Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2984 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אחרי שנתיים עם טויוטה אוריס סטיישן היברידית, הגיע הזמן לסכם קצת לטובת כולם.

הרכב עלה לכביש בסוף 2014, נקנה יד שניה.

מנוע: המנוע המשולב, 1.8, עושה קצת רעש כשמאמצים אותו בעליות, ציפיתי לקבל יותר כח ממנוע בנפח כזה אבל כנראה שטויוטה כיילו אותו לחסכון ולא לספק טווח רחב של מומנט בסקלת הסל"ד. בנסיעה רגילה עם המשפחה, המנוע מאוד שקט, וכמובן ברמזורים ופקקים הוא נכבה ועובר למנוע החשמלי כך שאין רעידות או רעש כלשהו- מאוד נוח ונעים. מצד שני, בתחילת נסיעה יש המון כח זמין מהמנוע החשמלי.

צריכת דלק: בסעיף צריכת הדלק, גם פה יש סוג של אכזבה. נתוני היצרן רחוקים מאוד מהמציאות. בנסיעות מאומצות מתקבל 15.5 ק"מ לליטר דלק, בנסיעות רגועות מתקבל 18 ק"מ לליטר. אני לא נמצא באזורי פקקים כך שלא יצא לי לבחון טווח ארוך בנסיעה איטית, ככל הנראה תתקבל צריכת דלק טובה יותר. אין ספק שמשפחה שצריכה תא מטען ענק ורכב אמין ואיכותי, אין מתחרה לרכב הזה שמגיע מאובזר לשנתון שלו ונותן צריכת דלק משולבת בנסיעה שקטה כמו האוריס. יוצא לי לנסוע כ700 ק"מ על מכל דלק.

נוחות: הישיבה ברכב נוחה בסה"כ, נסיעות ארוכות מאוד עוברות בסדר גמור ובלי כאבים, בידוד הרעשים ברכב הוא מצויין לעומת כל רכב אחר בתקציב הזה שנהגתי בו. לרעה יש לציין את מערכת הרמקולים שהיא חלשה מאוד.

חסרון בולט, במיוחד בהשוואה לז'אנר הג'יפונים שהולך היום, הוא המרכב הנמוך של האוריס, לא נוח להכנס ולצאת ובטח לא לחגור את הילדים במושבי הבטיחות. חסרון מפתיע נוסף הוא מרווח הרגליים במושב האחורי שאינו מספק, מצד שני הרצפה שטוחה לחלוטין ככה שאין בעיה לשבת באמצע.

יש גג פנורמי יפה, אבל ממש לא פרקטי.

יש ידיות בתא המטען שמאפשרות קיפול של המושבים האחוריים- מאוד יעיל ונוח.

הרכב עצמו נוח לנהיגה,קוטר סיבוב קטן, כניסה קלה לחניות במיוחד עם מצלמת הרוורס המובנית והחיישנים.

טיפולים: טיפול קטן עלה במוסך טויוטה כ550 ש"ח. טיפול גדול של 90KKM עלה בסביבות 1400 ש"ח.

לפני הרכישה היו לי אינסוף התלבטויות כמו להמשיך עם עסקת הליסינג מהעבודה או לרכוש כל מיני רכבים אחרים כמו ניסאן קשקאי שהרגיש לא בנוי טוב, טויוטה אוונסיס שתא המטען שלה בסדאן היה קטן ולא נוח להכניס עגלת ילדים, פריוס שתא המטען שלה נוח אבל שטוח ולכן לא מספיק, יונדאי i30cw שהיה לנו בליסינג לפני ואיכות הרכב הייתה נמוכה הרבה יותר מהטויוטה ועוד הרבה רכבים שבדקתי. במכלול, האוריס נתנה את השילוב הכי מוצלח.

למי שיש עוד שאלות,מוזמן..

IMG_20170709_083742.jpg

עריכה אחרונה על ידי lcx
פורסם

אם הרכב עלה לכביש ב-2014 הוא עדיין באחריות יצרן (5 שנים). שנה הבאה הוא יצטרך להרחיב אחריות.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

הבעלים הקודם של הרכב רכש אותו עם הרחבת אחריות ואני רכשתי מטויוטה סלקט אז גם הם הוסיפו עוד שנה של אחריות.

פורסם

לא יודע כמה הרכב עולה כחדש ומה היו דרישות הרוכש אבל צריכת הדלק לא רחוקה ממנוע דיזל. אמרתם רכב "נקי" יותר? שומר על זיהום אויר? יש מחקרים שאומרים שיצור הסוללה מזהם יותר מדיזל.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

פורסם

תודה על הסיכום

לפני כשלושה שבועות גם אנחנו התחדשנו באוריס סטיישן Skyview מטויוטה סלקט.

מסכים אם רוב מה שציינת מלבד הכח של המנוע החשמלי - כשאתה אומר חזק אתה מתכוון כאשר אתה נוסע על חשמל בלבד? כאשר הוא מסייע לבנזין בהאצה חזקה הוא יותר ממספיק..במיוחד בהשוואה לפלואנס 1.6 שהייתה לנו.

מקווה שהקניה מטויוטה סלקט תתברר כמשתלמת כי שילמנו לא מעט עבור האחריות שלהם (מחיר גבוה מהמחירים המבוקשים בשוק המשומשות לאותו רכב).

אתה מתכון להמשיך ולהחזיק ברכב או להשתדרג?

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

בהשוואה לפלואנס 1.6, במיוחד זו עם הגיר האוטומטי, הרבה מכוניות ירגישו יותר חזקות. אחת המשפחתיות האיטיות ביותר בין 2010 ל2013.

פורסם
בהשוואה לפלואנס 1.6, במיוחד זו עם הגיר האוטומטי, הרבה מכוניות ירגישו יותר חזקות. אחת המשפחתיות האיטיות ביותר בין 2010 ל2013.

יש לנו גם איביזה 1.0 טורבו שהיא זריזה. האוריס לא זריזה כמותה אך לא מסכים עם כל אלו שטוענים שהאוריס עגלה. מי שלא נסע בפלואנס לא נסע בעגלה מימיו

פורסם
לא יודע כמה הרכב עולה כחדש ומה היו דרישות הרוכש אבל צריכת הדלק לא רחוקה ממנוע דיזל. אמרתם רכב "נקי" יותר? שומר על זיהום אויר? יש מחקרים שאומרים שיצור הסוללה מזהם יותר מדיזל.

אומנם צריכת הדלק לא רחוקה ממנוע דיזל, אבל ההתנהלות עם רכב דיזל מצריכה יחס מיוחד במקרה של מנוע טורבו דיזל (לתת לטורבו "לנוח" בסוף נסיעה ועוד רכיב שיכול ואפילו נוטה להתקלקל ולעלות ביוקר. נכון, מנגד יש את הסוללות ההיברידיות אבל עוד לא ראיתי בפורום איזשהו תיעוד רחב על סוללות שהתקלקלו ברכבים היברידיים), מנועי דיזל צריכים להתחמם לפני נסיעה, עלויות הביטוח של רכבי דיזל בדר"כ יקרות יותר (רכבים גניבים יותר לחלקים למונית וכו) ובמיוחד למי שקונה יד שניה- בק"מ גבוה יש טיפולים יקרים של הדיזל, לעומת התנהלות רגילה לחלוטין עם רכבים היברידיים.

מעבר לזה, שיקולי האישי הוא לנהוג ברכב שקט לחלוטין ולא מנוע דיזל שמרעיד את כל הרכב בעמידה ורועש.

פורסם
תודה על הסיכום

לפני כשלושה שבועות גם אנחנו התחדשנו באוריס סטיישן Skyview מטויוטה סלקט.

מסכים אם רוב מה שציינת מלבד הכח של המנוע החשמלי - כשאתה אומר חזק אתה מתכוון כאשר אתה נוסע על חשמל בלבד? כאשר הוא מסייע לבנזין בהאצה חזקה הוא יותר ממספיק..במיוחד בהשוואה לפלואנס 1.6 שהייתה לנו.

מקווה שהקניה מטויוטה סלקט תתברר כמשתלמת כי שילמנו לא מעט עבור האחריות שלהם (מחיר גבוה מהמחירים המבוקשים בשוק המשומשות לאותו רכב).

אתה מתכון להמשיך ולהחזיק ברכב או להשתדרג?

הוא חזק בתאוצה ראשונית מכיוון ובמנוע חשמלי כל הכח זמין כבר מסל"ד נמוך.

כמובן שלאנשים נורמטיביים המנוע הוא בסדר גמור..אבל למי שרגיל למאזדות אז ירגיש חוסר בכח זמין.

כשקניתי את הרכב לפני שנתיים, הרכב היה נדיר מאוד ואחרי שרדפתי אחרי הרבה מוכרים ביד2 והתגלו אינספור מקרים של חוסר אמינות, הקניה בטויוטה סלקט הייתה הכי שקטה גם אם שילמתי קצת יותר (במחיר הזה קיבלתי צמיגים חדשים, טיפול גדול על חשבון החברה ולא הייתי צריך עוד התעסקויות).

בנתיים עם 2 ילדים הרכב הזה מספק אותי, למרות שאני תמיד במחשבות על טרנד הג'יפונים ומערכות הבטיחות החדשות שמגיעות ברכבים חדשים אך בנתיים לא מצאתי רכב שעונה על הדרישות ונותן צריכת דלק קרובה אפילו לזו של האוריס.

פורסם
טוב ידידי. רוב מה שכתבת שייך להסטוריה וכבר לא נכון' date=' אבל לא נוציא את השיחה מהנושא.[/quote']

פריג'י, אפשר להתווכח על נושא הדיזלים בלי סוף..

לפני כל רכישה שלי בחיים, אני עושה מחקר מעמיק וקורא את כל המידע שזמין, ככה שמבחינתי זו הייתה ההחלטה הטובה ביותר.

כל אחד יעשה את השיקולים שלו, ויברר את העלויות..זה מידע זמין.

טורבו שמתקלקל בדיזל אפשר לקרוא באינטרנט, עלויות ביטוח בקלות אפשר להשוות באתר וובי, התנהלות עם דיזל וטורבו גם אפשר לקרוא בפורום, וכו'..

פורסם

דיזל מזהם את הסביבה באופן מיידי, וייצור הסוללה ההיברידית נעשה במדינה אחרת.

אז בישראל היברידי מזהם הרבה פחות.

חוץ מזה, עוד לא ראיתי אוטו היברידי מעלה עשן שחור, ודיזלים מעשנים מסתובבים בכמויות (גם מודלים יחסית חדשים), אחרי קומבינות שעושים לביטול מערכת סינון כזאת או אחרת.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

איזה טיפשים האירופים האלה שנוסעים בדיזלים ידנים. רכבים חדשים שמטופלים בהתאם לא מעשנים. אפילו אוטובוסים כבר לא מעלים עשן שחור יותר.

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

• תוכן חדש...