רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,588 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 27 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
אהלן חברים רציתי לשתף אתכם במקרה שקרה לי לפני שבוע ולקבל את דעתכם ועצותכם בנושא. ביום שני 19/2 הגעתי לרחובות לראות רכב הונדה ג'אז 2008 4 כריות אויר. בצעתי בדיקה במכון בדיקה ולאחריה נאמר לי שנורת כרית אויר נדלקה ברכב ויש צורך לבדוק את העניין. המוכר אמר שזה קרה לו לפני שבוע כשעפה למישהו טסה בכביש והנורה נדלקה וזה היה שומדבר, שבדקו והחיישנים תקינים, הרכב בטיחותי והכל בסדר. בכל זאת ניגשנו אני והמוכר למוסך מורשה של הונדה בו הרכב היה מטופל בכל תקופת האחזקה של הרכב על ידי המוכר כדי לבדוק את הנורה. באתי עם הטופס בדיקה למוסך והראיתי לחשמלאי את התקלות, החשמלאי בלי לשאול שאלות חיבר מחשב וניטרל את הנורת כרית אויר. שאלתי את החשמלאי לגבי הנורה אם לא עומד משהו מאחורי זה…
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
- 0 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
המערכת שיש לי ברכב היא התקנה מקומית של כלמוביל (ע"י גיל קאר). המערכת מצויינת וקצרה תשבחות רבות, אבל אחרי הכל היא לא מקורית. הפחידו אותי פה בפורום עם דיבורים שהמערכת הסינית היא זבל ותעשה הרבה בעיות, לשמחתי זה התברר כלא נכון, ואני איתה כבר שנתיים בלי בעיות בכלל. היו פעמים בודדות שהיא נתקעה, אבל היא מאתחלת את עצמה מחדש לאחר שניות בודדות. עד אתמול. אתמול היא נתקעה "על באמת", ולא היה איתחול אוטומטי. היתה הודעה מעצבנת על איזה משהו שלא עובד. לוח המגע לא עבד בכלל. הכפתורים הפיזיים עבדו, אבל זה לא ממש עזר. כיביתי את הרכב, הדלקתי, לא עבד. נכנסתי ללחץ, אני רגיל בתחילת כל נסיעה להדליק וויז ולהנות מהאפליקציה של רדיוס (זוכרים שהם הבטיחו עדכון לפני כמה חודשים...) ואין לי עצבים לנסו…
הודעה אחרונה מאת outlander, -
בפרק ששודר אתמול הפנ'צר מאכר הראשון המליץ להחליף צמיגים מ2014 , אין לי מושג מתי צלמו את התוכנית אבל מה שבטוח צמיגי בני 4 שנים בהחלט מומלץ להחליף. בנוסף הציגו את אחד הצמגאים כנוכל כשהציע צמיג ממותג לרכב עם צמיגים סינים עובדתית צמיגים סינים נחותים מצמיגים ממותגים. הנה סרטון שממחיש עד כמה , הטיעון שמשרד התחבורה מאשר צמיגים כאלה לא משנה את העובדה שיצרני הרכבים לא היו משחררים ללקוח רכב עם צמיגי faroad ודומיהם.
הודעה אחרונה מאת system_x, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
מה עדיף לנסיעה בשטח, פורסטר ידני או פורסטר אוטומטי?
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2 אלף צפיות
ראיתי באתר דגם חדש של פריוס, תמורת 139990. חסר בו, לאומת דגם מאובזר - חימום מושבים קדמיים מקרן נתוני נסיעה ע״ג השמשה הקדמית חיישן גשם להפעלה אוטומטית של המגבים מראה פנימית מתכהה אוטומטית בעת סנוור ------------ מחיר כזה יעזור לתחרות מול אוניק\נירו?
הודעה אחרונה מאת erezarmo, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
אהלן, אני רוצה להחליף את הלוחית רישוי הקדמית הארוכה בגלל שהיא לא מקובעת בצדדים (הפגוש שלי מותאם ללוחית אמריקאית מקדימה). גם חוקי לערבב?
הודעה אחרונה מאת Eily, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום חברים, יש לי שאלה. יש ברשותי רכב, עם צינורות גדישה וצינורות מים בצבע כחול. הם בצורה המקורית, בקוטר המקורי כמו שהגיע מהחברה. פשוט בצבע כחול. מכיבן שזה רכב ישן וכבר לא ניתן להשיג צינורות איכותיים גם בחו''ל. נקנו הצינורות האלה. לפי אתר המכס ורשימת השיחרור המהיר של משרד התחבורה. אין שום תקן כזה או אחר שבהם הצינורות נדרשים לעמוד. והם כלולים ברשימת השיחרור המהיר של המכס באישור משרד התחבורה. מבחינת בוחני תנועה בניידות של משרד התחבורה הפזורים בכבישים בארץ. זה שינויי מבנה ושיפורי מנוע (תלוי בהשכלה של הבוחן) במידה ואני מקבל על זה הורדה מהכביש, או לא מעבירים אותי טסט בגלל שהצינורות בצבע כחול. מה הם המישורים החוקיים שבהם אני יכול לט…
הודעה אחרונה מאת 57mmStroke, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
חשבתי שעולם השמנים הוא פשוט, אז חשבתי... (כאלה של מנוע כמובן, להיות בעל כרס זה די דווקא פשוט ). אז כמו חברי פורום רבים, רציתי להעניק לאוטו את הטיפול הטוב ביותר ולחפש שמן לא פחות ממעולה כדי להחליף את הישן בטיפול הקרוב. עד כאן הכל היה נחמד ופשוט, עד שנתקלתי בעולם בעל אינספור תקנים ומושגים. הנה כמה דברים שגיליתי על הדרך, ומקווה שיפתח לעוד כמה חברה את הסקרנות. הקשר בין שמן מנוע, בלאי וחסכון בדלק: בשנים האחרונות יצרני רכב עברו להשתמש בשמנים פחות צמיגיים עקב מספר סיבות, כאשר מרבית הסיבות הן מטעמי איכות סביבה. ככל ששמן צמיגי יותר כך הוא יוצר התנגדות רבה יותר לתנועת רכיבי המנוע, כך שבעצם על ידי עבודה עם שמנים דלילים יותר היצרנים מביאים לנו מנועים יעילים יותר ועל ידי…
הודעה אחרונה מאת איתמר, -
-
טויוטה ישראל משיקה את מתיחת הפנים של הלנד קרוזר. המחירים לא השתנו, הברזלים לא השתנו, אבל בתוך הפח יש הרבה מאוד טכנולוגיה חדשה (גם אם לא חדישה) ומעניינת.
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אמנם וולוו לא מייבאים את גרסת הסטיישן לפה (או לפחות לא ייבאו את הנוכחית...), אבל אפשר להניח די בבטחה שזה סוג של קדימון לS60, ושכך היא תיראה מקדימה ומבפנים. Sent from my iPhone using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת zuzut5, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אולי אני טועה אבל יש לי תחושה שבסוכנויות של היבואן לא מוכרים יונדאי I25, וזה הפך להיות דגם שישר מעבירים רק לסוכנויות הליסינג והאפס קמ?
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
-
אגרת רישוי רכב
מאת mbtech-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לחברי הפרום, מצהיר מראש כי אין לי שום ידע בנושא הנ״ל, לכן פונה לקבלת עזרה.. רישיון הרכב שלי בארץ פג תוקף בספטמבר 2017 ואיתו הטסט, אני לא נמצא בארץ ומתכוון למכור את הרכב בחודש אפריל, עלות החידוש הינה 1200 ש״ח. האם אפשר למכור את הרכב מבלי לחדש את הרישיון? במידה ואחדש, האם העלות תשתנה אם אעשה את זה עכשיו או עוד כמה חודשים? (האם חלים קנסות וכו׳?), איך נושא הטסט עובד? קודם משלמים אגרה ואח״כ נגשים לטסט? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
אין לי שום הסבר אחר. נסענו לסוף שבוע בתל אביב. החניתי את הרכב אתמול בלילה במגרש מוסדר ובתשלום, מול מלון דיויד אינטרקונטינטל. עשיתי שלושה סיבובים במגרש כדי לאתר מקום עם סבירות נמוכה לפגיעה אפשרית מרכב חונה או חולף. נצמדתי לגדר פינתית, בתחום המסומן, לא מפריע לאף אחד. זה לא עזר. עברתי בבוקר במגרש אחרי הליכת בוקר, וחשכו עיניי. מישהו פשוט כיסח לי את הכנף האחורית. לפי הגובה וסימני הפגיעה, לא מדובר ברכב, זו פגיעה במזיד בידי מנוול צר עין. קלקל לי את סוף השבוע, החלאה. אין מנוס, כנראה שבקרוב אפצה את עצמי ברכב חדש.
הודעה אחרונה מאת pasat04, -
אחרי ששלומי פגש אותו בברצלונה, מחר אנחנו הולכים לפגוש את האקליפס קרוס החדש של מיצובישי בהשקה המקומית. כרגיל, נעמוד לרשותכם עם שאלות שתרצו שנשאל את היבואן, וכרגיל אנחנו מזמינים אתכם להמר על המחיר שאתם חושבים שהאקליפס יעלה. נתראה מחר, בינתיים אתם מוזמנים לקרוא את ההתרשמות של שלומי.
הודעה אחרונה מאת Taipan, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
במשך 66 שנה יוצרו בישראל כמעט 200 אלף מכוניות בחמישה מפעלים, האחרון שבהם הפסיק לייצר רק השנה. התעשייה שהתקיימה רק בזכות הטבות מס ממשלתיות, נעלמה יחד איתם : https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5124424,00.html#autoplay
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום לכולם רציתי לשתף אותכם בסרטון שנתקלתי בו, מדובר בבחור שמחזיק פג׳ו 208 מנוע דיזל שנת 2015 המטרה שלו להגיע למיליון קילומטר עם הרכב הוא ביצע סקירה על הרכב ב100,000 ק״מ וב150,000 ק״מ, לפי מה שהוא מספר הרכב עבר רק טיפולים שוטפים ולא היו שום תקלות בדרך. לפני חודש הוא רשם בתגובות של הסרטון שלו שכרגע הרכב עומד על 237,000 ק״מ ועבר רק טיפולים שוטפים והוא יפרסם סקירה כשיגיע ל250,000 ק״מ.
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 12.9 אלף צפיות
אהלן חברס, הזמנתי חגורת בטיחות לרכב בצבע כמו שבתמונה, מישהו יודע איפה אני מתקין אותה? צריך מישהו שיודע גם לגזור לפי הגודל, לתפור מה שצריך, ולהתקין על הרכב..
הודעה אחרונה מאת In Flames, -
-
- 2 תגובות
- 836 צפיות
שלום לכולם, מבקש לדעת מה החלק הזה שיושב לי בפינת החלון. תודה לעוזרים תמונה מצורפת
הודעה אחרונה מאת אביב105, -
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
הנה כמה דברים שנכנסים אצלי לקטגוריה של "אם רק היה לי כסף": פורד RS200 - אחד מהחלומות המוטוריים שלי. אמפיקאר - עוד מוזרות שהייתי שמח לפגוש אצלי בחניה. E30 M3 דגם של DKW שמעולם לא שמעתי עליו מסכם את הכל...
הודעה אחרונה מאת Haim_gds, -
- 0 תגובות
- 771 צפיות
מישהו יודע איזה הנחות יש עכשיו בשבוע המכירות של סיאט ושל יונדאי (ואיזה דגמים)
הודעה אחרונה מאת hgyh, -
אחרי שדילגו על הדגם הקודם (RS230 אחרי מתיחת הפנים) ועל זה שלפניו (RS230 לפני מתיחת הפנים), צ'מפיון משיקים היום את האוקטביה RS המחודשת. עם 245 כ"ס, דיפרנציאל מכאני, ושורה ספציפית בקטלוג לציון העובדה שהמצמדים רטובים.
הודעה אחרונה מאת 98civic, -
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מזארטי חידשו חלק מהדגמים שלהם והזמינו אותנו ליום נהיגות. זה מה שקרה שם.
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
פיג'ו 208 blueHDI (אחרת, מי צריך אוריאה). אחרי שנתיים ו 24,500 ק'מ (שלפחות מחציתם נסיעות עירוניות קצרות בחיפה), נדלקה נורת ההתראה למילוי אוריאה. נרכש מיכל 10 ליטר בדור אלון - 38.60 ש'ח למתעניינים - והנורה כבתה. רק הערה לממלאים - שימו לב להוראות ההתנהגות אחרי המילוי (אם לא נגמרה האוריאה - פתח סוויצ' בלי להניע, חכה 10 שניות ואז תניע; אם נגמרה האוריאה - צריך גם לחכות איזה 5 דקות כשהרכב נעול ורק אז להיכנס, לפתוח סוויצ', לחכות 10 שניות ולהניע). ואם גם מישהו מתעניין בצריכת הדלק - הממוצע ארוך הטווח לפי מחשב הרכב הוא 20.8 ק'מ מדהימים לליטר (שזה עדין מעל 20 ק'מ לליטר לפי משאבה) ומדובר כאמור בשילוב של נסיעות עירוניות קצרות ונסיעות בין עירוניות אבל ממש לא ב 90 ק…
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 805 צפיות
לפני כשבוע וחצי רכשתי רכב שהגיע ארצה ביבוא אישי. בשורה התחתונה של כל רישיון רכב מסומנים נתונים שבין היתר קשורים לבטיחות הרכב, דבר שמוזיל את הביטוח של הרכב. אצלי הביטוח של הרכב יוצא יקר יחסית מכיוון שאין אסמכתא ברישיון הרכב. אני יודע מה יש לרכב מבחינת בטיחות והאסמכתא שלי מגיעה מה-VIN של הרכב כשמריצים אותו באינטרנט. מישהו יודע כיצד מעדכנים דברים כאלה ברישיון הרכב?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 8.5 אלף צפיות
שלום, האם מישהוא פה יודע אם קיימת מניעה כלשהיא לפירוק המובילאי שמגיע עם הרכב החדש שנרכש?
הודעה אחרונה מאת Father Wolf, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, אני חונה בחניה שמצד אחד יש קיר ומהצד השני יש רכב אני מחנה כמה שיותר קרוב לקיר ויוצא מהצד של הרכב. מחפש חומר להדביק על הקיר כדי להכניס את הילד בלי לפגוע בפח של הרכב. אולי סול? קלקר? מה מומלץ וקל להדבקה על הקיר תודה
הודעה אחרונה מאת hans, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 818 צפיות
שלום רכשתי דייהטסו מאטריה ואני רוצה לעשות לה יישור קו היכן אני יכול לקנות חלקים לרכב? והאם כדי לשים תושבת מקורית או מספיק חלופית?
הודעה אחרונה מאת adddiaz, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
בכפר סבא בין האושילנד לקניון Gבפניה ימינה הורכבה כמות מטורפת של עיני חתול .יש 3 נתיבים בין נתיב 2 ל3 .האם זה גורם לנזק במערכת ההיגוי כל הקפיצות והנסיעה על בעיני חתול
הודעה אחרונה מאת Liran3331, -
-
אני מתנצל מראש אם זה התת פורום הלא נכון. נהגים מסנוורים. אני לא מדבר על אלו שנצמדים אליך מאחורה ומחליטים שזה לגטימי להבהב לך עם אורות גבוהים כמו מטורף כדי שתפנה להם את הנתיב (גם אם זה הנתיב הימני...) - ולא, זה לא לגיטימי אף פעם. אני מדבר על אלו שנוסעים מאחוריך רגיל, מה שבד"כ לא היה מהווה בעיה, אבל עדיין הם מסנוורים אותך, עם האורות הרגילים שלהם. כלומר, אורות שלא מכוונים מטה, אלא מכוונים ישר (ישר אל המראה הקדמית שלך, אל הפרצוף שלך, ואל תוך הנשמה שלך). אני שם לב שזה הולך ונעשה יותר ויותר נפוץ. אנשים כמובן לא מודעים לזה שהאורות שלהם לא מכוונים נכון, או שכן ולא איכפת להם. אני לא יודע איך זה עם אחרים, אבל לי זה מפריע באותה מידה כמו אורות גבוהים. לפחות אורות גבוהים הנ…
הודעה אחרונה מאת YNV, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
אחרי האיורים של הסנטה פה החדשה, יונדאי שיחררו תמונות רשמיות ראשונות... Sent from my iPhone using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת robertf, -
-
מי מחובר 6 משתמשים רשומים, 2 אנונימיים, 700 אורחים (הצג רשימה מלאה)