רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום חברים עקב עבודתי והימצאותי רוב היום על הכבישים אני רואה לאחרונה הרבה מאד רכבים ביבוא של צמפיון על גררים ורכבי מובילים שונים ומשונים עם אריזות ,בלי אריזות אך דבר אחד אותו דבר הרכב מגיע עם לוחית רישוי אירופאית לארץ. יש סיכוי שצמפיון התחילה לקנות רכבים מדילרים שונים באירופה בביל להוזיל לעצמה עליות ולא מספרת לנו שהרכב כבר לא באמת "חדש" אל עמד אצל איזה דילר במגרש כבר.
הודעה אחרונה מאת Mr_Shankly, -
- 26 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
לפי הכתבה שאחפש קישור אליה - כנופייה מוכרת רכבים ביד 2. מציגה מסמך טסט מזוייף, כולל ק״מ בטסט אחרון. לאחר רכישה מסתבר שלרכבים אין טסט והק״מ שרשום אינו נכון. ראו הוזהרתם. עריכה: קישור:
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
יד2 מלא במודעות של במוו 218 (מנוע 1.5) מ 0 ק"מ, גם ידני וגם אוטומט. בסוכנות ובאתר במוו הדגם הזה לא קיים. האם יש יבואו מקביל לבמוו?
הודעה אחרונה מאת RK, -
-
- 9 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
שלום יש רכבים חדשים שאפשר לפתוח את התא מטען חשמלית מתוך הרכב[ קודיאק למשל] , אבל בכדי לסגור אותו צריך לרדת מהרכב וללחוץ על כפתור חשמלי לסגירה . האם אפשר לעשות כך שגם לסגור מבפנים ?
-
הילוך נמוך או ברקס? 1 2
מאת orio2-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
שאלה שמעסיקה אותי כבר זמן מה, ברכב ידני, אם אני בירידה ורוצה להאט, מה עדיף, להוריד הילוך (ולהגיע לטורים גבוהים יחסית, סביב 4-5K, אבל בלי לתת גז) או להשתמש בברקס? ומה הדין לגבי האטה במישור שבו לא מגיעים לטורים גבוהים מידי? לי יש פאביה 1400, אבל אני שואל באופן כללי תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
-
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
מתחילים לשווק מכוניות עכשיו עם פיצ'ר בטיחות של ניטור שטח מת. יש הבדל אם אני פשוט אשים מראה פנורמית??
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 9.2 אלף צפיות
אהלן אנשים, מזה 5 שנים שאני מתגורר בבניין בן 60 שנה בתל אביב באיזור שסובל ממצוקת חנייה רצינית. בבניין יש 16 דירות. בין עמודי הבניין יש 10 מקומות חנייה. 8 רשומות בטאבו של 8 דירות ו2 שלא. בחנייה משותפת אחת חונה כבר כדרך קבע אישה קשישה ואני לא מעוניין להפריע לה עקב גילה. בחנייה השנייה במשך כל ה5 שנים חנתה משפחה ברוכת ילדים. גם להם לא הפרעתי בגלל הילדים. המשפחה עזבה את דירתה ומכרה אותה לזוג צעיר ללא ילדים. ניצלתי את ההזדמנות והתחלתי להחנות בחנייה הפנויה על בסיס מקום פנוי. אם אני מגיע אחרי עבודה והיא פנויה אני מחנה אם לא אני ממשיך לרבע שעה לפחות של חיפושי חנייה. היום בשעות הערב המאוחרות אני מקבל טלפון ממשטרת ישראל "תרד מהר אנחנו ליד הרכב שלך"…
הודעה אחרונה מאת ישה, -
מישהו יודע במקרה מתי אמורה להגיע לארץ הסיוויק החדשה? שמעתי שמועה על אמצע 2017 אבל שום דבר מעבר לזה.אשמח לכל מידע בנושא.
הודעה אחרונה מאת smoky555, -
- 5 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
לקראת השכרת רכב ארוכת טווח, מהם כלי הרכב הנפוצים כיום באלדן בקטגורית משפחתית?
הודעה אחרונה מאת favorite 1, -
-
- אחראי פורום
- 33 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
הדגמים הכי נמכרים (YNETׂ): 1. קיה פיקנטו - 11,800 2. קיה ספורטאז' - 11,660 3. יונדאי טוסון - 9,330 4. טויוטה קורולה - 9,150 5. סקודה אוקטביה - 8,780 אאוטלנדר אהובתי מקום שביעי ומכובד... עם כמעט 7000 מסירות.
הודעה אחרונה מאת Mr_Shankly, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שנה של עבודה, חודש וחצי של סיכומים ואין ספור שעות של אגירת מידע, כתיבה והכנסתו לאיזו תבנית הגיונית שתוכלו לקרוא. אנחנו גאים להציג בפניכם את סיכום 2017. כל (אבל כ-ל) המכוניות שהושקו השנה בישראל. עם לינקים לכתבות ההשקה, יתרונות וחסרונות, מחירים, ואיך לא - מבחנים. פנו לכם איזה שבוע וחצי ותהנו. חלק א' - ממיני פצפוניות ועד הכי יוקרתיות. חלק ב' - על ג'יפונים מכל הגדלים והסוגים. חלק ג' - הכי סקסיות וספורטיביות בנמצא. [ATTACH=CONFIG]498584[/ATTACH]
הודעה אחרונה מאת zaf, -
-
- 0 תגובות
- 924 צפיות
היי, כיום יש לנו יונדאי I30CW דור ראשון. כיום יש לנו אוונפלו טריומפ בו יושב הבן הגדול, כמעט בן 4 וגבוה מאוד. הקטנה, שהיא בת שנה, עדיין בסל קל ואני רוצה להעביר אותה לטריומפ ואז להפוך אותו נגד הכיוון הנסיעה. מחפש לבן הגדול (4) בוסטר עם רצועות פנימיות, כמה שיותר בטוח וכמה שיותר צר. לא חובה איזופיקס, יתכן שיהיה מותקן באמצע ששם אין איזו-פיקס. רוב הנסיעות הן קצרות יחסית, ביום-יום כמעט ולא נוסעים עם הילדים, בדר"כ בסופש אבל זה לא סיבה לחסוך. אני מחפש דרך לוודא שהבוסטר יתאים להרחבה אפשרית של המשפחה, או למקרה שסבתא נוסעת גם ברכב- כלומר האפשריות הן - סלקל + בוסטר עם רצועות פנימיות + כסא בטיחות עם/נגד הכיוון סבתא+בוסטר עם רצועות פנימיות+כסא בטיחות עם/נגד הכיוון
הודעה אחרונה מאת KipodYam, -
הקדמה: במרץ 2014 האיביזה נקנתה חדשה מהסוכנות במחיר של 100K. מדובר בדגם רפרנס 1.2 DSG הרכב שימש רק אותי כרכב השני במשפחה בנוסף לרכב החברה. רוב הזמן הרכב נסע במסלולים בין עירוניים. מדי פעם שימש לנסיעות קצרות בתוך העיר. הוצאות תחזוקה שוטפות: טיפול 15000: 665 שקל טיפול 30000: 891 שקל טיפול 45000: 660 שקל במסגרת הטיפול הוחלף קיט שרשרת טיימיניג ומנוע חלון ללא עלות במסגרת האחריות. טיפול 60000: 1742 שקל. זהו הטיפול היקר ביותר בשל החלפת מצתים טיפול 75000: 638 שקל החלפת סט צמיגים לאחר שלוש שנים - קונטיננטל 1500 שקל מגבים: החלפה בכל שנה, עלות משוערת של כ250 שקל הרכב עדיין עם הקלאצ'ים, הרפידות והמצבר המקוריים, לא בגלל קמצנות כמובן, הם פשוט עדיין ב…
הודעה אחרונה מאת banji man, -
- 40 תגובות
- 20.1 אלף צפיות
היום פגשנו את היה אופטימה הייבריד בישראל, ומחר אנחנו בברצלונה בפגישה ראשונה עם מיצובישי אקליפס קרוס. זוכרים את האקליפס? אז זה החדש הוא בדיוק אותו הדבר, אבל שונה לחלוטין, או במילים אחרות - ההוא היה מכונית ספורט קופה מגניבה, וזה החדש הוא קרוסאובר שאמור להתמצב מתחת לאאוטלנדר ולצד ה-asx, אבל מהנתונים שמופיעים בהודעה לעיתונות, נראה שהוא אפילו יותר גדול מחלק ממי שאנחנו מחשיבים כמתחרים של הספורטאז'. בכל מקרה, מחר נפגוש אותו, ואת אנשי היבואן והיצרן, וכרגיל - נשאל אותם את השאלות שתרצו וכן נביא לכם את הרשמים שלנו ממנו בזמן אמת. חכו לעדכונים, ניפגש עוד מעט.
הודעה אחרונה מאת Father Wolf, -
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יש לי סונטה 2016 לימיטד עם בקרת שיוט אדפטיבית והתראה על תאונות, קניתי את הרכב יד שניה לאחר 10000 קילומטר האדר האדפטיבי לא עובד טוב ונכבה לאחר מספר דקות או פחות, יש שפשוף קל על הריבוע השחור בקידמת הרכב ששם יש ראדר אחד מלבד המצלמה על השמשה פניתי לגולדמוביל אמרו שיאפסו אותו, איפסו ולא היה שום שינוי, אני משער שאין להם מושג איך זה עובד ומה צריך לעשות, מישהו יודע להפנות אותי למקום הנכון שידעו לטפל או להחליף אולי אפילו אחד מסניפי מוסכי היבואן?
הודעה אחרונה מאת אליהו שבת, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
היי, יש לי Audi A1 שנתון 2015 מודל 1.4tfsi(לא Sportback) יד 2 קצת בחששות לגבי צריכת הדלק שלי ואני מנסה לחפש מידע, לפי ההוראות יצרן שהם מוגזמות הצריכת דלק שלי אמורה להיות גבוהה, לא ריאלי כי הוראות יצרן תמיד לא נכונות לצערי. אתמול שתדלקתי טנק מלא(ניתן לציין שהמיכל טנק שלי הוא 45 ליטר) במחשב החישוב ק"מ לתידלוק הבא הוא 480 ק"מ, משהו פה לא מסתדר לי כי בחישוב של זה יוצא שהצריכת דלק שלי היא 10.6 לק"מ, שזה קצת מוזר ומוגזם יחסית למידע שמצאתי באינטרנט שהצריכה הממוצעת הכוללת נסיעה בין עירונית ועירונית היא 13-14 לק"מ, יכול להיות שהצג שלי לא מאופס/דפוק או שהוא לא מציג נתונים נכונים. כמו כן, יש לי סדק בחלון הקדמי שמאלי, לא משהו שרואים אבל משהו שמפריע לי רציתי לדעת איפה …
הודעה אחרונה מאת Gilben, -
בתור יוצא ליסינג לשעבר, אני רגיל להכנס לתחנה ולתדלק. זהו. לכן גם כשעברתי לרכב פרטי לא רציתי לוותר על הנוחות הזו, לא רוצה לצאת, להוציא ארנק, להוציא כרטיס אשראי, להעביר בקורא, להקיש ת.ז ומספר רכב, ואז להמתין לאישור, ואז סוף סוף להתחיל לתדלק. אז יש פתרון - דלקן פרטי. מה זה אומר ולמה זה טוב ? אני בחרתי בדלקן של חברת דלק, אז אפרט את התנאים שקיבלתי ואיך זה עובד : 1. התשלום יורד מחשבון הבנק תוך יומיים מהתדלוק. 2. בסוף כל חודש מתקבל במייל דף פירוט של כל התדלוקים. 3. מחיר לליטר בנזין 95 בהנחה של 19 אג' ממחיר שירות מלא (שזה מחיר של שירות עצמי, רק שאפשר לקבל שירות מלא באותו מחיר), בכל תחנות דלק. 4. הנחה של 23 אג' לליטר לבנזין 95 ב4 תחנות מועדפות לבחירה, אפשר לשנות בחי…
הודעה אחרונה מאת gbguy, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
או שזה החל מ2019? שאלה נוספת - כמה עולה והיכן ניתן להשיג את האישור?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
הדו"ח עובר בווטאספ, הצנעתי פרטים אישיים של הבחור. חשבתי שהאבסורד נגמר בזה שהוציאו הנחייה לשוטרים לתת קנס לנהגים שמסתכלים למטה, טעיתי.
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום לכולם יש לי חתך יחסית עמוק בצמיג חדש 2017 , התיעצתי עם פנצריה שאני לקוח שם 6 שנים , אמר שאין מה לעשות איפשר לתקן את הצמיג עדיף להחליף , קשה לי לזרוק צמיג חדש חברת Goodyear יש פתרון לצמיג ?
הודעה אחרונה מאת ReifA, -
-
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
היי, יש למישהו מושג מה קורה עם ההנחה בשווי שימוש ברכב היברידי? התקנה תקפה עד סוף דצמבר, ולא ראיתי בשום מקום שמדברים על הארכתה או אי הארכתה. תודה
הודעה אחרונה מאת Nemesis, -
שלום לכולם, שמתי לב מכמה סרטונים שראיתי וממה שאנשים מספרים, שכששוטר עוצר רכב על עבירה כלשהיא הוא מתחיל במשפט בסגנון של" יודע למה עצרתי אותך?".האם מדובר באיזה נוהל רשמי של המשטרה ע"מ לקבל הודאה מהנהג על אותה עבירה? או סתם התחכמות של השוטר?
הודעה אחרונה מאת ג'וני בוי, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, כבר זמן מה אני לומד ניהול מנוע ושימוש במחשב ניהול פתוח (מגה סקווריט) בעקבות פרוייקט הפיכת רכב קרבורטור למוזרק, וניזון אך ורק מפורומים וקבוצות פייסבוק מחו"ל. האם קיימות קהילות של טיונרים או משתמשים שמשתפות מידע? (והכוונה שלי היא לא לכל התוכנות והצ'יפים כמו של הוואגיות)
הודעה אחרונה מאת dorysan, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 81 תגובות
- 23.3 אלף צפיות
חברים יקרים, אני נמצא בהתלבטות דיי קשה בנוגע לכדאיות החזקת הרכב שלי - אני בן 20, מאיזור תל אביב, ואני חייל חובה. לפני חצי שנה קניתי פורד פוקוס גיאה, מנוע 2000 שנת 2009, כי היה לי את הכסף וחשבתי שרכב זה דבר הכרחי כשאתה חוזר כל יום הביתה. [הייתי חצי שנה לפני כן בבסיס סגור] אני בנאדם שמאוד אוהב רכבים, ואני מאוד אוהב את הרכב הזה, והוא באמת מספק לי את כל מה שאני צריך. בפועל, אני משתמש ברכב לאיזור ה-100-200 קילומטר בחודש - את כל הנסיעות שלי ביומיום אני עושה בתחבורה ציבורית, ונמנע להשתמש באוטו בגלל הסיבות הבאות: 1. חניה - אחרי תקופה כבר מאסתי לבזבז חצי מזמן הנסיעה הכולל בחיפוש אחר חניה. 2. כסף - הרי בתחבורה ציבורית אני נוסע בחינם, ועם השכר שלי לד…
הודעה אחרונה מאת nimrod7676, -
-
- 4 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
קיבלתי את רישיון הרכב החדש בדואר הלכתי לדואר ושילמתי אותו לאחר מכן טרם הגעתי לטסט, הטופס אבד לי מה עושים במצב כזה?
הודעה אחרונה מאת korola, -
אף פעם לא אהבתי את הגולף GTI, היא תמיד נראתה לי לא מספיק ספורטיבית, לא מספיק קיצונית, לא מספיק גרזן. חושבים שכמה ימים בחברתה הספיקו לי כדי לשנות את דעתי?
הודעה אחרונה מאת נהג מתחיל, -
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
שלום, יש לי שכנה שחונה על ידי ולא נוסעת הרבה, אבל כל פעם שהיא כן נוסעת נשאר סימן קטן על הדלת שלי . אני מחפש משהו שיגן על הצבע וראיתי משהו בחו״ל, אבל הם לא שולחים לארץ (http://www.doorshox.com). מישהו מכיר משהו כזה מקומי? המטרה היא משהו לא קבוע, שניתן לשים אותו ולהוריד. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת raniAA, -
-
- אחראי פורום
- 32 תגובות
- 10.1 אלף צפיות
ראשית קצת סטטיסטיקה: 22 רכבים. 16 מהם כמעט בני שנתיים, 6 התווספו במהלך השנתיים, אחד מדי כמה חודשים. 14 פלואנס טורבו דיזל אוטומט. 1 קפצ׳ור טורבו דיזל אוטומט. 1 מגאן אסטייט טורבו דיזל אוטומט. 1 דאסטר 4X4 טורבו דיזל ידני. 4 דאסטר 2X4 טורבו דיזל אוטומטיים. 1 סאנדרו סטפווי בנזין רובוטי חד מצמדי. קילומטרז׳ מצטבר - 2,000,000~ ק״מ. כמעט כולם בתנאי נסיעה לא פשוטים שכוללים המון ירידות ועליות. הטוב: מנוע: K9K בשילוב עם ה-EDC בגרסת 6 ההילוכים שלו. באמת שאני לא יכול למצוא שום דבר רע לומר על שילוב המנוע-גיר של רנו. 1.5 טורבו דיזל אמין, חסכוני להפליא ובעל כח זמין לסחוב בכל רגע נתון. נוחות: הרכבים האלו נוסעים לא מעט, ואין אחד שלא מודה על הבחירה ברכבים…
הודעה אחרונה מאת borsood, -
-
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מי נחשב באשדוד "חזק"? תודה רבה !
הודעה אחרונה מאת Ozb, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 868 צפיות
שלום, האם שווה לעשות ביטוח מקיף על פיגו 206 פלוס שנת 2011? ומה קורה במידה ורכב אחר באשמתו גורם לי לנזק לרכב שלי ויש לי רק ביטוח חובה? הוא עדיין חייב לשלם על תיקון הנזק, לא?
הודעה אחרונה מאת vladclar,