Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כרית במקום בוסטר/כיסא לילד.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3125 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ייתכן שזה חוקי?

אני צריך לשים 4 ילדים במושב האחורי

אז שתי הקטנים במושבים משלהם ושני הגדולים יושבים על כרית באמצע

קצת צפופים, עם חגורה אחת

מישהו יודע משהו על זה אם צריך דווקא כסא או כל הגבהה?

מה לשון החוק בעניין?

תודה

פורסם

זה לא נכון.

אפשר גם אפשר לחגור שתיים (כששניהם מצליחים להיכנס - כך הם מדגישים)

ביררתי אצל המשטרה ובכל מקום שניתן להעלות על הדעת.

פורסם

לא מצליח להבין את ההצמדות לחוק.

זה מאוד לא בטוח, נקודה. חגורת בטיחות מתוכננת לבלום את הנוסע במקרה תאונה באזור הצלעות, שיכול לספוג את האימפקט. אם תחגור שני נוסעים באותה חגורה, לפחות אחד מהם יבלם ע"י החגורה באזורים "רכים" יותר. אתה יכול לחשוב לבד מה יכולה להיות התוצאה.

מעבר לזה, החגורות גם מונעות פגיעה של הנוסעים אחד בשני. אם שני נוסעים חגורים באותה חגורה, הם יפגעו בעוצמה אחד בשני. שוב, משאיר לך לחשוב למה זה עלול להוביל.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)

מתוך תקנות התעבורה:

חובת חגירת ילדים ברכב

83א.

(א) בתקנה זו ובתקנה 83ב –

"מושב אחורי" – כל מושב שאינו מושב קדמי ברכב;

"מושב בטיחות" – מושב הרתום לרכב באמצעות חגורת בטיחות המיועד להסעת ילדים ברכב, שמותקנות בו חגורות המיועדות לרתימת הילד אליו, העומד בתקן המפורט בפרט 4 לחלק ג' בתוספת השניה;

"מושב מגביה" – מושב המיועד להסעת ילדים ברכב כשהילד היושב עליו רתום בחגורת הבטיחות של הרכב והעומד בתקן המפורט בפרט 4 לחלק ג' בתוספת השניה.

(ב) לא יסיע אדם במושב קדמי ברכב מנועי ובמושב אחורי ברכב מנועי ששנת ייצורו 1983 ואילך, למעט אוטובוס שאינו אוטובוס זעיר פרטי, מונית ואופנוע –

(1) ילד שטרם מלאו לו 3 שנים, אלא אם כן הוא רתום במושב בטיחות המתאים לגובהו ומשקלו של הילד;

(2) ילד שמלאו לו 3 שנים וטרם מלאו לו שמונה שנים, אלא אם כן הוא רתום במושב בטיחות או במושב מגביה המתאים לגובהו ומשקלו של הילד.

(ג) לא יסיע אדם ברכב כאמור בתקנת משנה (ב) ילד שטרם מלאו לו שנה, אלא אם כן גבו של מושב הבטיחות מופנה לחזית הרכב.

(ד) לא יסיע אדם ילד במושב הבטיחות או במושב מגביה במקום שיש מולו כרית אוויר, אלא אם כן נותק המנגנון להפעלתה.

חובת חגירה של חגורת בטיחות

83ב.

(א) לא ינהג אדם ולא יסע ברכב מן הסוגים האמורים בתקנה 364א או בכל רכב שבו מותקנות חגורות בטיחות אלא אם כן הנוהג והנוסעים בו חגורים בחגורת בטיחות או רתומים במושב בטיחות או במושב מגביה כאמור בתקנה 83א, לפי הענין.

(ב) (בוטל).

(ג) על אף האמור בתקנה זו, מונית ואוטובוס שניתן לגביו רישיון סיור כהגדרתו בתקנה 386, שהותקן בהם במקום הנראה לעין הנוסעים, שלט המציין את חובת הנוסעים לחגור חגורת בטיחות, רשאי הנוהג בהם להסיעם גם אם הם אינם חגורים.

הסעת נוסעים

84.

(א) (בוטלה).

(ב) לא יסיע אדם ולא ירשה לאחר להסיע ברכב מן הסוגים כמפורט בטור א' להלן נוסעים במספר העולה על הנקוב לצד אותו סוג בטור ב' להלן:

(1) אוטובוס זעיר - כפי שצויין ברשיון הרכב

(2) רכב נוסעים פרטי ורכב פרטי דו-שימושי - כמספר החגורות ברכב וברכב הפטור מהתקנת חגורות בטיחות כמספר המקומות ברכב
עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם (נערך)

היתה פירצה בחוק עד 07.2014

ואז וועדת כלכלה אישרה תקנה חדשה לפיה מספר הנוסעים ברכב יהיה כמספר חגורות בטיחות.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תודה לכולם.

הסתכלתי שוב וההיתר הוא להסיע 4 ילדים כשאחד מהם פטור ע"פ החוק. )ולא 2 ילדים בחגורה אחת.)

אבל זה מ 2007, אז א"א להסתמך על זה אם אתה אומר שב2014 אסרו את זה.

שוב תודה.

פורסם

בלי קשר לפרצה בחוק (שכאמור תוקנה) אני לא בטוח שהשימוש בכרית ייחשב בעיני המחוקק כהתקן בטיחות. היא בוודאי שלא כזו מנקודת מבט בטיחותית: אין שום דבר שמונע ממנה להחליק מתחת הילד, דבר שיגרום לצלילה מיידית שלו מתחת לחגורה עד כדי אבדן אפקטיביות כמעט מוחלט שלה.

אפילו אם זה לא יקרה, רכות הכרית יש בה כדי לפגום בפעולת קדם-המותחן ובוודאי שהיא אינה מעכבת בעירה כמו הריפוד של התקני ההגבהה התקניים.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

פות"ש. עזוב את החוק בצד.

חיי ילדיך חשובים יותר מלשונו של מחוקק כזה או אחר.

קנה מכונית שתתאים לצרכיך, וסע לשלום ובבטחה.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
היתה פירצה בחוק עד 07.2014

ואז וועדת כלכלה אישרה תקנה חדשה לפיה מספר הנוסעים ברכב יהיה כמספר חגורות בטיחות.

עושה רושם שהפרצה בחוק לא ממש תוקנה. נהג ו-4 ילדים מאחור תואם למספר החגורות ברכב אם אף אחד לא יושב מקדימה. לא כתוב במפורש שכל נוסע יחגור חגורה נפרדת. כמובן שאני לא ממליץ :wink:, לא להתחכם ולא להתפשר על הבטיחות.

פורסם
פות"ש. עזוב את החוק בצד.

חיי ילדיך חשובים יותר מלשונו של מחוקק כזה או אחר.

קנה מכונית שתתאים לצרכיך, וסע לשלום ובבטחה.

על פי ההצעות שפות"ש מעלה כאן, ניכר כי הוא חולק על דעתך.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
עושה רושם שהפרצה בחוק לא ממש תוקנה. נהג ו-4 ילדים מאחור תואם למספר החגורות ברכב אם אף אחד לא יושב מקדימה. לא כתוב במפורש שכל נוסע יחגור חגורה נפרדת. כמובן שאני לא ממליץ :wink:, לא להתחכם ולא להתפשר על הבטיחות.

ממש לא.

חגירת 2 נוסעים בחגורה אחת הינה מוגדרת כחגירה לא נאותה

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

אכן.

החוק מחייב לחגור ילד עד גיל 8 בהתקן ריסון המתאים לגילו ולמשקלו.

כרית אינה התקן ריסון.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

• תוכן חדש...