רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
בסרטון בכיוון ממול, שוטר קופץ ועוצר רכב. הניידת מוסויית בחניה לא מאמין שמדובר במהירות וגם אין שום תמרור עצור באזור. האם אוכפים זכות קדימה במעבר חציה?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 24 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
יש אתר כזה? לפי דגם מכונית+מנוע? לדוג' פג'ו 107 - במהירות של 110 קמ"ש, 3000 סל"ד. או לחלופין איך אני מגיע לנתון הזה, אם אני בודק רכב ספציפי?
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
-
- 2 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
ב kml.co.il אין כמעט השוואות מ 2017 יש אתר כזה מחו"ל ?
הודעה אחרונה מאת mark_Avn, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
אל תרוצו לקנות אחד כי כבר הכל נמכר. מנוע בנזין של מכונית פורמולה אחד 1.6 V6 4 מנועים חשמליים. סה"כ מעל 1000 כ"ס 0-200 קמ"ש בפחות מ 6 שניות. אפשר לעשות 25 ק"מ על מצב חשמלי. נמכרו 275 מכוניות 2.7 מיליון דולר כל אחד. רק הגה שמאלי, נראה לי שלא אמרו להם שהבריטים קונים את כל הרכבים המשוגעים האלה.
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 10.6 אלף צפיות
מי רשאי לנהוג ברכב? תודה לעוזר
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
היי. הגיע הזמן להחליף את הפריוס 2013 למשהו יותר חדש. ראיתי בחו"ל את הנירו ודי אהבתי והיום יש השקה שלה בארץ ע"י היבואן. יש מישהו שעובד אצל היבואן או בעל פרטים נוספים על ההשקה? אשמח אם מישהו בעל פרטים נוספים יעדכן אודות המחירים, מפרטים וכדומה... תודה.
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 12.9 אלף צפיות
שלום, אני מקווה שאני בפורום המתאים, מחפשת מקום בטוח להשאיר רכב לחמישה ימים ללא תשלום לא רחוק ממרכזית חוף הכרמל. אפילו באחת השכונות באיזור אם יש, אני לא מכירה. אני מקווה שיש פה חיפאים שיכולים לעזור, תודה תודה
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- 3 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכם. ממש הייתי חייב לרשום פה, אולי זה לא קשור ישירות לרכבים, אך זה בכביש שלנו, ברחוב שלנו, וזה בעצם גם כלי תחבורה. היום הייתי עד בפעם המי יודע כמה, למוות מייסר בעיניים. ילדים קטנים, אני לא מאמין שגילם בכלל דו ספרתי, פשוט טסים (ט-ס-י-ם) עם האופניים הללו. היום אחרי העבודה, כאשר החניתי את רכבי ילדון נסע בהם, אני לא מאמין שהוא יסע בפחות מ30 קמ״ש, הוא החליק ונפל. המזל הגדול שלו שהוא נפל על הדשא. נפצע, ירד דם. אני שואל אותכם, נהגים והורים, איך נותנים לילדים האלה את הכלים האלה? איך? הם לא מודעים לזה שזה יכול להרוג אותם? אני עדיין בשוק ופחדים ממה שראיתי. ולומר לכם עוד משהו? בכיתי. כי דמיינתי מה היה קורה אם היה …
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
חברים האוטו הזה פגע בי בשכונה והאמת שאין לי מושג מה סוג האוטו מדובר באוטו הלבן(הרכב שלי זה המאזדה השחורה) http://www.interload.co.il/upload/4032353.png אם מישהו יכול לעזור אני אודה לו זה יכוון אותי לפחות.. ישבתי 3 שעות על המצלמה בשביל למצוא את החרא
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום רב. ברשותי רכב פולקסווגן T-5 (שנת 2012) ) הרכב מותאם לנכים, וברצוני להפוך אותו לרכב רגיל. שאלה 1: איפה אני יכול לבצע פעולה כזאת? למי עליי לפנות? כמה יעלה דבר כזה? שאלה 2: האם ברשיון הרכב קוד הרכב יישתנה מרכב נכים לרכב רגיל? (מבחינת מחיר המחירון, ברצוני שיהיה רשום כרכב רגיל) אני צריך לעשות זאת דרך משרד הרישוי או המוסך? בתודה רבה! אופיר ( https://en.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_Transporter_(T5)#cite_note-facelift-4
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
אני מחפש אחר ג׳יפון חדש להחליף את הקאמרי הקשישה. אני שוקל ברצינות את הטיגואן וביום חמישי שעבר הלכתי לסוכנות עוז בחיפה לראות את הרכב. לאחר התרשמות וקבלת הצעת מחיר (4850₪ הנחה למי ששואל) שאלתי אם יש רכב לנסיעת מבחן בימי שישי, הנציגה אמרה: כמובן, יש את הרכב של בעל הבית בכל יום משעה 9:00 עד 11:00. מעולה אמרתי, ״אז אני רוצה לקבוע שעה ליום שישי הבא״, אין צורך ענתה הנציגה, נתאם לשישי הבא ופשוט תגיע לסוכנות. שוב שאלתי אם לא עדיף לקבוע ביומן והנציגה רשמה לה נסיעת מבחן ביום שישי בשעה 9:00-11:00. עד כאן הכל טוב. במהלך השבוע אפילו קיבלתי טלפון מהנציגה בכדי לוודא שוב שאני מגיע לנסיעת מבחן ביום שישי, ״כמובן נתראה ביום שישי בבוקר״, אמרתי לה. היום בבוקר, נסעתי עם אישתי לסוכ…
הודעה אחרונה מאת alonjp, -
- 22 תגובות
- 12.9 אלף צפיות
שלום לכולם. כבר קרוב לשנתיים נוסע על רכבים מוגדשים יחסית (שלא יתנפלו עליי החזקים) חזקים. מאוד מהנה,אבל כבר מתחיל להימאס מהנעה קידמית,כל הזמן בפירפורים חסרי פאן והרגשה (שלי לפחות) של ביטחון מופרז. לא מזמן נסעתי במגרש סגור על Mx-5 ידנית והבנתי שאני פשוט אפס שלא יודע בכלל לנהוג.מאוד איתגרה אותי הנהיגה וקיבלתי פאן אמיתי,מאותו הרגע חשבתי לקנות רכב שישמש אותי ל״דריפטים״ במסלולים ומגרשים סגורים. קראתי הרבה וחשבתי מה בסכום יחסית נמוך יכול להביא לי מנוע יחסית גדול,גיר ידני וכמובן הנע(א)ה אחורית. אחת האפשרויות שעלתה בראשי היא במוו 328 ידנית קופה בין השנים 93-98. ממה שאני יודע שחוץ מלהחליף/לרתח דיפרנציאל,להרכיב קוילאוברים ומוטות מייצבים אין הרבה עבודה על הרכב (אחרי י…
הודעה אחרונה מאת pipinoadar, -
- 17 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
טיף נידל, דיויד קולטארד, ג'ייסון פלייטו, רואן אטקינסון, כריס האריס ושלל נהגי מירוץ בעבר ובהווה מתחרים במכוניות קלאסיות על מסלול גודווד. כל הסופ"ש משודר Live.
הודעה אחרונה מאת Avia, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ב.מ.וו סוף סוף החליטה להיכנס לסגמנט הקרוסאוברים הממש-ממש-ממש-גדולים. בינתיים היא מראה לנו את ה-X7 תחת מעטה קונספט. דגם הייצור -ב-2018.
הודעה אחרונה מאת AlonBar, -
-
- 16 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
אני שוקל לרכוש רכב מנהלים בן 3 בעלות של 100 אש"ח ומבקש לערוך תחשיב גס לעלות אחזקה בנסועה שנתית של 30K ק"מ. להלן ההוצאות שחישבתי (לשנה): מימון/פחת: 22 אש"ח (מגלם את החזר ההלוואה בגין מלוא עלות הרכב בפריסה ל-5 שנים) דלק: 18 אש"ח (על בסיס נסועה של 30K ש"ח בצריכה ממוצעת של 1/10). ביטוחים: 4 אש"ח. טסט: 1.2 אש"ח. טיפולים שוטפים: 6 אש"ח (מגלם טיפול קטן + גדול + בצ"מ). סה"כ: כ-50 אש"ח לשנה או 4,150 ש"ח לחודש. התקציב שהצבתי לרכישה עומד על 100 אש"ח והכיוון המועדף כרגע הינו רכב בקטגורית משפחתית גדולה/מנהלים כגון פאסאט/508/איגנסיה. ניסיתי לערוך תקציב שמרני ככל הניתן. אשמח לדעתכם.
הודעה אחרונה מאת ST12345, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
היי, הוצאתי רישיון בשבוע האחרון, עם זאת את הטופס הירוק הוצאתי לפני כ- ארבע שנים. רציתי לדעת, אם אני אלך לחנות בה עושים טופס ירוק ואבקש להצטלם מחדש, התמונה שתהיה לי ברישיון הפלסטיק שאקבל רק עוד שישה חודשים תהיה התמונה הזו? תודה
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 7.5 אלף צפיות
היי רכשתי רנו קליאו שנת 2014 ועד היום לא יחסתי חשיבות למפות שבגיפיאס במערכת אבל ברגע שהטלפון השתגע מבחינת ניווטים אמרתי ננסה את זה. אבל גליתי שהמפות לא מעודכנות כלל... יש אפשרות לעדכן אותן? אם אני לא יכל מוסך מורשה יכל? ואם כן מה העלות של דבר כזה בדרכ?
הודעה אחרונה מאת pasat04, -
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי חברים! מתנצל שאני פותח שרשור חדש, אני יודע שזה קשור ישירות לנושא ה CAR DVR, אבל השרשור נהיה כל כך מפלצתי שלא הצלחתי למצוא מה שרציתי אז ככה. יש לי מצלמה קדמית כבר כמה שנים. אני מאד מרוצה ממנה ואני מרגיש בטחון בנסיעה איתה. לשמחתי - עוד לא הייתי צריך להשתמש בה לטובת מקרה אישי שלי, אבל כן יצא לי לתפוס מספר מקרים שהעברתי למשטרה (האם זה עזר? רוצה לקוות, אבל אני כבר לא יודע להגיד עם המשטרה היום) לפני כשבוע מישהו החליט שהוא נדחף לי לתוך הנתיב, נכנס בי בקטנה ושפשף לי את הטמבון האחורי. הוא כמובן הכחיש כל קשר לנושא. המכוניות שלנו באותו צבע, האוטו שלו ליסינג - אז לא היו חסרות לו דפיקות ואצלי נוצרו שריטות (מדובר על אוטו בן שנה שמור בפדנטיות). אין לי כמובן שום דרך …
הודעה אחרונה מאת kurko1992, -
משום מה כל הסיפור עם מוביילאיי מרגיש לא הכי כשר : http://www.nrg.co.il/online/90/ART2/891/856.html?hp=90
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
מוסטנג בקנדה
מאת amirtoar- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי סתם חוויות מגיעים קלגרי הזמנו שברולט אימפלה באוויס מהארץ. באים לשדה יש בסניף תמונה של מוסטנג, שואל יש כזה עונים בטח משדרג ב 55 דולר קנדי ליום ויוצא עם אחת עם גג נפתח למסע של 2500 קילומטר בערך ברוקיז הקנדיים עד וונקובר . קודם כל הרכב לא בנוי לשתי מזוודות גדולות אז אחת בתא מטען ושנייה על המושב האחורי כל הכנסה והוצאה סיוט או לפתוח הגג . הרכב חזק ויש כח זמין כל הזמן , צריכת דלק כ 10 ק"מ לליטר בין עירוני בלי לרחם מחיר ליטר דלק כ- 3.5 שקל . ממליץ למי שרוצה להינות עם רכב יפה ,חזק, גג נפתח ובסף הכל מאוד כיפי . היום חזרתי ל208 gti והאמינו לי ... יותר כיף בה. אז ניסינו ובסך הכל היה שווה
הודעה אחרונה מאת amirtoar, -
אתמול ב 19 ורבע בערב חוזר לחניון שהחניתי בו בפתח תקוה (מול פארק אזורים -חניון עפר) ואין רכב, אחרי התאפסות וההלם הראשוני רואה זכוכיות על הרצפה וחתיכה העיתון שבוודאות היה לי בבגאז.. התקשרתי ישר למשטרה, ביקשו שאגיע להגיש תלונה על רכב גנוב וכך עשיתי. בקיצור, הרכב היה שמור בקנאות ממש מבאס אותי, עכשיו נתנהל מול חברת הביטוח, נרגע ואנסה להבין מה אני קונה ואיך למנוע את הגניבה הבאה (כנראה אצטרך להמשיך לחנות שם! בלת ברירה) מי שמכיר את המקום זה חניון פעיל שעשרות רכבים מחנים בו על דרך אם המושבות, לא מבין באיזו קלות הם הצליחו פשוט באור יום לבצע את זה... ממש אהבתי את הרכב היה שילוב של כוח ופרקטיות, עושה רושם שהמשטרה גם השלימה עם הגניבות ולא ששה לעשות משהו מיוחד. …
הודעה אחרונה מאת fusion-x, -
שמתי לב שבזמן האחרון יוצאים יותר ויותר רכבים עם מספר אי זוגי של בוכנות (3 או 5) למישהו יש הסבר הגיוני לזה?
הודעה אחרונה מאת RANSAR, -
הייתי בחופשה באיטליה, ושמתי לב שחלק גדול מאוד מהמכוניות שם מצויידות במנועי דיזל. לפי הגישה הרווחת כאן, רק מי שנוסע מרחקים גדולים מומלץ לו לרכוש רכב עם מנוע דיזל. האם כל האירופאים נוסעים רק מרחקים גדולים, או שאין מניעה לעשות גם נסועה שנתית נמוכה ,עם מנוע דיזל. תודה Sent from my SM-G920F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת Buki, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
בסוף חודש אוגוסט טסנו אני וחבר לגרמיה עם טופיק דיי ברור-רכב. לא בדיוק ידענו איך זה יילך ומה ייצא מזה אבל הרעיון היה ברור-לראות רכבים וכמה שיותר ועל הדרך להפוך את הטיול לסוג של ROAD TRIP. אז ככה, יום ראשון,ברלין 11:00 שעון מקומי. הולכים לדוכן של SIXT לקחת את הרכב, מחכים בתור לא מעט זמן ולבסוף מקבלים מרצדס C180. הולכים אל האוטו לשים את המזוודות ובדרך אני רואה BMW סדרה 4 קופה חדשה. אני:אני חייב לברר כמה הדבר הזה עולה. אופיר(החבר):אוקיי מגיעים חזרה לנציגה,מחכים בתור שוב ואני מתחיל לתשאל אותה על הBMW. מסתבר שהיא דיזל(מה שיחסוך לנו המון דלק) והיא הרבה יותר חזקה ויש לה GPS מובנה פתוח עם אופציה לחיפוש ONLINE(הציל לנו את התחת לא מעט) אופיר: OK,HOW MUCH…
הודעה אחרונה מאת Potato, -
כל רכב פרטי אשר יגיע לישראל החל מ- 1 בינואר 2018, יחויב בהתקנת מערכת להתרעה קולית מפני התקרבות מסוכנת לרכב מלפנים ומסטייה מנתיב הנסיעה. זאת לאחר שכבר מתחילת נובמבר מחויבים אוטובוסים ומשאיות משנת היצור 2012 ואילך להצטייד במערכת הנ"ל. שר התחבורה אמר זאת בפגישה שהתקיימה אתמול בלשכת מנכ"ל חברת מובילאיי. ברצוני לציין כי אחד מהמשקיעים הגדולים בחברת מובילאיי הוא יבואן רכב גדול מאוד המייבא את רכבי מרצדס, מיצובישי ויונדאי.
הודעה אחרונה מאת eyalkar, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
TVR מי שלא מכיר זאת חברת מכוניות בריטית שתמיד הייתה יוצאת דופן העיצוב ובמנועים. החברה עברה כמה ידיים של אנשים מאוד מוכשרים עד שהיא עברה לבעלות רוסית והם התייאשו די מהר וסגרו את החברה. בסיבוב הזה מי שמתחיל את החברה מחדש הם שני אנשי היי טק Les Edgar, John Chasey המנוע הוא 5 ליטר של מוסטאנג שעבר חיזוק ל 500 כ"ס ע"י קוזוורט, בלי טורבו שזה נשמע די מעניין. תיבת הילוכים ידנית, דבר די נדיר במכוניות ספורט ביימיינו. תכנון השלדה נעשה בחברה של גורדון מארי מי שתכנן מכוניות פורמולה אחד ואת המקלארן F1. המחיר מופרז לגמרי £90,000 וייקח זמן עד שיראו את המכוניות על הכביש. בהתחלה בשנת 2019 הם ימכרו רק באנגליה, אחרי זה אירופה +
הודעה אחרונה מאת Smiro, -
-
- 2 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
הוצגה הלאון קופרה R - רכב שהיה זמן רב בגדר שמועה, נחשף בגרסה מוגבלת ל799 יח' בלבד. לקופרה R מנוע זהה לקופרה ה"רגילה", עם שיפורים קלים המעלים את ההספק ל310 כ"ס, לעומת 300 במקור. הגיר - ידני או DSG לבחירה, שישה הילוכים בשתי הגרסאות. עיקר ההבדלים: בלמי דיסק קדמיים מוגדלים של ברמבו, בגודל 370 מ"מ לעומת 340 בגרסה הרגילה, כיול מוקשח לבולמים האדפטיביים, נגיעות קארבון פייבר בפנים הרכב יחד עם נחושת, הגה וידית הילוכים מצופים אלקנטרה, כיסויי מראות מנחושת כמו גם חישוקים עם נחושת, עיצוב מוחצן לכונסי האוויר ולטמבונים ונגיעות קארבון פייבר מסביב לרכב. סוף סוף - הקופרה נראית כמו שקופרה צריכה להיראות, מוחצנת וששה אלי קרב. הרכב ייוצר במהדורה מו…
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- 0 תגובות
- 749 צפיות
ני מחפש לקנות ספריי שמשפריץ הרבה נוזל כדי למלא אותו במסיר שומנים ולהשפריץ על המנוע
הודעה אחרונה מאת avi1122111, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 777 צפיות
תחשבו על זה. הרי זה ברור יקרה. ייקחו מכונית אוטונומית בעוד מספר שנים שתתחרה במירוץ ראלי בנהגים אנושיים, ובסוף גם תנצח כמו המחשב שניצח בשח מט. המחשב לא מתעייף, תגובות מהירות, יש לו את הנתונים של המפה בדיוק והוא לא צריך נווט. איזה עצוב זה יהיה...
הודעה אחרונה מאת audiR8, -
8,548 ליתר דיוק, שמהווים 4% מכלל 212,956 הרכבים שנרכשו עד עכשיו מתחילת השנה.