Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3029 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני למשל לא מוכן שהשליטה תעבור מהיד לי למח של מכונה. אם הייתי רוצה להתנייד על משהו שחושב בעצמו לאן לזוז הייתי קונה סוס ולא מכונית.

.

סוס לא מגיע ל120.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
סוס לא מגיע ל120.

מגיע ועוד איך.

120 ק"ג. לפחות.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

נמסיס.

בהתחלה חשבתי להתעלם ממך, כי אתה נדחף לפסים אישיים. כנראה כי אתה מהסוג שעושה טעויות.

אז בוא ואגלה לך: יש לי כ-3 דוחות חנייה, דוח מהירות אחד ודוח על אי עצירה בעצור כשהייתי נהג חדש לפני שנים רבות- 3 בלילה על כביש ריק לחלוטין שלא היה לי בו למי לתת זכות קדימה. ואלו מרוחים על פני כ-15 שנות נהיגה.

מה עם הפירוט שלך? בוא ונשמע.

העבר שלי לא ככ, רלוונטי, אבל אם כבר - אז גם כ-3 דוחות חניה בשוגג, פרסה במקום אסור ורחמנא ליצלן מעבר באדום בצומת כאשר עמדתי ראשון בצומת עם רמזורים כפולים. התחלף הרחוק לירוק (ולא הקרוב), מבט ימינה, שמאלה ונסעתי. כ-20 שנות נהיגה.

אבל איך לא נגיע לפסים אישיים אם משתמע מדבריך שאתה נהג טוב וזהיר, וכל מי שנהג פחות טוב ממך ועושה טעויות כדאי שירד מהכביש? הרי גם אתה לא צדיק הדור לפי דבריך, ותכף יבוא מישהו ללא עבירות בכלל ויאמר שגם אותך צריך להוריד מהכביש בשל עבירות התנועה שלך שמסכנות את עצמך ואת הציבור. מחקרים מראים כי רוב האנשים מפריזים בהערכה העצמית של יכולת הנהיגה שלהם.

לכל אחד יש רגעים קטנים של הסחות דעת. להחליף תחנה ברדיו, להגביר את המזגן כי הילד מאחור צועק שקר לו, הטלפון צלצל. גם נהג מעולה יכול להיות בדיוק מוסח על ידי אופנוען שמזגזג כמו מטורף ועומד לעקוף אותו, כאשר הרכב לפניו פתאום בולם באטרף כי ילד רץ לכביש ומשם המרחק לתאונת חזית / אחור קצר.

אף אדם הוא לא מכונה, וזה שהאדם הוא לא מכונה זה חסרון. המכונה יכולה לעבוד ב-100% מהזמן ב-100% קשב לטובת מטרה אחת. למכונה חיישנים מתוחכמים יותר מהחיישנים של האדם ויכולת התגובה שלה מהירה יותר.

לפני מספר ימים בהשתלבות לכביש מהיר הנהג שלפני בלם מסיבה לא ברורה כאשר אני מאיץ להשוות מהירות עם התנועה. הרגל שלי היתה רק בחצי הדרך לבלם כאשר הרכב שלי כבר התריע - שים לב. אי אפשר לנצח את מהירות התגובה של המחשב. במקרה הצורך אם הייתי חולם ולא שם לב עוד קודם, היה בולם את הרכב.

מי שחושב שהוא מכונת הנהיגה המושלמת, ברוב המקרים טועה. אם נשאיר את הכבישים רק לאנשים שהם מכונות הנהיגה המושלמות, באמת לא יהיה תאונות כי ישארו אולי 0.0001% מהרכבים על הכביש.

בינתיים, כיוון שצריך לאפשר לאדם הממוצע, ולא רק לסופרמנים להתנייד, המערכות האלו מצילות חיים.

פורסם

ברווז - אין לי ספק שנמסיס צודק.

מבחינת דו"חות אני כמעט נקי. ועדיין אני מודע לכך שאני עושה לא מעט טעויות (כולל מודעות לכך שאני לא מודע להרבה טעויות). בדרך כלל קטנות, אבל לכל טעות פוטנציאל להפוך למסוכנת אם במקרה תצטבר אליה טעות נוספת שלי או טעות של נהג אחר.

יש לי מובילאיי מזה כשנתיים. התחלתי לנהוג אתו עם דעה שלילית אחרי שנסעתי קטע עם קרוב משפחה שהיתה לו מערכת כזו שנה - שנתיים קודם. ובשנה הראשונה קיללתי את המערכת לא מעט. עם הזמן אני עדיין מקלל אותה, אבל הרבה פחות. איכשהוא היא נותנת פחות התראות שווא. לא יודע אם זה איזה שינוי לא מודע בסגנון הנהיגה שלי או שהמערכת "לומדת", אבל העובדה היא שאני מקבל הרבה פחות צפצופים, וגם לומד להתעלם מההתראה המיותרת לגמרי על מהירות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לא יודע אם זה איזה שינוי לא מודע בסגנון הנהיגה שלי או שהמערכת "לומדת", אבל העובדה היא שאני מקבל הרבה פחות צפצופים, וגם לומד להתעלם מההתראה המיותרת לגמרי על מהירות.

נראה לי האופציה הראשונה, כמו אצל הכלבים של פבלוב

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
העבר שלי לא ככ, רלוונטי, אבל אם כבר - אז גם כ-3 דוחות חניה בשוגג, פרסה במקום אסור ורחמנא ליצלן מעבר באדום בצומת כאשר עמדתי ראשון בצומת עם רמזורים כפולים. התחלף הרחוק לירוק (ולא הקרוב), מבט ימינה, שמאלה ונסעתי. כ-20 שנות נהיגה.

אני שמח לשמוע ששלושתינו (אני מכניס גם את ספריאל בפנים) נהגים עירניים\זהירים\איך שתרצה לקרוא לזה. לא נאמר בציניות, להיפך. יש לנו מכנה משותף לשיחה הזו.

אבל איך לא נגיע לפסים אישיים אם משתמע מדבריך שאתה נהג טוב וזהיר, וכל מי שנהג פחות טוב ממך ועושה טעויות כדאי שירד מהכביש? הרי גם אתה לא צדיק הדור לפי דבריך, ותכף יבוא מישהו ללא עבירות בכלל ויאמר שגם אותך צריך להוריד מהכביש בשל עבירות התנועה שלך שמסכנות את עצמך ואת הציבור. מחקרים מראים כי רוב האנשים מפריזים בהערכה העצמית של יכולת הנהיגה שלהם.

א'- אתה מקצין את כל מה שאמרתי לחלוטין. דיברנו על טעויות מסכנות חיים בלבד שאתה הוא היוצר שלהן.

ב'- אני לא מקצין את היכולות המופלאות שלי. אין לי כאלו, אני מדבר מניסיון של מקרים שקרו לי ויודע מה אני יכול (ויותר חשוב מזה, מה אני לא יכול) לעשות. מה שנאמר, נאמר עם קבלות. כשאין לי קבלה, אני לא מנפנף בזה, פשוט וקל- כי זה לא קיים...

ג'- כמה פעמים במהלך 20 שנות הנהיגה שלך, נתקלת במטורפים שכמעט הורידו אותך? ואתה חושב שמערכת תעזור להם לשים יותר לב לכביש? להיפך. הבאבון יתחיל להתעסק עם וואטסאפ וקנדי קראש במקביל כי יש לו מערכת, במקום רק וואטסאפ.

לכל אחד יש רגעים קטנים של הסחות דעת. נכון. אבל.

להחליף תחנה ברדיו, להגביר את המזגן כי הילד מאחור צועק שקר לו, הטלפון צלצל.

כחלק מ"יכולות הנהיגה המופלאות שלי", יכולות על-אנושיות ממש, אני מחליף שיר ברדיו בעמידה ברמזור לרוב, ולא תוך הנהיגה. ויודע מה? אני לא מצליח לפספס מתי הרמזור מתחלף לירוק! איזה קטע, אה? לא ייאמן.

גם כש"דעתי מוסחת" אני עדיין עם העיניים על הכביש או מודע למה שקורה מסביבי לפני שאני מרשה לעצמי להעיף מבט על הטלפון שמצלצל (אני שומר מספיק מרחק מלפנים כדי להוריד את העיניים לשנייה מהכביש? אם לא, לא מביט, אם כן, מביט לשנייה- כדוגמא אחת לתהליך אוטומטי שסיגלתי לעצמי עבור כל אותן הסחות דעת).

גם נהג מעולה יכול להיות בדיוק מוסח על ידי אופנוען שמזגזג כמו מטורף ועומד לעקוף אותו, כאשר הרכב לפניו פתאום בולם באטרף כי ילד רץ לכביש ומשם המרחק לתאונת חזית / אחור קצר.

נכון. במקרים כאלו אני פשוט נותן לאופנוען לעשות מה שהוא רוצה- הוא ילד גדול, הוא מתכנן לעצמו את המסלול מראש ואני לא אחראי על מה שהוא עושה. יפה שאתה קולט אותו, גם אני קולט אותם, ופשוט נותן להם לעקוף וזהו. רוב המיקוד עדיין בכיוון שבו אני יכול לגרום לנזק- קדימה. סטינו קצת מהנושא נראה לי.

אף אדם הוא לא מכונה, וזה שהאדם הוא לא מכונה זה חסרון. המכונה יכולה לעבוד ב-100% מהזמן ב-100% קשב לטובת מטרה אחת. למכונה חיישנים מתוחכמים יותר מהחיישנים של האדם ויכולת התגובה שלה מהירה יותר.

לפני מספר ימים בהשתלבות לכביש מהיר הנהג שלפני בלם מסיבה לא ברורה כאשר אני מאיץ להשוות מהירות עם התנועה. הרגל שלי היתה רק בחצי הדרך לבלם כאשר הרכב שלי כבר התריע - שים לב. אי אפשר לנצח את מהירות התגובה של המחשב. במקרה הצורך אם הייתי חולם ולא שם לב עוד קודם, היה בולם את הרכב.

אוקסימורון. אתה סותר את עצמך- הרגע הסברת איך מהירות התגובה שלך הייתה גבוהה יותר מזו של המחשב :wink:

מי שחושב שהוא מכונת הנהיגה המושלמת, ברוב המקרים טועה. אם נשאיר את הכבישים רק לאנשים שהם מכונות הנהיגה המושלמות, באמת לא יהיה תאונות כי ישארו אולי 0.0001% מהרכבים על הכביש.

בינתיים, כיוון שצריך לאפשר לאדם הממוצע, ולא רק לסופרמנים להתנייד, המערכות האלו מצילות חיים.

מערכת לב-ריאה היא מערכת מצילת חיים. מערכת "מתערבת-לך-בנהיגה" היא רק תירוץ להזניח עוד יותר את המיומנות הנדרשת מכל נהג ונהג להתנייד על הכביש. המערכות הללו רק מנציחות את תרבות הבינוניות...

ברווז - אין לי ספק שנמסיס צודק.

מבחינת דו"חות אני כמעט נקי. ועדיין אני מודע לכך שאני עושה לא מעט טעויות (כולל מודעות לכך שאני לא מודע להרבה טעויות). בדרך כלל קטנות, אבל לכל טעות פוטנציאל להפוך למסוכנת אם במקרה תצטבר אליה טעות נוספת שלי או טעות של נהג אחר.

כולם עושים טעויות בנהיגה, כולל אותי. דיברנו על טעויות מסכנות חיים, ולא על "לא עצרתי בעצור בכביש ריק לגמרי" כמו שעשיתי אני בעוונותי הרבים או על שטות זוטה אחרת כגון "לא השתמשתי באיתות" (שדווקא לה יש פוטנציאל הרסני למדיי, האמת, בסיטואציות מסויימות. נגיד, כיכר). מסכים אתך לגבי הפוטנציאל, אבל יש דרכים למזער את הפוטנציאל הזה. רק שזה קשה, ומצריך ממך לעבוד על זה, הרבה יותר קל לשים "מערכת-מתערבת-לך-בנהיגה" וזהו, נכון?:wink:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

נסעתי על קודיאק בימים האחרונים ובהחלט הרגשתי את התחושה הזו. המערכת לא נותנת לעבור נתיבים ללא איתות. אז אוקי, זה סבבה לאותת, אבל לא תמיד יש זמן. לפעמים צריך לעבור נתיב במהירות, ובמקום לעבור אני מוצא את עצמי נלחם עם ההגה.

מה הכוונה נלחם? אני מזיז ימינה, והוא נותן לי קטנה שמאלה. ושוב. המירות גובהה, יש סיבובים, אני רוצה למסלול עם קוטר הסיבוב הקטן יותר כדי להדק את הפניה, והוא נלחם איתי.

פורסם

לי אישית יש ברכב רק בקרת שיוט אדפטיבית. אני דווקא אוהב את המערכת הזאת ולא מתייחס אליה ממש כמערכת בטיחות, אלא כפונקציה שהופכת את בקרת השיוט למשהו שימושי ולא גימיק. ברכבים אחרים שהיו לי עם בקרת שיוט (לא אדפטיבית) הייתי מוצא את עצמי מדליק ומכבה את בקרת השיוט לפי רצונות הנהגים מסביב. כך שמבחינת המערכת הזאת היא דווקא פועלת מצוין.

בקשר למערכת שמירה על הנתיב של האוקטביה. לא התנסיתי בה ואני ניזון ממה שהחברה מספרת (הביטוח מגביל את הנהגים ואני לא ביניהם). מצד שני התנסיתי במערכות האלה באיוניק חשמלית בהולנד. שם גם לא נתקלתי במקרים כמו אלה שמתוארים פה חדשות לבקרים, כך שעדיין קשה לי להעיד שהגעתי איתה למצבי סכנה והבנתי איפה היא מסכנת ואיפה מצילה. כן אגיד שאני אישית מעולם לא באמת הרגשתי שההגה מתקשה לי באיוניק לרמה לא סבירה. גם בנסיעות הראשונות שבהן לא ידעתי שהמערכת קיימת.

אעלה את המסקנות בפני החברה ואראה איך היא מתרשמת מהעניין אחרי שחוכמת הפורום נתנה עליו את דעתה.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
רק אגיד שאני אישית מעולם לא באמת הרגשתי שההגה מתקשה לי באיוניק לרמה לא סבירה. גם בנסיעות הראשונות שבהן לא ידעתי שהמערכת קיימת.

למערכת שמירת נתיב בעיוני יש שלוש רמות - התרעה בלבד, Standard LKA ו Active LKA. יתכן שאצלך היתה מוגדרת לסטנדרט או התרעה בלבד. במצב שמירת נתיב אקטיבית אתה בהחלט מרגיש את ההגה מנסה לחנך אותך. לא ברמה שתשבור לך את הידיים, אך ההתנגדות בהחלט שם.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

פורסם

די בטוח שאחד מהדברים הראשונים שאעשה כשאקנה את הרכב הבא שלי זה להיכנס להגדרות ולכבות את מערכת השמירה על הנתיב.

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

פורסם

לא בטוח שהביטוח שלך יאהב את ההחלטה.

חלק מהעניין הוא שהביטוחים מעוניינים לדעת אם בשעת התאונה המערכות האלה היו דלוקות

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

החלק היותר יפה של העניין הוא שאין לחברות הביטוח דרך ממש לדעת. בספק רב אם מתבצע לוגינג של המערכות האלו שניתן לשלוף באמצעות OBD.

פורסם

סליחה, אבל למה צריך להיכנס להגדרות בשביל לכבות את המערכת? מה זה, סטארט-סטופ שמפעיל את עצמו בכל התנעה?

לא יודע איך זה אצלכם, אצלי באסטרה מדובר בכפתור לחיץ שמהרגע שכיביתי אותו, נגמר הסיפור. אף פעם לא אהבתי את התערבות המערכת בנהיגה שלי, ועוד לא הגעתי למצב שאני סוטה מנתיב עד כדי כך שאצטרך עזרה חיצונית.

פורסם
נסעתי על קודיאק בימים האחרונים ובהחלט הרגשתי את התחושה הזו. המערכת לא נותנת לעבור נתיבים ללא איתות. אז אוקי, זה סבבה לאותת, אבל לא תמיד יש זמן. לפעמים צריך לעבור נתיב במהירות, ובמקום לעבור אני מוצא את עצמי נלחם עם ההגה.

מה הכוונה נלחם? אני מזיז ימינה, והוא נותן לי קטנה שמאלה. ושוב. המירות גובהה, יש סיבובים, אני רוצה למסלול עם קוטר הסיבוב הקטן יותר כדי להדק את הפניה, והוא נלחם איתי.

קודיאק זה לא מכונה לתקיפת פניות.

וחוץ מזה, אין לך זמן לאותת? תלמד לנהוג כמו בן אדם, ואז יהיה לך.

• תוכן חדש...