Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3023 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אתמול חברה שלי סיפרה לי סיפור מעניין שקרה לה עם האוקטביה החדשה.

למי שמכיר, באוקטביה החדשה יש מערכות בטיחות אקטיביות (אין מוביליי) כשאחת מהן היא מערכת לשמירה על סטייה מנתיב שמתערבת ומסיטה את ההגה לכיוון הדרוש (לעומת למשל, רטט או משהו בסגנון).

אתמול קרו לה 2 מקרים שהפכו את המערכת ממצילת חיים, למסכנת, והרי הם (מביא אותם כלשונם, לא נכחתי באירוע):

1. בכביש מהיר כלשהוא, בעת שהיא במהירות גבוהה, רכב שמשתלב מימין (יורד מהמחלף) החליט שהוא נכנס במהירות ובפראות מבלי לתת זכות קדימה. החברה שניסתה להסיט את ההגה ולברוח ממנו, נחסמה ע"י המערכת שהתעקשה לשמור עליה בנתיב ההתנגשות.

2. באחד הכבישים שהיא נסעה עליהם, בעל נתיבים יחסית צרים (אני מניח שהכביש בין יקנעם לצומת יגור) נסעה לצידה משאית שזלגה מעט לנתיב שלה. האינסטינקט אומר לקחת כמה סנטימטרים ימינה עד שהמשאית לא תהיה לצידה, אלא שגם במקרה זה, הרכב לא מרשה.

מצד אחד אני מבין שניתן לבצע פעולות שיקלו על ריסון המערכת (למשל, איתות לכיוון שאליו אתה סוטה מנטרל את פעולת המערכת לאותו רגע) או באופן כללי פעולות שאינן קשורות למערכת (בשני המקרים האטה או האצה כנראה היו מקלות על הבעיה).

יחד עם זאת, יש פה משהו מדאיג, בעיקר כאשר מציבים את המערכת הזאת בידי אנשים שלא מורגלים אליה, מבלי לתת כל הכוונה על אופן פעולתה.

מה דעתכם?

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נהגתי לאחרונה באוקטביה RS החדשה שמצויידת באותן מערכות.

במספר מקרים נדרשתי לתמרון מהיר שכלל חצייה של הסימון על הכביש ללא איתות והרגשתי איך המערכת משחררת את ההיגוי ברגע שהסטת ההגה חדה ומהירה.

פורסם

אצלי ראיתי שמערכת הסטייה מהנתיב לא מונעת מהנהג להתערב ולהסיט את ההגה, יש רק התנגדות קלה של ההגה שהנהג יכול להתגבר עליה (אבל הדבר מצריך בדיקה נוספת).

ניסיתי את בקרת השיוט האדפטיבית ברכב שלי ונתקלתי במקרה שבו הרכב לפני החל בפניה שמאלה לנתיב שמאלי המיועד לפניה והאיט את הרכב עד עצירה.

היה מספיק מקום בנתיב הנסיעה שלי וללא בקרת השיוט הייתי ממשיך באותו קצב נסיעה ולכל היותר נצמד לחלק הימני של הנתיב, אבל בקרת השיוט האדפטיבית האיטה את הרכב בעוצמה די גדולה בכביש בינעירוני.

די מעיק ולא כמו נסיעה טבעית.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם (נערך)

צריך להסביר לחברה שלך לא לחשוש מהפידבקים של ההגה ושעדיין יש לה שליטה מוחלטת, בדיוק כמו שלא צריך לחשוש מרעידות דוושת הבלם כשה ABS מופעל.

אתן את שני הסנטים שלי על המערכת הזו גם באיוניק - במקרים בהם המערכת מצליחה לזהות תנאים אידיאליים, היא פועלת. אם הסימון על הכביש מאוד דהוי, היא יוצאת מכלל פעולה וחוזרת אוטומטית (כנ"ל לגבי הפעלת איתות). כן היו מקרים בהם הרגשתי שההגה מבצע פעולה שעשויה להיות מעט אגרסיבית ואף מסוכנת - לדוגמא, נסיעה בעיקול כשמשמאלי אי תנועה בנוי עם צומת מרומזר. במקטע של הכניסה לצומת עצמו, המערכת אכלה בלבלות והרגשתי את ההגה מחליט לתת נטיה מעט אגרסיבית שמאלה. אם לא הייתי מחזיק אותו, קיים סיכוי שהייתי מסיים על אי התנועה. תחזיקו תמיד את ההגה והמערכת לא "תשתלט". לא לשווא מתקבלת התרעה שיש לתפוס את גלגל ההגה מדי מס' שניות (אם לא נוגעים בו כלל) ואם ממשיכים להתעלם ממנה, המערכת פשוט מתנתקת.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם

המערכות הללו מונעות מעבר לנתיב לא פנוי, הפסקת לתאר את שני המקרים באמצע, הרי תודה לאל לא קרה כלום ונשמע שהיא יותר נלחצה (מובן) מאשר באמת היתה בסכנה. אנחנו לא רגילים לזה שפתאום "גוף" זר מתערב לנו בנהיגה, זה כמו שהמורה נהיגה היה לוחץ לנו על הברקס פתאום ולא הבנו מה קורה. המערכות הללו מצילות חיים ומונעות תאונות וככל שהן יכנסו יותר ויותר לכבישים, נראה פחות ופחות תאונות שרבות מהן נגרמות בגלל שנהגים סוטים מנתיב ישר לתוך התנועה של הנתיב השני.

פורסם

מכיר היטב את המערכת הזו באוקטביה, היא מסכנת את הנוסעים רק אם הנהג מסיר את הידיים מההגה והולך לקרוא ספר או לרחוץ ידיים ומשאיר לה שליטה בלעדית על שמירת הנתיב, אין שום בעיה לסובב את ההגה בניגוד להנחיית המערכת הזו. עם זה כל המערכות האלו וזו בכללן, מארגנות תחושה לא טבעית ודי מטרידה לנהיגה, מתערבות גם כשאין צורך ולעיתים בעוצמה מיותרת ואפילו מסוכנת ולכן הן מיותרות לטעמי. צפצפה מתריעה כמו מובילאיי, עדיפה, גם כשהיא טועה היא לא תבלום אותך פתאום באמצע כביש 6.

פורסם
צפצפה מתריעה כמו מובילאיי, עדיפה, גם כשהיא טועה היא לא תבלום אותך פתאום באמצע כביש 6.

חסרים/ות נהגים/ות שייבהלו וידפקו בלימת חירום (או יותר גרוע, יסיטו את ההגה) כי המובילאיי החליט לצפצף לשווא באמצע הלילה בכביש 6?

פורסם

מנסיון על פיגו 3008 זה אכן בדיוק כמו שאתה מתאר אלה שכמו שכבר נאמר יש התנגדות מסויימת של ההגה אבל קל מאוד להתגבר על זה, אלה אם כן נוהגים עם יד אחת ואז זה באמת נראה כאילו הרכב לא נותן לך, ברגע ששני הידיים על ההגה זה התנגדות קלה ותו לא.

2017 Type R

פורסם
ברגע שהסטת ההגה חדה ומהירה.

אחד הדברים הגרועים שאפשר לעשות זה הסטת הגה חדה ומהירה בזמן תמרון מניעת התנגשות. דווקא ברגעים האלו תזוזת ההגה צריכה להיות הרבה יותר מדוייקת ומחושבת, מאשר "חדה ומהירה".

שלא לדבר על חישוב שכולל את "הסרת ההתנגדות של מערכת שקר-כלשהו" בתנועת ההגה.

אחרי שזה נאמר, מאמין שניתן להתרגל לזה ולהבין איך זה עובד יחד אתך ולא נגדך, אבל...

בכל מקרה, אני משתמש במערכת בטיחות אקטיבית מסוג אחר- אני קורא לה "נהג עירני", והיא עובדת היטב. מגיעה כסטנדרט עם בלימה אוטונומית, מערכת שמירה על סטייה מנתיב, חיישנים קדמיים מצויינים (לאחוריים יש לאג קטנצ'יק) ואפילו מצב "ספורט" (כבוי רוב הזמן :lol:).

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
אחד הדברים הגרועים שאפשר לעשות זה הסטת הגה חדה ומהירה בזמן תמרון מניעת התנגשות. דווקא ברגעים האלו תזוזת ההגה צריכה להיות הרבה יותר מדוייקת ומחושבת, מאשר "חדה ומהירה".

שלא לדבר על חישוב שכולל את "הסרת ההתנגדות של מערכת שקר-כלשהו" בתנועת ההגה.

אחרי שזה נאמר, מאמין שניתן להתרגל לזה ולהבין איך זה עובד יחד אתך ולא נגדך, אבל...

בכל מקרה, אני משתמש במערכת בטיחות אקטיבית מסוג אחר- אני קורא לה "נהג עירני", והיא עובדת היטב. מגיעה כסטנדרט עם בלימה אוטונומית, מערכת שמירה על סטייה מנתיב, חיישנים קדמיים מצויינים (לאחוריים יש לאג קטנצ'יק) ואפילו מצב "ספורט" (כבוי רוב הזמן :lol:).

תחת לחץ בדרך כלל קשה למנן תגובה ובכל מקרה גם אם לא נקרא לזה חדה ומהירה אז נגיד 'החלטית'.

כמו שאמרת, ברגע שנוהגים ברכב עם המערכת אחרי יומיים-שלושה מתרגלים ומכירים את התגובות שלה ואת הנדרש כדי להתגבר עליהן במקרה הצורך.

אגב גם אני משתמש היום במערכת נהג עירני דומה לשלך אבל ברכב הבא שלי ארצה שיהיו מערכת בטיחות אקטיביות רבות ככל האפשר כמעטפת הגנה למקרה שלא אצליח להגיב מספיק מהר.

פורסם

א. לא צריך להגזים. לא מונעת ולא כלום. ההגה מעט מתנגד אבל הפניה נחושה מבטלת את הפיצ'ר.

ב. לא מסתדרת? שתבטל. זה לא שעוקרים את ההגה. בסה"כ תפריט. אפשר להחזיר.

ג. בלי קשר למקרה, לא מדובר במערכות שמאפשרות מעכשיו לעזוב הכל ולשלוח הודעות וואצאפ. אלו מערכות שמוגדרות כסיוע לשעת חירום. אם מתיחסים אליהן בצורה שלשמה נוצרו ומבינים את המגבלות הכל בסדר.

פורסם

אני גם נוהג באוקטביה המדוברת. ביום יומיים הראשונים אכן היתה תחושה מוזרה ואני מבין בהחלט על מה אתה מדבר. במחלפים לפעמים המערכת תקח אותך לנתיב שאתה לאו דווקא רוצה, ובהחלט שומרת אותך באמצע הנתיב גם כשאתה רוצה דווקא להיצמד לצד כלשהו.

אבל מתרגלים מהר. או שהמערכת למדה אותי או שסביר יותר שאני למדתי אותה. צריך פשוט מגע בהגה קצת יותר כבד ממגע נוצה לפעמים. אם אתה רוצה לנסוע בצד הנתיב אז מובילים את הרכב הצידה מעט, הוא מבין ונשאר שם. בהתפצלות נתיבים הטיה עדינה לכיוון שאתה רוצה והוא ילך לשם. חיישן הרכב בשטח מת מציק יותר לפעמים. לפעמים לדעתו אני קרוב מדי לרכב הנעקף ולא נותן לעבור. בעיקר כשהפרש המהירויות גבוה יותר. כנראה זמן התגובה שלו מעט איטי. אם מתעקשים, וזה לא אומר שעכשיו צריך להיות סופרמן, הוא עובר נתיב.

גם החיישן של התנועה החוצה לפעמים מציק. אם אני יוצא לכביש דו סימטרי עם הפרדה בנויה בין הנתיבים לפעמים הוא מצפצף גם כשעובר רכב בנתיב הנגדי.

לפני מספר ימים חניתי ברוורס בחניון תת קרקעי לכיוון הקיר. פתאום התחיל לצרוח עלי ובלם אותי תוך כדי זה שהקפיץ לי את הלב לגרון. כמובן היה שם רק קיר וקצת מתכת, לא יודע מה שיגע את המערכת.

בשורה התחתונה לדעתי היא בהחלט יכולה להועיל למרות המגבלות.

פורסם
חסרים/ות נהגים/ות שייבהלו וידפקו בלימת חירום (או יותר גרוע, יסיטו את ההגה) כי המובילאיי החליט לצפצף לשווא באמצע הלילה בכביש 6?

המטרה של הצפצפה היא להתריע, היא אמורה לעבוד יחד עם הנהג ובסך הכל לנטר באופן יעיל יותר את עירנותו ומודעותו למה שקורה בכביש, חשוב מכל היא משאירה את מלאכת הנהיגה בידיו של הנהג ולא נוטלת אותה ממנו כמו שעושות כל המערכות החצי מבושלות שמחליטות במקומו.

• תוכן חדש...