Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיאט ארונה סטייל 1000 ק"מ ראשונים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3064 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה לפני שאני מתחיל לרשום, אני חייב להגיד שאני לא נהג מקצועי ומצטער מראש על ניסוחים מוטעים, זהו הרכב הראשון שלי ולפני נהגתי על רכבים של ההורים שלי סובארו אימפרזה 2006 2 ליטר AWD וספארק LTZ 1.4.

את הרכב קיבלתי לפני 3 שבועות, כאנקדוטה, בגלל שזה אחד הרכבים הראשונים שנמסרו (אם לא הראשון) ברב חברות הביטוח לא היה אפשרות לבטח ורק בIDI (ביטוח ישיר) היה ניתן לבטח את הרכב. אז קחו בחשבון כשאתם קונים רכב חדש...

נתחיל בצריכת דלק, הנסיעות שלי לרב הם בינעירוניות, אבל לא רק, אז עד עכשיו הרכב עשה בערך 15 ק"מ לליטר, הנהיגה שלי לא הכי חסכונית בעולם אך גם ממש לא בזבזנית, עם מהירות ממוצעת של 47 קמ"ש. הנתון שאני לוקח אותו כבסדר בהתחשב שהנתוני יצרן מדברים על 20 ק"מ לליטר.

נעבור לנסיעה עצמה, אז נוחות הנסיעה היא טובה אבל לא מדהימה, בלימת השיבושים בעיר סבירה ובבינעירוני יותר טובה, המושב של הנהג טוב יש תמיכה מסויימת לגב תחתון, ואני חייב לומר בתור מי שסובל מבעיות גב גם אחרי נסיעה של שעתיים אני לא סבלתי. בקשר לזה אני חייב לרשום שברמות האבזור הגבוהים יותר יש גלגלים 17 ו18 מה שלטעמי יוריד עוד מאיכות הנסיעה ותהיה נסיעה קופצנית יותר. החומרים בפנים דומים לאיביזה הפלסטיק קשה אבל עם הרכבה טובה ובמקומות שהנהג נוגע האיכות יותר טובה (הגה, משענת יד, ידית הילוכים וידית דלת), תאי אחסון יש וטובים, מעמדי כוסות קטנים, ומשענת היד עבורי היא נמוכה ולא כל כך שימושית. אחיזת הכביש מאוד טובה, במהירות שיוט של 110 קמ"ש הסל"ד עומד על 2500 בהתחשב שזו מקסימום מומנט של המנוע אז האצה מהמהירות הזו נעשת בקלות, ולמעשה רגל טיפה כבדה על הגז, בלי לשים לב יכולה להעלות בקלות את המהירות ל140 ומעלה. רעש מנוע בסלד של עד 3500 כמעט ולא נשמע, מעל (4000-5000) יש רעש של מנוע למרות שהגעתי לסלד הזה רק פעם אחת בהאצה מהמקום. במהירות שיוט יש מעט רעשי כביש אבל יש רעשי רוח, שמים לב לזה במיוחד בימים עם הרבה רוח. תיבת הDGS בינתיים עושה עבודה טוב וחלקה, המקום היחיד שמרגישים שהמנוע הוא 3 צילינדרים (מנוע ליטר) זה בתחילת נסיעה, בעיקר בשילוב מערכת הstart&stop, שאם כבר מדברים עליה, בהתחלה היא מציקה, ולרב ממהרת להיכנס לפעולה, אבל עם הזמן לומדים להתרגל אליה.

לגבי האבזור, אז זו רמת האבזור הבסיסית ביותר מקבלים כניסה והנעה ללא מפתח, מערכת שמירת מרחק ובקרת שיוט אדפטיבית, מערכת מולטימדיה איכותית עם אנדראיד ואפל ומירור.

קל מאוד להגיע לתנוחת נהיגה מתאימה בזכות ההתכוונות של ההגה למעלה למטה פנימה והחוצה וכיוון הכיסא, תנוחת הנהיגה היא גבוהה, שדה הראיה טוב וכמעט ואין שטחים מתים, בכיוון נכון של המראות אין שטחים מתים מאחורה (מה שקצת מייתר את ניטור השטחים המתים בגרסאות המאובזרות). מבחינת מיקום מאחור אני 183 וכשהכיסא נהג בתנוחת הנהיגה שלי יש לי הרבה מקום מאחור לברכיים וגם לראש. 2 מבוגרים מאחור ירגשו נפלא עבור 3 יהיה צפוף בעיקר בגלל הגובה המוגזם של המנהרת תמסורת. הפרקטיות של המושב האחורי לא גבוהה אין יותר מידי מקומות איחסון למעט בדלתות, לנוסעים מאחורה ומקדימה אין ידיות אחיזה. תא המטען גדול ורחב.

אני לא אאריך לגבי בקרת השיוט כי היא כמו באיביזה החדשה, אבל בתור אחד שלא אוהב להשתמש בבקרת שיוט רגילה לא חכמה, פה היא מאוד נוחה, טובה גם לבינעירוני וגם לעיר ולפקקים (צריך לזכור ללחוץ על הבלם בעצירה רק כדי שתמשיך לעבוד ולא תפסיק) והשתמשתי בה.

אני יודע שזה קצת מבולגן, שוב תזכרו שאני לא מבקר מומחה.

סתם לגבי נתונים, הרכב עלה לי על הכביש 114 אלף (עם תוספות של איתוראן, חיישני רוורס, צבע מטאלי וצביעה דו גוונית, מצלמת רוורס אחריות שנה שלישית ומובילאיי), באופן כללי, בארץ אין רכב ששווה את המחיר שלו, ומבחינתי רכב זה לא השקעה זה עניין של נוחות, בשורה התחתונה אני שמח על הקניה, אני אגיד את האמת הייתה לי התלבטות אם לקנות את הגרסה מעל הFR (תוספת של 6000) ואני לא מצטער שוויתרתי כי הסיבה העיקרית הייתה הניטור שטחים מתים, שבשורה התחתונה כמו שכתבתי לא באמת קיימים.

מקווה שהכתיבה ברורה וכמובן אני אשתדל לענות על כל שאלה

פורסם

תתחדש, בהחלט אחד הרכבים היותר מעניינים ומוצלחים שיש בטווח מחיר הזה, כמה חבל שהוא של צ'מפיון.

מקווה שלא תדע צרות שיחייבו אותך להתמודד מולם...

2017 Type R

פורסם

תתחדש, סקירה יפה.

השינויים בדגם ה- fr לעומת הסטייל: חיישני חניה אחוריים, שינויים עיצוביים חיצוניים (פגוש, אגזוז וצביעה דו גוונית שבדגם סטייל עולה תוספת כסף חוץ מההשקה) ושינויי עיצוב פנימיים, צמיגי 17 במקום 16 מערכת בחירת פרופיל נהיגה, מערכת זיהוי שטח מת ותנועה צולבת מאחור.

אני דרך אגב הייתי מוסיף את ההפרש לדגם ה- fr , מדובר בהפרש של 6,000 ₪ שהוא סכום קטן יחסית למחיר הרכב והתמורה שמקבלים נאותה.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

אנחנו קיבלנו ביום ראשון האחרון את הארונה fr... לא עשינו יותר מידי ק"מ על מנת לדווח אבל על פניו אבא שלי ניראה מרוצה, שידרוג ביחס לקאפצ'ר.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

פורסם (נערך)

מהירות ממוצעת של 47 קמ"ש מעידה על הרבה נסיעה בינעירונית. לכן 1:15 זה כנראה הגבול העליון.

ניתור שטחים מתים ניתן להתקין גם aftermarket . מערכת כזו עם ההתקנה לא תעלה יותר מ ₪2000 ?(הקיט עצמו 150$ ). לשלם עליה פי שלוש ליבואן ? לא יודע אם שווה. זה כמו שהוא יציע לך מערכת אנדרואיד מלא ופתוח ב ₪5000

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

במחיר הזה מקבלים סובארו VX אפס ק"מ.

בלי טובות של רצון טוב וסיפורי זוועה + AWD

אני יודע מה אני היית לוקח...

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

ויש שם גם 5 שנות אחריות, אבל הרכב זריז פחות.

לנו יש XV ואנחנו מרוצים, אבל כל אחד וטעמו.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

ההשוואה לגמרי במקום אם אתה שואל את עצמך מה אפשר לקבל ב 114 אלף ש"ח.

וגם שכחנו את עניין עלויות הביטוח.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

לא מבין את פשר ההשוואה של רכב חדש לרכב אפס ק"מ.

יד ראשונה מול יד שניה...

פורסם

תודה רבה על הסיכום.

סתם הערה להבא, תנסה קצת לרווח את הטקסט - פסקות. לי אישית היה סיוט לקרוא.

:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
  • תוכן חדש...