רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
האם מישהו היה/שמע על תערוכת רכב ששווה ללכת לראות, באזור אירופה בחודש חודשיים הבאים?
הודעה אחרונה מאת robertf, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אבא שלי ואני חושבים על נסיעה לחול ורצינו לבדוק אופציה לעשות משהו חווייתי בתחום הרכב. ראינו את הטיולים של אלי אילדיס (ועוד 2 דומים פחות או יותר) שהמחיר שלהם היה נורא יקר. השאלה היא אם יש סגנון דומה אפילו במדינה המקומית או לחילופין לעשות איזשהי נהיגה חוויתית ברכב ספורטיבי עם הדרכה כחלק מטיול רגיל. אשמח לשמוע על אופציות דומות אם אתם מכירים. חשוב לציין שאני בן 19, מעל לשנתיים עם רשיון בארץ אם זה משנה. תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- 8 תגובות
- 12.6 אלף צפיות
היי לכולם, לאחרונה הזמנו רכב חדש מהיבואן והם אומרים שלמרות שהרכב כבר הגיע לארץ ויש מספר רישוי (כרגע הרכב במרכז התקנות מקומיות לכל השיפורים המקומיים - מגני רוח ושטויות כאלו),הצפי למסירה הוא בתחילת פברואר. האם זה סביר שנקבל את האוטו לפני או שבגלל עומסי הזמנות של פתיחת שנה זה באמת יהיה בתאריך הנקוב? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת GhostBuster, -
- 13 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום חברים. כיום אני נוסע 16 ק"מ בבוקר , רוב הנסיעה על דרך בגין בירושלים מה שאומר 6 רמזורים עד העבודה ומהירות של 70-80 להנא{ע}ת הרכב והנהג. הבוס מבקש ממני לאסוף עובד שגר 2 ק"מ ממני. ואומר כי ישלם לי במזומן כל חודש. אבל שאל כמה , אמרתי שאתייעץ. אם אעשה זאת, אצטרך לנסוע בדרך אחרת. 14 ק"מ במקום 16 ק"מ אבל, עם ים רמזורים ומהירות ממוצעת של 30-40 קמ"ש. הבלאי יעלה לרכב. כמה כסף לבקש לדעתכם? מדובר ברכב ישן עם קושי באיתור חלקים. קל לא יהיה לי למצוא קלאץ \ גיר \ בולמים.
הודעה אחרונה מאת snad, -
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 3 אלף צפיות
אני לפני קניית רכב ורוצה לדעת - אני מתעניין לגבי רכב שיש לו מערכת מולטימדיה הכוללת waze. בסוכנות הרכב אמרו לי שכדי להתחבר לאינטרנט צריך לחבר dongle של מודם סלולרי ל-USB וככה תהיה קליטה של אינטרנט. האם אפשר לבצע התקנה שתחליף פתרון כזה באנטנה חיצונית שתותקן לרכב ודרכה תהיה התקשורת הסלולרית של האוטו? זה גם פחות אלתור וגם מונע קרינה סלולרית בתוך האוטו (שהוא כלוב פאראדי המעצים קרינה) האם יש רכבים בישראל שנמכרים בתצורה כזאת, עם אנטנה חיצונית?
הודעה אחרונה מאת RedLabel, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום וברכה, אני רוצה למכור את הרכב ויש לה טסט ב-24 לינואר הקרוב (עוד 8 ימים). המכונית בסדר גמור והיא תעבור טסט - לא איכפת לי לקחת אותה לעבור טסט (ואז להרוויח את ה"טסט לשנה" שיעזור לי למכור אותה יותר מהר). אבל - אצטרך לשלם רישוי של 1500 ש"ח לשנה שלמה? (כי בלי אגרת הרישוי לא יקבלו אותי לטסט, נכון?) משהו לא מסתדר לי - למה שאשלם אגרה לשנה שלמה על רכב שיהיה אצלי רק לעוד מספר ימים. בעוד שכבר יש לי מכונית חדשה, ואז יוצא שאני אשלם 2 אגרות ולמעשה יש לי רק רכב אחד. מה עושים במקרים כאלה? תודה על כל עזרה
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 9 תגובות
- 22 אלף צפיות
אשמח לעזרתכם, תודה!
הודעה אחרונה מאת hans, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
מה עדיף מביניהם לרכב עם מנוע 2.0? לאיזה רכב יש מערכת מולטימדיה עדיפה? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 29 תגובות
- 5 אלף צפיות
זה התחיל בחיפוש רכב יותר סטנדרטי. רציתי SUV בטוח, חסכוני ומאובזר בכל מה שאפשר. כשהגיע הקודיאק, מיהרתי לסגור הזמנה. נראה היה שמצאתי את מה שחיפשתי. הספק התחיל לקרקר כבר בימים הראשונים אחרי ההזמנה. הניסיון שלי (העקיף אמנם דרך בני משפחה, מעולם לא אישית) עם צ׳מפיון היה עגום, ואפילו במעמד ההזמנה קצת היה ניכר שהם מרגישים בסוכנות שהם עושים לי טובה כשמוכרים לי שני רכבים ב-225K כל אחד. החלטתי ללכת על כיוון מעניין יותר (ויקר יותר). בדקתי את ה-XT5, אבל היא אמריקאית מדי. רציתי GLC Coupe 350e אבל היא מרצדסית מדי (בעיית תדמית בתחום העיסוק בעיקר). ה-Q5 החדשה היא צ׳מפיונית מדי. לקסוס מגיעות או ביקר מדי או בלא טוב מספיק. אינפיניטי כנ״ל. ה-F type מתומחרת הרבה מעבר להיגיון. מאקאן כנ…
הודעה אחרונה מאת asafasraf, -
-
-
- אחראי פורום
- 37 תגובות
- 9.2 אלף צפיות
בחודשים האחרונים כולנו מדברים על בטיחות אקטיבית. אז החלטנו לבדוק מי המכוניות שנותנות הכי הרבה ממנה. הצבנו שני תנאי סף - הראשון, מחיר. עד 200,000 שקלים. השני - מערכות בטיחות משמעותיות, קרי בלימת חירום עד 80 קמ"ש לפחות ותיקון (לא התרעה) סטייה מנתיב. בנוסף - ציון בונוס על מערכות נוספות לפי ניקוד שנקבע מראש עפ"י תרומה ו"יכולת הנהג לבצע את אותה פעולה ביחס למאמץ שהיא דורשת" (כן, מאוד קליט. זה מוטיב חוזר כאן). קבלו אותן. המנצחות לפי טווח מחיר. המנצחת הכללית, המכונית הזולה ביותר ברשימה וטבלה מלאה של כל המכוניות, כל הציונים וכל המערכות. יש לכם משהו מעניין להגיד על המכוניות שברשימה? כמו למשל העובדה שהמכונית הזולה ביותר רחוקה מלהיות הפחות בטיחותית? או להתייחס לזה שדווקא המ…
הודעה אחרונה מאת erezarmo, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
אימי, לא בורכה ביתר סנטימטרים וכאשר היא נוהגת היא לוקחת כרית מהסלון ויושבת עליה בשעת נהיגה. בזמנו היה לה "בוסטר" כזה, לא יודע איך להגדיר את זה מילולית, קשיח עשוי מבמבוק או קש וזה עזר לה לראות את הדרך. אני מחפש בגוגל אני רואה דברים, לרוב, שהם מגביהים רק בחלק התחתון ואני מחפש משהו שיספק גם תמיכה בגב, קשיח. מישהו מכיר אולי?.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם צריך עזרה כוונון מושב הנהג , רכב מאזדה 3 2004 , מרגיש לא בנוח בנסיעה בטעות נגעתי בידית ואני לא זוכר לאיזה מצב להחזיר , שמתי לב שיש לו הרבה שלבים , שלושה שלבים מנפחים ועוד שלושה שלבים שנכנסים לבנפים ,מישהו יכול לעזור לי בבקשה ?
הודעה אחרונה מאת AlonBar, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
התקשרתי לכלמוביל פ"ת לקבוע טיפול (3 שנים) ציפיתי לקבל את המחיר שמפורסם פה https://www.carsforum.co.il/cars/site/colmobile אבל אמרו לי שכבר לא עובדים עם הפורום מישהו יודע ממתי זה? יש טעם להתאמץ לשלם מחיר מלא בטיפול 3 שנים? או שאני אחפש מחיר שפוי במקום אחר?
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
אהלן י למישהו במקרה את הספר?לשנת 2002? או יש באינטרנט?
הודעה אחרונה מאת viper83, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 7.9 אלף צפיות
לפני כמה ימים חזרתי מטיול ג'יפים בן שבוע בגאורגיה. כן, עכשיו, בינואר, ג'יפים, בגאורגיה. זה מסוג הטיולים האלה שידוע שמזג האויר יהיה מחורבן, ידוע שהרכבים יתקעו, ובכל זאת נוסעים, כי זו גם חוויה. בקצרה, כי לא על זה אני רוצה להרחיב, היה מדהים. טבע נפלא, מזג אויר מושלם (אני מחובבי החורף), רכבים ברמת תחזוקה מהגרועות שיצא לי לחוות (פטרולים דיזל/בנזין ופוראנרים בנזין V8 ), אנשים מדהימים, ואוכל טוב. הערת צד לגבי הטויוטה, איזה באסה שלא מכרו את הדגם הזה פה בארץ. המנוע הזה פשוט פנינה, וזה לגמרי אוטו טוב יותר מלנד קרוזר ממוצע שיש לנו פה לדעתי. אני כן רוצה להרחיב על אופנועי השלג, בעיקר כי אין לנו פה בארץ אותם, או את מזג האויר שמאפשר שימוש בהם. זו גם הייתה הסיבה העיקרית שנסעתי ל…
הודעה אחרונה מאת Caveman, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
מדוע יצרני רכב משתפים פעולה? האם אנחנו מרוויחים או מפסידים מהסיפור הזה? אלי מנסה להסביר את העניין.
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
שלום לכולם, חשבתי שניצור שרשור עם מידע איזה כיסאות בטיחות נכנסים אחד ליד השני - יש לי יונדאי I30CW דור ראשון. מחפש קומבינציה של 3 מושבי בטיחות שתיכנס במושב האחורי - דרוש - בוסטר 5 רצועות (ילד גבוה בן 4) כסא בטיחות סלקל האם אתם הצלחתם להכניס 3 מושבים כאלו לספסל האחורי? ואילו? אשמח לעזרה, קשה מאוד למצוא מידע באינטרנט.
הודעה אחרונה מאת yuvk, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
זוכרים שבפעם הקודמת הזמנו אתכם להציע את עצמכם לקחת חלק בקבוצת מובילי הדעה שלנו? אז ההזדמנות חוזרת שוב. מובילי הדעה שלנו, כמו שבטח כבר שמתם לב, לוקחים חלק נכבד בהפקת התוכן של המגזין. כותבים כתבות, מגיעים להשקות, משתתפים במבחנים, וגם בוחנים מכוניות בעצמם, יחד עם חברי קבוצה אחרים. הדרישות הן כדלקמן: חובה: ידע ורצון להתבטא בכתב מעל דפי המגזין והפורום. חובה: היכרות גבוהה בהרבה מהממוצע ברכבים, בפן הטכני או בשוק הרכב עצמו (כלכלה, מחירים) חובה: הכנת תוכן למגזין ע"ב חודשי בנושאים שונים (חדשות, הגיגים, סקירות רוחב וכו') חובה: מעל גיל 24 (ענייני ביטוח של רכבי מבחן) חובה: נסיון של מעל 5 שנים בנהיגה חובה: השתתפות פעילה בפורום וחברות בו מעל לשנתיים (מונה הודעות…
הודעה אחרונה מאת פבל, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 56 תגובות
- 9.9 אלף צפיות
פונה אליכם לאחר דיון באחת קבוצות הוואצאפ. יש מי מאתנו שפועלים עם יותר מדי רגש (אני...) ומחליפים רכבים מהר, אבל גם אני מוצא את עצמי לפעמים ברכב מיושן דווקא בגלל הרגש הזה. מצד שני יש בנינו את המחושבים- אלה שמחזיקים רכב תקופה ארוכה ו/או רכב ישן יותר כדי לצמצם עלויות. אז בואו נראה, מהו הרכב הכי וויתק בקארספורום? שני מסלולים: הרכב הכי ישן שעדיין נמצא בשימוש יום-יומי (מאחר וישנם רכבי אספנות, בואו נגיד שדרישת הסף היא לפחות 200 ק"מ נסועה בחודש, שאינם בטיולי סופ"ש) הרכב הכי ותיק- זה שאתם מחזיקים בתקופה הכי ארוכה, ללא הקשר לשנתון. הגיבו עם השנתון ותקופת האחזקה שלכם, תהילת עולם למנצח(ים).
הודעה אחרונה מאת bmw ricer, -
-
- 1 תגובות
- 579 צפיות
למה סיאט ארונה לא נכנסה לכתבה? https://www.carsforum.co.il/cars/%D7%9E%D7%92%D7%96%D7%99%D7%9F-%D7%A8%D7%9B%D7%91/3016/%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9B%D7%99%D7%9D/%D7%A2%D7%93-200000-%E2%82%AA---%D7%94%D7%9E%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%94%D7%9B%D7%99-%D7%91%D7%98%D7%95%D7%97%D7%95%D7%AA-%D7%90%D7%A7%D7%98%D7%99%D7%91%D7%99%D7%AA
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם שתי שאלות הנוגעות לרשיון רכב. הוצאתי כפל רשיון רכב ולהפתעתי גיליתי שנרשם 92 אלף במקום 62 אלף. מישהו מכיר את הפרוצדורה לתיקון? גבר נוסף, האם המובילאי שהותקן ברכב אמור להופיע ברשיון? נכון להיום אין ציון לכך ורמת האבזור הביטחותי היא 4 בלבד תודה לכם
הודעה אחרונה מאת noknok, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום .יש לי בעיה, בעוד שבועיים יש טסט לרכב ,אבל ליבואן אין תחלקים ,(אני מחכה מעל 8 חודשים לחלקים שיגיעו מחוץ לארץ) וגם לא שלחו לי טפסים לחידוש מה קורה במצב הזה?
הודעה אחרונה מאת Yair5555, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
פרקתי את המכסה למטרת צביעה ועוד לא החזרתי אותו.
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
-
למי שמכיר או לא מכיר חיפשתי רכב מסוג רנו מגאן דיזל סטיישן משנת 2013, החיפוש התמקד במגרשי טרייד אין השונים, חברות השכרה\ליסינג ועוד ובסופו של יום התגלגל לליס פור יו, דרך מישהו שהכרתי המשא ומתן החל ממחיר טוב בעבורי ששום חברה לא הציעה לי בעבור הדגם המפואר לשנתון הזה ומשם הדברים התגלגלו. נתחיל מזה שאינני מאשים אף אחד, אשתדל להיות אובייקטיבי במה שאני רושם ואני יוצא מנק' הנחה ששום נציג או מנהל לא עשה לי בכוונה וזה התנהלות החברה. הכל מתחיל מחיפוש הרכב באתר החברה, אני רואה רכב שבתמונות נראה יפייפה, תמונות דיי קטנות וללא צילומים מפורטים של הפנים, בסניף מול הנציג שאני מתנהל מולו כמובן נמסר לי שהרכב יפייפה (הנציג מעולם לא ראה את הרכב אבל מהמסמכים שלו הוא טוב ויפייפה), נותן…
הודעה אחרונה מאת fish, -
- 0 תגובות
- 644 צפיות
בס"ד חברים שלום אני שואל בשביל חבר, הנתונים הם כדלהלן: 1. הרכב הרצוי הוא ספארק או I10 או משהו אחר אקוויוולנטי. 2. מה לגבי ביטוחים, טיפולים שוטפים. 3. האם אפשר/רצוי להתמקח? 4. החסרתי משהו? נ.ב: אין לי מושג ירוק בעניין הליסינג, אודה לכם אם תאירו את עיניי.
הודעה אחרונה מאת rotemb, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 764 צפיות
בוקר טוב חברים, האם עוד מישהו סובל מהתפועה במיוחד מאז שהחלו הגשמים או שזה ככה בכל חורף ופשוט בגלל ההחלפה לרכב עם בידוד רעשים חלש אני שם לזה יותר השנה?
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שמתי לב שאחרי טיפול השעון תחזוקה שמובנה ברכב (מאזדה 3 2015) מתאפס לטווח של 12 חודשים או 20 אלף קילומטר. הלכתי לבדוק ומסתבר שאיפוס גם ידני שלי הרכב מתאפס ל20k או 12 חודשים טווח טיפול כברירת מחדל. נשאלת השאלה מדוע בישראל נדרשת המאזדה להיכנס לטיפול כל 15k כשהרכב עצמו בברירת מחדל מבקש רק פעם ב20k?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אהלן, ביום רביעי האחרון הלכתי לאסוף רכב חדש (מאזדה 2) מהיבואן. בבדיקה שעשיתי במקום גיליתי שריטות רבות על חלון צד ימין. כמובן שלא הסכמתי לקבל כך את הרכב והנציג אמר שאין בעיה יחליפו לחלון מקורי חדש ויקראו לי לקחת את הרכב. השאלה שלי היא האם בהחלפת החלון קיימת ירידת ערך? יש צורך בהערכה של שמאי ולבקש פיצוי \ הנחה? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
-
- אחראי פורום
- 34 תגובות
- 7.5 אלף צפיות
מישהו יכול לפרט ולהרחיב לגבי הדיבר הראשון? איך נהג מיומן יכול לשפר את האוטו בעוד שנהג חסר ניסיון שאינו מיומן ייגרע מהיכולות/ביצועים של הרכב? מישהו יכול לתת דוגמה? תודה.
הודעה אחרונה מאת hans, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם, שמי נועם ואני תחקירן בערוץ כאן 11. במסגרת תכנית התחקירים שלנו אנחנו בודקים את הנושא המרגיז והפרוץ הזה שנקרא "אובדן להלכה" ואיך אנשים קונים רכבים משופצים שנראים מצוין אבל למעשה תוקנו בצורה פיראטית ומסכנת חיים. ראיתי לא פעם דנתם בפורום אודות הנושא ואשמח לדבר עם מישהו שחווה את העניין על בשרו על מנת להגביר את המודעות לדבר במסגרת התחקיר שאנחנו עושים. ניתן לפנות אליי בהודעה בפורום או במייל [email protected]
הודעה אחרונה מאת ישה,
-
מי מחובר 39 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 538 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- מה רע בשביט?
- sperial
- lanosforce
- daniel.asu
- גולדן191
- gollu
- Alloytoy
- David32
- ארז 1
- shlomiko
- om2
- bigfoot7375nadav