רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
לא הספקתי לראות אם נגרם בנוסף נזק לג'אנט, אדע זאת מחר, זה הדבר האחרון שרציתי לעשות באמצע גשם כזה. בכל מקרה, הלך הצמיג, Goodyear Assy3 חדש, וסביר להניח שאצטרך גם לעשות כיוון פרונט. למי אני פונה עם התיעוד הזה ועם חשבונית על התיקון ? עיריית עפולה ? מע"צ ? ישר בית משפט לתביעות קטנות ? מדובר בכביש העוקף למי שמכיר, בין הקאנטרי קלאב למעונות המכללה, איפה שתחנת הרכבת נמצאת. התיעוד: [video=youtube_share;BsPgCJ_JsS4] ב0:38 קרתה התקרית והפיצוץ חזק במיוחד גם בסרטון. אשמח להמלצות כיצד לפעול.
הודעה אחרונה מאת kissos, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום רב קיבלתי רכב חדש מהחברה מיד שמתי לב שאיזון הגלגלים מול ההגה לא ישר ב 100% ויש סטיה קלה אך מורגשת לפני שאני ניגש למוסך המרכזי מה יכולה להיות המשמעות של סטיה קלה ברכב חדש? עד כמה זה תקין ועד כמה זה חריג ולא שגרתי? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת primekart, -
-
-
- אחראי פורום
- 30 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
אני שואל כי אני חייב להפטר מהרכב שלי ואין מצב שאני מתפנה לזה או מסוגל להתחיל עם כל הבלגאן הזה. טרייד אין עדיין לא משתלם לי כי זה רכב מעל 10 שנים. מעדיף לשלם למישהו סכום כלשהו ולהגיד לו כמה אני רוצה לקבל וזהו. יש חיה כזאת?
הודעה אחרונה מאת lesles, -
-
- 13 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
משהו מכיר עבודות של קובי פינוק לרכב (ד"ר עור )? האים הוא אמין? איך הוא מרפד עור? תודה.
הודעה אחרונה מאת kobi_g, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
נלקח מאתר מוסך: לפני כשבועיים ניתן פסק דין בתביעה כנגד מוסך שרכש והתקין, ככל הנראה בתום לב, חלק מזויף ללקוח וזה כשל לאחר נסועה של כ 15,000 ק"מ וגרם לנזק תוצאתי יקר. בית המשפט חייב את המוסך להשיב את עלות ההתקנה המקורית, לשלם עבור הנזק שתוקן במוסך אחר ובנוסף לשלם הוצאות משפט. תיק זה מזהיר אותנו מפני חדירתם לישראל של חלפים מזויפים ומפני הנזק שהם גורמים למוסכים וללקוחותיהם . להלן עיקרי המקרה (קישור לפסק הדין המלא) כפי שהובא מפי השופטת: "לפניי תביעה כספית, בסך של 12,506 ₪, במסגרתה עותרים התובעים לחייב הנתבעת בנזקים שנגרמו להם כתוצאה מהתקנה של רכיב מזויף ברכבם. טענות התובעים: על פי הנטען בכתב התביעה, בבעלות התובעים רכב מסוג רנו מגאן (להלן: "הרכב"). ביום 22.5.13 …
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
הפעם זה רשמי - בתערוכת ז'נבה הנוכחית כמעט ולא נחשפו מכוניות (2 אם אתם מתעקשים). כולן, ללא יוצא מן הכלל - לפחות בכל הנוגע דגמי ייצור שעולים פחות ממאתיים מיליארד דולר - נחשפו מבעוד מועד, לפעמים אפילו חודש שלם לפני התערוכה עצמה. השנה החלטנו לא להשתתף בבוננזת החשיפות, ובמקום זה ריכזנו את כל המכוניות של התערוכה במקום אחד. הכתבה תמשיך להתעדכן במהלך ימי התערוכה, ונעדכן כאן על כל תוספת. אז שבו בנוחות, פנו לעצמכם 20-30 דקות, וצללו יחד איתנו לתערוכת ג'נבה ה-88.
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
-
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
רכב נכה צהל שמשלם אגרת רישוי 26 ש"ח. אם הוא מתקין מובילאי איך הוא מקבל הנחה? רכב רגיל משלם מעל לאלף ש"ח אגרת רישוי, אז זה מובן שהוא יקבל 1500 על פני כמה שנים פעם 700 ואז בעוד כמה פעימות. אבל במקרה הזה? לא יקבל שום הנחה מלבד הנחה בביטוח כי הרכב יותר בטיחותי? כי זה יוצא שהמערכת לא מסובסדת לו. רכב לא נכה מקבל החזר והמערכת יוצאת כמעט חינם אחרי שמקבלים 1500 שח כהנחה במשך השנים.
הודעה אחרונה מאת ariel000, -
במדריך זה מוסבר איך לבטל את ציפצוף ההתראה על אי חגירת חגורות בטיחות. השימוש במדריך הוא על אחריותכם בלבד. אין לבוא אלי עם שום תלונות, בעיות או כל דבר אחר שיכול להטריד אותי. קודם כל זה שאין ציפצוף זה לא אומר שלא צריך לחגור. אני באופן אישי חוגר! פשוט זה שחברות מוסיפות ציפצופים מרגיזים כדי לקבל עוד נקודות במבחני בטיחות זה לא אומר שאנחנו צרכים לסבול את זה. אני ניסיתי בהצלחה את הדרך הזאת על טויוטה קורולה 2008. לפי המדריכים שאני קראתי זה אמור לעבוד על רוב הרכבים מתוצרת טויוטה משנת 2000 ואולי אפילו ליפני. אם הצלחתם על דגם\שנה אחרים אנא ציינו את זה כדי שאחרים יוכלו לדעת גם. חשוב: ליקרוא את הכל ליפני שמתחילים! אז ככה: יש כפתור ש…
הודעה אחרונה מאת Buki, -
- 4 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום לכולם יש לי מאזדה 3 2007 היום נסעתי בפניה שהיא זיגזג קליל כזה ואיבדתי שליטה הרכב זז ימינה שמאלה ימינה לא יודע איך הוא התאזן בסוף זה נס שלא היו מכוניות לידי ...כשקניתי את הרכב הייתה אותה בעיה מאחורה ולכן החלפתי 2 בולמי זעזועים אחוריים לפי המלצת הקומפיוטסט דבר שהורגש ...ובולמים קדמיים לא החולפו השאלה האם היה צריך להחליף הכל מההתחלה אחורה וקדימה ביחד ? כשאני נוסע אני מרגיש שהרכב מושך ימין ושמאל מקדימה ...הגעתי ל 80 קמ"ש והורדתי את הרגל מהגז מרגישים סטיה ימין או שמאל ברכב .....הייתי כבר בכיוון פרונט ....עשה לי תיקון של סטיה של חצי סנטים הוא אמר לי שיש מצב שהצמיגים עקומים ועשה לי החלפה הצלבה של הצמיגים אחורה קדימה ימין לשמאל שמאל וימין הוא אמר לי שאם אין שינוי צר…
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
Misterb רוצה משפחתית ספורטיבית, אז הוא יצא לבדוק את סקודה אוקטביה RS המחודשת. המסקנה שלו היא שמדובר במכונית מצוינת שהוא לא יקנה. כזה הוא, החלטי.
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
יצא לי לדבר עם מספר בעלים של המנוע שבכותרת, מהשנים האחרונות, כולם מדווחים על צריכה ממוצעת של 1/17 פלוס מינוס ליטר, כל אחד והרגל שלו על הגז. דיברתי עם בעלי פלואנס, מגאן3, דאסטר 2/4, כולם עם גיר רובוטי 6 הילוכים או ידני. המספר הזה קצת מדהים אותי, הייתי מקבל את אותה צריכה עם מגאן 2001 חבוטה עם גיר פלאנטרי 4 הילוכים. נכון ההספק של המנוע היה ~10 כ"ס פחות.. המתחרים מבית פזו' סיטרואן מזמן שכחו ממספרים כאלו. הסיטרואן C4 שלי היא יורו5 ולא יורדת מ1/21, משתמשי פורום עם מנוע 1.6HDI יורו 6 מדווחים אף על צריכה טובה מזה, ואף עם רכבים כבדים יותר ואוירודינאמים פחות. האם 1/17 זו גם הצריכה שחברי הפורום מקבלים ממנועי 1.5DCI? אם כן, מה רנו לא יודעים ואיך פז'ו סיטרואן עקפו אותם ב…
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
-
- 0 תגובות
- 511 צפיות
שלום לכולם, שאלה לגבי תוצאות בדיקת רכב: להלן התוצאות: מתלה קדמי- לתקן/לכוון זווית מתלה, קורת מתלה פגומה, מעיכות. שלדת רכב- תקוני מרכב משמעותי נמוך -סימני תיקון במרכב, מעיכות בתחתית/רצפה, תיקוני מרכב וצבע, מעיכות/מעוך, נזק לפגושים, חלודה מכללים בתחתית, מעיכות בקורת רצפה/פגומה, מגן תחתון פגום. סיכום משוקלל: שלדת רכב- 91 פליטת גז ועשן- 100 מחוונים- 100 העברת כוח- 85 מנוע -78 בלמים-100 מיתלים- 80 רציתי לדעת לגבי קורת מתלה פגומה, האם זה קריטי ברכישת רכב ובמקרה של מכירת רכב בעתיד אם ארצה למכור.ולגבי חלודה מכללים בתחתית, האם לשים דגש על ההערה הזאת או שזה לא קריטי? הרכב בעל 100 אלף קמ. המחיר 17.5 אלף שח. אשמח לקבל המלצות אם שו…
הודעה אחרונה מאת mistaeko, -
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
בשכונה שלי קיימת מצוקת חניה. עקב כך, החליטה העירייה להפוך את הרחובות לחד סיטריים ולסמן את החניות ברחובות לחניה באלכסון, כך שנוספו עוד כממאה וחמישים חניות. אלא מה, ישנם תושבים שחושבים שאם אתמול/לפני שבוע היה מותר לנסוע בשני הכיוונים, אז גם היום מותר, למרות שיש תמרורים שאוסרים זאת. שמתי לב שזו תכונה ישראלית. ישראלים נוהגים להרשות לעצמם דברים שהיה מותר עד לא מזמן, בייחוד כשמדובר בשכונה/בעיר בה הם גרים. הם לא ייסעו עוד 100-200 מטר וייקחו על עצמם את הסיכון לתאונה, עד שתקרה תאונה או עד שיחטפו דוח משוטר... מה אתם חושבים? גם אתם הבחנתם בהרגל המגונה הזה?
הודעה אחרונה מאת Shmelov, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
השבוע באחד הימים נסעתי כרגיל לעבודה, כביש 4 מיבנה עד 5. כל הדרך היתה עמוסה ברוכבים של המשטרה שחיפשו כנראה עבירות טלפון ולכולם היתה מחוברת מצלמה לקסדה. מישהו יודע משהו לגבי הנושא?
הודעה אחרונה מאת AloniM3, -
-
- 10 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
היי, יש לי רישיון נהיגה 4 שנים ואני מוגבל לאוטומט. הייתי רוצה להסיר את המגבלה בעיקר כי וואגיות מעניינות אותי. אני יודע לנהוג מעולה על ידני, את כל השיעורים שלי עשיתי על ידני אבל בגלל לחץ של רישיון לפני גיוס את הטסט עשיתי על אוטומט. מישהו יכול להמליץ על מורה נהיגה באיזור הרצליה/רמת השרון/תל אביב או חולון/ראשון/בת ים, שאוכל לקחת איתו כמה שיעורים על ידני ולגשת לטסט? אני חייל אז כמובן שואף לצמצם הוצאות, כמה להערכתם יעלה לי התהליך הנ"ל? אשמח לעזרה, תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת peter, -
נניח ואתם שמתם עין על איזשהו רכב עממי כלשהו שעומד בדיוק לצרכים שלכם, של האישה, של כולם. אבל הנסיעה בו כל כך מרעישה (רעשי כביש, רוח שאופיינים להמון רכבים עממיים) , האם זאת סיבה בשבילכם לפסול את הרכב?
הודעה אחרונה מאת Soundman, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 900 צפיות
אושרה הרפורמה שמותר לייבא חלקי בטיחות העיקר שיהיו ארוזים עם תו תקן מוכר https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5135545,00.html מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת boaz_avrahami, -
- 2 תגובות
- 619 צפיות
היי, אני מחפש מקום שיהיה בו מתקן דינמומטר או טכנוגנראטור שבו אני אוכל לבצע ניסוי עומס על מנוע חשמלי בהספק גבוה.. אשמח להמלצות אם מישהו מכיר מקום בעל מתקן כזה תודה
הודעה אחרונה מאת A_lex, -
- 5 תגובות
- 940 צפיות
חשבתי לעצמי האם קיימת סדנה בארץ שיכולה להסב רכבים האצ'בק בסגנון פנדה לתצורת VAN? הרי הרכב נמכר בתצורה הנ"ל בחו"ל. האם אני יכול כאדם פרטי להסב את רכבי במידה וארצה? בעקרון אני רואה יתרון גדול להם לשליחויות בתוך העיר איפה שלפעמים אין מקום לשים ברלינגו. החלל מאפשר להפוך את הרכב אפילו לרכב טכנאי שטח. הערות כמו להשפיל את המושבים מיותרים(הם פשוט לא נעלבים בקלות).
הודעה אחרונה מאת redroze, -
ברור לי שבטחון/ערך עצמי אמיתי מגיע מבפנים ולא משנה איזה רכוש יש לך. אבל בכל זאת, יש דברים ביום-יום שגורמים לנו להעלאת הבטחון באופן מלאכותי גם אם היא חיצונית; טיפוח, כושר, בגדים וכד'. אני לרוב מתייחס אל הרכב שלי כאל כלי שמביא אותי מנקודה A ל- B ובחרתי באחד כזה שהוא זול, ועושה את העבודה בזול ואין בו שום שופוני. שטחי ככל שיהיה - מעניין אותי לשמוע דווקא את אלו שמתייחסים אל הרכב שלהם כאל סמל סטטוס, או פריט אופנתי. זה יכול להיות רכב מנהלים, רכב פוזה או רכב יוקרה כזה או אחר...
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
נראת נהדר.
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 4 אלף צפיות
אם אני מתקין וו גרירה ברכב, איך אני יודע עד איזה משקל אני יכול לגרור?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 0 תגובות
- 698 צפיות
אז אחרי שהייתי אתמול בתערוכה רציתי לציין כמה דברים מעניינים על הרכבים. עולם הרכב צועד לעבר מסכים דיגיטליים, יותר ויותר צגים דיגיטלים במכוניות שמחליפות את הלוח שעונים המסורתי. התחלה של כפתורי טאץ במכוניות במקום כפתורים פיזיים לדוגמא פורש בדגמים החדשים, אני פחות אהבתי. מאזדה 6 החדשה: מציגה תא נוסעים שלא נופל מאף רכב יוקרה, איכות חומרים ברמה הכי גבוהה שיש. בכללי מאזדה מציעה תאי נוסעים הרבה יותר איכותיים מהמקבילות לה. אסטון מרטין: יפיפיות מבחוץ, בפנים תא נוסעים עם איכות חומרים פשוט מביכה. וולוו: הXC40 נראית טוב ויש לה גם מרווח יפה ותא נוסעים יפה מאוד, כנל גם שאר דגמי וולוו שהתאי נוסעים שלהם נראים מודרניים מאוד. אלפא סטלביו: בגרסת הלאנץ אדישן הרכב נרא…
הודעה אחרונה מאת niv, -
אז אחרי קרוב לשנה עם Mustang GT 5.0, הגעתי למסקנה שהרכב נחמד אבל לא ממש בשבילי. כיוון שאני גר בארה״ב שזה הבית של טסלה ויש תמיכה עצומה מבחינת תשתיות בטעינת רכבים חשמליים, החלטתי ללכת על זה ולעבור לרכב חשמלי! תמיד הייתי תומך נלהב של טסלה, הם מייצרים רכבים בעלי ביצועים מרשימים מאוד ולא מתפשרים על איכות הבנייה ועל הפרקטיות של הרכבים. אחרי הרבה זמן של מעקב אחרי ההיצע והביקוש בשוק והמון מחקר, החלטתי לרכוש רכב ״משומש״ ישירות מטסלה. הסיבה שאני אומר ״משומש״ היא כיוון שהם לוקחים רכבים בעלי קילומטרז׳ נמוך במצב מצויין מלקוחות שהחזירו אותו מליס או עשו טרייד, מחדשים אותם לחלוטין (מחליפים כמעט כל חלק שמראה בלאי) ומספקים אחריות לרכב כמעט באותה רמה כמו ביום שיצא מהמפעל. כמה חוד…
הודעה אחרונה מאת qil, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
בפעם הראשונה שוולוו מצליחה לזכות בתואר רכב השנה, היא עושה את זה עם הג'יפון הקומפקטי הראשון שלה.
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
שטייניץ: משנת 2030 ייאסר יבוא מכוניות בנזין ודיזל https://www.calcalist.co.il/conference/articles/0,7340,L-3732826,00.html הוא חושב שזה יקרה? ממש לא ניראה לי שבמדינתנו יתאפשר דבר כזה כלל בזמן שהוא חושב. אולי ב 2060
הודעה אחרונה מאת guy.a, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 657 צפיות
אני בדרך לקנות רכב משועבד ע"י בנק - מה התהליך שצריך לבצע? אשמח לפרטים מההתחלה ומתי אחרי כל התהליך יהיה אפשר להעביר בעלות. חיפשתי מידע באינטרנט הצלחתי ממש להסתבך ולא הבנתי כל כך. תודה
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- 0 תגובות
- 553 צפיות
חברה מקומית או בינלאומית. וטיפים לנהיגה במדינה
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 25 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
החודש שכחתי מזה, אז זה הגיע קצת באיחור. הרשימה. Cars-Feb-2018.pdf
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
בהמשך לשרשורים שלי לגבי ההתייעצות והקניה של הV40, עברו כבר שבועיים ו1300 ק"מ, זמן טוב לרשמים מהרכב. הקדמה קצרה: הV40 מחליפה את האיביזה לאחר כמעט 4 שנים של הנאה ושרות מצוין, זהו הרכב השני במשפחה וישמש רק אותי לנסיעות בין עירוניות יום-יומיות. מדוע וולוו V40? חיפשתי משהו מיוחד, מעוצב, מאובזר, בטוח וחזק שנוח לנהוג בו מרחקים ארוכים. באופן די טבעי חשבתי להישאר בקבוצת VAG ולקנות לאון FR, גולף 150 או פולו GTI החדשה. גם המאזדה 6 סופר פרמיום מאוד הרשימה אותי. לאחר המלצות שקיבלתי בפורום (תודה גדולה!) החלטתי לנסות את הV40. לאחר שתי נסיעות מבחן, אחת מהן מאוד ארוכה במשך יום כמעט שלם, נוצר ה"קליק" וההחלטה נפלה להזמין את הוולוו R Design T4. חווית הקניה: במילה אחת …
הודעה אחרונה מאת yarongti,
-
מי מחובר 36 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 604 אורחים (הצג רשימה מלאה)