רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
אהלן, אני מתעניין בעדכון מפות ברנו קליאו MK4 שלי, המפות לא עדכניות בעליל. מצאתי אתר שמאפשר עדכון מפות באופן עצמאי (119$) בעזרת סטיק של USB. זה הווידאו הדרכה הקצרצר שלהם (נראה שתואם דא'ציה AS WELL): https://renault.naviextras.com/shop/portal/p2Show?theme=video יש למישהו נסיון עם דבר כזה ?
הודעה אחרונה מאת tza, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 83 תגובות
- 20.7 אלף צפיות
אתמול קיבלתי תשובה לשאלה הזאת. פונטיאק סולטליס. רכב שניראה מיליון דולר, על הנייר המנוע גם לא רע.מה כבר יכול להיות? פשוט רכב פח. המנוע דרעק שלא קיים מתחת ל 4000 סל"ד, התיבה איטית ועיקשת בהורדות ההילוכים, המתלים מאוד נוקשים ומתרסק בכול מהמורה בכביש למרות שלא קיבלתי התנהגות ממש יוצאת מהרגיל. זה רכב פוזה נטו שנועד לאמריקאים טיפשים שלא יודעים מה זה רכב מלבד ללחוץ על גז וברקס. בחיי שנהנתי לנהוג יותר באוקטביה 1.2 מהשכרה. מה היה אצלכם הרכב הכי פח(כמובן בהתאם לציפיות)?
הודעה אחרונה מאת mottis, -
-
- 0 תגובות
- 582 צפיות
מחפש משאבת ברקס לניסאן טרנו 96, תודה מראש...
הודעה אחרונה מאת lerner, -
ירידת ערך באירופה 1 2
מאת כוכב השחר- 2 עוקבים
- 23 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
הייתי שמח לשמוע מחברי פורום שחיים באירופה מה בערך ירידת הערך על הרכבים השונים שם (Absolute value כלומר לא באחוזים) ניסיתי לבדוק קצת בעצמי אבל זה די קשה בלי "מחירון לוי יצחק אירופאי" וגם אז זה לא פשוט כי לכל רכב יש עשרות קונפיגורציות אפשריות.
הודעה אחרונה מאת Maor Bracha, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 21 תגובות
- 9.8 אלף צפיות
בהמשך למסורת הטירוף שלה, קאן אם ישראל משיקה את ה-X3 המעודכן בשיטה הכי טובה שהיא יודעת. כמה כלים, כמה נהגים, מדריך אחד מוכשר ומסלול משוגע לגמרי. שלומי נסע לפגוש את ה-X3, וחזר מלוכלך.
הודעה אחרונה מאת misterb, -
-
מה נסגר עם הנהגים בכביש? שמתי לב למגמה מוזרה - הרבה נהגים זוחלים במהירויות מצחיקות, אפילו מתחת למותר בקטעי כביש שונים. עם קשר או בלי, הרבה פעמים מדובר במכוניות חזקות מהממוצע. מרצדסים יוקרתיות, וולוו מוגדשות, ואני אפילו לא מדבר על משפחת TSI. תשנמכו לאטמוספרי! כמובן שזכותו של כל אדם לקנות מה שבא לו, אבל סתם אנקדוטה קטנה...
הודעה אחרונה מאת daido1, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 20.8 אלף צפיות
רכב שהיה בלי טסט כשנה עבר טסט היום. תוך כמה זמן מתעדכן במשרד הרישוי שלרכב יש טסט ואפשר לעשות העברת בעלות? יתכן שלבעל הרכב יש קנסות שהגיע למרכז לגביית קנסות ובכל זאת אפשר לעשות העברת בעלות. בעל הרכב טוען שנאמר לו במרכז לגביית קנסות שברגע שאין עיקול על הרכב לא משנה אם יש לו קנסות. האם זה נכון?כי כידוע לי אם יש קנסות אי אפשר לעשות העברת בעלות. תודה
הודעה אחרונה מאת lesles, -
-
- 8 תגובות
- 997 צפיות
אני שואל כי ווייז פעם הוביל אותי דרך שטחים פלסטינים, והיה מאוד לא נעים על גבול המסוכן. לא רוצה להסתמך עליו ב-100 אחוז. האם מישהו מכיר ויכול להכנס שניה ל-וויז ולראות איזה דרך "כשרה"?
הודעה אחרונה מאת davemustaine87, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 5 אלף צפיות
כביש 461 מכיוון יהוד לפתח תקווה. נסעתי בכביש של 90 קמ'ש על 102 קמ''ש לפי הוויז. עברתי על פני כמה רמזורים, באחד הרמזורים עברתי ואחרי שנייה ראיתי פלאש ממש חזק מכיוון המראה הפנורמית (לא היה בוויז סימון של מצלמה, לא הסתכלתי במראות לראות אם הייתה מצלמה) לא היו מאחוריי רכבים, אבל אני הרבה פעמים על הכביש הזה וראיתי אנשים שעוברים במהירות הרבה יותר גבוהה ובחיים לא ראיתי מעין פלאש כזה. יש מצב שמישהו יודע מה זה היה?
הודעה אחרונה מאת Sinistro, -
-
שעתיים מנתניה למכמורת.חשבתי שמדובר בארוע בטחוני,הופתעתי כשנאמר שמדובר בהפגנה.לא נראו שוטרים ולא מפגינים.עוד מישהו היה שם?
-
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
באוגוסט התבצע הקנייה ואמר במפורש שיש מפתח ספייר והוא יודע איפה המפתח (הוא לא הביא בקנייה בטענה שזה אצל ההורים שלו) ומאז אני רודף אחריו לגבי המפתח הן בהודעות והן בשיחות וכל פעם ממציא דברים חדשים. כנראה אין מפתח ספייר (אולי נאבד לו). אם מחזירים את הגלגל אחורה הייתי צריך לתת 500 שח פחות עד הגעת המפתח עכשיו אין לי מה לעשות אני מניח... אמר שיבדוק שוב ויחזור אלי מה עושים? מוותרים?
הודעה אחרונה מאת Meshubash, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
בהמשך לסיפורי הטיולים + ביקורות הקודמים (כאן וכאן), הגיע הזמן לאתגר את עצמי בסוג חדש של נהיגה - בצד הלא נכון של הכביש. על הטיול את השבועיים הראשונים של החדש בילינו בטיול בממלכה המאוחדת. מסלול הטיול התחיל מ6 ימים בלונדון. כשסיימנו את הסיוט הזה (אני מתעב ערים גדולות) הזמנו אובר לשדה התעופה הית'רו ושם קיבלנו את רכב ההשכרה, מרצדס E220d מחברת Sixt. מקטע הנהיגה הראשון לשמחתי היה קצר (כ 15 דקות) וברובו בכביש מהיר (M25+M3), לפרבר של לונדון בשם Sunbury-Upon-Thames בשביל לבקר בתערוכת כלי עבודה. אמנם הצלחתי להתברבר פעמיים בדרך עד שלמדתי איך להבין את ההוראות של גוגל מאפס, הגענו ליעד והיינו בתערוכה עד שנסגרה - אני הזלתי ריר, האישה נהנתה מהוייפיי. לאחר תום התערוכה בשעה 5…
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 3 אלף צפיות
פעם ראשנה נהגתי באוטו עם הגה ימני בקפריסין לפני 3.5 שנים. היה קשה לשמור על נתיב, קשה לחנות, כל הזמן מתוך אינסטינקט נסיתי להעביר הילוכים עם יד ימין (גיר ידני) וחטפתי מכות ועד. לאחר כ 3 ימים זה כבר הרגיש בסדר. נסעתי אז משהו כמו 700-800 ק"מ ב 5 ימים. לפני שבוע הייתי עוד פעם, וזה הרגיש הרבה יותר טבעי כבר מהתחלה. בלי בעיות שמירה על נתיב, בלי ניסיונות להעביר הילוכים עם יד ימין וכו'. יכול להיות שאינסטינקטים שנרכשו אז נשארו רדומים 3 שנים אבל הם עדיין שם כשצריך? מה הניסיון שלכם במקרים דומים?
הודעה אחרונה מאת - XM -, -
-
גדעון חי בתל אביב, עובד בתל אביב, נושם, אוכל, ישן ומשחק בתל אביב. אז זה די הגיוני שהוא ילך לבדוק את אוטו תל, שירות שיתוף רכב, ניחשתם נכון - של תל אביב.
הודעה אחרונה מאת יבגניפ, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ב 20 לאוקטבר 2017 ירדה מפס הייצור המכונית האחרונה עם תווית Made in Australia. זו הייתה Holden Commodore V8. מפעל הולדן האוסטראלי נסגר לאחר שפעל כמעט 70 שנה. במדימה פעלו עוד שני מפעלי רכב, אחד של פורד ואחד של טויוטה, שניהם נסגרו עוד קודם לכן במהלך השנה האחרונה. הסיבה היא עלות כוח עבודה גבוהה, הפסקת סבסוד ממשלתי ושער גבוה של הדולר האוסטרלי. כל אלו הביאו לחוסר תחריותיות של המכוניות האוסטראליות ולחוסר כדאיות להמשיך לייצר רכב ביבשת. משטרת אוסטרליה שבאופן מסורתי השתמשה בניידות פורד והולדן מייצור מקומי, פירסמה מכרז בו זכתה BMW סדרה 5 דיזל בכמה מדינות.
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 12 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
לאחרונה הוצג פולקסווגן קרפטר דור חדש. כבר לא בשיתוף פעולה עם מרצדס ולא מבוסס על ספרינטר אלא דגם עצמאי. הוא זמין בגירסת הנעה קידמית, כפולה ואחורית. בגירסת הנעה קידמית וכפולה המנוע לרוחב, בגירסת הנעה אחורית המנוע לאורך. אותו מנוע בכל המקרים, דיזל 2.0 ליטר עם טורבו אחד או שניים, בכמה רמות הספק. מי מזמין את גירסת ההנעה הכפולה, די ברור. השאלה: אני יושב בסוכנות ומזמין קרפטר, נניח מסחרית דאבל קבינה 4 טון. מה לבחור: הנעה קידמית או הנעה אחורית? ומדוע? ולמה בכלל יצרן החליט שצירך את שתי הגירסאות?
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
בשבוע הבא אנחנו טסים לברצלונה לפגוש לראשונה את סיאט ארונה, הקרוסאובר הקטן הראשון של סיאט. מה אנחנו כבר יודעים עליו: הוא מבוסס על האיביזה. הוא מגיע עם ליין המנועים העדכני של סיאט (1.0 ו-1.5 ליטר בנזין שרלוונטיים לנו). הוא מגיע עם תיבות DSG (שבעה הילוכים) וידניות (חמישה ושישה הילוכים). מה אנחנו הולכים לבדוק: איך הוא נוסע. כמה הוא מרווח. כמה נעימים החומרים. עד כמה הקטלונים סגורים על הקטע הזה של עצמאות. מה עוד אתם רוצים שנבדוק בארונה, אילו שאלות אתם רוצים שנשאל את אנשי סיאט העולמית או את נציגיה הישראליים שיצטרפו אלינו? רוצים להמר על המחירים של הארונה בישראל ואז נראה איזה מחיר גורם לאנשי צ'מפיון לגמגמם הכי חזק? וכמובן, מה אתם רוצים שנמסור לקטלוני…
הודעה אחרונה מאת shlomub, -
- 3 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
משום מה אין אפשרות לחשב את שיקלול חודש העליה לכביש באתר יצחק לוי למחירון רכב משומש. מישהו יודע מהי הנוסחה, אם יש כזו כללית, או שהיא ספציפית לכל רכב. די מעצבן העניין הזה, בנוסף לרישול המופגן המאפיין את איזכור הדגמים השונים המאפיין את המדריך הזה.
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
- 19 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
ניסיתי להזמין את הרכב דרך חברת הליסינג ( 3008 1.6 דיזל ברמת גימור ליסינג ) וקיבלתי מועד אספקה משוער בחודש ינואר או פברואר 2018. לא ברור לי אם זו ההקצאה לחברת הליסינג או שגם לקוח פרטי בסוכנות מקבל את אותו התאריך. אגב רשימת הצבעים לבחירה שקיבלתי מחברת הליסינג היא רק אפור, חום, שחור או לבן אף על פי שבקטלוג היבואן מופיעים הרבה צבעים נוספים (כחול, אדום, כתום, כסוף וכו'). חברת הליסינג אמרה שאילו הצבעים היחידים שיגיעו במשלוח הקרוב... ניסיתי לתפוס כבר יומיים את הסוכנות כדי לאמת מולם וגם השארתי טלפון אבל לא טרחו לחזור... מישהו מכיר תאריכי אספקה שונים וצבעים נוספים ?
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
- 7 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
בוקר טוב. בעבר ראיתי פה ושם את הג'אז במבצעי יד ראשונה אפס ק"מ. כרגע לא מצאתי. מישהו יודע אם יש? Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 7 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום. התחדשתי ברכב חדש, ולא הצלחתי למצוא באינטרנט איך לשנות את הקוד של הקודן. מצורף תמונה של הקודן תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת Max.M, -
עם הדור החדש של הסיוויק, הונדה מבטיחה שהיא חוזרת למקורות. למכונית ביצועיסטית, ספורטיבית, ומגניבה. על המגניבה אין ויכוח, אבל האם גרסת ה-1.5 ליטר על 182 סוסיה מצליחה לקיים גם את כל השאר?
הודעה אחרונה מאת 98civic, -
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
מה הקריטריון שהופך רכב לרכב ספורטיבי? כי אני שמעתי מישהו קורא לרכב לדוגמא סיאט איביזה FR החדשה, רכב ספורט. ואני התווכחתי איתו שהיא לא רכב ספורט. הטענה שלי שאם תיקחו בנאדם ממוצע שמבין ממוצע ברכבים ותראו לו 2 רכבים, לדוגמא מאזדה MX5 וסיאט איביזה FR. 99 אחוז שהוא יגיד שהמאזדה זה רכב ספורט. אז נחזור לשאלה למעלה מהו הקריטריון שהופך רכב לרכב ספורטיבי, ועל הדרך האם לדעתכם אפשר לקרוא לסיאט איביזה FR רכב ספורט. אני אומר לא.
הודעה אחרונה מאת robertf, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
שלום, אשמח להמלצה מאיפה אפשר לקנות מגבים להונדה סיוויק 2010 קופה, חוץ מבמוסך של מאיר ששם הם עולים 300 שח... תודה רבה
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 5 אלף צפיות
שלום בקיץ התנסינו בנהיגה של שבועיים עם הרכב בנורבגיה ואנו שוקלים להחליף את הרכב של זוגתי. לא הצלחתי להבין מהקודים על המנוע איזה נפח מנוע היה לנו וכיוון שמדובר בהשכרה - אני מעריך ש- 1.6. הכוח של הרכב היה בהחלט מספק (נורבגיה להזכירנו), אבל ללא "וואו". ברור שיש הבדלי מחיר מאוד משמעותיית (גם בגלל הבדל רמת אבזור) - אבל כרגע זה משני. האם יש למישהו ניסיון השוואתי בין שתי גרסאות הדיזל וחוות דעת על ההבדל בתחושת הכח ביניהן (לפחות על הנייר אמור להיות)? האם יש מושג כמה גרסאות 2.0 ליטר מאובזרות נמכרו? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת green, -
שלום לחברי הפורום, האם יש משהו שצבר כבר קילומטראז על הקודיאק ומוכן לשתף?
הודעה אחרונה מאת outlander, -
- 0 תגובות
- 522 צפיות
תודה מראש לעונים. נא לפרט בבקשה
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 7.6 אלף צפיות
שאלה שעלתה לי: אם הרכב בן שנה ולא מחוייב בביצוע טסט - למה אני צריך עכשיו לשלם אגרה של 1220₪?! על מה ולמה? הרי לא נעשית שום פרוצדורה. כלום. יש משהו שאני מפספס? Sent from my SM-G935F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת itamars191, -
-
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 6 אלף צפיות
הטירוף של יד 1 0 ק"מ מאפשר לקנות את אותו הרכב בדיוק בהנחה של עשרות אחוזים מהמחיר הרשמי אז מה הטעם לקנות רכב ישירות מהיבואן?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי כולם! בן זוגי הביע רצון לנהוג יום אחד במסלול מרוצים לחובבנים. הוא אמר גם שהכי כיף זה ראלי בשטח עם איזו סובארו ישנה. כמה שמחתי לגלות שיש כזה בלונדון! קישור: https://www.trackdays.co.uk/driving-experience/london-rally-school/monte-carlo-half-day-rally-driving-course/1978/0/#uZObKpcGtUptocqb.97%E2%80%8B מצד שני, הוא מאד רוצה לבקר בקטלוניה, ברצלונה. שם גם יש מרוצי מכוניות, אבל לא בשטח אלא בכביש, זה במכוניות יוקרה וזה רק כמה סיבובים בודדים והדרכה בשאר היום. לינק: http://www.circuitcat.com/en/experiences/gt-driving/ גברים חושבים אחרת מנשים. לצערי אני לא יכולה להתייעץ אתו בעניין כי זו הפתעה וגם אם אבקש מאחד מחבריו, זה עלול להתגלות.... אש…
הודעה אחרונה מאת nepet,
-
מי מחובר 32 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 770 אורחים (הצג רשימה מלאה)