רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 930 צפיות
יונדאי עובדת על פיתוח חדש של כרית אוויר לרכבים הכוללים גג פנורמי, אשר תגן על ראשיהם של הנוסעים בעת התהפכות. מה דעתכם על הפיתוח המעניין הזה?
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
לפני שבועיים וחצי בדיוק קיבלנו את ה 301 החדשה, 1.2 רובוטית כמחליפה לסוניק שליוותה אותנו ב 3 שנים האחרונות. מלכתחילה היה ברור שזו עסקה כלכלית גרידא, כך שהרבה רגש לא מעורב כאן, והאמת שהיצע חברות הליסינג היה מרגש כמו לוח המשדרים של ערוץ 1 - הכוכבת היתה המיצובישי אטראז', אחריה היונדאי I25 ולבסוף הקאיה פיקנטו. קיבלתי הצעה אטרקטיבית מאד על פיג'ו 301 רובוטית, ממאל מור, החברה ממנה חכרתי את הסוניק. כמובן שערכתי נהיגת מבחן ארוכה ומקיפה על המכונית, ולקחתי בחשבון שגירסת 2016 חזקה יותר ב 10 כ"ס, מאחר וקיבלה את ניהול המנוע של ה 208. האמת, לא הופתעתי לרעה, והחלטתי לקחת אותה. בחרתי בצבע לבן; אם להיות אנונימי, אז עד הסוף.. קיבלתי את המכונית עם 65 ק"מ על השעון, הדרך מאשקלון לרא…
הודעה אחרונה מאת falou, -
- 2 תגובות
- 3 אלף צפיות
אני מזמין רכב סקודה קודיאק , תוספת על וויז היא כ 3500ש"ח , אבל נאמר לי שאפשר לחבר את הטלפון[גלקסי 8 ] למערכת המולטימדיה ולהפעיל את הוויז . מישהו ניסה , או יודע אם זה באמת עובד ?
הודעה אחרונה מאת meir_gi, -
- 5 תגובות
- 14.8 אלף צפיות
שלום לכולם קנינו רנו מגאן גרנד קופה 2017 יד שניה. וככל הנראה ספר הנהג שלו אבד. איך אני יכולה להשיג את ספר הנהג של הרכב הזה? בעברית כמובן? תודה מראש איה
הודעה אחרונה מאת Ayah, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אין לי ניסיון עם מערכות העזר לנהיגה (למעט "מוביל-איי" אך היא פאסיבית) אבל לפי מה שאני קורא הן יהיו חלק אינטגרלי מכל רכב בשנים הקרובות ולהבנתי לא ניתן לנטרל אותן. מה קורה במצב של נהיגה "נמרצת"? נאמר כניסה מהירה לסיבוב, נהיגה "טכנית" (בקו הסיבוב ולא בנתיב המסומן על הכביש) בו ואז יציאה מהירה או לדוגמה פנייה לתוך השול בזמן הסיבוב. ממה שקראתי מערכות העזר האקטיוויות ירעידו לי את ההגה בידיים (מה שידפוק לי את תחושת ההגוי) ואאל"ט ינסו להחזיר אותי למקום ה"נכון". -האם זה באמת קורה כך? -האם ניתן לבצע נהיגה "נמרצת" עם מערכות שכאלה?
-
רציתי לשתף בסיפור מעצבן (וישראלי שגרתי). אז השארתי בטעות את הנורה הקטנה הפנימית של תא הנהג דולקת בסופ"ש וזה גמר את המצבר. קורה. התנעה עם כבלים לא עבדה בגלל שהכבלים היו דקים מדי. לאחר שבדקתי אצל השכנים ומיציתי את האופציות, פניתי לשירותי דרכים שיש במסגרת הביטוח בשביל להתניע את הרכב. הגיע בחור טעון בסיפורים לספר. הוא התחיל לספר לי איך קיה פיקנטו זה רכב מיוחד ובעייתי, שזה בעיה שאי אפשר להתניע אותם ושהמצבר שלהם מיוחד ומאוד יקר. כי זה קיה פיקנטו. התחיל בלחבר וולטומטר כבוי ולעשות פרצוף כשלא היה כלום על המסך, אמר שהלך המצבר. אמר לי שהאופציות זה או לקנות ממנו מצבר ב800 שקל או להזמין מישהו אחר אלי שיחליף לי מצבר. וכשאמרתי שכבר קרה דומה עם המזדה וזה התניע, הוא אמר לי שאנ…
הודעה אחרונה מאת yuvk, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
קיבלתי אתמול דאציה סטפווי דיזל 2017 .23000 ק"מ מונית לשעבר שהייתי צריך להעביר אותה לראש העין. קפצתי על המציאה ומאתמול בצהריים ועד היום בשעה 14:00 חרשתי לה את הצורה. הופעתי ממממממש לטובה. הרכב מרגיש חזק מנוע סוחב מצויין עליתי את פרוייד ,בית אורן, עוספיא איפה שרק יכולתי נסעתי. הרכב נוח מאוד . בידוד רעשי מנוע לדעתי מצויין. יותר שקט מהדובלו שלי ויותר נוח ממנה. אין רעשי רוח במהירות גבוהה אולי זה קשור למגיני רוח ששמו על החלונות. הרעש ממוט ההילוכים כשמעבירים הילוך לפעמים מעצבן כאילו עומד להישבר. הגה נוח לפעמים מרגיש כבד כשנוסעים לאט בעיר. אפילו שהיה מונית, הרכב שמור בפנים .שום דבר לא מקרקש . מצלמת רוורס לא איכותית. מערכת השמע עם וייז עובדת מצויין. נסעתי לראש …
הודעה אחרונה מאת alechko01, -
-
אחרי שה-E400 ביקרה אצלנו, הגיע תורה של גרסת הפלאג-אין, הלא היא E350e שהתייצבה למבחן בגרסת Edition, להלן: 3E. רוני יצא לבדוק.
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
לקחנו את פולקסווגן קליפורניה ולא ידענו מה לעשות. ללכת לאיבוד בדרום הארץ, לעבור לחיות בו באמצע פרדס, או סתם לכבד את הסבא-רבא שלו וסתם לשבת ולהתמסטל כל היום.
הודעה אחרונה מאת idolized, -
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 3 אלף צפיות
לא מבין בכל הנושא של גלאים וכל זה אם יש ולנטיין הוא יגיד לי אם מחכה לי שוטר עם ממל״ז? נמאס כבר מהתפיסות. אם אפשר הסבר קצר על כל נושא הגלאים למיניהם
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
פיג'ו חושפת מתיחת פנים ל-308, מבטיחה לשפר את ממשק המשתמש, מוסיפה מערכות בטיחות אקטיביות, וקצת שוכחת לצלם את המכונית עצמה. מלא תמונות של מנועים בכתבה המלאה
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום ברשות אבא שלי מיצובישי HUNTER L200 שנת 2009 לפני מספר חודשים התחילה לו בעיה מוזרה ברכב , תוך כדי נסיעה דוושת הגז כאילו מפסיקה לעבוד כאילו הורדת את הרגל לשניה מהגז , ואז זה ממשיך לעבוד כרגיל זה מגיע באופן ראנדומלי , יכול לא לקרא חודש , יכול לקרא 5 פעמים בנסיעה. הכנסנו את הרכב למוסך מורשה , שלא מצא כמובן כלום לפי המחשב , ואמר אולי זה ואולי זה התחיל בהחלפת שמנים ופילטרים המשיך בכל מיני דברים אחרים. והגיע לחוסר רצון לנסות לעזור. כמובן שעל כל דבר אנחנו משלמים למרות שזה לא עוזר לתקלה. לאחר התעלמות מהמוסך המורשה , פנינו לחברת מיצובישי בתלונה. הבטיחו לבדוק ולחזור אלינט , כמובן שלא חזרו. לאחר ששוב התקשרנו והתעקשנו וקצת כעסנו , הם בדקו לעומק ושלח…
הודעה אחרונה מאת dorki, -
- 1 תגובות
- 742 צפיות
הדגמה של נסיעה אוטונומית על הכביש המהיר עם רנו סימביוז (level 4 autonomous car): הם טוענים שעוד חמש שנים נראה את הרמה הזו כבר ברכבים רגילים.
הודעה אחרונה מאת GreatDesigner, -
מי שנוהג על אוטו עם DSG7, מודלים חדשים יחסית: האם כשעוזבים את דוושת הגז אחרי האצה, הגיר נשאר משולב להילוך ועובר מיד למצב בלימת מנוע או שהוא עובר לניוטרל וממשיך לנסוע ללא בלימת מנוע, ורק אחרי לחיצה על הבלם משלב הילוך ומבצע בלימת מנוע? מה מופיע בתצוגת צריכת דלק במחשב דרך בשני המצבים? תודה.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 19.2 אלף צפיות
אבי שיחיה, נכה מספר שנים, בעל תג חנייה רגיל לצמיתות, הפך לצערנו לסיעודי והוא מרותק לכסא גלגלים. ברצוני לשנות את התג לכזה עם כסא גלגלים בכדי שאוכל לנסוע עמו בנת"צ (גם ישנם חניונים אשר הקריטריונים בהם מקלים יותר לתג כזה). האם ישנה אופציה לשלוח טפסים מסוימים למשרד הרישוי או שמא חייבים בוועדה חדשה של משרד הבריאות עם כל הטררם? תודה מראש לעונים!
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 6 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
שלום , לפני כשבועיים עברתי קורס כזה בצבא וקבלתי תעודה כזאת קטנה אחריי הקורס , לפי מה שהבנתי לוקח לצבא קצת זמן לסנכרן את זה עם משרד הרישוי האזרחי , אז נגשתי עם התעודה פיזית למשרד הרישוי , שמה לא כל כך ענו לי מה אפשר לעשות ואמרו לי שעל פי המחשב שלהם הכל בסדר ולא רואים שצריך לבצע משהו (איזה קורס) , אבל מה שכן היא אמרה שהיא לא מתחייבת לי ולהיות עם יד על הדופק ולשים לב אם חלילה יש חסימה או אין .. אם מישהו היה במצב הזה אשמח לעזרה , לאיזה גוף לגשת עם התעודה הזאת ושהסיפור הזה הסתיים כבר .. פשוט קבלתי התרעה של תוך 60 יום לעשות את הקורס וזה אמור להיגמר ב 16.1.18 ... למרות שתוקף רישיוני בכלל עד 14.1.2019 ...
הודעה אחרונה מאת TDean, -
[פסק דין] לקוח קנה רכב משלמה, לקח לבדיקה במכון מטעמו, אחרי חודש הלך המנוע. אשמים או ל 1 2
מאת Nakamichi- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
כתבה מynet עם פסק דין שניתן למקרה בו לקוח רכב רכב משלמה ואפילו לא הסתמך על הבדיקה שלהם. ואחרי חודש הלך המנוע. קנה רכב עם מנוע פגום – המוכרת והמוסך יפצוhttps://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5061704,00.html
הודעה אחרונה מאת benj, -
היי חברים, לאחרונה אני מתעניין ברכישת קיה פיקנטו (למעשה אני ממתין לגרסת ה- GT Line שמבוששת להגיע). בכל אופן, גם באתר קיה ישראל, גם בפרוספקט של הרכב ואף בכל פרסומת שאני נתקל בה (במרשתת או בטלוויזיה) אני שם לב שהרכב המופיע בה מצוייד בתאורת LED (חלקית) גם בפנסי החזית וגם בפנסים האחוריים. אמנם היבואנים נוטים לשבץ בפרסומות את הגרסאות המפוארות של כל רכב אך כאן גם בגרסא המפוארת ביותר (EX) הרכב בפועל לא מצויד בתאורת LED (הצצה קלה ביד 2 תראה שהדגם המפואר מצויד בפנסים רגילים לחלוטין). מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
קניתי פיאט פונטו גרנדה 2008 מנוע 1.25 ידני. אני רוצה להוסיף לה מגדש טורבו האם זה אפשרי? ואם כן איפה וכמה עולה? Sent from my ONE A2003 using Tapatalk
-
זמין משעות הבוקר באמאזון (למי שיש Prime), מפרץ הפיראטים ושאר אתרי שיתוף קבצים למיניהם (זהירות, ספוילרים) כמעט כל הפרק הראשון עוסק בשילוש הקדוש (P1+918+LaFerrari) שלא יצא לנו לראות בTG הקודם, החלטה אמיצה מצידם להראות אצבע משולשת ל BBC שלא צלחו במשימה טיפ-טיפה הגזימו עם האפקטים שלפעמים באו בלי שום הקשר, אולי כדי לבזבז עוד טיפה מהתקציב האינסופי שלהם אבל בגדול פרק מדהים לדעתי
הודעה אחרונה מאת system_x, -
-
- אחראי פורום
- 33 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
מבקר המדינה פתח סקר שביעות רצון מהתחבורה הציבורית בארץ. נשמע כמו הרמה להנחתה אבל הסקר אמיתי. רוצים להביע דעתכם - כנסו לסקר http://wiki.sheatufim.org.il/seker/
הודעה אחרונה מאת amir74, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
את הקורולה רכשתי בינואר 2015, לאחר שהרכב הקודם - רנו סניק 99 ידני, האכיל אותי מרורים מידי יום. נרכשה עם 153 אלף ק"מ ועומדת היום על 240 אלף ק"מ. הרכב נסע מידי יום מודיעין – ירושלים, ומעולם לא התחמם או גמגם וכו', כל בוקר מניע ונוסע בלי מאמצים מיותרים. מעולם הגיר לא חבט או התבלבל, עובד כמו שעון. נתקעתי רק פעם אחת כשהסטרטר הלך, מכה על הסטרטר ונסיעה ישירות למוסך סידרו את הבעיה. בקנייה, התקנתי מערכת סאונד מצוינת, ולא שומעים את רעשי הדרך. מעלות: אמינות, חימום ומיזוג מצויינים, כוח מנוע סביר, הנדסת אנוש טובה. חסרונות: רכב נמוך, מרגישים שהוא ישן, צפוף מאחור, אוכל קילו שמן כל 3 אלף ק"מ בערך. להלן סיכום הוצאות האחזקה: ירידת ערך – 9 אלף ₪. מחיר קנייה: 15 אלף ₪. שו…
הודעה אחרונה מאת Ron.P, -
-
הגדרות וייז
מאת amir74- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
חבר פנה אליי ואמר שהוא לא מוצא את ההגדרה בוייז בה הוא בוחר בין המסלול המהיר ביותר למסלול הקצר ביותר. בדקתי ואכן גם אצלי האפשרות לבחור נעלמה. תוך כדי שאני חופר בתפריטים אני מוצא תחת ניווט "הפחת בפניות מורכבות" - הימנע מפניות מסובכות וצמתים ללא רמזורים ככל הניתן. נעלבתי, ביטלתי.
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
מגזין הצרכנות קונסיומר ריפורטס פירסם דו"ח שביעות רצון שנתי של כחצי מיליון בעלי רכב בארה"ב. עשרת הדגמים שבעליהם הכי מרוצים (הציון הכי גבוה ראשון): טסלה מודל S פורשה 911 שברולט קורבט לינקולן קונטיננטל פורד F350 מאזדה מיאטה טויוטה פריוס טסלה מודל X הונדה אודיסי דודג' צ'לנג'ר עשרת הדגמים שבעליהם פחות מרוצים (הציון הכי נמוך ראשון): מרצדס GLA ניסאן סנטרה אקורה ILX שברולט טראקס ניסאן ורסה סדאן דדוג' ג'רני אינפיניטי QX60 פורד טרנזיט קונקט פיאט 500 דודג' גרנד קרוואן דירוג המותגים המלא (מותג-ציון): טסלה-90 פורשה-85 ג'נסיס-81 קרייזלר-78 אודי-76 מאזדה-76 סובארו-76 טויוטה-76 הונדה-75 ל…
הודעה אחרונה מאת HyperViper, -
-
קיה סיד דיזל
מאת SurfHigh- 0 תגובות
- 570 צפיות
שלום, יש כאן מישהו שמחזיק ברכב? אני מתעניין בצריכת הדלק האמיתית של הרכב. כמו כן האם הטיפולים יקרים משמעותית מבנזין? מחלות כלשהן? נ.ב הכוונה לדגם עם תיבת ההילוכים הרובוטית. תודה.
הודעה אחרונה מאת SurfHigh, -
-
- אחראי פורום
- 36 תגובות
- 7.1 אלף צפיות
נתוני אכיפת התנועה לשנת 2017 עד כה: https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5061979,00.html שאפו למשטרת ישראל על העלייה במתן דו״חות בנושא זכות קדימה, אבל למה יש ירידה באכיפת רמזור אדום ? ראש אגף תנועה מאמין שמהירות הורגת יותר מלגנוב אדומים ? *שימו לב שגם הורידו את סף מהירות האכיפה - יותר דוח״ות. החלטה מפתיעה (או לא) בהינתן בעובדה שהמשפט על לגיטימיות פרוייקט א׳3 עדין נידון בביהמ״ש Sent from my iPhone using Tapatalk
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לכולם יש ברשותי אלפא רומיאו 145, ביום שבת אחרי חודש שהייתי במילואים באתי להניע את הרכב והמצבר היה ריק, מילאתי את המצבר בעזרתו של אבי אבל נוכחתי לדעת שהסטרטר שבק חיים בחיפושים באינטרנט עלה השם ברדלס תיקוני דרך. ביום ראשון בבוקר התקשרתי אליהם ותוך שעה וחצי הם כבר היו ליד הרכב מוכנים לתקן. הבחור מברדלס פירק את הסטרטר שהיה אכול מבפנים מכנראה מנזילה שהייתה באזור (שגם תוקנה ע"י הבחור!) ולקח אותו לשיפוץ, לאחר כ-שעתיים חזר אליי והתקין את הסטרטר המשופץ חזרה וחיוך עלה על פניי ועל פניו כאשר המנוע חזר לחיים בדרך הוחלף גם המצבר לאחד של שנפ! וסתם לידע כללי יש לי שירות תיקוני דרך ושירות גרירות מחברת הביטוח אבל בטוח לא הייתי מקבל שירות כזה ! בדר"כ …
הודעה אחרונה מאת Itzik Levy, -
-
סיאט איביזה החדשה מבטיחה שיפור משמעותי לעומת קודמתה, אבל בפועל זה מרגיש שבמובנים מסויימים היא הלכה צעד אחד לאחור.
הודעה אחרונה מאת shachar187, -
אז ככה: די חדש פה (לפחות בצד של הכתיבה), אבל מחזיק באומץ כבר 3 שנים את אחד הרכבים המושמצים אפילו פה, חשבתי שיהיה נחמד לשתף בקורותיו. שנתחיל? קצת פרטים על הכלה כמו בכותרת, יד 3 אצלי (02 בעלים קודמים, פרטיים), עלתה לכביש ביולי 2006 (אבל רשומה כ-2007). מטופלת במשך 3 השנים האחרונות בגבע, לפני זה במוסכים מורשים (צמרת אצל היד השניה, לא יודע איפה טיפל הבעלים הראשון). מנוע 2 ליטר, AL4 (כמובן), SX PK (היותר מאובזרת). נקנתה בספטמבר 2013 עם כמעט 104K על השעון, נכון להיום מתקרבת ל-145K. אמ;לק תחזוקה שוטפת + בלאי (סטרטר, מדחס, משאבת דלק, משולשים, תושבות מנוע ועוד פיצ'פקעס) + מעט תקלות מעצבנות. לא שבטויוטה רצים לעשות reverse engineering בשביל הדור הבא של הקו…
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
- 3 עוקבים
- 25 תגובות
- 6 אלף צפיות
ביום שישי נערך במסלול המירוצים החדש בערד מירוץ time attack ראשון מסוגו בארץ. חובבי האספלט, שטעמו עד כה ג'ימקאנות של הילוך ראשון בעיקר הגשימו חלום, להעביר להילוך שני האירוע שהוגדר כפיילוט לקראת עונה סדירה ב- 2018 אסף כ- 30 מתחרים שחולקו לקטגוריות לפי כ"ס וצמיגים. בשורה התחתונה, היה פשוט מדהים, לא מאמין שסוף סוף זכינו לדבר כזה בארץ. צילום: דניאל אדמון
הודעה אחרונה מאת Philip R,