רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אנחנו מחפשים מקום שמוכר ומתקין במחיר סביר צמיגי מישלין Primacy 3 שיוצרו השנה, ושמבצע איזון צמיגים איכותי. איפה מומלץ (איזור קריות/עכו)?
הודעה אחרונה מאת Coresh, -
- 3 עוקבים
- 12 תגובות
- 21.8 אלף צפיות
שלום השכרת חניה - כמה לדעתכם זה אמור לעלות לחודש (בפ"ת)? תודה
הודעה אחרונה מאת stum, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שמתי לב שיש התענינות רבה בפורום באפשרויות לצלם את סביבת הרכב בזמן החניה. אני מציג פה אפשרות מאוד זולה המאפשרת צילום גם בזמן הנהיגה וגם בזמן החניה לפי בחירת המשתמש. קניה ועלות: המוצר נקנה ב eBay ממוכר מאוד אמין בקוריאה. עלות המוצר כ100 שקלים עד הבית. קישור מצורף. הרעיון המרכזי של המוצר: בגדול, המטרה העיקרית של המוצר היא במניעה של פריקת יתר של המצבר בשל צילום ממושך בזמן החניה. אפשרויות נוספות: קביעת מתח סף לכיבוי המצלמה כדי להגן על המצבר- אפשר לבחור ב12V או 12.5V. יש גם תמיכה במערכות חשמל של 24V. אני בחרתי ב12V, ברגע שמתח המצבר ירד מתחת ל12V המצלמה תכבה כדי להגן על המצבר. קביעת זמן צילום מקסימלי בזמן חניה - אפשר לקבו…
-
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 22.9 אלף צפיות
היי, שוקל לקנות רכב משנת ייצור 2001, האם הוא זקוק ל2 טסטים בשנה או לכל דבר נוסף שרכב פחות ישן אחר לא זקוק לו? תודה
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
- 17 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
בשעה טובה הגיע טיפול 270,הרכב כבר בן 4.5 שנים. חוץ מטיפול שגרתי הוחלפו צלחות בלימה אחוריות שהיו מקוריות, הקדמיות עדיין מקוריות.... כמו כן במתג חלון נהג הקפיץ הפנימי קרס והמתג לא חוזר למצב אמצעי אז הוזמן מתג חדש.
הודעה אחרונה מאת LPG, -
מחר אנחנו הולכים להקשת ענק של יונדאי, בין המכוניות שנפגוש שם תהיה ה-i30 חדשה, מתיחת הפנים ליונדאי סונטה, גרסת 1.6 טורבו לטוסון (מישהו אמר פייט לספורטאז' GT?) ו... הפתעה שעדיין לנו מושג מה היא. מה אתם רוצים שנשאל את אנשי היבואן? רוצים לנחש מי ההפתעה (אנחנו מהמרים על יונדאי קונה ומקווים ל-i30N)? מחר, החל משעה 10:00, נביא לכם כאן את כל העדכונים בזמן אמת מההשקה. עם פרטים על המכוניות, רמות אבזור, מנועים ומחירים. נתראה בקרוב.
הודעה אחרונה מאת alonjp, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 930 צפיות
היי חברים, ניסיתי לחפש מידע על הנושא אבל יש משהו מאוד בסיסי שאני עדיין לא מבין (מתנצל מראש על הבורות). מובן לי מה תפקידו של הדיפרנציאל, ולמה לרכב FWD יש דיפרנציאל בסרן הקדמי ולרכב RWD יש דיפרנציאל בסרן האחורי. מה שלא מובן לי-רכב בעל הנעה אחורית, כשהוא פונה שני הגלגלים הקדמיים שלו צריכים להסתובב במהירות שונה. איך זה קורה כשאין בניהם דיפרנציאל? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Igalz, -
-
הבוקר אתם חוגגים את תחילת שנת הלימודים, ואנחנו מסתפקים בדור החדש של האיביזה. גדולה יותר (הרבה יותר), איכותית יותר, ו....מישהו רוצה להמר על המחירים? כרגיל, גם הפעם אנחנו נותנים לכם את הבמה לשאול את אנשי היבואנית כל שאלה שאתם רוצים על האיביזה החדשה. "יהיה ידני?" נשאל לבד [emoji1]
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 33 תגובות
- 14.4 אלף צפיות
רבות דובר על המגמה הרווחת בשנים האחרונות, שמתאפיינת בכך שיצרנים רבים מאריכים את ההמלצה למרווחי טיפול בכלי הרכב החדשים. לא מעט יצרנים אפילו ממליצים טיפול כל 30,000 ק"מ או שנתייים. רבים אחרים ממליצים אחת לשנה אך עדיין כל 20,000 ק"מ. הרבה מביני עניין טענו שהמלצות מעין אלו לא ממש מטיבות עם מכלולי הרכב ונובעות מדרישות מחלקות השיווק על מנת לייצר ללקוח תדמית מועטת תחזוקה והוצאה. מנגד, יש הטוענים שאכן ניתן לרווח מרווחי טיפולים, למשל בהחלפת שמן המנוע , עקב השיפור הטכנולוגי בייצור המנועים מחד ושיפור חד באיכויות שמני המנוע האיכותיים מאידך. קשה להכריע מי צודק. ואולם, בוודאי חריג במצב הנוכחי של המלצות היצרן השונות הינה הנחיית חברת ב.מ.וו. חברת ב.מ.וו. מנחה מרווח טי…
-
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
לצערי (המאוד מאוד רב, מסתבר) אבד לי מפתח לסיאט. מדובר על לאון סוף 15, עם מפתח מצורה חדשה, קפיצי. אין להשיג בחנויות ומנעולנים - בדקתי בכמעט עשרה מקומות, אצל כולם אותה טענה - רק לאון עד שנת 14 אפשר, 15 ומעלה בלתי אפשרי. כולם שולחים אותי ליצרן, שמבקש - החזיקו חזק - בין 2000 ל-3000 ש"ח עבור מפתח קפיצי, יחד עם שבועיים המתנה. חתיכת פלסטיק עם קצת סיליקון ובדיל ששווה יותר ממנוע קומפלט של יונדאי גטס. הכינותי עצמי מראש לתשלום של בין 800 ל1200 ש"ח, אבל זה? אני במצב די בעייתי. אין לי את הסכום הזה, ואני לא יכול לקחת את הסיכון לאבד מפתח נוסף ולהשבית את הרכב לכמה שבועות עד אשר יגיע מפתח חדש. יש רעיונות? Sent from my MI 5 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת kurko1992, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום חברים, אודה על עזרתכם. האם יתכן מצב שמחיר מודל חדש של רכב, שכבר החלו למכור ויש כבר על הכביש, משתנה מסוכנות לסוכנות של היבואן הרשמי, בהבדלים של אלפי ש"ח? האם האחד שנותן יותר זול, זה אומר שאתה מקבל רכב עם פחות משהו? מדובר ברכב נכה שבחלקו ממומן על ידי הביטוח הלאומי. ובכלל, אפשר להתמקח ולהוריד במחיר או לקבל בונוסים מול היבואן הרשמי? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת GhostBuster, -
-
חג שמח Cars-Sep-2017.pdf
הודעה אחרונה מאת CRuzer669, -
- 1 תגובות
- 685 צפיות
חידשתי את הרשיון ברשיומט. הכתובת הרשומה על הרשיון הזמני שונה מהכתובת שמעודכנת במשרד הפנים (הכתובת בה אני מתגורר). לאן יגיע הרשיון הקבוע?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 8.6 אלף צפיות
היי לצערי נכשלתי טסט שני כבר. אני מתקשה עם פניות שמאלה, כעיקרון אני לא יודע אם הכביש שאליו אני פונה הוא חד סטרי או דו סטרי, לפעמים הוא צר וממש מטעה! יש דרך לדעת או שאני פשוט אמור להתייחס לכל כביש כדו סטרי אם אין את התמרור הכחול עם החץ הלבן? התחלתי להתייאש כבר,אני מרגיש שאני לעולם לא אעבור את הטסט
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
כמו שאתם בוודאי יודעים , ארץ ישראל מלאה בכבישים מסוכנים , אם זה בגלל הצורה שהם בנויים ואם זה בגלל ההזנחה לאורך השנים. בת'רד הזה נרכז את כל המקומות שאתם יודעים עליהם ולדעתכם הם מקומות מסוכנים לנהג. זה יכול להיות : מפגע בכביש (מהמורות, בורות, מעבר חד לכביש מחוספס) . כביש עם אחיזה נמוכה במויחד. (אספלט גרוע , כורכר תמידי על הכביש וכיו"ב) כבישים שנוטים לצבור שלוליות גדולות בחורף. רמזורים מסוכנים עם סינכרון גרוע . גדר הפרדה שאינה במקומה. כבישים עם סימונים מבלבלים וכיו"ב. אנא ממכם , לא לדווח דברים שטותיים כמו "ראיתי חול באיילון דרום" אלא דברים שבאופן קבוע אתם נתקלים בהם. נא לדווח מיקום מדוייק ותיאור הסכנה באופן ברור וקריא. נא לדווח בצורה הבאה המיקו…
הודעה אחרונה מאת wwave, -
-
- אחראי פורום
- 36 תגובות
- 7.6 אלף צפיות
אז אחרי שנרגענו קצת מהשקת שני הקרוסאוברים של שברולט, מחר אנחנו הולכים לפגוש את האופטימה הייבריד החדשה של קיה. מעל לשנה אחרי שהיא התחילה להימכר לשוק המוניות, קיה סוף סוף מביאה את התשובה שלה לסונטה הייבריד של יונדאי. האם היא תספיק כדי לנצח את המתחרה מבית או שמא זה מעט מדי ומאוחר מדי? מחר נגלה הכל, וכמובן - כרגיל - נהיה שם כדי להעלות את השאלות שלכם לאנשי טלקאר. אז קדימה, תנו בשאלות, ונתראה בקרוב.
הודעה אחרונה מאת adel, -
-
נמאס ממערכת hill holder שמציקה בטירוף ומפריעה פי 100 יותר מאשר עוזרת. נמאס ממצערת אלקטורונית שמגיבה שונה במצב עמידה לעומת מצב נסיעה. נמאס מקלאץ' הידראוולי ש"מרכך" את מהלך שיחרור הדוושה ובפועל יותר מציק מאשר עוזר. נמאס מדלתות שננעלות עם תחילת נסיעה ובכל כניסה לחניון השומר תולש את הידית עד שאתה נזכר ללחוץ על כפתור פתיחה. נמאס ממערכת חשמל חכמה שמכבה את האור באוטו אחרי כמה דקות גם כשרוצים לשבת ולקרוא משהו למשל. זה רק אני או שיש עוד אנשים שמרגישים ככה?
הודעה אחרונה מאת 57mmStroke, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 19 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
מי זוכר את הפורד קונקט? זאת בעלת מנוע 1.8 טורבו דיזל חזק עם מומנט בריא וגיר ידני, היא הייתה מתחרה בארץ בעיקר לסיטרואין ברלינגו, מאז הוצג הדגם החדש שנמכר בעולם כבר כמה שנים, לארץ היא פשוט לא הגיעה.
הודעה אחרונה מאת asafasraf, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום חברים, אני רואה לאחרונה הרבה שלטים (כמו זה שמצורף) שמראים את הדובלו וכתוב שבקרוב 5X5 מישהו יודע במה מדובר? יהיו שינויים בדגמי 2018?
הודעה אחרונה מאת ALÞћÃ, -
-
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
בהמשך לכתבה הנ"ל: http://www.maariv.co.il/breaking-news/Article-606001 חיפה בדרך לאסור כניסת כלי רכב מזהמים למרכז העיר. מה ההגדרה לרכב מזהם? האם רכבים שלא עומדים בתקן יורו 4? האם רכבים בהי יותר מ20שנה ? לא. רכבי דיזל, לא משנה גם אם יוצרו אתמול. השאלה היא האם יש לזה אחיזה במציאות, האם באמת הם מזהמים יותר מרכהי בנזין בני 20?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
נפרדתי מהפולו שלי 1 2 3
מאת yoni2sh- 41 תגובות
- 8.1 אלף צפיות
כמעט שנתיים מאז שקרעתי את הניילונים,65,000 ק"מ,אחרי החלפת מצמדים ב 13,000 ק"מ ואני לא אתפלא אם היא תחזור להחליף שוב מצמדים לקראת ה 70 (מרגישים את זה בין הראשון לשני). לא שותה שמן,אבל כן שותה מים ! שמתי לב שכל חצי שנה הייתי צריך להוסיף איזה 100 מ"ל. חסכונית מאוד בנסיעה בין עירונית רגועה,60 שקל דלק ל 200 ק"מ במהירות 90-100 , בדקתי מלא פעמים. לוי יצחק קרע אותי בשקלול המחירון הסופי,70,000 ש"ח לאחר הפחת קילומטרז , נמכרה ב 67,000 (נקנתה ב 104,000) עם טסט לשלושה חודשים,רפידות אחוריות גמורות,סדק קטנטן בטמבון קדמי,ובהחלט צריכה כיוון פרונט.
הודעה אחרונה מאת CRuzer669, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום קיבלתי מהעבודה סיטרואן פיקאסו C4 שנת 2015 , בדגם הזה כיוון שהוא דיזל אין גלגל ספאר ואני רוצה לקנות אחד שיהיה באוטו. מבקש המלצות למקומות שמפרקים רכבים ושבהם אוכל למצוא גלגל, מבקש לאזור חיפה והמרכז בלבד. מכמה טלפונים שעשיתי מגוגל זה לא פשוט כי זה אוטו לא נפוץ ואים הרבה כאלה אצל המפרקים, לכן מבקש המלצות למקומות גדולים עם תנועה שיהיה סיכוי למצוא אצלם תודה רבה ומראש
הודעה אחרונה מאת Blondi, -
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
חברים אני חושב שזה השיא. מישהו נהג בצורה מאוד מוזרה ב431. לא הצליח לשמור על הנתיב וכמעט גרד את הכנף שלי. כשהסתכלתי על הנהג הבחנתי בבירור שעליו ברכיו יש מחשב נייד ובזמן שעם יד אחת הוא נוהג עם השנייה הוא מתעסק בו. איפה משטרת התנועה? נותנת דוחות על 20 קמ"ש מעל המותר בכביש 6?
הודעה אחרונה מאת Alkash, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001210563 חדשה טובה לכולנו, סוף סוף גם בחניון פרטי המשטרה תוכל לבוא ולטפל באנשים שחוסמים חנייות או כלי רכב אחרים הצעת החוק של חברי הכנסת מיכאל מלכיאלי ויעקב פרי לא צמחה יש מאין: מסתבר כי 20% מהפניות למוקד 100 של משטרת ישראל הן תלונות על תפיסת מקומות חניהחסמו לכם את הרכב בחניון? אולי יימצא לכך פתרון במדמות הצעת חוק שתאפשר למשטרה לבצע אכיפה נגד כלי רכב שחוסמים כלי רכב אחרים בחניונים פרטיים.
הודעה אחרונה מאת leasing driver, -
- 16 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
נראה לי שזה הדגם הראשון החשמלי של הקונצרן בארץ. טווח נסיעה על מנוע חשמלי כ50 ק״מ. טעינת המנוע אורכת כשעתיים וחצי. הגיר dsg 6 הילוכים. הספק מירבי של 204 כ״ס ומומנט של 35 קג״מ. http://www.carsforum.co.il/cars/מגזין-רכב/2949/חדשות/אאודי-A3-e-tron-בישראל
הודעה אחרונה מאת robertf, -
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
http://www.jdpower.com/press-releases/2017-uk-vehicle-dependability-study ויש הפתעות, מי ידע שפיזו יותר אמינה ממזדה
הודעה אחרונה מאת save, -
- 0 תגובות
- 697 צפיות
שלום, אני מעוניין לקנות BMW X5 2012 דיזל יש למישהו המלצות ובאיזה בעיות אני צריך לדאוג? תודה
הודעה אחרונה מאת arthur itzhak, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 43 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
יצא הגורל והתחלתי תפקיד חדש שבו אני נדרש לסביבות ה-50 אלף קילומטר בשנה, או בערך 300 קילומטר ביום. העניין שאני חוזר הבייתה גמור מהנהיגות האלה. האם יש לכם טיפים שיכולים להקל על העניין הזה?
הודעה אחרונה מאת שביט, -
-
בדרך לנופש בים המלח עצרנו בערד במרכז צים. כשהגענו לרכב חיכתה לנו הפתעה. כנראה שאזרח הגון הבחין בפוגע והשאיר פתק עם מס הרכב. במשטרת ערד נתנו לי טופס תלונה למלא לבד ולהחזיר מאוחר יותר בדרך חזרה מהנופש. אומנם מדובר ברכב ליסינג של העבודה ואין לי כל עלות עבור התיקון אבל עדיין הנושא מרגיז מאוד. אני מקווה שהמשטרה וחברת הליסנג יצליחו לאתר אותו. אותו. עדכונים נוספים בהמשך
הודעה אחרונה מאת benj, -
- 0 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
ערב טוב, ברשותי רכב מסוג פולקסווגן שירוקו 2010 לפני שבוע שיפצתי את החלונות חשמל מנגנון וכו' ואחרי בסיום התהליך נדלקה לי נורת כתומה של כריות האויר יש ברשותי סורק תקלות OBD 150 אך הוא מציין שאין שום בעית קוד. עשיתי בכל זאת איפוס erase code ועדיין הנורה דולקת. יש למישהו פתרון איך לאפס את הנורה? כי בכל זאת כנראה שפירקתי את הדלת וניתקתי את המנוע של החלון אולי יש קשר בנהים.
הודעה אחרונה מאת ksgc,
-
מי מחובר 43 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 561 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- daniel.asu
- yor2
- עידן מ
- פריג'י
- yoav911gt2
- הרקוליטו
- zvigolden
- גולדן191
- beresford
- גרנד פריקס
- פינדר
- davemustaine87