רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
- 5 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום לכולם ברשותי יונדאי I30 מודל 2008 ושני השלטים (שלטים מסוג פיטון) של הפתיחה וסגירת נעילה כבר לא כ"כ עובדים טוב. האם ניתן להחליפ לסט של שלט עם מפתח קפיצי מובנה? והאם זה אומר רק להביא את הסט הישן של המפתח ושל השלט או שיש צורך גם ברכב עצמו לשנות משהו. וכמובן מה המחיר ואיפה ניתן לעשות האזור חיפה / צ'ק פוסט? מצרף תמונה של השלט המקורי, ושל השלט שכמותו אני רוצה לעשות:
הודעה אחרונה מאת ronaldo17, -
היי, אמנם השאלה היא שאלה ילד אבל לצערי עד עכשיו לא חשבתי על העניין הזה, חברי קנו רכבים חדשים אחד רנו קליאו ב70K והשני סיאט איביזה באותו סכום, ועלה הנושא של מה מחזיקים בבגאז', לכולם יש את הבאים: * שמן מנוע * נוזל קירור * כבלים ברכבי היקר - רנו מגאן II שנת 2006, אני לא מחזיק כלום בתא המטען ועכשיו חשבתי על זה ברצינות אם חס וחלילה תהיה תקלה כלשהי איך אני אטפל בה? במצב הנוכחי זה גרר ולמוסך, אבל אם לדוגמא יש איזושהי דליפה של נוזל קירור אולי אוכל להוסיף נוזל קירור ולהגיע למוסך בכוחות עצמי. קראתי קצת מערכת החשמל הרגישה ברכב ובגלל זה אני חושש קצת לגבי עניין הכבלים - לא רוצה להסב נזק למערכת החשמל. כנ"ל גם לגמרי מערכות קירור והמנוע - יש סיכוי שיגרם נזק בנסיע…
הודעה אחרונה מאת adddiaz, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום לכולם ברצוני למכור רכב ,הקונה משלם באשראי , אף פעם לא מכרתי רכב באשראי , לא מכיר את התהליך אם מישהו יכול להסביר לי בבקשה
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 18 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
רוצה להבין את המשמעות של העניין ומה באמת חושבים רובכם בנושא. סתם נושא שמטריד אותי בקטנה ופתחתי את השרשור הזה. הרי היום בנושא הרכבים וביצור, כנראה שיש הבדלה בניהם ובעקבות שרשור הI30N הספורטיבית, נרשמו בחלק מרשמי המקלדת, שרכב קוראני בחיים לא יהייה רכב גרמני. מה בדיוק ההבדל שמייחד רכב גרמני? או יפני? או קוראני מאחר. האיטלקי יותר אסתטי ומעוצב כמו שרק איטלקי? למה מהנדס גרמני לא יודע או יכול להיות אסתטי ויפה יותר או מעודן? אני אישית לא מצליח להבין את המשמעות של רכב גרמני, אני מבין שמהנדס גרמני למד כנראה יותר טוב ממהנדס יפני או קוראני. ומהנדס איטלקי הוא בכלל על הפנים. האיטלקי למד 2 שנתיים פחות והגרמני כנראה לומד כבר מגיל 5 בעודו בגן. אך יכול להיות שרכב יפני קו…
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
לילה טוב לחברי הפורום, בעזרת השם עוד 3 שבועות אני מתחיל ללמוד הנדסאי רכב במכללת עתיד, כרגע אני עוסק במוסך נייד/תיקוני דרכים (בתור שכיר), הרבה אמרו לי שהנדסאי רכב פותח כל מיני דלתות עם עבודות כמו דיאגנוסטיקה ודברים כאלה וכו'. מנגד אמרו לי שבתכלס זה טוב רק למי שמתכנן להוציא הסמכה לניהול מוסך אחרת עם הדיפלומה עצמה אפשר לנגב ..... הייתי רוצה שתשפכו לי קצת אור על הנושא ומומלץ מהנדסאים עם דיפלומה שמצאו את עצמם יפה בתור שכירים האם שווה ללכת על זה או להתרחק כל עוד לא התחלתי את הסמסטר? תוך כדי לקיחה בחשבון שאני הולך לתת קצת פחות מ3 שנים בלימודי ערב ותוך כדי בפגיעה בבונוסים שלי בעבודה (פחות קריאות ערב-פחות בונוסים) אם אני הולך להחזיר את ההשקעה מהר מאוד אחרי הלימודים או שסתם אבזבז א…
הודעה אחרונה מאת em22, -
- 11 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
יונדאי אקסנט החדשה נחשפת לשוק האמריקאי, עם שינויים מינוריים ושיפורים קטנים. המתכון - כמו שהיה, ודי קרוב למה שאנחנו נקבל (מהעבודה) עוד מעט גם אצלנו. בקרוב, בחניון הקרוב לבית מגוריכם, בצבע לבן, ועם "איך אני נוהג".
הודעה אחרונה מאת Mr_Shankly, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 18 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3722114,00.html אני בטוח שדנו בזה בפורום לא מעט אבל אני רוצה לגעת בכמה נק' מעניינות מתוך הכתבה בהקשר של צרכנות ושיווק: 1. מובילאי לא אשמה - היא רוצה למקסם רווח עבור בעלי המניות. זכותה. 2. ישראל היא שוק שולי, קטן ומעשית לא קיים עבור תעשיית הרכב מ-2 סיבות: הגודל קובע וה-80% מס קניה זה מלח על הפצעים. ועל זה נוסיף שגיאוגרפית אנחנו שייכים לאזור שכנראה מלכתחילה לא נחשב שוק פרימיום "החלטת היצרן לא לאפשר את הוספת מערכות הבטיחות האקטיביות היא ברמת אזור (region) ולא ברמת מדינה. לאזור שאליו משתייכת ישראל (general region) לא ניתנה אופציית ההוספה" 3. בסוף האחריות היא עלינו, הצרכנים "הלקוח הישראלי יכול בהחלט להפנים בקלות…
הודעה אחרונה מאת YaronNahum, -
-
שלום לפי חוק אשר סעיפיו מפורטים בתמונה שמצ"ב, חובה למוסך למסור לי כבעל הרכב הכשר, את היסטוריית הטיפולים אשר בוצעו בו. היום ניגשתי למרכז שירות שחק בפתח תקווה שם טופל הרכב וסירבו לתת לי את היסטוריית הטיפולים גם לאחר שהצגתי להם את החוק בפנים, הטענה של טלקאר הייתה כי יש חוק הגנת הפרטיות של בעל הרכב הקודם... אוקיי, אני מבין, אז מה הבעיה להשמיט את פרטיו האישיים? מי עוד נתקל כאן בשטות כזו ומה הפתרון?
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 4 עוקבים
- 23 תגובות
- 8.8 אלף צפיות
מדרכה אפורה לחנייה שהייתה עד לפני מספר ימים ציבורית לכל אורכה, כעת מששכן סיים לשפץ , הוא עשה פתח חיצוני מחצר ביתו עם שער (שלא היה קיים קודם), וכתוב בשלט שתלוי על השער החדש "לא לחנות מול השער", ויש סימון של מלבן ו-X , כפי שיש נניח לחניית נכים, ואולם אין שום שלט כלשהו שאוסר מצד העירייה ,במקרה זה עיריית רמת גן, ואף הוא לא נכה או משהו כזה. זה חוקי לחנות מול השער?- מעניין אותי רק עניין החוק ולא הצד של היחסים בנינו. האם ייתכן והוא קנה את המקום שהיה ציבורי לחנייה וכעת הוא בבעלותו הפרטית? ,ואם כן ,כיצד לברר חוקיות העניין שהוא לא צבע את הכביש בריבוע ו-X על דעתו ושם שלט על דעתו , לשם הנוחיות הפרטית שלו... האם כל אדם שיש לו אפשרות לפתוח קיר חיצוני או חצר קטנה, יכול…
הודעה אחרונה מאת basonhh, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
ע''פ אתר WHEEL הדור ה-10 של הסיוויק סדאן יוצע באופן מפתיע עם 2 מנועים לבחירה, אך בעוד שדגם ה-5 דלתות כולל בהיצע צמד מנועי טורבו, גרסת הסדאן תוצע בגרסת בסיס הכוללת מנוע אטמוספרי בנפח 1.6 ליטר, המפיק 125 כ"ס ותיבה אוטומטית רציפה, המאיצים את הרכב ל-100 קמ"ש ב-11.6 שניות ומציעים צריכת דלק של 14.9 ק"מ לליטר. ויש גם סיוויק סדאן טורבו… לצידה של גרסת ה-1.6 ליטר, תוצע הסיוויק סדאן החדשה גם בגרסת טורבו 1.5 ליטר 182 כ"ס אוטומטית רציפה, המאיצה את הרכב ל-100 קמ"ש ב-8.1 שניות ומציעה צריכת דלק של 17.2 ק"מ לליטר בממוצע, לפי נתוני היצרן. אבזור הדגם עשיר וכולל: מולטימדיה מקורית עם מסך "7, גג שמש חשמלי, חישוקי גלגלים קלים "17, בקרת אקלים כפות אזורים, קיפול מראות חשמלי, הגה בציפוי עור…
הודעה אחרונה מאת noknok, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
שלום , תודה למגיבים. עוד ימים עליי לעשות לרכב טסט , טרם משרד הרישוי שלח את טופס החידוש וספח לייפוי כח. הרכב הוא על שם אבי שכעת מאושפז וחולה חודשים בבית חולים. אני נוהג על פי רוב ברכב. מה אפשרויות להמציא טופס שכזה בעצמי ולבצע טסט? - אבי כעת במצב שהוא בקושי תפקודי, אולם כן צלול ויכול לחתום באם יש צורך. אז אני זקוק לטופס לשנת 2018 לחידוש רישיון רכב , ולטופס ייפוי כוח על מנת שאבי יחתום. ואני גם חושב לשלם את אגרת רישיון הרכב באתר שלמשרד התחבורה - מומלץ? ממתין לתגובה.תודה.
הודעה אחרונה מאת KnowsNothing, -
-
- 4 תגובות
- 3 אלף צפיות
מישהו יודע איך להוריד הגבלת מהירות במשאית HINO 2010 מבלי לגשת למוסך מורשה? המשאית כבר לא נימצאת תחת אחראיות על המנוע כעבור מעל 3 שנים מאז הקניה. אבל עדיין מוגבלת ל 90 קמ"ש. תודה רבה למי שיודע
הודעה אחרונה מאת לירוי1, -
ערב טוב קארספורום! מחר בבוקר אנחנו הולכים לפגוש את הדור העשירי של הונדה סיוויק. יש לכם שאלות שאתם רוצים שנשאל את אנשי היבואנית? רוצים לדעת מה קורה עם הטייפ R *חיוך חיוך קריצה קריצה*. תכתבו פה ונשאל אותם. בינתיים קצת תמונות להרטיב את התאבון:
הודעה אחרונה מאת zvit, -
- 33 תגובות
- 19.5 אלף צפיות
לטובת חובבי הונדה או מי שמעוניין, אשתף אתכם בניסיוני עם הרכב. "רכב שנבנה לנהג" הרכב, הונדה סיוויק 2013 דגם האצב'ק מנוע 1800 עם 142 כ"ס אוטומט, הרכב נרכש עם 68,000 ק"מ מאדם פרטי שעד יום הקנייה שמר עליו כאילו אתמול הרכב יצא מהחברה. ההחלטה לרכוש את הדגם הזה הגיעה לאחר ניסיון מוצלח עם הסיוויק סדאן 2008 . ההתלבטות במקור הייתה בין סיוויק סדאן 2011 ליונדאי i35 2012 וטויוטה קורולה 2012. הטויוטה נפסלה ראשונה ומהר- שימושית מאוד אבל משעממת מדיי, היונדאי ירדה מהפרק מאחר ויש לי כבר אחת כזו חדשה שאני די מרוצה ממנה רק שהרגיש לי מיותר להחזיק שני רכבים כמעט זהים. ככה מצאתי את עצמי נפגש עם לא מעט בעלי סיוויק 10-11' שדרשו מחירים הזויים. אלפיים ו3 אלף מעל המחירון …
הודעה אחרונה מאת Liran xsi, -
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
בוקר אור, בין היתר הגדג'ט כולל דיבורית, מצלמה קדמית ואחורית לתיעוד הדרך ,אנטנת gps חיצונית ומקום אחסון לאפליקציות שונות. להלן סרטון קצר להמחשה- liob5cmx1hp4hqoh4bk0h00410.1505789830735156 אני שוקל לרכוש את המוצר, מה שמפריע לי- 1.המראה לדעתי קטנה וקצרה מדי, אני משתמש (כעשור) במראה פנורמית קמורה ,כמו של מורי נהיגה. המראה שלי מצוינת בניטרול שטחים מתים. 2.אם אשתמש בניווט דרך המראה, הרי המראה תאבד מהיעוד המרכזי שלה כי חלק ממנה יוסתר על ידי התמונה של אפליקציית הניווט או שאני טועה ?
הודעה אחרונה מאת dinnnn, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
משיטוט קטן בפורומים בחו״ל ראיתי שהם מדברים על כשל בשרשרת טייימינג שנמצאת במנועי 2.0 (N20) להבנתי המנוע הספציפי זה נמצא בבמוו x1 דור ראשון (E84) ממה שקראתי במוו הרחיבו אחריות בחול ומשנת 2015 תיקנו את הבעיה והוציאו רכבים עם החלקים התקינים מישהו שמע על הבעיה הזאת גם בארץ ? אשמח לקבל יותר פרטים על כל הסיפור הזה מדובר במנוע מאוד נפוץ שלהם שמשמש מלא דגמים ומוזר לי שבארץ לא שמעתי על זה כלום ( אולי הדגמים שמגיעים לארץ שונים וזאת הסיבה ?) אגב את המידע לקחתי מפורום bimmerfest קישור לדוגמא: http://www.bimmerfest.com/forums/#/topics/912547 תודה
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי , מה עושים אם מקבלים טסט בפעם השלישית? את הטסט הראשון עשיתי באיחור של שבועיים, אבל סיימתי עם זה. האם להתעלם או לשלוח מייל / להתקשר למשרד הרישוי?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
מה חושבים על רעיון?
הודעה אחרונה מאת leasing driver, -
-
חיישן טמפרטורה
מאת ARYOCH- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום.שמי אריה ואני אוהב לטפל ברכבי בעצמי עד כמה שאני יכול. ברצוני לשטף מידע שאולי יוכל לעזור למישהו, או שמישהו יעזור לי. ברשותי קיה ג'ויס 2002. לאחרונה נהיה יותר ויותר קשה להשיג לה חלפים וחלקים. בטיפול הקודם מצאתי פילטר אוויר רק במקום אחד בארץ. לאחר שהחלפתי את הפילטר, המזגן לא עבד. אחרי אינספור בדיקות של פיוזים, ריליי ועוד, הסתבר שנשבר החיישן טמפ'.בגלל מבנה הפילטר ומה שבתוכו, במהלך הוצאתו נשבר חיישן הטמפרטורה שנמצא בהברגה על הפלאנג' של הטרמוסטאט. הפלסטיק היה כל כך ישן ויבש שהוא פשוט התפורר למגע. כ"כ למדתי שתפקידו הבלעדי הוא להפסיק את פעולת המזגן כשהמנוע מתחמם יתר על המידה. מתחילת ספטמבר אני מנסה להשיג את החלק. אחרי שבועיים שמשפחתי נסעה ללא מזגן בחום …
הודעה אחרונה מאת gbguy, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אשמח אם מישהו יודע ויכול לעדכן לגבי זמני האספקה העדכניים של : פיג'ו 3008 1.6 דיזל ברמת הגימור הפשוטה. סקודה קודיאק 1.4בנזין חמישה מושבים ברמת הגימור הפשוטה. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 14 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
רכשתי לפני חודשיים רנו קליאו 2014 המנוע 900 טורבו ידנית. ברכב יש מערכת של עצור וסע שמכבה את המנוע שהרכב עומד. אבל לא מבין את התועלת שלה ברכב ידני.. כדי שהמערכת תכבה את המנוע על הנהג להשים ניוטרל ולהרים קלאצ, אף פעם לא יצא לי לעצור ברמזור והשים ניוטרל או כמובן בכל עצירה אם זה לא לכמה דק. אז למה שמו את המערכת ככה? לא כל רמזור אעצור אשים ניוטרל וארים קלאצ הרי כל שנייה אני מתחיל לנהוג. וגם מה הקטע שאם הרכב נכבה בגלל העצור וסע המדחס של המזגן נכבה והרכב מוציא חום, מה התועלת של זה במידה והמזגן פועל? באותה שנייה אני מכבה את המערכת שהמזגן יקרר. וגם האם המערכת פוגעת במנוע? הרי זה מכבה את המנוע ומניע אותו בכל פעם שלוחץ על הקלאצ. האם ניתן לכבות את המערכת לגמרי ולא כל ע…
הודעה אחרונה מאת KnowsNothing, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 52 תגובות
- 6 אלף צפיות
אלפא שברו לאחרונה את השיא ל-SUV המהיר ביותר סביב מסלול הנורבורגרינג עם זמן של 7:51.7. הנהג? פאביו פראנצ'ה - אותו אחד שהטיס את הג'וליה תלתן ירוק סביב הרינג תוך 7 דקות ו-32 שניות. תהנו:
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 29 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
הקדמה: ברוח החג (ובעיקר בגלל קצת זמן פנוי) החלטתי לשתף אתכם בחוויה שלי עם הרכב ב15KKM הראשונים שלו. הרכב נרכש בעסקת 0 ק"מ מאתר motodeal, בפועל העסקה בוצעה מול קל-אוטו, מדובר בגרסאת הDynamic שנמכרת חדשה בכ-105,000, אנחנו העברנו לקל-אוטו 91,000 (כולל אגרת רישוי ומרים שמשות, חיישני רוורס קיבלנו ב"מתנה") קיבלנו את הרכב כמעט שבועיים באיחור מהתאריך שהובטח, אבל כבר לא נדבר על זה. בגלל העסקה האטרקטיבית נאלצנו לנסוע עד גלילות (מהצפון) כדי לאסוף את הרכב, אפילו שקל אוטו פזורים בכל רחבי המדינה ו"אפילו מאילת אנשים באים עד לפה, ככה זה" נאמר לי על ידי הנציג. חווית הרכישה מאוד ממוצעת, אבל בסוף זה שווה את הכסף שחוסכים. ברכב מתניידים אני וזוג ההורים, כאשר אני מבצע כ-75 אחוז מהנ…
הודעה אחרונה מאת Murzilka, -
-
נפתח המסלול בערד 1 2
מאת HyperViper-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
וידאו ראשון של הקפה: התוואי נראה מתאגר ומעניין הכולל שינויי גובה, פניות עיוורות וישורת מכובדת (130 קמ״ש במיאטה).
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
לקחנו את קיה ריו החדשה למבחן והממדים שלה גרמו לנו לחשוב מחדש על מה אנחנו באמת צריכים ממכונית משפחתית. האם מרווח ונפח תא מטען הם שני הפרמטרים היחידים? או שאולי כמו שלא נקנה היום טלוויזית CRT, ככה גם התפתחו הדרישות שלנו מהמכוניות?
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 11 אלף צפיות
יצירת האומנות הזו (מבחינת נהיגה) סוף סוף הגיעה לארץ. הרבה שאלות.... כמה עולה התענוג לעלות מכונה כזו לכבישי ישראל? מי מבטח כזה דבר, באיזה עלות (בטח הזויה)? מי מטפל ברכב שלא קיים בארץ? איפה מזמינים??
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
מבחן - פורד קוגה 1 2
מאת פבל-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
פורד קוגה עבר מתיחת פנים, האם הוא שומר על המתכון המקורי והייחודי שלו או שהוא החליט לזרום עם הקטגוריה? כל התשובות במבחן המלא.
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 989 צפיות
תגידו יכול להיות שלסובארו b3 יש שם אחר או משהו? כשאני רושם בגוגל subaru b3 אני מקבל תוצאות רק בעברית, כאילו הרכב קיים רק בארץ. כנ"ל לגבי חלקי חילוף לרכב הזה או כל דבר אחר... רק בעברית
הודעה אחרונה מאת AlonBar, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
לפני שלושה שבועות, רנו החלה למכור בצרפת את הטנדר החדש שלה, ALASKAN. טוב, כמקובל בענף הטנדרים (והרכב בכלל), זה בעצם ניסאן נבארה בתחפושת. כזכור לי, הנבארה היה מאז ומעולם מאד יקר בישראל, ולכן גם לא מאד נפוץ. מה דעתכם? האם רנו צפויה להיות אטרקטיבית בארץ עם הדגם הזה? ובכלל, שום טנדר אירופאי מעולם לא הצליח כאן, ביחס ליפנים, ובמיוחד היילקס ויגו ודי-מקס.
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
-
מי מחובר 32 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 770 אורחים (הצג רשימה מלאה)