רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
4 גלגלי ברזל, עם או בלי טאסות. מישהו מכיר? רכב יחסית חדש ולא כ"כ נפוץ אז די בעייתי למצוא. אשמח אם מישהו ייתן כיוון ומחיר משוער לרביעייה
הודעה אחרונה מאת adamL, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 3 אלף צפיות
הייתי היום עם קרובת משפחה שמתעניינת ברכישת סופר מיני בסוכנות טויוטה. הנציג, שהיה אדיב ונשמע מקצועי, בירר צרכים ותקציב והמליץ על דגם היאריס בלאק טופ הנעת בנזין רגילה, שגם נמצאת בתצוגה. הוא הפליג בשבחיה וציין את מחירה הרשמי 106,900. הוא ציין שזה הדגם המאובזר ביותר ותיאר את יתרונותיו על הדגם הזול הפשוט יותר. עיינתי במפרט האבזור והמחירים שבצמוד לרכב. ראיתי שיש דגם 1.5 היברידי שעולה רק שלושת אלפים יותר. שאלתי את הנציג - לא עדיף בהפרש כזה את הגרסא ההיברידית ? היא בטח יותר חסכונית. הנציג, שכלל לא הזכיר קודם שיש גירסא היברידית אמר - בשביל מה? כמעט אין הבדל בצריכת הדלק. אמרתי - עדיין לפי הנתונים הרשמיים זה עדיף. ההפרש במחיר זניח ובטח הרכב יהיה יותר מבוקש כמשומש…
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
- 1 תגובות
- 601 צפיות
שלום, לאחרונה הזמנתי מספר חלקי חילוף (לא בטיחותיים) מחו"ל, סה"כ שתי חבילות בהפרשי זמן של שבועיים אחת מהשניה. שתי החבילות נתקעו במכס במשך כמעט שלושה שבועות, זאת לאחר שהגיעו לארץ תוך 3-4 ימים מהרגע שנשלחו. החבילות נשלחו בדואר רשום רגיל, לא דרך חברת שילוח. מה שווה כל ההתייעלות שמתרחשת בדואר בזמן האחרון, אם חבילה שמגיעה לארץ תוך 3-4 מעוכבת במכס שלושה שבועות ורק אז מועברת ליחידת הדואר לצורך מסירה לנמען? ברור שבתנאים כאלו אנשים רבים יעדיפו לרכוש בארץ, בייחוד כאשר עולה צורך בחלק לצורך תיקון תקלה באופן מיידי, הרי מי יכול להשבית את הרכב שלו לחודש עד שיגיע החלק? לכן עולה השאלה, האם יש כאן יד מכוונת כנגד מי שמזמין חלקי חילוף ברשת? כי לי לא זכור שעכבו לי במשך שלושה שבועות…
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
המלצות? כדאי? לאן לפנות?
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
- אחראי פורום
- 31 תגובות
- 8 אלף צפיות
מאקו
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
-
יגואר F-Pace - מבחן דרך 1 2
מאת פבל- 26 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
[h=3]האם שילוב האיכויות של יגואר F-Pace יחד עם השינויים שעשתה חברת המזרח בהיצע הגרסאות שלו יביא אותו לקדמת הבמה או שזה מעט מדי מאוחר מדי?רוני יצא לבדוק במבחן דרך לג'יפון הראשון מבית יגואר[/h]
הודעה אחרונה מאת niv, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 24 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
מבקר המדינה יבדוק אם גורמים בענקית הישראלית היו מעורבים בניסוח התקנות של משרד התחבורה שמחייבות התקנת מערכות בטיחות ברכבים חדשים החל מינואר. בנוסף יבדוק המבקר אם שליטתה של מובילאיי בשוק מונעת כניסת מתחרות ואת יעילות המערכות https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3725518,00.html
הודעה אחרונה מאת yohai71, -
-
בהשראת שרשור המכירה המהירה ביותר של רכב. סיפורי האכזבה הכי גדולים שחויתם כשהתאמצתם למצוא רכב ונסעתם לראות אותו. אני אתחיל: אי שם בצעירותי בסביבות שנת 2008/9 בהיותי חייל בסדיר ובהשראת חבר עם 106 ראלי חיפשתי לי AX sport/gt/gti. מצאתי רכב שענה לתיאור באחד הלוחות מכירה, מדובר היה גם אז ברכב נדיר שמפורסם אחת ל... בלוחות מכירה והפלא ופלא פורסמה אחת למכירה במעלות כאשר אני תושב אריאל והחלטתי שלא משנה מה אני נוסע לראות אותה, נתונים במודעה ובטלפון נשמעים אחלה, גם התמונות מציגות רכב עם ג'נט לבן כיאה לדגם הספורט וכלל הכנפונים שמהדרים את הדגם ואני מוצא את עצמי נוסע כ 4 שעות בשלל האוטובוסים והרכבות לצפון הרחוק כאשר בראש שלי אני חוזר עם הרכב הביתה, אחרי נסיעה מייגעת וארוכה אני מג…
הודעה אחרונה מאת system_x, -
שלום, רכשתי רכב טיוטה מהחברה לפני מספר חודשים. לפני שבוע קיבלתי מכתב ובו מציינים כי בניגוד למה שפורסם אין ברכב שלי או אחר מהדגם מערכת מניעת התנגשות בהולכי רגל. ניקוד הבטיחות של הרכב ירד בציון מ-7 ל-6. במכתב שהתקבל ניתן טיפול ראשון חינם (מוגבל בסכום כמובן). לזכותם יאמר שהם יזמו את הפנייה. שאלתי היא - מה לדעתכם צריך להיות שווי המערכת (כלומר כמה נפגעתי)? ומה לדעתך צריך להיות פיצויי הולם לטעות בפרסום (הרכב שווק וניקנה בידיעה שיש לו את המערכת). תודה
הודעה אחרונה מאת Giri Giri, -
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם. אנחנו שמחים לבשר כי נכנסו לארץ משלוחים ראשונים של הדגם הספורטיבי החדש של Toyo יפן. הדגם, שנקרא Proxes Sport יחליף בהדרגה את ה-T1 Sport הפופולארי. הצמיג הינו דגם ספורטיבי מעולה בעל תרכובת חומרים חדשה לגמרי, המעניק אחיזה מעולה (ציון A באחיזה ברטוב) והיגוי מדוייק וכל זאת במחיר אטרקטיבי. הצמיג כרגע במלאי ב-19 מידות שונות, מהרו להזמין לעצמכם סט. לינק לאתר שלנו לחיפוש המידה שלכם
הודעה אחרונה מאת In Flames, -
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
עד אתמול הדלקתי אורות בדרך הרגילה ז"א ללא שימוש במצב AUTO, כי ביום גם כך צריך להדליק אורות בדרך בינעירונית. מצב AUTO מאפשר כיבוי אורות אוטמטי ועוד משהו נחמד שגילית-כאשר בורר האורות על AUTO, הזמזום המעצבן של התרעה על פתיחת דלתות נעלם.
הודעה אחרונה מאת Uri-V, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 9 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
שלום, היום רציתי לרכוש מצבר של ורטה מחברה מוכרת וביקשתי שיגיע אלי מתקין (תמורת תשלום סמלי). כשהמתקין הגיע העפתי מבט על המצבר שהוא רצה להתקין לי ומיד ראיתי שהתאריך שמוטבע על המצבר נראה מוזר, כאילו לפני היה מוטבע תאריך אחר ומישהו עשה "תיקון". מה אתם אומרים (תמונה מצורפת)?
הודעה אחרונה מאת שרות לקוחות טלרון, -
-
שלום לכולם רציתי לדעת כמה נדיר הרכב הזה בארץ? גולף GTD. ניתן לקנות ביבוא סדיר או יבוא אישי? Sent from my SM-N915F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת AloniM3, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום למומחים, אני מתכנן לשכור רכב פרימיום/ספורט במינכן, ומשם לנסוע גם קצת באוטובאהן וגם (ובעיקר) בכבישי נוף מהנים לנהיגה באוסטריה ולחזור למינכן, סה"כ 3 לילות (3 ימים מלאים). מה לדעתכם יתן לי מסלול טוב שיכלול לכל הפחות את הגרוסגלוקנר ( לא רוצה להפסיד) ועוד כמה כבישים מהנים כדוגמתו? לא מחפש לסגור 300 קמ"ש, אבל כן להגיע להזדמנויות להאיץ ל200 צפונה.. כמו כן, איזה רכבים ואם איזו חברה אתם ממליצים? אני די נדלקתי על ה-I8 BMW באזור 230EURO ליום השכרה דרך SIXT. חשוב לציין שכנראה מגבילים ל-750ק"מ סה"כ. אשמח לתובנות מעניינות מניסיונכם. תודה
הודעה אחרונה מאת Potato, -
-
עקב חוסר בזמן הדוח התעכב במקצת. עם הקוראים הסליחה. Cars-Oct-2017.pdf
הודעה אחרונה מאת Adamm, -
בס"ד אני מתכנן טיול עם חבר עם ניחוח מוטורי בגרמניה קרי: מוזיאונים של מרצדס/פורשה/אאודי מחק את המיותר או לשלב את כולם+המלצות של החברים בפורום. הנחיתה במינכן משם לאיזור אינגולשטט (אאודי), משם לאזור פרנקפורט שטוטגרט היער השחור וחזרה דרך איזור האלפים לכיוון מינכן. מדובר באיזור אפריל למשך 4 ימים מלאים (נחיתה בגרמניה באיזור 9 יום ראשון, המראה באזור 10 בלילה מינכן). כיוון שהזמן דוחק מבחינת אורך הטיול אני והחבר שואפים למקסם כמה שאפשר ממנו. אנו שואפים לשכור משהו ברמת מרצדס E קלאס או שווה ערך. אני יותר אשמח מלשמוע המלצות על מקומות שהם MUST או המלצות לגבי שכירות הרכב. חשוב לציין שזו פעם ראשונה שלי בחו"ל בכלל, החבר לעומת זאת עם קילומטראז' דיי מכובד בחו"ל, אני מודע למ…
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
- 23 תגובות
- 8.9 אלף צפיות
ייתכן שזה חוקי? אני צריך לשים 4 ילדים במושב האחורי אז שתי הקטנים במושבים משלהם ושני הגדולים יושבים על כרית באמצע קצת צפופים, עם חגורה אחת מישהו יודע משהו על זה אם צריך דווקא כסא או כל הגבהה? מה לשון החוק בעניין? תודה
הודעה אחרונה מאת hans, -
ככה, נסעתי עם IX35 , כביש 4 דרום הייתי אמור לצאת ימינה לאלוף שדה וזה לופ כזה ( כמו שיש שמשתלבים מ5 לאיילון ) הלופ היה הגבלת מהירות 50 אני לא שמתי לב והשתלבתי ללופ במהירות 90 בערך מה שקרה זה שהאוטו הגלגלים חרקו והרגשתי כאילו אני מחליק, זה היה מאוד מפחיד הרגשתי כאילו האוטו עשה דריפט לאיזה 10 שניות, למזלי אני יודע מה לעשות ובמקום לבלום סיבבתי את ההגה ושמרתי על הנתיב (היה 2 נתיבים והשני היה ריק-מזל ) עד שנהיה כביש ישר. זה היה מאוד מפחיד ואחר כך הייתי חייב להירגע. מישהו יכול להסביר מה קרה לאוטו? זה פשוט לא נראלי הגיוני שקרוסאובר יכול לעשות דריפט. אין ספק שאני לא אחזור על הטעות הזו, פאשלה שלי.
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
שלום לכם אני מתגורר בחו"ל , אני מגיע לביקורים בארץ אחת בחודש לכמה ימים. האם אפשר למצוא רכב להשכרה לא במחירים המטורפים של חברות ההשכרה הישראליות? אולי יש איזה אלטרנטיבה לשודדים האלה? כל פעם עולה רק מיסים ותוספות (מס לשדה התעופה 50 דולר) מאות דולרים בלי להחשיב את מחיר ההשכרה, אלה מחירים לא שפויים. רק ביטוח על רכב גרוטאה קטן כמו ניסן מיקרה עולה 30 דולר ליום, הם מחזירים את העלות של הרכב תוך שנה או פחות רק מהביטוחים. עוד דבר מצחיק, כל מכונית שלקחתי מהשכרה מפוצצת בדפיקות ושריטות מכל הכיוונים, מעייף אותי לחפש לפי דוח נזק שלהם מה מסומן ומה לא, פעם אחת הרץ רצו לחייב אותי על לכלוך שנדבק על הפגוש כאילו זה שריטה, לא מבין את זה. מכוניות פשוט גרוטאות לא להאמין.
הודעה אחרונה מאת Psdd, -
-
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
וזאת לשם "דחיפת" הרכבים הסמוכים בעת חניה באזורים עירוניים מישוריים צפופים? שמעתי כי ישנם אזורים כאלו בצרפת. נתקלתם?
הודעה אחרונה מאת ג'וני בוי, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
ללחוץ כל פעם על הכפתור זה מאוד מעצבן כי לרב שוכחים. האם יש אפשרות לבטל את זה באופן מוחלט?
הודעה אחרונה מאת save, -
לא מזמן פגעתי למישהו בקטנוע חונה כשיצאתי מחניה בתל אביב. הרמתי את הקטנוע ראיתי שנשברה המראה (תלויה על החוט-חשמל שלה), נזק קלאסי כשקטנוע נופל על הצד. השארתי פתק עם מס' טלפון. התקשר אליי הבחור אחרי כשעה, אמר תודה שהשארת כל הכבוד, אמר בעצמו שהוא חושב שזה תיקון של בטח 100-200 שקל. סיכמנו שילך למוסך ואם זה עד 300 שיתקן ואשלם לו. התקשר אליי למחרת בבוקר אומר לי "אני במוסך הם רוצים 1500 שקל שזה בטח 200 שקל מעל ההשתתפות העצמית" (אלה המילים המדויקות שלו!!), רצה לתקן ושאחזיר לו. אמרתי לו חכה חכה חכה לא על זה דיברנו תן לי להתייעץ, אולי אני יכול למצוא מקום אחר שלא יקח כזה סכום. בקיצור אחרי שעה התקשרתי אליו אמר לי שהוא כבר תיקן לא הייתה לו ברירה כי הוא מטפל רק שם. אמרתי לו טוב...…
הודעה אחרונה מאת ישה, -
אהלן חברת ביטוח מבקשת התקנת כספת אלומיניום על רכב חדש (מהיבואן) - ניסאן קשקאי. 1. האם כדאי להתקין? מה הסכנות? 2. לחפש חברת ביטוח אחרת שלא מבקשת את המיגון הנ"ל? 3. מה זמן ההתקנה של זה? מבין שהמחיר הוא סביבות ה 500 ש"ח תודה מראש, יוסקה
הודעה אחרונה מאת Ba6Ra6K, -
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אשמח לעזרה קטנה לחברה שמבינים בלבד לא לשומעי שמועות. כרגע התשוקה שלי לרכב וחוסר המקצועיות/ ידע בענף, שקיים במכללות בארץ הביא אותי לחשוב קצת. ואחרי חיפושים, לא מעטים!, החלטתי להתייעץ איתכם!. אני מחפש מכללה/בית ספר, ללימודי מכונאות מתקדמים, בתחום השיפורים בארצות הברית. (באנגלית: high performance scholl/collage) אם במקרה מישהו למד, או מכיר, או יכול לקשר בייני לבין מישהו שעבר את החוויה. אשמח לעזרתכם+ המלצה למכללה! לחברה שבאמת יכולים לעזור, עם כוונה אמיתית, ורצון טוב. אשמח לתת את מיספר הנייד שלי בפרטי, ואו לקבל ממכם מספר טלפון. לשוחח קצת בנושא. למנהלים, מצטער אם האשכול לא בפורום הנכון. פשוט תעבירו!. תודה על ההבנה.
הודעה אחרונה מאת Shahar Tammam, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
הרכב המדובר הינו רנו קליאו, פניתי אל ביטוח השמשות וביקשתי שמשה מקורית, כמובן שהפוליסה מכסה רק שמשה חליפית. נאמר לי שזה אפשרי אך אצטרך לשלם עלייה את ההפרש, סך העלות שתקוזז מהשמשה המקורית הוא 115 ש"ח לאחר מעמ, לטענתם זו העלות המלאה של שמשה חליפית עבורם! אינני בקיא כלל במחירים אך נראה לי מפוקפק. כרגע אין לי כוונה לפרסם שום שמות אלא אם אשתכנע שבאמת זה לא המחיר. מי שיוכל לשתף מידע בנושא, אשמח.
הודעה אחרונה מאת Jeka.E, -
-
אז מחיפוש בגוגל הבנתי שהשיטות שאני הולך לפיהן הם פחות או יותר אלו שאחרים משתמשים בהם- חנייה בין 2 עצים, להחנות קצת רחוק, להחנות בחניות שהן לצד הכביש כך שהרכב עומד מקביל לכביש וכו'. שיטה נוספת שלי היא להצמיד את הרכב מאוד לעמוד שכאלו נמצאים בחניונים- כך שהרכב בצד השני מרוחק מרכבי מאוד. אני פשוט חושב על הזמן חיים שאני "מאבד" בהליכה אקסטרה בגלל שהחניתי רחוק (כשאין עמודים ולידם חניה או חניות מקבילות) וקצת כואב לי. למה שאישה שלא אכפת לה מהאוטו ודופקת דלתות רכבה על רכבים אחרים תגיע מהר יותר לחנות\בנק ואני לא? לפעמים אני כן מחנה קצת קרוב בתקווה שאספיק להגיע כשבעל הרכב שלידי יבוא לפתוח את הדלת ואז אצמד כמגן לרכבי ואעזור לו עם הדלת (או לה). כשאני נשאר ברכב עצמו ולא יו…
הודעה אחרונה מאת Psdd, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
כרגיל, אין גבול לחוצפה. ואם יש אנשים שמוכנים לשלם, אז למה לא? מסתבר שיש כאלה שמוכנים. אבל ה"סוללה" לא סופקה, בכל מיני תירוצים. אולי הם טעו במחיר, והוא נמוך מדי? http://www.thecar.co.il/%D7%A2%D7%9C%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%AA-%D7%A7%D7%A8%D7%A1%D7%95-%D7%9E%D7%95%D7%98%D7%95%D7%A8%D7%A1-%D7%95%D7%94%D7%A1%D7%95%D7%9C%D7%9C%D7%94-%D7%94%D7%97%D7%A9%D7%9E%D7%9C%D7%99%D7%AA/
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 1 תגובות
- 685 צפיות
שלום, תודה מראש למי שיכול לייעץ ולעזור. מעוניין לצאת לטיול בהולנד 3 מבוגרים תינוקת בת שנתיים פלוס - כלומר כיסא 2 ילידם בני 5,7 - כלומר בוסטר למעט יום הגעה. יום שינוי של מקום ויום חזרה לשדה - רוב המזוודות נשארות במלון כלומר רכב של 7 מקומות מספיק כי אנחנו 6 הבעיה: יהיו לנו לפחות 4 מזוודות גדולות של 28 . מזוודה בינונית. 3 טרולי ועוד עגלת טיולון השאלה שלי האם רכב של 7 מקומות נניח שארן יספיק או שאין מה להתעסק ואני צריך 9 מקומות. מה שמוסיף לי על הבלבול זה שנניח באתר rentalcar : רשום על שארן שנכנס 4 מזוודות גדולות וגם על רכב של 9 כמו מרצדס ויטו או אופל ויורו רק 4 מזוודות גדולות. השאלה האם ברכב של 7 כמו שארן אכן יכנסו לי 4 מזוודות מאחורה גד…
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום לכולם, מחפש אנשים שיודעים לפרט על מונית כעסק מורשה, כמה שיותר לעומק ולרוחב בכדאי שאוכל לשקול ברצינות רבה את הנושא. הוספתי כאן כמה שאלות לספתח אך אשמח כמובן להיחשף לכמה שיותר מידע רלוונטיץ 1. רואה חשבון - האם יש לכם רואי חשבון מומלצים להעזר בהם (בתשלום כמובן) לבנות תחזית עסקית של כמה אופציות לדוגמא: הכנסות של 150K/200K/250K בשנה עם שקלול הוצאות קבועות וחיזוי/חישוב רווח לאחר ניכויים והפרשות. 2. קנית רכב - האם ובאיזה מקרה ניתן לקבל החזר מע"מ או/ו להכיר כהוצאה רכישת רכב יד 2? 3. ביטוח - האם כל יש המלצות לביטוח מונית מסוים? על איזו דגשים לשים לב אליהם? האם ניתן לשלם ביטוח כהוראת קבע ללא צ'קים או אשראי אלא ישירות מהחשבון בנק? 4. מה הן ההוצאות…
הודעה אחרונה מאת Tic Tac, -
- 1 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום, אני מעונין לקנות מצלמה שתצלם את התנועה (מקדימה ומאחורה ) לשם בקרה ותיעוד נסיעה ( במקרה חס וחלילה של תאונה ). הבנתי שיש מצלמות שמצלמות גם מקדימה וגם מאחורה , האם בשביל מצלמה שתצלם אחורה צריך לעשות שינוי כלשהו מבחינת חוטי חשמל ברכב ? או שפשוט מביאים את המצלמה והיא תעבוד בלי אף שינוי חשמלי ברכב. מומלץ לקנות מצלמה שתצלם גם אחורה ? או מספיק רק קדימה ? תודה.
הודעה אחרונה מאת m1011409,
-
מי מחובר 43 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 561 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- daniel.asu
- yor2
- עידן מ
- פריג'י
- yoav911gt2
- הרקוליטו
- zvigolden
- גולדן191
- beresford
- גרנד פריקס
- פינדר
- davemustaine87