Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3160 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נעילת דלתות, כמו גם מערכת SS, ניתנות לביטול דרך מחשב הרכב. אם בהגדרה מפורשת, ואם ברמייה כמו הגדרת מתח נמוך קבוע מהמצבר.

כמובן, דרך OBD יצרן

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

• תגובות 94
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הבעיה שממרחק השנים שוכחים את כל המגרעות. קרבורטור?? אני עוד זוכר את הקרבורטור של ה BX הארורה שללא טקס מדוייק לא היה מניע.

פורסם

אז לא צריך קרבורטור, אין בעיה שתהיה הזרקה רב נקודתית עם מצערת רגילה עם כבל.

אבל לא צריך את כל השאר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מה באמת היתרון של מצערת אלקטרונית? זה סתם עוד משהו יקר שיכול להשבית את הרכב, לעומת כבל מסכן.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מסכים לגבי קלאץ' הידראולי - תמיד אהבתי כבל יותר. כל היתר - סורי, לא מתחבר. אוהב נעילת דלתות אוטומטית, תמיד הסתדרתי עם היל-הולדרים, ולא היו לי בעיות גז-ביניים במכוניות עם מצערת אלקטרונית.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אז לא צריך קרבורטור, אין בעיה שתהיה הזרקה רב נקודתית עם מצערת רגילה עם כבל.

אבל לא צריך את כל השאר.

בלי מצערת אלקטרונית אין ESP.

ואין בקרת שיוט אדפטיבית.

פורסם
נעילת דלתות, כמו גם מערכת SS, ניתנות לביטול דרך מחשב הרכב. אם בהגדרה מפורשת, ואם ברמייה כמו הגדרת מתח נמוך קבוע מהמצבר.

כמובן, דרך OBD יצרן

מערכת S&S ניתנת לביטול אבל רק עד כיבוי הרכב, יש לכבות כל פעם מחדש, סתם מיטרד.

ברכבי יורו 7 כבר אי אפשר יהיה כלל לכבות.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מערכת הנעה ללא מפתח - לא יודע איך לומר את זה, פשוט הורס את כל החוויה בלהניע את הרכב וצריכים להיום תלויים על בטריות בשלט, היתרון שלה הוא נטו לעצלנים.

ומערכת S&S לכיבוי בעמידה - הרוב כבר יודעים שזה ז-ב-ל.

האנדברקס חשמל - עוד פיצ'ר מיותר ומסובך שהיתרון היחיד שלו זה לחסוך מקום בתא הנוסעים. עוד נתגעגע לידני.

מערכות מולטימדיה עם נטו שליטת מגע- ברגע שהמגע ידפק אז נדפקנו.

פורסם

היה לא מזמן מקרה של מישהיא שנתקעה באמצע רחוב חד סיטרי (ככל הזכור לי עם רנו) עם רכב שמסרב להתניע ולכן הנדברקס חשמלי מסרב להשתחרר.

אי אפשר לגרור!

חסמה את הרחוב לחצי יום.

פורסם
מה באמת היתרון של מצערת אלקטרונית? זה סתם עוד משהו יקר שיכול להשבית את הרכב, לעומת כבל מסכן.
חיסכון הדלק, למשל היא נפתחת בעקומה "רכה" יותר ולא בחדות, או נפתחת באחוז נמוך יותר ביחס לאחוז לחיצה על הדוושה בתחילת המהלך שלה וכמובן יישום מערכות כמו בקרת שיוט, בקרת יציבות וכו'. פשוטה יותר כי לא צריך "מנוע צעדים".

במנוע הזרקה ישירה במצבי עבודה מסויימם המצעקת נפתחת לגמרי, שליטה בהספק ובסל"ד מתבצעת על ידי ויסות כמות דלק כמו בדיזל.

אבל אפשר לחלום קצת, לא? :-)

פורסם
היה לא מזמן מקרה של מישהיא שנתקעה באמצע רחוב חד סיטרי (ככל הזכור לי עם רנו) עם רכב שמסרב להתניע ולכן הנדברקס חשמלי מסרב להשתחרר.

אי אפשר לגרור!

חסמה את הרחוב לחצי יום.

יש מנגנון שחרור בלם חניה בחרום, למקרים כמו זה. רשום בספר רכב.

פורסם
יש מנגנון שחרור בלם חניה בחרום, למקרים כמו זה. רשום בספר רכב.

ככל הזכור לי, זה אתה שהעלית את הסיפור הזה?

פורסם

לא רואה בעיה עם רוב המערכות המודרניות.

למעשה למעט S&S ורכבים שנשלטים ברובם ממערכת מולטימדיה (כמו שליטה על בקרת אקלים דרך המולטימדיה), מעולם שום רכיב אחר לא הפריע לי.

היל הולדר לא הפריע לי מעולם, נעילת הדלתות האוטומטית היא טובה דווקא בעיניי, בלם יד חשמלי הוא מצוין לאותם אנשים שנוטים לשכוח להרים או להוריד אותו בסוף נסיעה\תחילת נסיעה (בהתאמה) וכדומה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

תסלחו לי בבקשה על דברים שלא ברוח הקולקטיבית הממוצעת של השרשור, אבל כמו שנאמר:

"...נוסטלגיה זה לא מה שהיה פעם....."

כל הדברים שכל כך מציקים כאן הם תולדה של צורך כלשהו. בואו נבטל את כולן:

- נחזור לכיוון כבל קלאצ' כי הוא כבר מחליק

- נחזור לצריכת דלק של 8 ק"מ לליטר ביום טוב

- נחזור למצב שכל חולה נפש או סתם שודד פותח לך את הדלת ברמזור - וכן - חווייתי בעצמי כשמפגר חמום מוח היה בטוח שאיכשהו פגעתי בכבודו

- נחזור להנדברקס שצריך להעלות עם קונטרה של הרגל כדי שהרכב לא יחליק

- נחזור לריח של הקלאצ' השרוף בניסיון לזנק את בלפור בחיפה (לכל מי שלמד פעם בבסמ"ת ההיסטורי)

- גז ביניים - פעם אחרונה עשיתי כשהסינכרון של ההילוך השני באלפא היה גמור (מחלה גנטית) - לא מבין למה צריך, חוץ מפוזה.

לסיכום - כן, יש ערך מוטורי ברכב ללא כל האביזרים, לזה לי יש משיכה למכוניות ישנות (לפני שנות ה- 90). ליום יום - כל מה שנכתב מקל על החיים לצרכי הגעה מנקודה לנקודה ולא ממש מפריעה גם למי שרוצה מעט ליהנות. להיות נהג מרוץ ברכב כביש יומ-יומי - לא בטוח שאני רוצה להיות בסביבות כזה (וכמי שעושה 200+ ק"מ ביום אני רואה ומתרחק כמו מאשר מיותר מדי כאלו).

קיה ספורטאז' 2.0 ליסינג

סקודיאק דיזל Exclusive לזוגתי (כבר לא: יונדאי סנטה פה דיזל, אלתיאה דיזל - עדיין מתגעגעים)

ALFA ROMEO 75 TS - מוסבת כבר לא ☹️, מקורית כבר כן 🙂

פורסם

אתה יודע מה, לא צריך לחזור לשנות ה 90.

תן אפשרות לבטל או להפעיל את הדברים האלו ב set up של האוטו ואל תכפה אותם על מי שלא מעניין.

כתבתי את הודעת הפתיחה בלי שום ערך נטסטלגי. לי זה מציק הרבה יותר מאשר עוזר.

מה בעיה לעשות כמה שורות בתפריט:

Hill holder on/off

Auto door lock on/off

Auto sleep mode on/off

מה כבר בישקתי?

עריכה: אני גם עושה 200 ק"מ ביום, אני לא עושה שום גז ביניים ולא נהג מרוצים. נוהג הכי רגוע שאפשר. בקלאץ' הידראוולי יש פונקציית ריכוך מהלך החזרה כדי למנוע זריקות קלאץ' וכו'.

זה מעצבן ומפריע. לא צריך את זה. מעדיף כבל.

• תוכן חדש...