רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום 1. רישיון הנהיגה הונפק מחדש ( חידוש ) לפני מספר חודשים .תאריך ההנפקה מופיע בחזית הכרטיס. בפועל אני בעל ותק של מספר שנות נהיגה . 2. לצורך שכירת רכב באיטליה נדרש שנת ותק /או שנתיים ותק 3. רישיון בינלאומי שהוצאתי בימים אלו , לא רשום ממתי אני בעל רישיון נהיגה . 4. בגב כרטיס רישיון הנהיגה מצויין מול הקטיגוריה B , מספר שהינו למעשה השנה שהוצאתי רישיון. פניתי למשרד התחבורה טלפונית , לברור נושא הותק והשנה שרשומה על גב הכרטיס , הפנו אותי להגיש שאילתא בכתב או לגשת למשרד הרישוי לבירור הנושא . 5. אודה להתייחסות האם עם רישיון הנהיגה כפי שתארתי לעיל אני עלול ל"התקע" בשכירת רכב? תודה
הודעה אחרונה מאת hezysp, -
-
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 9.7 אלף צפיות
שלום לכולם. לאחר חודשיים של שימוש וכמעט 7000 קילומטר (אני בחריגה ממכסת הליסינג ): ) הגיע הזמן לסקירה על הרכב החדש. את הרכב קיבלתי לפני חודשיים בעסקת ליסינג פרטי מאופרייט ליס, אחרי שהוא היווה את הדיל הכי טוב דאז בין המתחרות שלו בהתחשב ברמת המחיר ובצרכים שהצבתי. עכשיו כשגמעתי מספיק קילומטרים, התוודעתי לכל הפיצ'רים וגיבשתי דעה, הדבר החשוב ביותר ברכב חדש הגיע. זמן הסקירה לפורום. העסקה: פנו אליי מספר חברי פורום בעניין הזה ולכן אני חושב שראוי שאציין את זה גם. עברתי בכל חברות הליסינג הגדולות (וגם בקטנות יותר) בחיפוש אחרי עסקה משתלמת, כאשר המחיר החודשי הוא לא העיקר. בחישוב שלי נכנסו גם התוספות (מה אני מקבל) וקנס היציאה. בסוף נחתמה עסקה עם אופרייט ליס שכוללת: את…
הודעה אחרונה מאת SuperBamba, -
לבקשתו של yohai71 בשרשור הסקירה שלו על אופל אסטרה, הנה החשבוניות של שני הטיפולים האחרונים של הרכב שלי. מדובר בגולף, מנוע בנפח 1.4 ל', גימור highline, בעלת 160 כ"ס. הרכב מטופל במוסך מורשה צ'מפיון פעם בשנה ולא לפי 15K ק"מ, בשל הנסועה הנמוכה. טיפול 60K. הוחלפו מצתים. לא בטוח שיש הנחיה להחליף כל 60K ק"מ או ארבע שנים. אבל החלפתי כדי להיות מיושר. טיפול 75K. הוחלפו רפידות בלמים מאחור. זו פעם ראשונה מאז שהרכב עלה על הכביש שהיה צורך להחליף בלמים. בטיפולים קודמים לא אישרתי למוסך לפרק גלגלים (מתכון לשריטות בחישוקים), אלא לבדוק בעין, על הליפט.
הודעה אחרונה מאת pasat04, -
- 4 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
המלצות ומספר שאלות: אני לאחרונה יוצא לי להעמיס על הרכב ריהוט כגון ספה או שולחן וחשבתי במקום לשים על הגג קרטון ולקשור עליו את הריהוט עדיף לרכוש גגון ויש לי מספר שאלות: 1. האם המטען שעל הרכב יותר בטוח ישירות על הגג של הרכב או על גגון סטנדרטי ? שואל כי הקשירה שיש על גגון היא מעל ומתחת לגגון לרוב ולא על הגג של הרכב ? 2. האם הגגון בחיבורים שלו לגג הרכב לא פוגע בגג הרכב והגומיות ? 3. האם החיבור של הגגון הינו פשוט להרכבה ? 4. האם יש המלצות מהיכן לרכוש ? אפשרי גם מחו"ל אם ההפרש משמעותי. 5. האם יש גגון שהוא מותאם לרכב ולא אוניברסאלי שמחזיק יותר טוב וללא הפרש משמעותי במחיר. תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת spidrman, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
סיאט ארונה, אחד הרכבים המסקרנים ביותר של השנה, הגיע כידוע לישראל לפני מספר חודשים והחל השיווק שלו. עם זאת, לא ראיתי ולו רכב אחד שכזה בארץ. מישהו יודע האם כבר החלה המסירה? האם מדובר על זמני המתנה ארוכים מהרגיל?
הודעה אחרונה מאת Fitch, -
-
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מעוניין ברכישה של גלאי מצלמות. איזה גלאי מומלץ והיכן ניתן לרכוש? מחפש משהו בתקציב סביר, לא משהו ב-4000 ש"ח.
הודעה אחרונה מאת Turbulence, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 58 תגובות
- 14.8 אלף צפיות
התלוננתם מלא על המחיר הלא שפוי של המיאטה (234 אש"ח)? אז דלק מוטורס שמעו אתכם ועדכנו את המחיר ל-2018 ואפילו הוסיפו רמת גימור נוספת! אז על כמה עומד המחיר עכשיו? 10,000 ש"ח יותר מהמחיר הקודם לרמת גימור הזולה (סה"כ 243 אש"ח) ו-15,000 ש"ח יותר לרמת גימור הבכירה (סה"כ 248 אש"ח). לכתבה המלאה: https://www.auto.co.il/article/130071-local-news-%20mazda-mx5
הודעה אחרונה מאת farkash7, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5218710,00.html מקרה נוסף של אדם שקנה רכב ללא בדיקה, לאחר שבועיים נכבה לו המנוע באמצע נסיעה, בית המשפט פסק לטובתו וקיבל כ25 אלף שקל.
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
בשישי האחרון אירגנו יום מסלול למועדון PSI עם שלל צרפתיות מהנות, רובן משנות ה- 90. נוסטלגיה. צילום: שחף אלתרסין
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
-
איפה מתמרמרים?
הודעה אחרונה מאת firebirdrc, -
אני ממשיך את המסורת עם עוד שרשור מתעדכן שבו אני אפרסם את עלויות האחזקה של הרכב המשפחתי למען הדורות הבאים. להלן תקציר הפרקים הקודמים: כשהכרתי את אשתי הייתה לה גטס משעממת ולי הייתה קליאו B ספורט שובבה. כאשר החלטנו לעבור לגור ביחד היה מיותר להחזיק 2 רכבים. בשביל לא לריב איזה רכב משאירים/מוכרים, מכרנו כל אחד את רכבו ורכשנו יונדאי I10 חדשה שנת 2009. היונדאי שירתה אותנו נאמנה במשך שנתיים ו-16,000 ק"מ. כלומר, הסיבה שבגללה החלפנו ליונדאי הינה שלום בית. היונדאי נמכרה ונרכשה במקומה מאזדה MX5 שנת 2008 גג קשיח. הרכב שירת אותנו נאמנה במשך שנתיים ו-16,000 ק"מ. כלומר הסיבה שבגללה החלפנו את היונדאי למאזדה הינה הגשמת חלום. לאחר מכן התגלגלנו שנתיים נוספות ברכב היחיד במשפחה שלע…
הודעה אחרונה מאת סולל הדרך, -
- 0 תגובות
- 510 צפיות
לא ראיתי שדובר על הנושא ומאוד מעניין אותי מה ואיך היה שם.. מישהו מחברי הפורום השתתף\צפה? איך היה? אם יש תמונות הנה מה טוב...
הודעה אחרונה מאת b-e-n-n-y, -
- 1 תגובות
- 732 צפיות
חברה, צריך דחוף את עזרתכם. באתי לקנות כרגע כרטיסים לארוע במסלול ערד למחר 5.4 ולא נשאר אפילו אחד! מכירים מישהו שמוכר כרטיסים? אני צריך 3. תודה
הודעה אחרונה מאת haimkm, -
- 23 תגובות
- 7.7 אלף צפיות
שלום אני מעוניין לקבל חוות דעת וניסיון עם הגלאי הזה. תודה
הודעה אחרונה מאת ProMeR, -
- 0 תגובות
- 807 צפיות
שלום לכולם. ***אמנם קשור למערכת מולטימדיה\ניווט של הרכב, אבל אני חושב שזה יותר מתאים לפורום הכללי*** יש לי מאזדה 3 חדשה עם מערכת MZD Connect. המערכת מגיעה עם iGo8 מובנה (מגיע על כרטיס זיכרון). - מישהו יודע האם יש דרך לגרום לתוכנה להתעדכן בנתוני תנועה\פקקים\תאונות וכד' בזמן אמת? ראיתי שיש אפשרות להתחבר לוויפי, אבל גם לאחר החיבור לא נראה שמשהו בתוכנה מתעדכן במצב הכבישים. - כרגע אני מקבל התראות על גבי המפה כי יש תאונות בכבישים, אבל לא ברור לי מהיכן הדיווח ומדוע מופיע. נראה שהדיווחים "נתקעו" שם באיזו צורה ומאז מופיעים באופן קבוע באותם מקומות (למשל, כל יום בדרך לעבודה אני רואה "תאונה" בכביש 40. בפועל אין זכר לכך על הכביש ). איך אני מוחק את המידע הזה ואיך הוא הגיע…
הודעה אחרונה מאת nissman, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום רב מחיפוש בפורום הבנתי שאלעד סיטון מומלץ. מכירים ? מישהו מכיר את עופר שפיר ? יש מינימום של 28 שיעורים בשביל לגשת לטסט. האם מוזכר בחוק מה אורך אותו שיעור ? (כי יש שיעורים של 30 דקות ויש של 40 דקות) עוד משהו שחשוב לדעת ? תודה לכל העוזרים וחג שמח
הודעה אחרונה מאת אליה, -
-
- 4 תגובות
- 7.8 אלף צפיות
האם למישהו ידוע אם מכוני הרישוי עובדים מחר? עובדים רגיל/יום קצר/לא עובדים לא הצלחתי למצוא מידע באינטרנט
הודעה אחרונה מאת much, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 7.5 אלף צפיות
נושא מעניין עלה לדיון בערב החג. חברים שקנו רכב היברידי התלוננו שהרכב "עגלה" לעומת הרכב הקודם שלהם, שגם הוא לא היה משהו מהיר או עצבני. מנהיגה קצרה התרשמתי כמוהם, אבל אני לא אובייקטיבי בעליל מכיוון שאני נוהג ברכב עם מומנט והספקים גבוהים. ההגיון אומר שהתחושה וגם הביצוע בפועל, נובעים מנפילה משמעותית במומנט ברגע שבו המנוע החשמלי אינו העיקרי יותר והעבודה נעשית על ידי המנוע האטמוספרי הצנוע יחסית (בוודאי ביחס למשקל הנוסף של הסוללה בהשוואה אולי לביצועים עם אותו מנוע ברכב שמשקלו מופחת ללא הסוללה) שהמומנט שלו נמוך מזה של המנוע החשמלי, כמו במרוץ שליחים ההעברה של ההנעה מחשמל למנוע "רגיל" , כמעט כמו השהיייה במסירה, פוגעת בביצועים. חיפשתי ומצאתי ברשת הסברים יפים על החיסכון בצרי…
הודעה אחרונה מאת davemustaine87, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5195607,00.html לצד החוויה שעברו המשתתפים (רובם מחו"ל), והצופים לאורך הדרך, יש את אלה שטוענים שהמירוץ - על החשאיות שאפפה את יעדי העצירה והמסלול שלו - הוא עוד שואו אוף של עשירים ולא אירוע בעל חשיבות ציבורית (כלשהי, יש לזכור שזה לא אירוע מכונן כמו תחרות האירוויזיון השנתית, with all due respect). מה דעתכם? האם המירוץ מקדם את התחום המוטורי ואהבת הרכב בישראל, ואולי גם את תדמיתה של ישראל בקרב האלפיון העליון העולמי, או שהוא גחמה פרטית שאין לתת לה יד ציבורית כמו לשריין שטחי כינוס כמו באתר העתיקות בקיסריה? מי שיש לו תמונות לשתף, אנא עשו כן. לי אין, לצערי לא יצא לי להשתתף (כגרופי) השנה.
הודעה אחרונה מאת yohai71, -
-
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום לכולם, לפני כשנתיים רכשתי רכב חדש (יד ראשונה מהיבואן-שנתון 2016), מאז הרכישה הייתי מאוד מרוצה מהרכב עד שהגיעה עונת הגשמים הנוכחית. במקרה, כאשר נכנסתי אל הרכב, גיליתי כי השטיחון של המושב האחורי של הרכב (בצד הנהג) ספוח במים. הייתי סבור תחילה כי יתכן כי אחד הנוסעים שהסעתי קודם לכן גרם עם נעליו הרטובות לרטיבות ולא יחסתי לדבר חשיבות. עברו כשבועיים-שוב הופיעה אותה רטיבות (הרטיבות הינה משמעותית יש לציין). הפעם הבנתי כי לא מדובר על נוסע שהרטיב עם רגליו את השטיחון אלא בדליפת מים אל תוך הרכב. פתחתי את הדלת האחורית בצד הנהג והבנתי כי המים חודרים מבעד לגומיית הדלת. מכיוון שהאחריות על הרכב תקפה ל-5 שנים ממועד הרכישה, פניתי אל שירות הלקוחות של היבואנית ודרשתי כי האחריות שלי תמ…
הודעה אחרונה מאת Legend, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
יונדאי סונטה סטיישין 2018 נצפתה בצילומי ריגול על הכבישים בחו"ל. מתי בארץ?
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
- 2 תגובות
- 997 צפיות
מכמה אנשים הבנתי שהולך להיות מבצע "חבר" בקיה, כנראה באיזור מאי מישהו יודע פרטים נוספים, מבצעים מיועדים, מועד וכדומה?
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
חברת הונדה מציגה גרסה חדשה של הקרוסאובר הקטן שלה: HR-V SLF. הדגם החדש מצוייד ב 10 מצלמות לביצוע תמונות סלפי, כרגע הדגם מוצע בארה"ב. היבואן בארץ מנהל מו"מ לקבלת מחיר אטרקטיבי שיאפשר לדגם להיות תחרותי בארץ. [video=youtube_share;t19m5S-pJFg]
הודעה אחרונה מאת YNV, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 52 תגובות
- 14.9 אלף צפיות
שלום לכולם. אתמול חברה שלי סיפרה לי סיפור מעניין שקרה לה עם האוקטביה החדשה. למי שמכיר, באוקטביה החדשה יש מערכות בטיחות אקטיביות (אין מוביליי) כשאחת מהן היא מערכת לשמירה על סטייה מנתיב שמתערבת ומסיטה את ההגה לכיוון הדרוש (לעומת למשל, רטט או משהו בסגנון). אתמול קרו לה 2 מקרים שהפכו את המערכת ממצילת חיים, למסכנת, והרי הם (מביא אותם כלשונם, לא נכחתי באירוע): 1. בכביש מהיר כלשהוא, בעת שהיא במהירות גבוהה, רכב שמשתלב מימין (יורד מהמחלף) החליט שהוא נכנס במהירות ובפראות מבלי לתת זכות קדימה. החברה שניסתה להסיט את ההגה ולברוח ממנו, נחסמה ע"י המערכת שהתעקשה לשמור עליה בנתיב ההתנגשות. 2. באחד הכבישים שהיא נסעה עליהם, בעל נתיבים יחסית צרים (אני מניח שהכביש בין יקנעם לצו…
הודעה אחרונה מאת yohai71, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
סובארו חשפו את הפורסטר החדשה בתערוכת ניו יורק היום. איך לומר, לא נפלתי... פרטים נוספים בהמשך.. Sent from my iPhone using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת erezarmo, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
להלן סירטון ותמונות של הקורולה החדשה ל 2019 בגירסת האצבק. האם נראה אותה "נותנת בראש" לאחרות? מנוע 2 ליטר, 4 בוכנות. לא יודע מה אתכם אבל לי היא נראת מהממת.
הודעה אחרונה מאת SuperBamba, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
בתערוכת ניו-יורק שנפתחה הוצגו בין היתר הפורסטר החדש והטוסון לאחר מתיחת הפנים. העניין הוא שהטוסון לא יקבל יותר את מנוע ה-1.6 ל' טורבו, ואותו יחליף מנוע 2.4 ל' אטמוספרי. גם הפורסטר נוטש את מנוע הטורבו, ויוצע רק עם מנוע 2.5 ל' נטול מגדש. מה עומד מאחורי החזרה לאטמוספרי? למישהו יש רעיון?
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
קיה סיד החדשה נחשפת 1 2
מאת פבל- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
זהו... הלך הצ'ופצ'יק...
הודעה אחרונה מאת locus, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
התנייעתי בקודיאק בימים האחרונים, ושמתי לב לדבר מסויים. במצב נסיעה ECO של המערכת, אחד המצבים שהתיבה מעבירה אליהם בזמן נסיעה זה ניוטרל. ז"א שהרכב נשאר במהירות קבועה, ההילוך הנוכחי מוצג כ"E", ומד הסל"ד על פחות מאלף, ולא מושפע ממהירות הנסיעה. נגיעה קלה בגז או בבלם מכניסה את הרכב להילוך. בדקתי הבדלי צריכה, ובאמת מצב ECO חסכוני יותר (על חשבון מצב נסיעה של סבתות) אז אם מצב ניוטרל הוא כה חסכוני, ואם מערכת DSG מעבירה אליו באמצע נסיעה בלי לפקפק- למה ברכב ידני יש המלצה גורפת לא לבצע את זה?
הודעה אחרונה מאת ZiggyMan, -
-
מישהו יודע איך קוראים לחוט הכחול שהרים את הנעילה של הרכב?
הודעה אחרונה מאת audiR8,