רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,588 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 22.1 אלף צפיות
היי. רציתי לשאול, בעוד כחודש מסתיים הרישיון לרכב שלי. בדרך כלל הייתי מקבל כבר כחודשיים מראש את הרישיון החדש בדואר והולך לשלם אותו וכו׳.. רציתי לשאול אם יש כאן מישהו שיצא לו להוציא רישיון רכב בדואר, איך זה עובד ? מה המחיר של ההוצאה הזו ? מקבלים את הרישיון במקום ? האם אתם ממליצים לי לחכות עוד שבוע/שבועיים לדואר שאולי הרישיון יגיע משם... נ.ב יש לי בעיות עם משרד הרישוי כבר הרבה זמן.. גם הרישיון נהיגה לא הגיע אליי בדואר.. הייתי צריך ליצור איתם בזמנו קשר והתבקשתי לתת כתובת נוספת.. :/
הודעה אחרונה מאת YaronNahum, -
-
- 0 תגובות
- 744 צפיות
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5090647,00.html מי שהוציא כסף על תיקון יש מצב שכעת יקבל בחזרה ללא ויכוחים
הודעה אחרונה מאת אליהו שבת, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
הוצאתי רישיון נהיגה לפני השירות הצבאי למרות שלא היה לנו רכב בבית. מאז עברו 4 שנים ולא יצא לי לנהוג. אני מעוניין לרכוש רכב בקרוב ורציתי לדעת אם כדאי באמת לעלות על הכביש במצב כזה? אשמח לייעוץ מאנשים שעברו מקרה דומה.
הודעה אחרונה מאת Dark Muse, -
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 9.5 אלף צפיות
שלום לכולם, בביקור האחרון שלי בברמניה, השכרתי רכב דרך סיקסט. כשבועיים אחרי שחזרתי, קיבלתי מייל מסיקסט שהם לוקחים לי 25 יורו על "דמי ניהול שקריים", ולמייל מצורף גם דו"ח, בו הנהג השני (אני לא יכולתי לנהוג) מצולם מחייך בעודו נוסע 56 קילומטר לשעה, באזור שבו מותר לנסוע 40. הדו"ח על 35 יורו. כמובן שגרמניה, בעודה מובילה את כל האיחוד האירופאי ונמצאת בקדמת הטכנולוגיה, יכולה לקבל תשלום על הדו"ח רק בהעברה בנקאית (זה גם מה שנאמר לי בשגרירות גרמניה בטלפון). אמה מה, פרט לפרטי ה IBAN וה BIC, יש גם את מספר ה Aktenzeichen (לדוברי עיברית: "מספר קובץ") שעלי לציין אותו בעת ההעברה הבנקאית, על מנת שהכסף אכן יגיעה למשטרת באיירן וירשם כתשלום על הדו"ח שלי, ולא לגברת מרקל. הפואנ…
הודעה אחרונה מאת raiden, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
כמו תמיד, גשמים רבים וחזקים מביאים אחריהם בורות, סדקים, ושברים בכבישים. זה קורה כל שנה בכביש 85 - ובמיוחד הקטע שבין כרמיאל לצומת שבע. הגשם הותיר אחריו בורות רחבים ובעיקר עמוקים, ועשרות רכבים תקועים בצד הדרך עם צמיג או יותר שהתפוצצו להם מהמפגש האלים - במיוחד בחושך/גשם אשר מסתירים את המפגעים! עברו להם יומיים שלוש העניין לא סודר. ביום ג' האחרון בחזרה מהעבודה מצאתי שוב מסכנים תקועים בשני צדדי הכביש ולא התאפקתי.. חייגתי למוקד נתיבי ישראל ודיווחתי על המפגעים. ענתה לי נציגה בטון אדיב ובעיקר סבלני.. אמרה שלפי מה שרשום אצלה אמורים לעשות שם הטלאות חמות בתקופה הקרובה. עניתי לה שהעניין לא סובל דיחוי ועדיף שיסגרו את הבורות עם בטון/אספלט רגיל עד שיסדרו את הכביש בצורה מקצועית. …
הודעה אחרונה מאת LEGACY 1.8, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 801 צפיות
היי אנחנו קבוצה של 6 שרוצים לארגן טיול כזה. צריכים לשכור כלים + מישהו שיטפל בכל הלוגיסטיקה. אשמח להמלצות על מארגן/חברה תודה
הודעה אחרונה מאת corola98, -
לקסוס LC היא המכונית הראשונה שמגיעה אלינו למבחן ומצליחה לפרוץ את מחסום ה-200 כמ"ש. כמות מבטים לשעה. בואו לקרוא למה - במבחן המלא.
הודעה אחרונה מאת kingikra, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
שלום רב נהג רכב פגע ברכב של המשפחה וברח עלינו עליו באמצעות מצלמות שהיו באזור ועזרה מאנשים שמכירים אותו שהשיגו את הייד של הפוגע לאחר שיחה איתו הוא אמר שהוא לא מוכן להפעיל את הביטוח של הרכב אלא מוכן לשלם על הנזק וציין גם מוסך שיטפל לי בכל הנזק. בהתחלה שקלתי לפנות למשטרה אבל השתכנעתי בסופו של הדבר שהדבר הנכון לעשות זה לתקן את הנזק במוסך ושהוא ישלם על כל שקל שצריך לשלם. השאלה שלי יש למישהו נוסח של זכרון דברים להחתים אותו ?
הודעה אחרונה מאת eladts, -
-
אזורי קריסה 1 2
מאת medriving-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
היי אשמח לשמוע על רכבי סופר מיני בהקשר זה. למשל איך מזדה 2 פגו 208 הונדה גאז מתמודדות במצב של תאונה בהגנה על היושבים. במזדה 2 והונדה יש איזו מערכת..לא מבינה בחלק הטכני של אחך פועלת וכמה אפקטיבית לכן שואלת גם למי פחות סיכויי התהפכות. איפה הכי בטוח לנוסעים בקיצור. אשמח הנגשה מידע אם יש גם לינקים.
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום, אנחנו מעוניינים להסב גרנדיס 2007 לגז, אנו מתלבטים בין JGAS שהם חברה שנראית לנו טובה לבין מערכת גז PRINCE ההולנדית. נשמח לשמוע חוות דעת על המערכות והחברות השונות אם יש מישהו שהתקין אצל אחת מהחברות האלו. תודה מראש! תהילה
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום כולם למישהו יש נסיון עם יכולת גרירה של הדגם הזה? גרירה של קראוון במשקל 750 קג זה הגיוני או מוגזם? איך אני מברר מהו כושר הגרירה המותר בחוק של הרכב? תודה
הודעה אחרונה מאת ariel000, -
כנראה יש לי הפרעה מוזרה שאני נמשך למכוניות משומשות מדגמים נדירים, לא סחירים ושכשלו מסחרית בהיותן חדשות (בישראל בעיקר). זה עושה לי משהו להתנייד ברכב שונה שהעדר... בעבר היו בבעלותי מספר רכבי סאאב, כעת לנצ'יה איפסילון ידנית וכשחיפשתי עוד רכב משומש וזול מצאתי משהו די נדיר שנראה מעניין : מרצדס בנץ A-CLASS מודל 2002. זו ה"סופר מיני" החדשני של מרצדס של סוף שנות ה - 90. רכב קצר וגבוה בתצורת מונובוקס עם רצפת סנדוויץ מהפכנית שתורמת לבטיחות בעת תאונה. כחובב רכב וותיק זכרתי במעומעם שנכתב בשעתו שזו מרצדס כושלת וגרועה. דובר משהו על יציבות מחפירה, איכות חומרים לא כמצופה, אמינות מפוקפקת, נסיעה לא נוחה ועוד קטילות שונות. כהרגלי לפני שהחלטתי על קנייה אימפולסיבית אני בכל זאת…
הודעה אחרונה מאת ramik33, -
- עוקב אחד
- 37 תגובות
- 9.8 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום, בתקופה האחרונה לקחתי לעצמי לפרוייקט בעקבות הצתרפותו העתידה של היורש למשפחה, להחלפת הפונטו איבו האהובה שלי לרכב גדול יותר. תהליך המכירה עצמו לימד אותי הרבה דברים על מצב שוק היד 2 בארץ ועל טיב האנשים שיוצרים קשר לגבי הרכב. גם תהליך מציאת המחליפה היה לא פשוט. חשבתי לתאר את זה בפוסט כאן. תהליך המכירה אז מאז שהחלטתי למכור, עברו מספר חודשים, מספר רב של מתעניינים ("אבל למה אתה מבקש כל כך הרבה על פונטו"?) ומספר לא קטן של אנשים שבאו לראות את הרכב. הגעתי אפילו פעם אחת למצב שהקונה הפוטנציאלי ואני הסכמנו כבר על המחיר, יחד עם הוריו של הקונה, לחצנו ידיים - וביום המכירה הקונה פשוט 'נעלם' והפסיק לענות לטלפונים... תסכול. רוב האנשים מדברים ישר על המחיר. פתא…
הודעה אחרונה מאת omricn, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 23 אלף צפיות
השאלה בכותרת, חיפוש בפורום לא העלה דבר.
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
- 0 תגובות
- 635 צפיות
מערכת השמירת מרחק עובדת לא רע אבל בקרת הסטייה מנתיב במוביילאי לא עובדת משהו במיוחד באיזורים שאני נוסע בהם. זה כולל המון ציפצופים בנתיבים שלא קיימים. להפתעתי הרבה גיליתי שאפשר לכבות את המערכת הזאת בכמה לחיצות פשוטות. מישהו עוד בחר לעשות את זה? יש לזה השלכות בטיחותיות כלשהן מבחינת חברות הביטוח שנותנות הנחה למי שמותקן אצלו מוביילאי ברכב?
הודעה אחרונה מאת Alkash, -
הרכב נקנה ב16 במאי 2016 עם 60500 ק"מ כיום עומד על 96323. *חברת השכרה(BLUESKY) שממנה נקנה הרכב החליפה לי ישר מראה חשמלית תחליפית ללא עלות עקב שהקיימת הייתה מקובעת עם בורג + צלחות בלימה חדשות כנראה סיניות. *רביעית צמיגי דאנלופ SP FM800 בתוספת של 700 ש"ח על במקום פארוד שרצו לדחוף חברת ההשכרהץ *60759 - ייושר קו ראשני במוסך שמשון וטיפול 60K בעלות של 727 שכלל:החלפת מסנן שמן +שמן +מסנן אוויר ובדיקה רצועת טיימנג +פרוק בלמים אחוריים ניקויי וכיוון. *החלפת בית מצת +מצת במוסך שמשון בעלות של 151 ש"ח (לא עוזר עדיין נשרף פיוז) *בניסיון להחליף פילטר אוויר בהתחלה עצמי עשיתי נזק לבית פילטר נקנה אחד מפפרוק מהמאגר בעלות של 405 ש"ח. *סט מגבים של בוש(אחורי+קידמיים) בעלות של 159 ש"…
הודעה אחרונה מאת mark_Avn, -
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
אז ככה לפני שאני מתחיל לרשום, אני חייב להגיד שאני לא נהג מקצועי ומצטער מראש על ניסוחים מוטעים, זהו הרכב הראשון שלי ולפני נהגתי על רכבים של ההורים שלי סובארו אימפרזה 2006 2 ליטר AWD וספארק LTZ 1.4. את הרכב קיבלתי לפני 3 שבועות, כאנקדוטה, בגלל שזה אחד הרכבים הראשונים שנמסרו (אם לא הראשון) ברב חברות הביטוח לא היה אפשרות לבטח ורק בIDI (ביטוח ישיר) היה ניתן לבטח את הרכב. אז קחו בחשבון כשאתם קונים רכב חדש... נתחיל בצריכת דלק, הנסיעות שלי לרב הם בינעירוניות, אבל לא רק, אז עד עכשיו הרכב עשה בערך 15 ק"מ לליטר, הנהיגה שלי לא הכי חסכונית בעולם אך גם ממש לא בזבזנית, עם מהירות ממוצעת של 47 קמ"ש. הנתון שאני לוקח אותו כבסדר בהתחשב שהנתוני יצרן מדברים על 20 ק"מ לליטר. נעבור לנסיעה…
הודעה אחרונה מאת audiR8, -
- 11 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
הי אני כרגע נמצא בחופשה באילת עד ליום שבת (גר במרכז) ונלדקה לי עכשיו מנורה של ברקסים. המוסך יידע אותי בטיפול האחרון שבקרוב אצטרך להחליף רפידות אחוריות ככה שהמנורה שנדלקה כנראה מציינת שהגיע הזמן להחליף רפידות. הבעיה היא שאני כרגע באילת ולא רוצה לחזור עד למרכז עם הרפידות במצב הזה כדי לא לדפוק את הצלחות. האם יש מוסך מורשה של BMW באילת שפתוח ביום שישי שאוכל להחליף בו רפידות? אני נוסע על BMW M2 תודה רבה
הודעה אחרונה מאת euronitzan, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 12 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
שלום חברים, הבת שלי נוהגת כיום ברכב שרשום על שמי, וכדי לקבל החזרי הוצאות מהעבודה שלה הרכב אמור להיות רשום על שמה, ולכן החלטנו להעביר בעלות. כדי לחסוך זמן וכאב ראש - האם יש אפשרות לבצע את העברת הבעלות כאשר רק היא מגיעה לסניף הדואר? כלומר - היא תשמש הן כמיופת כוח של המוכר (אני), והן כקונה. האם זה אפשרי? תודה!
הודעה אחרונה מאת Eily, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 5 אלף צפיות
5 שנים עברו, שנה וחצי יותר מהמתוכנן. 285000 ק"מ בכבישי וכפרי הארץ. בטיפול האחרון הוחלפו סופסוף הדיסקים האחוריים, הקדמיים עדיין מקוריים.... בבדיקה שעבר הרכב במכון לא מצאו כמעט מה לרשום אז רשמו צבע כהה בשמן תיבת הילוכים (בכלל אין מדיד או דרך לדעת מה צבע השמן). השרידות של הרכב הזה ראויה לציון.
הודעה אחרונה מאת ניצן א, -
-
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי האם מישהו יודע מה הוא הנוהל של משרד התחבורה בנוגע ליבוא אישי של משולשים לרכב? עלות המשלושים $320 כולל משלוח (משלוח $60) נשלח באמצעות דואר רשום תודה
הודעה אחרונה מאת diveman, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
מישהו יכול לשפוך קצת אור על הנושא? התחילו להשים שלטים בכניסות מה זה אומר כלפי משאיות אוטובוסים? או שהכול שטוית Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת guya72, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 7 אלף צפיות
שלום לכולם, יש ברשותי רכב בן שנתיים, קיבלתי אתמול את הרישיון רכב העדכני ורשום עליו שהרכב פטור ממבחן שנתי אבל מצד שני יש על הרכב מדבקה עם התאריך 02.2018 הרכב הוא בליסינג פרטי דרך שלמה סיקסט. צריך לעשות טסט או לא?
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
-
מגאן RS280
מאת Avia-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היום הוסר האמברגו והתחילו לצוץ הדיווחים. https://www.youtube.com/watch?v=6TYAE9oGUuA למי שמעדיף טקסט: https://www.autocar.co.uk/car-review/renault/megane-rs/first-drives/renault-megane-rs-280-2018-review http://www.evo.co.uk/renault/megane/20697/new-renault-megane-rs-review-2018-hot-hatch-lives-up-to-expectations https://www.pistonheads.com/news/ph-driven/renault-megane-r-s-driven/37464
הודעה אחרונה מאת bar72, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 65 תגובות
- 15 אלף צפיות
אני משתף כתבה מעניינת לגבי מה שהולך במכרזים של כלי רכב מעוקלים. אני חושב שהמטרה שלשמה המכרזים האלה נועדו מחטיאה בגדול והפכה לעוד קומבינה של רווח קל לסוחרים. https://cars.walla.co.il/item/3128995
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
היי, קיבלתי את הרישיון רכב שצריך לשלם עליו (אגרה). רשום שם "רכב חדש פטור ממבחן שנתי". יש לי רכב 2016. האם זה אומר שאני לא צריך לעשות לו טסט?
הודעה אחרונה מאת ג'וני בוי, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
מישהו ראה את זה בחנויות בירושלים או שאפשר להזמין?
הודעה אחרונה מאת ishtam, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום אשמח לעזרה . אני צריך להחליף את החלקים האלו ( צירפתי תמונה) מישהו יכול להגיד לי איזה חלקים אלו ? וכמה עולה חדש / משומש ? הצלחתי לעלות התמונות רק בצורה הזאת http://www.interload.co.il/upload/2927390.jpg http://www.interload.co.il/upload/9768659.jpg http://www.interload.co.il/upload/9254714.jpg פורד מונדאו 2003 shai Goldnbergבפייסבוק אם מישהו יכול לעזור לי. ערב טוב
הודעה אחרונה מאת Adamm, -
מעדכן את מי שממתין להגעתו של הקארוק לישראל, כי התקשרתי לשתי סוכנויות סקודה היום (הסוכנות המרכזית בבני ברק והסוכנות בראשל"צ) ואמרו לי שצפי הגעה של הקארוק הוא רק בחודשים 04 או 05 שנת 2018. בסוכנות בראשל"צ אמרו גם שיש סיכוי קטן מאד שהקארוק יגיע בסוף חודש 03/2018. בסוכנות בחיפה אמרו לי לפני כמה שבועות שצפי הגעה הוא בחודשים 02,03/2018, כנראה שהמידע הזה לא מדוייק.
הודעה אחרונה מאת erezarmo, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 792 צפיות
נותר לנו להתנחם בעובדה שזה כנראה לא יקרה לפחות עד 2022.
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
מי מחובר 30 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 664 אורחים (הצג רשימה מלאה)