Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2993 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני קונה רכב חדש וכיוון שאני לא יכול להשאר אפילו יום אחד ללא רכב אני חייב לעשות טרייד אין.

המחירון של הרכב 51 לאחר שקלול ק"מ + ירידת ערך על תאונה המחירון הוא 49.

למי שעשה טרייד אין בעבר... מה הרמה של ההפסד הצפוי? האם זה לכיוון של אלפים בודדים או שהם ממש מורידים את המחיר לקרשים?

פורסם

ממש לקרשים. אפילו לא קרוב למחירון.

אם זה מול רכישת רכב חדש, אזי אתה מאבד גם את האפשרות להנחה בקניית החדש.

ההמלצה - למכור לבד.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
אני קונה רכב חדש וכיוון שאני לא יכול להשאר אפילו יום אחד ללא רכב אני חייב לעשות טרייד אין.

יש פיתרון די פשוט לבעיה הזו, קוראים לו השכרת רכב. אפילו אם תשכור רכב לחודש זה יכול לצאת כלכלי יותר (בהנחה שאתה יכול להסתפק ברכב זמני קטן וצנוע).

אופציה אחרת היא קודם לקנות ואז למכור.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
מה הרמה של ההפסד הצפוי? האם זה לכיוון של אלפים בודדים או שהם ממש מורידים את המחיר לקרשים?

עשיריה פחות מהמחירון זו ברירת המחדל במגרשים/טרייד-אין, גם אם הרכב מלוקק להחריד. משם יש רק לאן לרדת (והם יימצאו על מה להוריד).

פורסם

אני חושב שזה תלוי בהרבה מאוד גורמים, והעיקרי ביניהם הוא מה סוג הרכב,

2 דוגמאות:

ג'יפון יפני מוצלח דוגמת CX5, סביר להניח שתקבל עליו מחיר קרוב מאוד במחירון, אולי הורדה של 5%.

רכב צרפתי שמור מאוד, תקבל הורדה של כ20-30 אחוזים, וזה עוד לפני בדיקה.

וזה מניסיון של כ20 שנה, ובאמת, למרות שהרכבים הצרפתים במגמת שיפור מתמכשת, הסטיגמה עדיין חיה ובועטת.

אז באיזה רכב מדובר?

פורסם

כשעשיתי טרייד אין ללאנסר 2006 שלי (מחירון 14K), שלמה ולובינסקי הציעו לי 10K, ואוויס (מי שאיתם עשיתי את הטרייד אין בגלל שהיה להם הרכב שרציתי) הציעו לי 7K (הם אפילו הודו שזה מחיר שחיטה והציעו לי שאנסה למכור לבד, אבל כמוך לא יכולתי להיות בלי אוטו). במעמד העסקה, בגלל תוצאת הבדיקה הלא מחמיאה במכון והטסט הקרוב הורידו את זה ל-6K.

עם רכב בשווי 49K ממש לא הייתי ממליץ ללכת לטרייד אין. אפילו אם תעיף אותו לקונה פרטי ב-40K תצא פחות מופסד.

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

פורסם

עשיתי לאחרונה טרייד על רכב (118i) וקיבלתי עליו מחיר מחירון מלא (אבל לא משוקלל, שהיה גבוה משמעותית).

ניסיתי לפני כן למכור אותו בשוק החופשי במשך כמה שבועות אבל אף אחד לא היה מוכן להציע אפילו את מה שהטרייד היה מוכן לתת כשבדרך בעיקר הופיעו לי כל מני תולעים שלא באמת רצו לקנות אלא בעיקר ראו בסיטואציה הזדמנות להתחרע על רכב חמוד של מישהו אחר.

בכל מקרה, יש לשאלה ההיפותטית הזו פתרון מאוד פשוט. אתה פונה לחברה ומבקש הצעה לטרייד. אחרי כמה דקות הם יחזירו לך תשובה שתהיה הרבה יותר מדויקת מכל מה שאפשר לזרוק כאן באויר.

פורסם

לי הציעו על הוולוו בטרייד של סיאט 9 אלף פחות ממה שמכרתי, וזה לפני בדיקה שלפי התוצאות מורידים עוד.

בנוסף זה היה מבטל הנחה משמעותית. בקיצור - לא שווה בעליל.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

אם שמאי חברת הביטוח תמחר לך ירידת ערך של 2,000-3,000 שקל המשמעות שלה בשוק החופשי לרוב גבוהה יותר - וזה תלוי, לא רשמת באיזה רכב מדובר.

אם זה רכב ממדינה שהשוק הישאלי לא מחבב או דגם שמוצף בשוק הליסינג אז המשמעות של ירידת הערך מהתאונה הנ״לֹ(שאנחנו לא יודעים את המשמעות שלה) גדול יותר.

מול זאת אם מדובר ברכב סופר נדיר ומבוקש שבאופן טבעי בשוק הפרטי מתומחר מעל המחירון ונמכר בקלות ייתכן וההשפעה של התאונה לא תשפיע כלל.

באופן כללי כמו שכתבו לך פה אתה תמיד תפסיד בעיסקת טרייד - ההמלצה של למכור ולהשכיר רכב נכונה.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

קודם כל, בטרייד אין מחשבים לפי מחירון בסיס ומתייחסים אך ורק להפחתות. ז"א שאם מגיעה לך תוספת עבור קמ נמוך או חודשי עליה, לא תקבל אותה.

את ירידת הערך הביטוחית לא מחשיבים, אלא מפחיתים לפי חומרת התאונה בבדיקה (סביר להניח שיפחיתו יותר מ2%, אבל זה לרוב תופס גם בשוק הפרטי).

כמה יפחיתו לך מהמחירון, כמובן תלוי מאוד ברכב שיש ברשותך בנתונים שלו. רכב יד1 עם שוק טוב לא יקבל הצעה זהה לרכב צרפתי יד4.

אם מדובר על רכישה של רכב חדש, אז בכלל לא בטוח שטרייד אין מבטל לך את כל ההנחה, אולי רק מקטין.

המלצה שלי, תקבל הצעת מחיר לרכישה במזומן קודם כל ואז תעלה את נושא הטרייד. ככה תבין פחות או יותר כמה עולה לך השרות.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

כשהגעתי ב 2014 עם לאנסר 2004 לבצע טרייד אין על סוזוקי קרוסאובר חדשה. הציעו לי 12 על רכב ששווה 20.

החלטתי למכור לבד (נמכר ב 18) ושכרתי אכב לשבועיים בכ 1500 שקל = רווח ממכירה עצמאית של 4500 שקל שהם מעל ל 20% ממחירון הרכב.

לעומת זאת, לפני שנה הגעתי עם הסוזוקי לקנות קיה חדשה, קיבלתי מחירון!

קשה לתת לך הערכה מבלי לדעת מה הרכב המוחלף ומה ברצונך לרכוש.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

תלוי איזה רכב יש לך ומה תקנה.

כנראה שאם תקנה מרצדס ב-300 אלף ש"ח, יוכלו לתת לך מחירון או קרוב לכך.

מצד שני אם תקנה איזו פיקנטו או משהו בסגנון, כנראה שהצעת הטרייד אין לא תהיה מפתה במיוחד.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

חבר שלי התעניין בפיג'ו 3008 כאשר יש לו CX-5 ישן, 2012 או 2013, שהמחירון שלו בסביבות ה110, הוא קבל הצעה של 5K פחות מהמחירון,

לעומת זאת, אני הלכתי לקבל הצעה על פיג'ו 208 או 308 (תלוי כמה יקחו את הרכב שלי), הרכב הנוכחי הוא 301 שהמחירון המשוקלל שלה היה 52K, הציעו לי לקבל את הרכב ב27.5K.

אז זה בדיוק העניין, תלוי מאוד באיזה רכב מדובר וזה עוד לפני המצב שלו, כי לכל רכב יש שוק משלו.

עדיין לא אמרת איזה רכב יש לך.

פורסם

אתה מודע לזה שאם אתה עושה טרייד אין על רכב חדש זה לא אומר ב100% שאתה נותן את הרכב שלך ואז אתה מקבל את החדש?

תראה, כאשר אני עשיתי טרייד בסיאט, אמרו לי ככה:

" אתה צריך לתת את הרכב שלך בתאריך 'א', אם לא תקבל את הרכב החדש שלך עד התאריך הזאת, אתה יכול להשאיר עם הרכב שלך, אבל נשלם לך פחות כסף על שלך כי משתנה המחירון של יצחק לוי. אבל סביר להניח שאתה תקבל את הרכב החדש".

ברור שלא קיבלתי את הרכב החדש שלי לפני התאריך ה "א" הזה, ואחרי הרבה וויכוחים וצעקות, נשארתי שישי שבת 1 בלי רכב וקיבלתי את החדש ביום ראשון.

לגביי בטרייד אין עצמו, הם לא מחשבים את התאריך עליה לכביש, לא אכפת להם אם לא נסעת כמעט כלום עם הרכב "אם נסעת יותר מידי, כן מורידים לך עוד הרבה כסף), אם אתה אומר שהרכב שלך עבר תאונה, אז יורידו לך עוד כסף...

קשה מאוד היום למכור רכב בשוק הפרטי, ידוע, את הרכב הקודם שלי פרסמתי 3 פעמים למכירה ורק בפעם ה3 הצלחתי למכור ואפילו שלי הספיק כדי לסגור מה שרציתי לסגור, היה יחסית די מתחת למחירון...

אז אם חשוב לך לא להיות בכלל בלי רכב, ואתה יכול להרשות לעצמך לקנות. רכב חדש ואז למכור עם סבלנות בפרטי את הרכב שלך... הייתי בודק את האפשרות הזאת..

מקווה שעזרתי לך קצת.

Enviado desde mi ONEPLUS A3003 mediante Tapatalk

פורסם

שעשיתי טרייד אין בקרסו מוטורוס על האופל שלי הצלחתי להוציא מהם פחות או יותר כמה שרציתי על הרכב, נסיתי למכור אותו בשוק הפרטי ללא הצלחה ומקסימום שהציעו על האופל שלי זה 15 אלף לפני בדיקה, המחירון היה 25 אלף

בקרסו במהלך הטרייד אין רצו לתת על הרכב שלי 10 אלף כמובן שלא הסכמתי ודרשתי 20 אלף (כמובן שבהתחלה הסכמתי כביכול ל10 אלף כדי לראות מה המחיר שידרשו על הרנו קליאו ולאחר מכן אמרתי להם שיש עסקה רק ב20 אלף, ניסו למצוא פתרון באמצע אבל דרשתי 20 וקיבלתי) כמובן שלאחר בדיקת האופל גילו המון תקלות כמו ראש מנוע שסטומים גיר וכדומה ככה שבשוק הפרטי לא הייתי מצליח למכור אותה לפחות לא ב20 אלף.

• תוכן חדש...