעבדו.האם בשלב מאוחר יותר כשהביטוח וטסט יסתיימו כדאי יהיה להעמיד את הרכב ? האם ישנן עלויות שעלי לקחת בחשבון? האם לחכות למבצעי גריטה של המדינה? (אם זה קיים עדיין). אובד עצות!!
הודעה אחרונה מאת snad, -
-
- 1 תגובות
- 515 צפיות
כותרת! ספציפית בשביל טיפול בפיג'ו 107 תודה!
הודעה אחרונה מאת מולטיפלה 05, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
בחודשים האחרונים (מאז שפתחו את 3 הנתיבים משער הגיא לירושלים), קורה באופן די תדיר בשעות הבוקר שעומדות ניידות משטרה עם ממל"ז בשני מיקומים: - על השוליים בין מחלף נווה אילן למחלף שורש. מכיוון שהשוליים צרים, הדלת בולטת מעט לתוך הנתיב. - במחלף שער הגיא, על אי התנועה בין הכביש לבין הירידה לכיוון בית שמש, ממזרח למערב. שני המיקומים מסוכנים מאוד, גם לשוטרים וגם לתנועה (במקרה הראשון, מכוניות בנתיב ההשתלבות סוטות לנתיב הימני בשל הדלת הבולטת ובמקרה השני, השוטר מופיע בהפתעה אחרי סיבוב, ואנשים בולמים בלחץ). מעולם לא ראיתי אותם כשהם עצרו מכונית (אף פעם אין מכונית נוספת לידם) - כנראה גם כי לא באמת ברור איך אפשר להפעיל ממל"ז בתנועה כה צפופה בארבעה נתיבים, וגם כי אין באמת טווח מס…
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 5 תגובות
- 692 צפיות
יש לי גגון אלומיניום פשוט שעליו אני מרכיב את מתקן האופניים, אבל זה כבר בלתי נסבל עם השריקות בנסיעות ופירקתי אותו. אם מישהו התקין גגון מקורי, אשמח לדעת אם הוא שקט. הגגון המקורי אומנם לא זול, אבל גגון זו הדרך היחידה להוביל אופניים ברכב הזה.
הודעה אחרונה מאת iluxxxa, -
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
בכל פעם מחדש זה קורה - כתב הרכב מקבל רכב היברידי נטען, נוסע איתו 300-500 ק"מ ליום ומתפלא שהוא לא מתקרב אפילו לנתון צריכת הדלק המפורסם. היום זה קרה ב-ynet עם המיני ההיברידית הנטענת. הרכב עשה רק 16 ק"מ לליטר במקום 40. פער מטורף. הוספתי שם תגובה (מעניין אם תתפרסם): נתון צריכת הדלק של רכבים היברידים נטענים מחושב לפי תחשיב מסובך שמנסה לקחת בחשבון את העובדה שבנסיעה יומיומית, אחוז ניכר מהנסועה נעשה בחשמל. ניקח את הנתון הנמדד ע"י הכתב של 31 ק"מ על חשמל בלבד. נניח שאדם עובד במרחק של 35 ק"מ מביתו ויש לו עמדת טעינה בבית ובעבודה, הרי שבכל יום הוא יסע רק 8 ק"מ על בנזין והשאר על חשמל. ובסה"כ ב-200 ימי עבודה בשנה הוא יסע 12400 ק"מ על חשמל ו-1600 על בנזין. נוסיף לכך מספר נסיעות קצ…
הודעה אחרונה מאת erezarmo, -
- 0 תגובות
- 555 צפיות
אהלן אנשים. בפג'ו 108 כמו בעוד רכבים רבית מתחת לפגוש הקדמי יש מן מגן בוץ מגומי. הוא נורא נמוך אז בכל פעם שמתקרבים קצת יותר מידי למדרכה אפילו אם היא נמוכה הוא משתפש. במידה והוא יקרע לגמרי. זה סיפור יקר להחליפו? מישהו יודע איך קוראים לחלק באנגלית על מנת שאוכל להזמין מחו"ל במידת הצורך? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Alkash, -
בואו, אף אחד לא הולך לקנות את ה-SQ7 כי הוא בדיוק משלב את המרווח שאתם צריכים עם היוקרה שאתם רוצים. אתם תקנו אותו כי "על הז' שלי הכל. אני רוצה!". גם רוני רוצה. צילום: דניאל אדמון.
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
- 2 תגובות
- 912 צפיות
שלום, כמה אמור לעלות החלפת טיימינגלגולף שנת 2010. כל כמה שנים\ק"מ מומץ להחליף. תוד
הודעה אחרונה מאת Jumper, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
מישהו מתעסק בחניון שלנו עם אחת מעמדות הכיבוי ושוטף בה את הרכב. מילא שוטף, גם גורם נזק לעמדה ופעם אחת אף חתך את הצינור כדי שיהיה לו יותר קל לשטוף את הרכב. אזיקון על דלת העמדה לא עוזר כי הוא מגיע עם כלים. הפתרון הוא מצלמה, אבל באיזור הזה של החניון שלנו, קשה להסליק אותה ואין איפה לשים את ה - DVR שלה. עלה לי רעיון לרכוש מצצלמה לרכב ולשים ברכב של הדייר שהחניה שלו משקיפה לכיוון עמדת הכיבוי. יש דיירים שיש להם רכב נוסף שבקושי זז. נבקש מהם לחנות בחניה הזו (נחליף זמנית חניות בין הדיירים) ונשתמש במצלמה לאתר את המפגע. טווח הצילום מהחניה לארון הכיבוי - כ - 10 מטרים. לאחר לאחר כל ההסבר הזה - איזה מצלמה מומלץ לרכוש?
הודעה אחרונה מאת alechko01, -
- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום חברים. ערכתי חיפוש, אך ללא תוצאות. מה זה אומר SRF?
הודעה אחרונה מאת -Sparco-, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 10.6 אלף צפיות
היי, איך אפשר לבדוק שנת ייצור של רכב, מבלי לבקש את זה מהחברה עצמה? תודה לעונים!
הודעה אחרונה מאת hondacivic02es, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יש לי שברולט ספארק 2017 מצויינת,אצלי כבר 7 חודשים,עשתה 9 אלף ק''מ. בסך הכל רכב חסכוני מאוד,אוכל 1-15 משולב! מבחינת הנוחות,היא לא משהו והכיסא של הנהג דופק את הגב (המלצות בקשר לזה?!) מבחינת נסיעה סבבה לגמרי..אבל יש רעשים במהירות גבוהה,היא סוחבת מצויין משפחה שלמה. את הרכב קניתי ב75 אלף שקל ואני שוקל אולי לתת את הרכב לחברת ליסינג(אלבר,אביס וכו') ואולי להביא רכב עם יותר כוח ונוחות יותר ורכב. בסגנון של סקודה אוקטביה. מה מציעים לי? יעשו טרייד אין איתי בכלל? לא רוצה להוסיף כלום..אולי איזה 5 אלף תוספת.
הודעה אחרונה מאת artemtolstykh, -
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
עלה לאבי הצורך להתקין מצלמת אבטחה שנועדה לפקח על עבודתו של הנהג אותו הוא מעסיק. האם ישנה דרך להתקין מצלמת אבטחה בארגז של המשאית? מובן שנדרש ציוד שעובד ב24V, או שכולל ממיר מתח כזה או אחר. מה לגבי ההפעלה כשהמנוע כבוי ? מעמסה על המצבר, על האלטרנטור, אולי מצבר חיצוני בנוסף למצברים של המשאית? רעיונות לציוד ודרך ההתקנה יתקבלו בברכה. המצלמה נועדה לצלם בשעות היום את ההולך במשאית, ומובן שנדרש מכשיר DVR שישמור את הצילומים לכמה ימים. בלילה לא נדרש צילום, אך לאורך שעות היום ייתכנו לעתים שעתיים ומעלה בהם המנוע לא יעבוד. תודה.
הודעה אחרונה מאת khc, -
שלום, קוראים לי אור, וגם אני לא מבין למה שמישהו ישאיר למעלה ממאתיים אלף שקל בסוכנות מזדה/סובארו, כאשר אפשר לרכוש בחצי מהמחיר וורמהאצ' יותר חזקה, יותר פרקטית, יותר שימושית, יותר מהירה, יותר נוחה, יותר חזקה כבר אמרתי? - היייי אוווררררר זה היה הנאום הראשון שלי בקבוצת התמיכה לחובבי הגה אנונימיים ע"ש לאון טורבו שליט"א, אותה פקדתי לאחר שהתחלתי לאבד שפיות עקב חוסר ההגיון הזה - למה שמישהו נורמלי ישקיע כפול שתיים כסף בשביל חלקי שתיים כוח? זה לא הגיוני, סאומו! אבל אז יום אחד היו דפיקות בדלת, ומולי עמדו זוג אנשים שנראים כמו מורמונים ושאלו: Do you have a minute to talk about our lord and savior, Rear Wheel Christ? זרע הפורענות נשתל. -- דיסקליימר: נקודת ה…
הודעה אחרונה מאת nirurshon, -
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם איך אפשר לקבל מדבקה של הפורום ? מאוד הייתי רוצה לקבל מדבקה אם מישהו יודע איך או למי לפנות ישמח מאוד
הודעה אחרונה מאת dadush1, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 950 צפיות
לילה טוב, הסתכלתי במפרטים של כמה רכבים חדשים חלקם מפוצצים במערכות בטיחות מתקדמות וכו', והופתעתי מהמספר הנמוך של כריות האוויר, לדוגמא- מאזדה 6, סונטה, 3008, קשקאי, 6 כריות אוויר. פריוס, לאון, 7 כריות. במג'נטיס שלי שנת 2008 יש עשר כריות אוויר, מה אני מפספס ?
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
- 0 תגובות
- 614 צפיות
באופן אישי ממש לא אכפת לי איך זה נוסע, אבל הייתי שמח לשמוע איך זה נשמע, או אפילו פשוט לשים בסלון בתור יצירת אומנות.
הודעה אחרונה מאת Fazer, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
בשנים האחרונות יצא לי לנסוע לא מעט ברכבי הסעות מסוג מיניבוס (sprinter,crafter וכו). הדבר שמשותף לכל אותם כלי רכב זה מתלים נוקשים כמו של רכב קארט. המתלים כל כך קשים שמעבר על פס האטה במושב האחורי מרגיש כאילו מישהו בעט לי בעכוז. האם זו תופעה ייחודית לארץ? האם מדובר בגרסא זולה של הרכב עם מתלים שמיועדים למשא(זו תאוריית הקונספירציה שלי)? אשמח אם יודעי דבר יוכלו לשפוך קצת אור.
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
חברים מה המצב ! כאזרחים במדינת השמש הנצחית כולנו מכירים את החשיבות של הרכבת משקפי שמש בקיץ בזמן נהיגה. מאחד כדי לשמור על בריאות העיניים ומעידך בגלל שמדובר באביזר בטיחות חשוב ביותר. מי מאיתנו לא מכיר את ההולך רגל שמופיע פתאום על הכביש העירוני מתוך כתם של סנוור בשעות הבוקר או לחילופין העינוי של נסיעה לכיוון מזרח בכביש 1 לאחר הזריחה. אנחנו כנהגים אכן מרכיבים משקפי שמש, אבל רובנו מתעלמים מאיכותם וכאן כמו שאומרים קבור הכלב. משקפי שמש אפשר לחלק לשלוש קבוצות עיקריות: א. משקפי אופנה אשר שמים דגש על העיצוב. ב. משקפי שמש אופטיות עם מספר (כמו משקפי ראייה כהות) ג. משקפי שמש מקצועיות אשר שמים דגש על הטכנולוגיה שנכנסת לעדשה. נתמקד בקבוצה הראשונה "משקפי או…
הודעה אחרונה מאת Yurgus Mytullus, -
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
דווקא מעניין : https://goo.gl/jhtdFC לדעתי מאזדה מפגיזה בטכנולוגיות חדישות ומתקדמות, באמת לא רע, דעתכם?
הודעה אחרונה מאת raniAA, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אחרי שנרכשה בידיי קונצרן רנו-ניסאן, מיצובישי מתחילה במימוש תוכנית ה"מכוניות נישתיות" שלה, ומשיקה את האקספנדר. מיניוואן עם לוק עתידני להפליא, וממדים קטנים משל האאוטלנדר. אם תהיה תקינה אירופאית, יש סיכוי שנראה אותו גם כאן.
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום, ראשית תודה מראש למגיבים. אבי רכב רכב פרטי מיד ראשונה מאדם פרטי, כאשר במועד הקנייה הרכב הגיע אם מספר חודשי טסט שרשומים על פרטי שם הבעלים הקודמים. בקרוב אבי זקוק לבצע חידוש רישיון רכב (טסט), וטרם הוא קיבל שובר תשלום אגרת רכב על שמו ופרטיו, ואף הנהיגה כעת מתבצעת באמצאות רישיון הרכב על שם הבעלים ממנו הרכב נקנה. שמתי לב כי באתר הרישוי https://ecom.gov.il/voucherspa/input/260 קיימת אופציה לשלם , האם זה מומלץ במצב זה? ואיזו אופציה לבחור בין- "חידוש רישיון רכב", או "הפקת כפל רישיון"? - מה העלות המשוערת לרכב שעלה על הכביש בשנת 2010 , קמוצה 3 , רכב פרטי.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
כהרגלה בקודש, מציעה סמל"ת כרגע הנחה של 22,000 עד 23,000 שקל על אלפא רומיאו ג'וליה וג'ולייטה. כלומר, שיטת מצליח שלהם תמיד לתקוע מחיר גבוה, לנסות למכור, ואז כעבור כמה חודשים עד שנה לחתוך באופן חד במחיר. לדעתי שיטה ממש לא חכמה, לא שיווקית, לא תדמיתית, לא צרכנית ולא מעשית. ככה לא שומרים על מותג חזק ועל קהל צרכנים נאמן. Sent from my m2 note using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת dorki, -
- 0 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
לדורקי יש שתי מכוניות, שתיהן צבועות באותו צבע ונוסעות באותם תנאים. אז הוא החליט לבדוק איזה אוטם צבע טוב יותר בשבילן. התוצאות לפניכם.
הודעה אחרונה מאת פבל, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 22 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
אפלקציה ישראלית חדשה תשלם עבור חנייה שהרגע פיניתם. כאשר בפנים אף ממליצים להולכי רגל לשמור על החנייה. אז מעכשיו נראה הולכי רגל נעמדים ושומרים חניות? עד שלבסוף יישפך דם.
הודעה אחרונה מאת showndamty, -
-
- 2 תגובות
- 734 צפיות
היי , יש לי שאלה קצת מפגרת קניתי ג'ריניק לרכב ויש לי מיכל התזה של סבון להקצפה , אתם ממליצים על סבון מסויים , או ששמפו/סבון ידיים זה בסדר ? או שזה יוריד את הברק מהצבע ? שאלה קצת מפגרת אבל מעניין אותי , עד היום שטפתי אותו בלי סבון בכלל
הודעה אחרונה מאת lsdaniel, -
היי, אתמול גיסי היה מעורב בתאונת דרכים. רכב פנה שמאלה באדום וכתוצאה מזה גיסי פגע בו. הרכב קיבל מכה כה גדולה שהמנוע נשבר והתושבות שלו נקרעו ממקומן ובנוסף יש פגיעת שלדה. כמובן נפתחו כריות אויר והנזק גדול. מבחינה בריאותית מלבד מכות יבשות ביד ימין וכאב גב, גיסי יצא שלם. כמובן שהשמאי הכריז היום על הרכב כטוטאלוס ואחותי וגיסי הודו שבחרו ברכב הזה ששמר על הנהג בצורה מצויינת. הרכב רק בן 4 חודשים אך ביצע את עבודתו נאמנה בצורה הטובה ביותר. בשבוע הבא יוזמן רכב חדש זהה מסוכנות יונדאי. Sent from my SM-G955F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת armagedon, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יש למישהו מידע כלשהו בנושא?
הודעה אחרונה מאת Escre1, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
אחרי שנה של הבטחות (נשמע כמו שיחה על שטיפת כלים...), אפליקציית הניווט הלאומית שלנו סוף סוף מגיעה לאנדרואיד אוטו - הלכנו לבדוק איך זה עובד.
הודעה אחרונה מאת mavric, -
-
מי מחובר 40 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 704 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- psxr
- nechmya
- santiago
- 1enzo
- FROGIE
- Camaro 92
- שחר 1
- FuriousLift
- יש לי סילברדו
- fatboy1340
- asix
- עוזי ל