Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3160 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 94
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני מוצא בעיה יותר מטרידה, הנוער של היום כבר לא מבינים למה צריך גיר רגיל, זה סטנדרט לעשות רישיון על אוטומט.

בשכבה של הבן שלי זה ממש לא סטנדרט. הרוב המכריע למד/לומד על ידני.

הבעיה שאחרי שמקבלים רישיון, יש מעט מאוד דגמים משמעותיים ידניים והיכולת מתנוונת.

קיה ספורטאז' 2.0 ליסינג

סקודיאק דיזל Exclusive לזוגתי (כבר לא: יונדאי סנטה פה דיזל, אלתיאה דיזל - עדיין מתגעגעים)

ALFA ROMEO 75 TS - מוסבת כבר לא ☹️, מקורית כבר כן 🙂

פורסם

בןקי - אני לא יודע מאיזה דור אתה, אבל כנראה לא רחוק ממני.

מסכים אתך באופן חלקי.

נעילת דלתות זה דבר טוב לבטיחות - גם נגד מתפרצים לרכב, וגם נגד שטויות של נוסעים ברכב.

HH מיותר, אבל אולי חיוני עם בלם יד חשמלי (אחד הדברים המעצבנים שיש).

לפני חודש S&S עשה לי כל מיני דברים מוזרים עם האוקטביה השכורה. פחדתי לצאת מעצירה אם היה רכב במרחק 300 מ' ממני.

והגרוע ביותר - מערכות מסך המגע למיניהן. אוסרים על שימוש בטלפון ומרשים להתקין את השיקוצים האלה שגוזלים את תשומת הלב מהכביש, במקום כמה כפתורים מיכניים שמופעלים במישוש. לשמחתי סוזוקי מפגרים ועוד לא התקינו את השיקוץ הזה, שהיה צריך להאסר בחוק יסוד.

ליסינג בצער - אני שמח לבשר לך שבני הבכור נהג בידנית לאחרונה בטסט בינואר 2008. ביולי 2014 הוא נסע אתי לפינלנד, סידרתי אותו כנהג שני בגולף השכור, הבחור פשוט שילב לראשון ונסע, ומאז נהג כך בכמה מכוניות שכורות ידניות, מפאביה עד GLA. עכשיו ממתין להזדמנות לעשות זאת עם השני, אבל אני מחכה שיהיה בן 26 כדי לא לשלם את הקנס על נהג נהג צעיר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
מערכת S&S ניתנת לביטול אבל רק עד כיבוי הרכב, יש לכבות כל פעם מחדש, סתם מיטרד.

ברכבי יורו 7 כבר אי אפשר יהיה כלל לכבות.

כוונתי למחשב הרכב בחיבור חיצוני, לא דרך תפריט המולטימדיה. אישית, ביטלתי את המערכת לצמיתות בלאון, דרך VAGCOM, באותה דרך רמייה שתיארתי. היא לא עובדת, גם אם אני רוצה וגם אם לא. ניתן לעשות זאת ברוב הרכבים, גם לא מהקונצרן.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם
בןקי - אני לא יודע מאיזה דור אתה, אבל כנראה לא רחוק ממני.

רחוק. להערכתי באיזה 20-25 שנה...

פורסם

והגרוע ביותר - מערכות מסך המגע למיניהן. אוסרים על שימוש בטלפון ומרשים להתקין את השיקוצים האלה שגוזלים את תשומת הלב מהכביש, במקום כמה כפתורים מיכניים שמופעלים במישוש. לשמחתי סוזוקי מפגרים ועוד לא התקינו את השיקוץ הזה, שהיה צריך להאסר בחוק יסוד.

מחזק לגבי מסך מגע, אחד הדברים הכי פחות נכונים ארגונומית שאפשר לחשוב עליהם.

מוסיף על זה גם תצוגת מהירות נומרית (מספרית) במקום שעון אנלוגי

ותאורת לוח שעונים צבעונית (לבנה) ומסנוורת.

מצד שני אני מברך על כך שהרבה פונקציות עוברות לכפתורים על ההגה

יום טוב גם לך

פורסם

צריך אם כן למצוא רכב כזה מ"דור" ביניים. קצת זקן הייתי אומר..

שתהייה לו הזרקת דלק, שעונים אנלוגיים (חובה. מה זה השעונים עם הספרות ?!) רצוי בצבע ירוק (באמצע הסקאלה שרלוונטית לעין האדם), עם ABS אבל בלי S&S.

גיר ידני (אגב - גם הבן שלי לומד נהיגה ברכב ידני, המורה שלו דיי עמוס בתלמידים ויש לו רק רכב אחד, ידני כאמור, ללימודי הנהיגה). בלם יד חשמלי - מיותר.

מניח שיהיה ניתן למצוא איכשהו רכב כזה (גם היום), אם המדינה לא תחליט פתאום לגרוט את כולם או משהו בסגנון.

alfa 156 2.5.

פורסם
רצוי בצבע ירוק (באמצע הסקאלה שרלוונטית לעין האדם)

הפוך גוטה.

דווקא על מנת למנוע סינוור אתה רוצה להיות כמה שיותר רחוק מאמצע הספקטרום (שיא הרגישות) של העין.

לכן פעם, כשארגונומיה עדיין נתנה פייט יפה לעיצוב, יצרנים רבים שמו לוחות שעונים בגווני כתום\אדום או סגול במקרה של וואג.

לגבי תצוגת נתונים נומרית לעומת אנאלוגית, זה לא צחוק. קריאת ספרות דורש ריכוז רב יותר, ומאריך את משך הזמן שהמבט מוסט ללוח השעונים.

יום טוב גם לך

פורסם
בלי מצערת אלקטרונית אין ESP.

ואין בקרת שיוט אדפטיבית.

זו שאלה מעניינת..

בקרת שיוט הייתה הרבה לפני עידן המצערות האלקטרוניות.

היו מערכות כבל מופעלות ואקום שעשו עבודה לא רעה.

אני מניח שניתן לממש גם את המערכות הללו באותו אופן.

יום טוב גם לך

פורסם

אכן בקרת שיוט מכאנית הייתה קיימת הרבה שנים לפני המצערות האלקטרוניות.

היא הייתה מורכבת מכבלים ומפעילים נוספים, סיבוך שלם.

כשיש מצערת אלקטרונית, בקרת שיוט לא צריכה שום חומרה נוספת מעבר לכפתורי הפעלה.

פורסם

לא יצא לי להשתמש ברוב המערכות האלו, לגבי אור - אצלי הוא נשאר דלוק ויש עוד כמה אופציות תאורה ברכב מלבד נורת התקרה הבודדת.

לגבי מצערת אלקטרונית - מטריף אותי הדילאיי.

פורסם (נערך)

^^^

אם כל כך מציק הנושא, מציע שתבדוק אפשרות לחדד את תגובת המצערת באמצעות תוכנה.

ובנוגע לנושא - (גם) אני בחור אנלוגי בעולם דיגיטלי.

עריכה אחרונה על ידי Top Geek

106GTI - Deus ex machina

פורסם
מה באמת היתרון של מצערת אלקטרונית? זה סתם עוד משהו יקר שיכול להשבית את הרכב, לעומת כבל מסכן.

א) יותר אמין, במקום כבל שנשחק ונקרע (סבלתי מזה במונדאו הנבלה).

ב) הרבה יותר נוח בנסיעות ארוכות. מצערת פחות רגישה, יותר קל להחזיק סל"ד קבוע, פחות יש צורך בקרוז קונטרול, הרגל פחות מתעייפת. לדוגמא, בלנסר עם כבל הייתי עולה על כביש 6 בבן שמן, ומגיע לתחנת דלק לפני בקה עם רגל תפוסה, בקורולה עם מצערת אלקטרונית אני עובר את המרחק הזה כאילו כלום.

ג) ESP. אפשר להגיד עליה כמה שאתה רוצה שלא צריך אותה, אבל במקרי חירום על כבישים חלקים כדאי מאוד שהיא תהיה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אין, אין כמו מצערת על כבל.

לא אשכח שלפני כ-15 שנה, יצאתי לעקיפה בכביש 581 (מכפר הרואה לכיוון ברקאי). אני התכוונתי לעקוף רכב אחד, אבל הפיג'ו 306 1.8 (ידני) החליט להשאיר את הכבל בנקודה הכי מתוחה שלו ויצא שעקפתי יותר מארבע מכוניות, במהירות שממש לא תאמה את הכביש הזה אז, שהיה ללא שוליים משמעותיים וחד נתיבי ללא גדר הפרדה (גם היום). לחצתי קלאץ' ברגע הנכון (האחרון) והצלחתי לעצור.

השזירה של הכבל השתחררה, כך שהוא לא נקרע במלואו, אבל החלקים הקרועים מנעו ממנו לחזור אחורה, וזה מה שתקע אותו בנקודה הכי "גבוהה" (אתם יכולים לדמיין את הסל"ד).

אז נכון שזו תקלה לכל דבר וכנראה אפילו לא נפוצה, וייתכן שבמצערת אלקטרונית יקרו דברים לא פחות מפחידים. אבל מה שאני בא להגיד- לא, אני לחלוטין לא מתגעגע למצערת על כבל.

פורסם
רחוק. להערכתי באיזה 20-25 שנה...

יש לך נוסטלגיה לגיל 5?

וברצינות, אני לא חושב שמישהו מתגעגע להפק 23 כ"ס, גירוז כל 5000 ק"מ, החלפת פלאגים כל 10000 ק"מ, ניקוי ראש כל 100,000 וכל מיני צרות שאפיינו את רכבי שנות ה-60 וה-70 (אופס, לפחות אלה היו הרכבים של אבא שלי, לא שלי).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...