רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
- 3 תגובות
- 701 צפיות
הלוואי https://www.themarker.com/consumer/1.5749527
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 51 תגובות
- 19.4 אלף צפיות
שלום לכולם כבר כמה שנים אני קורא סמוי בפורום. החלטתי לעשות צעד ראשון ולפתוח נושא לפני כחודש רכשתי פולקסווגן פולו 2011 יאנג - 3 דלתות, ידנית עם מנוע 1.4 ותיק. הרכב החליף פורד פיאסטה 2001, ששירתה אותי נאמנה קצת יותר מ-3 שנים. אולי כדאי שאתחיל בכך שאספר קצת על הפיאסטה: קניתי אותה 3 חודשים אחרי שקיבלתי רשיון. בתור נהג חדש וקצת מתלהב, הייתי נעול על הפיאסטה מסיבה לא ברורה. מנוע 1.3 רועש ואיטי, גיר ידני ונוחות שלא קיימת. עם זאת, ב35K ק"מ שעבר אצלי, הפיאסטה הפגינה אמינות מופתית - נכנסה למוסך אך ורק וטיפולים שוטפים. עלתה על גרר פעם אחת בגלל רצועת אלטרנטור שנקרעה בעקבות בלאי טבעי. עם זאת - הפיאסטה לא חסכונית בעליל (11 קמ"ל בנסיעה רגועה), חלשה מאוד, לא בטיחותית ובכללי מ…
הודעה אחרונה מאת Mr.Hybrid, -
-
מנכ"ל פרארי סרג'יו מרצ'יונה (מקווה שכתבתי נכון את השם) אמר לפני מספר שנים בתגובה לשאלה אם יש SUV באופק, שהוא מעדיף שיירו בו. אז אולי הוא לא נורה (למזלו), אבל כנראה שפרארי לא יצליחו לברוח מהטרנד החדש. כשנשאל בתערוכת דטרויט האם יש SUV באופק, זה ענה בחיוב. אז אולי אין עדיין תמונה של מכונית מבחן כלשהי, אבל פרארי כך נראה תצטרף לפורשה, מזראטי, ולמבורגיני. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת outlander, -
זה קצת לעוס להגיד שיניב יצא לדייט לוהט עם סיאט לאון קופרה, אבל אחרי שהוא חזר וצעק "אני קורא לה סטלה! לא אכפת לי מה אתה אומר! היא. סטלה!" לא הייתה לנו הרבה ברירה אלא להסכים איתו. תנסו לנחש למה, ואז היכנסו לקרוא ותראו אם צדקתם.
הודעה אחרונה מאת ישה, -
כן, סבבה, הם "מובילי דעה" והכל, אבל זה לא אומר שהם יודעים לנהוג. נכון? מזל שנקרתה בדרכנו האפשרות לוודא את זה. אביאל יעקובי, מקים ומפעיל חברת DriveLogic להדרכות נהיגה, יצר איתנו קשר והציע לנו להעביר את מובילי הדעה שלנו קורס נהיגה ספורטיבית מזורז של כחצי יום - טעימה מהקורס המלא שהוא מציע ללקוחותיו (שאורכו יומיים). נהיגה ספורטיבית, חולי הגה. מה כבר יכול להשתבש? מה רבה הייתה הפתעתנו כשהסבב הראשון של מובילי הדעה חזר ובכלל לא דיבר על נהיגה ספורטיבית אלא על... נהיגה בטוחה? פה יפרסמו המובילים שהשתתפו את מה שהם חושבים. הישארו מעודכנים, דעות נוספות ימשיכו להתפרסם מידי כמה ימים.
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
- 9 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
יש איזה אתר שבו אני יכולה לשים שם של רכב, דגם ושנה ולראות איזה איבזור יש לו? למשל קיה ספורטאז' 2015? (במקום להתקשר לאלף מודעות ביד2, אני רוצה קודם לעשות סינון לבד)
הודעה אחרונה מאת ronhub, -
כן,זה הגיע,3 שנים עברו להם עם הפנדה,ו44800 KM נסענו ביחד. לצערי זאת גם השנה האחרונה איתה,עקב צורך ברכב אוטומטי,הרכב ימכר בעוד כשבועיים לטרייד אין. כרגיל הגיע הזמן לסכם עם היתרונות,חסרונות וכמובן מחירים,וגם צירפתי את הבדיקה לפני קניה לרכב שלי. מי שלא קרא אני מצרף סיכום שנה 1+2. קבלת הרכב http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?385247-%D7%94%D7%A4%D7%A0%D7%93%D7%94-2011-%D7%94%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%94-%D7%A9%D7%9C%D7%99-%D7%A1%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%A8-%D7%AA%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%95%D7%AA שנה ראשונה. http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?432111-%D7%A1%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%9D-%D7%A9%D7%A0%D7%94-%D7%A8%D7%90%D7%A9%D7%95%D7%A0%D7%94-%D7%A4%D7%99%D7%90…
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
- 38 תגובות
- 15.4 אלף צפיות
האם יש אנשים שקונים רכב כזה, רק בגלל הטבת המחיר והאבזור ולא מטעינים אותו אף פעם? האם יש להתנהלות כזאת איזושהי השפעה מכנית על הרכב?
הודעה אחרונה מאת kingikra, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 933 צפיות
כל הרכבים שנת 2013 אופל אסטרה- 215\50\17 גולף- 195\65\15 פולו- 185\60\15 מיטו- 195\55\16 גולייטה- 205\45\17 רציתי לדעת מה ההבדלים בעיקר בהתנהגות על הכביש, מה חתך 45 וחתך 65 של גולף וג'ולייטה ירגישו על הכביש? ומה פולו מול אסטרה ירגיש-בהתחשב בכך שלאסטרה יש צמיג הרבה יותר רחב? אשמח לפירוט שמסביר בעיקר איך הרכב יתנהג ומה החתך והג'אנט משפיעים.
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יש רכבים שנמכרים עם טסט לתקופה קצרה, וכאלה הנמכרים עם טסט לכמה שנים. איך עושים טסט לכמה שנים?
הודעה אחרונה מאת danezeq, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 5 אלף צפיות
אז 7 שנים אחרי שהוצגה, סוף סוף מגיעה הגרסה החדשה. הרכב נראה יותר בוגר וקצת מזכיר לי את הטויוטה CH-R... הגרסאה הרגילה מגיעה עם שני מנועים, 2 ליטר אטמוספי על 147 כ"ס ו-1.6 ליטר עם 201 כ"ס. ישנן גם 2 תיבות הילוכים 6 הלוכים ידנית או 7 הילוכים אוטומטית. גרסאת ה-N הספורטיבית מגיעה עם מנוע 2 ליטר טורבו עם 275 כ"ס.
הודעה אחרונה מאת Taipan, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכולם יש לי שאלה שאני חושב עליה כבר כמה זמן ולא מצאתי לי תשובה אז אני פונה אליכם. האם נסיעה ב60 קמ"ש כשהסל"ד על 1600 סל"ד שווה לנסיעה על 120 קמ"ש כשהסל"ד על 3200 מבחינת צריכת דלק? מדובר בגיר פלנטרי 4 הילוכים, בשני המצבים ההילוך הוא רביעי. נכון שבשביל חסכון בדלק צריך להיות בהילוך הגבוה ביותר ובמהירות הנמוכה ביותר לאותו הילוך אבל אם אני נוסע 60 שזו מהירות נמוכה יחסית להילוך והמנוע על 1600 סל"ד אני אסע פי 2 יותר זמן מאשר שאם אני אסע על 120 וסל"ד 3200 אז בסופו של דבר תתבזבז אותה כמות של דלק (?). יש איזשהו פרמטר שאני לא מחשיב או משהו שאני מפספס?
הודעה אחרונה מאת stum, -
-
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מה זה מנוע אטמוספרי? מה זה אומר שכיול ההיגוי והמתלים הותאם לשוק האירופאי? http://www.cartube.co.il/%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA-%D7%A8%D7%9B%D7%91/%D7%A7%D7%99%D7%94-%D7%97%D7%95%D7%A9%D7%A4%D7%AA-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%A1%D7%98%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%A7-2018-%D7%A7%D7%A8%D7%95%D7%A1%D7%90%D7%95%D7%91%D7%A8-%D7%A2%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A0%D7%99
הודעה אחרונה מאת Daniel.K, -
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
לקוח שביקר במסעדת "שילה" בתל אביב הפקיד את מכונית הב.מ.וו היוקרתית שלו בידי שירותי החניה של המסעדה, ואחרי המנה הראשונה התבשר כי מכוניתו נמצאת באזור אחר בעיר, תלויה על אי תנועה במצב של טוטאל לוס. תגובת בעל המסעדה: "לצערי לעיתים קורות תקלות" לכתבה: https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5072886,00.html
הודעה אחרונה מאת שומאכר, -
שלום חברים! אחרי ששלומי פגש אותה לראשונה בברצלונה, מחר אנחנו הולכים להשקה המקומית של סיאט ארונה, הג'יפון הקטן הראשון של האחות הספרדיה לבית משפחת פולקסווגן. כמו שאתם בטח כבר יודעים, הארונה מתבססת על שלדת האיביזה והיא הכניסה הראשונה של היצרן לפלח השוק הרותח הזה. כרגיל בהשקות האלו, אנחנו עומדים לרשותכם לכל שאלה (כמעט) שתרצו שנשאל את אנשי היבואן וכל דבר שתרצו שנבדוק ברכב (בעמידה). הפעם אנחנו גם מזמינים אתכם להמר על המחירים שאתם חושבים שהיא תקבל. כי מי לא אוהב להמר? נתראה בקרוב!
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
- 4 עוקבים
- 11 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
איזה אמצעי הגנה בעלות חד פעמית מומלצים על מנת להגן על רכב (מסוג סקודה אוקטביה) מגניבה ? המטרה היא לוותר על ביטוח מקיף ולהשקיע באופן חד פעמים באמצעים אשר יגרמו לגנב לפנות לרכב אחר במקום להשקיע בגניבת הרכב שלי. אם אני מנסה לחשוב בסגנון שנות ה 90 אני ישר חושב על מנעול הגה ומנעול הילוכים, האם הדברים האלו עדיין קיימים ? האם הם אפקטיביים ? אם כן, מה העלות (כולל התקנה) של אביזרים כאלו מבית טוב ובאיכות טובה ? האם יש פתרונות טובים יותר כיום ?
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 84 תגובות
- 21.9 אלף צפיות
כמה חודשים אחורה, נסיעה מנהלתית ב-159, אני קולט שהרבה זמן לא דגדג לי לקום מוקדם בשבת ולצאת לכבישים הרגילים והכייפים ושכל מה שאני עושה איתה, זה...נסיעות מנהלתיות. שאלות קיומיות על כביש 4: זה אני שהתעייפתי? זו היא שלא מספקת את הצרכים? ואם לא היא, אז מה יתאים? אני בכלל עדיין בקטע הספורטיבי? נשאר לי טולרנס למה שרכב כזה דורש? חושב על האבארט שהיתה לי. היה לא קל לחיות איתה דיילי אבל לא זה היה הגורם למכירה. ל-159 עברתי מתוך אהבת הדגם ומחשבה שאני כבר לא תמיד מנצל את היכולות, אז למה לשלם את המחיר? בדיעבד אני חושב שהאבארט בקיצוניותה (תגידו את זה עשר פעמים ברצף, נראה אתכם), דחפה אותי הרחק מהקטגוריה וכנראה שלא בגלל ה"ספורט", אלא בגלל ה"אבארט". ההיגיון היה צריך להגיד…
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם. האם יש כאן מי שירצו להצטרף מחר לטיול שלג לרמת הגולן? חובה רכב 4X4 בדרגת XV או דאסטר ומעלה ונסיון בנהיגת שטח וציוד חילוץ. המסלול עוד לא סגור סופית, נסגור אותו עד הערב. בכל מקרה לא מדובר בזחילת סלעים וטיפוס מדרגות, הרעיון הוא למסלול בדרגת קל עד בינוני וכמובן ביקור באתרי השלג בגולן. אני יכול להעיד שטיול שלג הוא אחד הטיולים היותר יפים ובעיקר מיוחדים שיש לארץ הזו להציע, מומלץ בחום (או קור). אם מישהו מעוניין להצטרף כתבו כאן ונמשיך את ההתארגנות בפרטי.
הודעה אחרונה מאת _DownLoaD_, -
-
- 3 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
למשל - האם באופן קבוע (כל שנה) קיה עושים ימי מכירות בינואר? האם יעשו שוב? מתי יהיה מבצע של חבר הוט? כנל לגבי חברות אחרות. סיטרואן הבנתי עושים בסופש הזה מכירות (שכבר פיספסתי). היחיד שלא מעניין אותי זה מכוניות של צ'מפיון.
הודעה אחרונה מאת stum, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי, בקרוב אני צריך לעבור בדיקת רישוי שנתית עם הרכב, ואני יודע שאני צריך להחליף את לוחית הרישוי. לאחרונה אני רואה הרבה רכבים עם 7 ספרות אשר החליפו את הלוחית למספרים החדשים, כלומר פונט קטן יותר. מבחינתי עכשיו שיהיו לי שני סוגים של לוחית רישוי, אחת עם פונט גדול ואחת עם פונט קטן זה מכוער, בכללי אני חושב שהפונט הקטן הוא מכוער ולא יושב טוב. שאלתי היא, האם אתם מכירים מכון רישוי באזור המרכז שעושה לוחיות רישוי עם המספרים של הפונט הגדול?
הודעה אחרונה מאת kobiati, -
- 1 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
נתקלתי בכך הערב. נראה כמו 2 מצלמות. האם מדובר בהתקן לתיעוד? או באמצעי אכיפה? Sent from my Mi A1 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת RedLabel, -
- 0 תגובות
- 808 צפיות
במוו ישראל מודיעה על הרחבת היצע הגרסאות המקומי של ה-330e, לצד מחיר התחלתי נמוך ואטרקטיבי עוד יותר מבעבר.
הודעה אחרונה מאת פבל, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 861 צפיות
היום הגיעה לבריטניה. http://www.carscoops.com/2018/01/vw-up-gti-comes-to-uk-with-starting.html?m=1 יש למישהו מושג האם מיועדת להגיע ארצה?
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
- 0 תגובות
- 655 צפיות
תהיתם עד כמה מכוניות נעשו בטוחות יותר בשנה החולפת? ארגון הבטיחות האירופאי Euro NCAP פירסם את רשימת המכוניות הבטוחות ביותר שנבחנו על ידיו בשנה החולפת.
הודעה אחרונה מאת פבל, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
לא מאוד פעיל בפורום, אבל היום היבואן מוסר לי את הרכב. עד עכשיו נהגתי על סיאט ליאון ידנית 1.4T, כך שזהו למעשה הרכב הספורטיבי הראשון שלי. חשבתי שזה הזמן להכנס קצת לענינים. ההתרגשות בשיאה.
הודעה אחרונה מאת Ron.P, -
-
- 3 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
ערב טוב (או אפילו לילה) לחברי הפורום היום נקלעתי למצב לא נעים שלא הייתי אמור להגיע אליו אך הגעתי. בצומת הנ"ל ישנה מצלמה: https://www.google.co.il/maps/@32.0721066,34.7945346,3a,75y,37.14h,95.7t/data=!3m6!1e1!3m4!1sRhqDFg2ioog1BcGpCfPPVA!2e0!7i13312!8i6656 לא ראיתי את הסימונים (הגשם, המשקוף של הקסדה ועוד כל מיני סיבות שלא ממש חשובות לשאלה כרגע) והגעתי לרמזור, למי שמכיר, הפנייה שמאלה מתבצעת משני הנתיבים השמאליים, וישר מהשניים הימניים. עכשיו בגלל שנסעתי בין כמה רכבים הגעתי די קרוב לצומת וראיתי שהרמזור של הפניה שמאלה (שלי) התחלף לאדום והימני (ישר) לא התחלף אז הייתי חייב לעלות על המעבר חצייה ואף 2 הגלגלים הקדמיים (קטנוע תלת גלגלי) ירדו בטיפה מהעבר …
הודעה אחרונה מאת Krd, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 25.8 אלף צפיות
לחברי הפורום שלום רב! לא מזמן קיבלתי את חידוש האגרה לרכב (מתחיל שנה רביעית משנת עלייה לכביש שהיא היא 2014). רכב, לפי הרישיון, נמצא בקבוצה 2. ז.א., האגרה הייתה אמורה לרדת מ- 1,519 ש"ח לסביבות 1,200 ש"ח, אם איני טועה - הרי כל 3 שני ערך הרכב יורד, לכן גם האגרה יורדת. החל משנה עשירית, סכום האגרה כבר לא משתנה, עד להגעת רכב לסטטוס "אספנות" (סיפור אחר לגמרי...). כשקיבלתי את האגרה של 2018, לפני שבוע, גילית לתדהמתי, שבשדה "סכום" מצויין מספר 1,336 ש"ח למה מה קרה ???? אז התחליתי לחפש בגוגל: "אגרה לפי קבוצת מחיר" - ולא מצאתי שום דבר ... לא באתר משרד התחבורה, לא באתר רשות המסים, בשום מקום.... לפני שנה (אז בדקתי גם!), באתר התחבורה היה עמוד, שם היה כתוב כמה אגרה לכל…
הודעה אחרונה מאת Liran C Raichman, -
- 2 תגובות
- 887 צפיות
האם ההנחה הזו תקפה רק אם מוביליאיי מתקינים או גם אם היבואן מתקין לך על רכב חדש שאתה קונה? האם זה תקף על כל רכב שקונים, גם כאלה שקונים ב2018? הם אומרים גם בפירסומים שיש הגבלה על הכמות/מספר שיקבלו הנחה. זה נכון? באתר משרד התחבורה רשום שההנחה תינתן רק לרכבים שנרשמו עד 1 במאי 2017: "ההנחה תינתן לכלי רכב פרטיים ומסחריים עד 3.5 טון, משנת ייצור 2000 ומעלה שנרשמו בארץ עד ל-1 במאי 2017 ונמצאים בבעלות פרטית או ליסינג פרטי" https://www.gov.il/he/Departments/news/safety-system
הודעה אחרונה מאת hgyh, -
- 1 תגובות
- 768 צפיות
שלום, למישהו יש מידע מתי צפויים להגיע שני הדגמים הללו לארצנו? לגבי ה-T-ROC מצאתי כתבה שאומרת שצ׳מפיון לא מתכוונת לייבא אותו.. האומנם? תודה
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 915 צפיות
השבוע נפתחה תערוכת הרכב בדטרויט, אחת מהתערוכות הרכב הותיקות והחשובות ביותר בעולם. במסגרת התערוכה נחשפו מספר דגמים חדשים שרלוונטים גם אלינו.
הודעה אחרונה מאת AlonBar, -
-
מי מחובר 45 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 357 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- AmitGo
- גולדן191
- פריג'י
- yohai71
- Pavlik
- מי
- Camaro 92
- asix
- yoni162
- Chmimo
- MMi
- yahaga