רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
טויוטה לנדקרוזר קיבל במסגרת מתיחת הפנים שעבר עיצוב מחודש, יחד עם אופציה לחבילת שטח מקיפה. אז לקחנו את הלנדקרוזר המחודש ויצאנו לטייל במדבר בכדי לבדוק עד כמה הוא לנדקרוזר.
הודעה אחרונה מאת Alex_b, -
-
- 16 תגובות
- 8.4 אלף צפיות
אחרי שנתיים עם טויוטה אוריס סטיישן היברידית, הגיע הזמן לסכם קצת לטובת כולם. הרכב עלה לכביש בסוף 2014, נקנה יד שניה. מנוע: המנוע המשולב, 1.8, עושה קצת רעש כשמאמצים אותו בעליות, ציפיתי לקבל יותר כח ממנוע בנפח כזה אבל כנראה שטויוטה כיילו אותו לחסכון ולא לספק טווח רחב של מומנט בסקלת הסל"ד. בנסיעה רגילה עם המשפחה, המנוע מאוד שקט, וכמובן ברמזורים ופקקים הוא נכבה ועובר למנוע החשמלי כך שאין רעידות או רעש כלשהו- מאוד נוח ונעים. מצד שני, בתחילת נסיעה יש המון כח זמין מהמנוע החשמלי. צריכת דלק: בסעיף צריכת הדלק, גם פה יש סוג של אכזבה. נתוני היצרן רחוקים מאוד מהמציאות. בנסיעות מאומצות מתקבל 15.5 ק"מ לליטר דלק, בנסיעות רגועות מתקבל 18 ק"מ לליטר. אני לא נמצא באזורי פקקים כ…
הודעה אחרונה מאת פריג'י, -
טלקאר מוסיפה להיצע הגרסאות של הפיקנטו את ה-GT LINE בעלת המראה הספורטיבי. במה היא שונה מהפיקנטו הרגילה? כל הפרטים כאן.
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
- 25 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
קיה אופטימה הייבריד רוצה לפנות גם לשוק הפרטי ולנהגי הליסינג, ולא רק לשוק המוניות, כאשר הקלפים שיש לה בשרוול הם רשימת אבזור ארוכה לצד שווי שימוש נמוך. האם היא באמת כל כך אטרקטיבית? רוני יצא לבדוק.
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
היום קרה לי דבר מוזר. אשתי יצאה מהרכב [טויוטה פריוס פלוס היברידי] והשאירה בטעות את הרכב דולק. היא נסתה לנעול את הרכב עם השלט וכמובן שלא הצליחה. לאחר מכן כשהגעתי לרכב ראיתי שהוא דולק [שקט, על המצבר], אורות קטנים דולקים, והדלת לא נפתחת. ניסיתי לפתוח עם השלט - ולא נפתח. ניסיתי עם המפתח - המפתח מסתובב - ולא נפתח. חשבתי אולי צריך את השלט שאצל אשתי - אולי הוא מקודד שייפתח רק עם השלט ההוא - אני לא יודע מה עובר בראש של טויוטה... וגם לא עזר. עד שהגיעו מ"ידידים" ופתחו תוך שתי דקות את האוטו [הכנסת מוט מתכת דרך המרווח שבין הדלת למשקוף]. מישהו מכיר את הבעיה? או יודע איך ניתן היה לפתור אותה בדרך אחרת?
הודעה אחרונה מאת נערי, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 10.1 אלף צפיות
משום מה חשבתי שאם ישנו פטור מטסט לרכב חדש למשך 3 שנים, אז גם אין צורך לשלם רישיון רכב כל שנה (למשך כל ה-3 שנים האלה). הבוקר קיבלתי רישיון רכב לתשלום (רכב נרכש לפני כשנה - חדש מהסוכנות). אז זאת לא טעות, נכון? צריך לשלם רישיון רכב .....
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי חברים מישהו יכול לעשות לי סדר ולהסביר לי איך המס הירוק עוזר לי בחיים כאדם פרטי שהולך לסוכנות וקונה רכב חדש? הוא בכלל רלוונטי עבורי או רק ללקוחות ליסינג תפעולי?
הודעה אחרונה מאת yoavmelamed, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 999 צפיות
אהלן, יש לי רכב ישן (דייהטסו שרייד 1999, נוסע) שלא עבר טסט ולא שולם רשיון עליו כבר 4 שנים. אני מעוניין למכור אותו לברזל/חלפים. האם ישנה איזשהי פרוצדורה שעליי לעשות במשרד הרישוי כדי "להוריד אותו מהכביש"? או שאין בעיה להיפטר ממנו? תודה מראש, יוני
הודעה אחרונה מאת yonizarkh, -
-
יש לי לנד קרוזר 2007 שאני מאוד אוהב. כך גם גנבי הרכב. בעבר הביטוח חייב אותי לשים איתוראן ולמרות שהבטוח כבר לא מחייב את זה, האיתוראן עדיין מותקן והשירות מופעל. הייתי מעדיף שלא יהיה צורך להקיש את הקוד, לא לשלם ולהחזיר את מערכת החשמל למקוריות. האם איתורן באמת עושה את עבודת הגנבה לקשה יותר? האם הוא שווה את החיסרונות?
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- 2 תגובות
- 650 צפיות
הי, יש למישהו המלצה על מקום בכפר-סבא/פתח תקווה לשכפול שלט של קיה סיד? כמה אמור לעלות דבר כזה? תטדה
הודעה אחרונה מאת Lenovo, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום חברים יש לי חבר שהציעו לו מהעבודה קיה נירו או 3008 אקטיב דיזל. הוא מאד רוצה את ה 3008 אך ההתבלטות שלו היחידה זאת ההנחה בשווי שימוש שיש לנירו בגלל שהיא היברידית. כיוון שרמת הזיהום של ה 3008 היא 4 (למנוע הדיזל 1.6), מישהו מכם יודע אם גם על דגם זה יש הנחה בשווי שימוש? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת showndamty, -
-
- 0 תגובות
- 448 צפיות
קיימת ברכב מדבקה שמראה את המשקלים שהרכב יכול לסחוב מישום מה אצלי אני לא מוצא אותה, אשמח שמישהו יגיד לי איפה נמצאת הנ"ל מדבקה עם הפרטים הבאים:
הודעה אחרונה מאת Transporter, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
לפני כשבועיים המאזדה 3 2005 המזדקנת החלה לרעוד . כפי שחשבתי וגם אימתתי על ידי קריאת קוד תקלה , יש להחליף סליל הצתה ובנוסף פסק המוסכניק שיש להחליף 4 פלאגים למרות שהחלפתי לפני פחות משנתיים . עד כאן לכאורה בסדר . האוטו עבר טיפול שנתי באוקטובר האחרון אבל היות שהטסט מתקרב , בקשתי ממנו גם להעיף מבט ואז הוא הגיש לי רשימה : - גומיית צירייה - המשולשים לא יעברו טסט בליווי הסבר טכני מלומד (החלפתי לפני כשנתיים לתחליפיים ולדבריו "שנתיים זה יפה") - נזילת שמן מפולי מנוע (הוחלף לפני כמה שנים) - נזילת שמן גיר (השמן והפילטר הוחלפו לפני 3 שנים) ראיתי כאן הוצאה לא קטנה וחשבתי שאולי ימצאו עוד משהו בטסט , לכן לא השתכנעתי לבצע מיידית את הרשימה אלא לגשת לטסט ולתקן את מה שי…
הודעה אחרונה מאת zvigolden, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
היי יש לי רכב שעבר מבחן רישוי בינואר השנה. כמובן שלשם כך שולמה אגרת הרישוי. לפני מספר ימים קרתה לי תאונה והרכב אינו ניתן לתיקון. אני רוצה להוריד אותו מהכביש במשרד הרישוי. האם ניתן לקבל חזרה את החלק היחסי של תשלום אגרת הרישוי? אם כן, איך עושים זאת? שאלה נוספת, ברשותכם - איך אני מוציא שטר מכר למנוע של הרכב שאותו אני רוצה להשבית? המנוע תקין ויתכן וארצה לעשות בו שימוש שכן בכוונתי לקנות בעתיד רכב זהה.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 24.2 אלף צפיות
שלום חברים, ככתוב בכותרת, לא הצלחתי למצוא ברשת את האחוזים להפחתה בגין ק"מ גבוה. נניח הממוצע ללא הפחתות כלל הוא 25K לשנה, רכב X בן 5 עשה: 1. 30K לשנה, דהיינו 5K מעל הממוצע לכל שנה. מה אחוז ההפחתה? 2. 35K לשנה, דהיינו 10K מעל הממוצע לכל שנה. מה אחוז ההפחתה? תודה.
הודעה אחרונה מאת idan10, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
אני קונה רכב חדש וכיוון שאני לא יכול להשאר אפילו יום אחד ללא רכב אני חייב לעשות טרייד אין. המחירון של הרכב 51 לאחר שקלול ק"מ + ירידת ערך על תאונה המחירון הוא 49. למי שעשה טרייד אין בעבר... מה הרמה של ההפסד הצפוי? האם זה לכיוון של אלפים בודדים או שהם ממש מורידים את המחיר לקרשים?
הודעה אחרונה מאת markb205, -
-
- 2 תגובות
- 556 צפיות
נראה לי נוח יותר למכור למגרש מאשר להתרוצץ עם מלא אנשים לבדיקות בכל רגע יש משהו כזה באיזור?
הודעה אחרונה מאת Liran3331, -
מחירי וולו יד2 בארץ 1 2
מאת young97-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
איך זה שוולו יד 2 נמכר במחירים נמוכים יחסית לרכב איכותי - רכב חזק יחסית (וולו S40 וולו S60 ) גם האמינות של וולו אמורה להיות טובה
הודעה אחרונה מאת חייםש1, -
-
- 1 תגובות
- 804 צפיות
שלום, נהגתי באוקטביה החדשה 1.0 מסוג ambition במהירויות גבוהות ( לדעתי מעל 70 קמש ) ישנם רעשים . אני חושב שהרעשים הם רעשי רוח ( לא בטוח ) ולא מהמנוע .הצמיגים מחברה טובה ומוכרת (אין איתם בעיה). מישהו נתקל בתופעה הזו ? האם האוקטביה החדשה מרעישה ?
הודעה אחרונה מאת blackpolo, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 22 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
טויוטה קאמרי החדשה נוחתת בישראל (בגרסה היברידית בלבד) עם עיצוב נועז מבעבר,פלטפורמה חדשה ויותר אבזור. וגם, לראשונה בטויוטה היברידית כלשהי בישראל, יש אופציה לרכוש אותה גם עם סוללות ליתיום. כל הפרטים כאן.
הודעה אחרונה מאת ETAA, -
-
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 45.4 אלף צפיות
מישהו יודע ?
הודעה אחרונה מאת Ron Poh, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 7 אלף צפיות
שלום. אני מעוניין למכור רכב לפירוק. האם במכירה כזאת צריך לעשות העברת בעלות כמו בכל מכירה, או שיש פרוצדורה אחרת? תודה מראש לעונים.
הודעה אחרונה מאת ALÞћÃ, -
-
אני אוהב תוכניות שקשורות ברכבים בעיקר כאשר נכנסים לקרביים שלהם ומתקנים. לפיכך, כיום, התוכנית המועדפת עלי היא Car S.O.S הבריטית. לפני כן wheelers dealers היתה מועדפת, אבל אחרי שהחליפו את אד צ'יינה, זה לא אותו דבר. מקודם היו מתמקדים הרבה בתיקונים, הסברים על כמה חלקים וגם מראים איך לתקן. היום אם הבחור החדש, מראים התמקדות בחלק אחד וזהו, לא נחמד. כיום Car S.O.S עונה לי על הדברים האלה. גם מראים כיצד מתקנים דברים ובעיקר, מראים גם איך מתקנים דברים לא במנוע, למשל איך מתקנים קרעים במושבי עור, ייצור של ג'אנט ועוד. מבחנה של The Grand Tour, זו תוכנית בידור, אבל פחות מדובר על רכבים. הרי 99% מהרכבים שם אלה רכבים שרובנו, לצערי הרב, לא נזכה לנהוג עליהם, אבל זה מצח…
הודעה אחרונה מאת liorwohl, -
- 5 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום, אשמח לדעתכם, איזו מערכת התקנתם, מה העלות ובמה היא עדיפה על המתחרות? 1. MOBILEYE 2. AWACS 3. MOVON
הודעה אחרונה מאת Shay7haim, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 2 אלף תגובות
- 435.5 אלף צפיות
אז אחרי המתנה קצרצרה, היום התכנסו בכירי עיתונות הרכב העולמית כדי לבדוק מי זאת אלפא רומאו ג'וליה. בשלב זה מדובר על התרשמות ראשונית. נתחיל מסרטון קצר: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio review - Alfa's best car for years | Evo Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio (2016) review | Car Review: Alfa Romeo Giulia QV, the 503bhp BMW M3 rival
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
אפליקציית VAG ולרכבים נוספים עם ממשק ה OBD2 לביצע שינויים ברכב 1 2 3
מאת Guest Automatic1- 5 עוקבים
- 40 תגובות
- 11 אלף צפיות
אהלן חבר'ה, אני רואה המון פוסטים לגבי בקשות או רצונות לשינויים כאלו ואחרים ברכב, כגון נעילה אוטומטית בתחילת הנסיעה, מחוגים שעושים חצי סיבוב לפניי ההתנעה, תאורה וכו', יש לכך פתרון איכותי מאוד. לאפליקציה קוראים CARISTA והיא זמינה בחנויות כמובן הן לאנדרואיד והן ל IOS, זה הלינק לאתר שלהם ובאתר, יש כמובן מפרט רכבים נתמכים: http://www.caristaapp.com מן הסתם, בכדי להנות מהאפליקציה ללא תשלום, ניתן להוריד IPK לאנדרואיד וכנ"ל ל IOS אני מניח, להתקין ולהנות ממלא עוצמתה. האפליקציה בהחלט מדהימה, פשוט מחברים את המתאם OBD2, מתחברים לרכב וזה הכל, המון פרמטרים לשינויים ומשחקים. קחו בחשבון, שיהיו רכבים עם אפשרויות שאתם תדליקו אותן, אך ברכב עצמו אין את המודל הרלוונ…
הודעה אחרונה מאת rev-Match, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
עפ"י ראיון שערך מגזין הרכב "אוטו אקספרס" הבריטי עם מנכ"ל מיצובישי, מסתבר שמיצובישי לנסר עתידה לחזור בעתיד כרכב פנאי. כל הפרטים כאן.
הודעה אחרונה מאת Nikon, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 705 צפיות
https://cars.walla.co.il/item/3153166
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
מה בעצם ההיגיון בכך שבאוטובוסים עירוניים ישנם כיסאות הפוכים כך שפני הנוסע בניגוד לכיוון הנסיעה? באוטובוסים בין עירוניים לדוגמא הסידור כנל לא קיים. מעניין אותי האם למישהו יש תובנות. שבוע טוב!
הודעה אחרונה מאת קורן בן אשר, -
-
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
בשנות ה-80 וקצת ב-90 משאיות פורד היו די פופלריות בארץ, לאחר מכן הן פשוט..נעלמו. אני לא זוכר שראיתי משאיות פורד לאחרונה ובכלל, מעולם לא יצא לי לנהוג על משאית פורד. האמת שמחתי לאחרונה לראות שהופה, פורד חזרו לארץ, לראשונה ראיתי משאית בחיפה באיזור הנמל ואז ראיתי עוד 2 בצפון. ושבוע שעבר איתי 2 משאיות פורד עם שלט "מבחן" עוברות ליד טירה. העיצוב של המשאית שהביאו לארץ, נו שווין, לא להיט בעיני, קצת מוזרות. יהיה מעניין לשמוע מה חוות הדעת של הנהגים, בנוגע למשאיות האלה, לאחר שיצברו קילומטראז' בארץ. http://www.dmctrucks.co.il/
הודעה אחרונה מאת vadim6385,
-
מי מחובר 45 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 357 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- AmitGo
- גולדן191
- פריג'י
- yohai71
- Pavlik
- מי
- Camaro 92
- asix
- yoni162
- Chmimo
- MMi
- yahaga