רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
- 10 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
לא ראיתי שרשור בנושא אבל עדיין חושב שזה די מעניין: https://www.10.tv/news/163440 ברכב עבר באדום בגלל מצלמות ששיבשו לו את תשדורת הרמזור. למישהו יש מושג מה זה אומר? איזה שידור בדיוק מעביר הרמזור לרכב? מעניין גם שנהג הניסוי לא היה עירני מספיק בשביל לבלום. לילדים שעמדו שם במעבר החצייה היה כנראה אור ירוק לחצות, כל הכבוד להם על זה שבדקו את השטח. למרות שאולי את הילדים אולי הרכב היה מזהה ועוצר..
הודעה אחרונה מאת ch2856, -
ישנה תביעה כנגד היבואן (ynet) על קרינה בכמות גבוה בעיקר במושב האחרי במכוניות הללו. מזכיר לי שגם בטיוטה בזמנו מצאו יותר קרינה במושב האחורי. האם בא לכם להשתתף בניסוי? Sent from my SM-N950F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת refaelhe, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום וברכה! אני מנסה להבין את התופעה בה המנוע "מתעייף" "מזדקן", או כמו בכותרת "ברחו לו כמה סוסים מתחת למכסה המנוע..." אולי אחלק את השאלה לשניים: מה עושים לרכב חדש כדי למנוע את התהליך? האם ניתן למפרע לשחזר חלק מהסוסים האבודים? ברכב המדובר [MPV 99] היו די הרבה סוסים במקור [מנוע V6], מאז שהוא אצלי הרכב מתוחזק ביסודיות והחלפתי מכלולים רבים, במנוע וגיר לעומת זאת לא באמת נגעתי מלבד תחזוקת מנע שוטפת. אני מרגיש את הכח החסר, בפרט כששני המזגנים פועלים בקיץ, יש מה לעשות בעניין? תודה מראש, And may the force be with you...
הודעה אחרונה מאת ALÞћÃ, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום חבר מתעניין ביבוא של SUV 4X4 גדול. (כרגע נוסע על יוקון דיזל ארוך 98') משיטוט באתרי הרכב השונים בארה"ב, הרכבים האלו מוצעים רק עם מנועי בנזין אימתניים. האומנם אין רכבים כאלו עם מנועי דיזל?
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 9.5 אלף צפיות
שלום , אבא שלי רכש מאזדה 3 חדשה 2018 , רציתי לדעת האם אפשר להוסיף וויז למסך מגע .. אמרו לנו שיש SD Card שאפשר לחבר ואז יופיע .. ובכמה מקומות שקראתי ראיתי בכלל שרשמו שבאיזה חברה עושים את זה והתקנה עולה כמעט 2700 שקל .. האם מישהו יודע על דרך עצמאית לעשות את זה והאם בכלל זה אפשרי ? תודה לעונים !
הודעה אחרונה מאת volcane, -
(ונתחיל באוקטביה RS) היא ענקית. הרבה מאוד מרחב מאחורה, בגאז' for miles. סאונד עדיף משל הגולף MK7 (מפתיע!), הגה מעט קל יותר ואולי מעט מעורפל יותר אבל לא מפריע. מתלים עם שיכוך לא רע, שנפגעים מג'נט 19 (החדשות כבר מגיעות עם 18 - שינוי מבורך לדעתי). אתה מרגיש כל פרט בכביש, אבל דברים משמעותיים כמו גדודיות האטה מטופלים ולא מכאיבים לך יותר מדי. תא נוסעים גדול, איכותי בצורה סבירה אבל עדיין לא גולף (חומרים פחות טובים, כסא נהג שלא יורד מספיק נמוך, ועוד דברים קטנים כאלו). הייתה חסרה לאוטו קצת אחיזה מקדימה, היו עליו 32K ק"מ ויתכן שהצמיגים היו בסוף דרכם. בלמים מתוגברים מעט יותר מהגולף, אבל עדיין בשימוש כבד הם טובים מאוד מבחינת תחושה (לא יצא לי לבדוק עמידות בחימום אבל התחוש…
הודעה אחרונה מאת robertf, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אשמח להמלצות על טיול מכוניות על, כגון פורשה, פרארי עדיף משהו שיאפשר להחליף ולהתנסות במכוניות שונות, אפשר מאורגן או לא מאורגן. ראיתי שיש כמה חברות שמפרסמות, אבל אין לי מושג מה ההבדלים. תודה
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
מבחן - אאודי Q7 אי-טרון 1 2
מאת פבל-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
מבחן קצר לקרוסאובר ארוך.
הודעה אחרונה מאת YNV, -
-
- 1 תגובות
- 584 צפיות
יש באינטרנט המון חוזים, איזה חוזה מועדף? מה אתם אומרים על זה? http://www.levi-itzhak.co.il/Levi/Templates/showpage.asp?LNGID=2&TMID=84&FID=152&PID=21
הודעה אחרונה מאת yuval1111, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
אני מחפש לבצע נסיעת מבחן ברכב מסוג ג'יפ יונדאי טוסון טורבו 1.6 ליטר משנת 2016 ואילך כדי לבדוק האם קיימת בעיה בגיר. אני מוכן גם לשלם עבור האפשרות לבצע נסיעת מבחן זו (מעין שכירת הרכב למספר שעות). הגיר חייב להיות מסוג קלאץ' כפול מי שמעוניין מוזמן להתקשר אלי עו"ד צבי ברק 050-5475390
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
מנסה להבין מה הקטע במודעות יד שניה כגון: היה בבעלות מוסכניק (עוד אפשר להבין למה צויין) אבל מה בין רופא, אישה נהגת יחידה, סבתא שלי, חמותי, סבא שלי, אבא שלי נהג יחיד וכו וכו... לבין תחזוקת הרכב? בינתיים הדברים הכי גרועים שראיתי ברכבי יד 2 היו אצל: מוסכניק (בעלים של מוסך מורשה)= החליפו מנוע ואולי גם לוח שעונים בלי רישום ברישיון זקנות וזקנים = חוסר תחזוקה, לעיתים אין נוזל ברדיאטור או מים, צמיגים ישנים, אולי רק פנים הרכב שמור יחסית. כל מיני ידיים ראשונות נהגים יחידים= גם כאמור אין התייחסות לשמן מים, צמיגים מנופחים יתר על המידה שעומדים להתפוצץ מרוב יובש... הרכבים הטובים ביותר שראיתי היו דווקא של מורי נהיגה, צעירים ואפילו סוחרי רכב בחלקם.
הודעה אחרונה מאת ST12345, -
- 6 עוקבים
- 0 תגובות
- 26.1 אלף צפיות
***עריכת ההנהלה*** פות"ש ובעל המוסך הגיעו להסכמות על-פיהן פות"ש יזוכה במלוא העלות של החלק ובתמורה יבקש למחוק את השרשור. אנחנו לא נכנסים באמצע ולכן השרשור הוסר. תודה לכולם על ההשתתפות.
הודעה אחרונה מאת MAIMONY, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 42 תגובות
- 12.6 אלף צפיות
סוד גלוי הוא שדגם חדש של הפולקסווגן פולו הושק באירופה זה מכבר, בנובמבר 2017 עלו 3 מכוניות אחרונות מהדגם הישן על הכביש, ומאז - כלום. הדגם החדש (בתקווה שגם אולי יספרו לנו מתי הוא מגיע...) יגיע בשני נפחי מנוע ושלושה הספקים. דגם הכניסה יהיה ידני וישודך למנוע ה-1.0 המוגדש עם הספק של 95 כ"ס ויעלה 93900 ש"ח יש לו בלימה אוטונומיה מקורית, כל השאר בהתקנה מקומית. דגם "ציים" אוטומטי מנוע 1.0 הספק 95 כ"ס במחיר 108900 ש"ח מערכות בטיחות כמו בדגם הידני דגם מאובזר אוטומטי מנוע 1.0 הספק 95 כ"ס במחיר 111900 ש"ח לדגם הזה מתווספת בקרת שיוט אדפטיבית דגם נוסף אוטומטי מנוע 1.0 הספק 115 כ"ס במחיר 119900 ש"ח לדגם הזה יש גם חלון בגג הדודבן שבקצפת ה-GTI אוטומטי מנוע 2.0 הספק 20…
הודעה אחרונה מאת asafasraf, -
-
אז יש מסלול רציני בארץ המוטוריקה הגדולה. בעבר היה ארגון של Avia ליום מסלול בבית שאן והיה ממש כיף. הגיע הזמן להרים משהו דומה בפצאל, אם לא יותר גדול. יש לנו פה את פיליפ שמארגן ימי מסלול ואני מאמין שיוכל לדאוג לרוב הדברים. לפצאל מגיעים כל סוגי הרכב, גם לבית שאן הגיעו מ I10 וגם שלל ליסינגים, אתם תהנו בכל רכב שתגיעו איתו. אשמח לדעת אם יש מעוניינים כדי שנוכל להרים את הנושא ולפנות לפיליפ לבירורים מדוייקים יותר
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם! אני ואחי רוצים לקנות רכב ויש לי טיפה פחד מנושא עלות הביטוח. אני בגיל 21 וכבר לא נהג חדש, ואילו אחי בן 24 ורק הוציא רישיון לא מזמן ולכן הוא נהג חדש. 1) במידה ונקנה רכב, על מי עדיף לרשום אותו בתור בעלים, אני או הוא? 2) אני בעל רישיון C1 (ברישיון צבאי C אבל זה כבר סיפור אחר), עם שירות צבאי מלא בתפקיד נהג, האם זה נותן לי נקודות זכות כלשהן מבחינת עלות ביטוח? 3) כמה ביטוח יעלה בערך אם מדובר ברכב מיני ולא יקר (אזור 25 אלף)?
הודעה אחרונה מאת ronshul, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
קניתי רכב לפני שבוע והיום מתברר שהאוטו בלי טסט כבר 8 חודשים..... איך יכול להיות שעשו לי העברת בעלות בדואר? ברשיון הרכב כתוב שאגרה שולמה אבל אין חתימה של מבחן שנתי ולא רשום תאריך שהרכב נבחן
הודעה אחרונה מאת vogel, -
-
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
סיאט איביזה 1.2 טורבו 2011 אוטומטית 5 דלתות וגם קופה, מחירון לוי יצחק, יש למישהו?
הודעה אחרונה מאת nepet, -
האם אנו לקראת עולם ללא מנועי דיזל? וולוו הודיעה על הפסקת ייצור מכוניות נוסעים עם מנוע 1 2
מאת Asaf-R-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
מספיחי פרשת דיזל גייט: לדעתי היא תהיה הראשונה מיני רבות https://amp.ft.com/content/6bf0ce8a-5786-11e8-b8b2-d6ceb45fa9d0?__twitter_impression=true
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
ראיתי את זה המון באילת. עומדים בתור עם מנוע עובד וחלונות פתוחים. גם בחיפה אני רואה אותם עומדים מחוץ לתחנת רכבת עם מנוע עובד וחלונות פתוחים. פעם אני יודע שדיזל לא היה בריא לכבות ולהדליק הרבה אז היו משאירים עובד, בסדר. אבל היום זה קורה גם ככה כי יש מערכת סטארט סטופ. אז מה הקטע? כח ההרגל? ליאור.
הודעה אחרונה מאת Potato, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
נסעתי הלילה מתל אביב לירושלים ובצד הדרך חנו מעל 10 רכבים שנתקעו שם , ( הם ללא נהגים וזה כבר מסוף השבוע )
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
יש לי טויוטה קורולה מודל 2000 קרוב ל3 שנים עד היום טפו טפו 0 תקלות בזמן הזה החלפתי את מערכת המולטימדיה כולל רמקולים, החלפתי את כל הגלגלים וטיפולי 10K במוסך, כולל החלפת שמן עצמאית ונוזל קירור בעת הצורך. למה אני רוצה להחליף? (אין חשיבות לסדר) קשה לו בעליות - לירושלים למשל - הוא לא סוחב מעל60-70 (אני משתדל לא לאמץ טורים סתם) אין לו ESP אני רוצה מערכת של מובילאיי צריכת דלק האצה הביטוח שלו לא כזה זול - צד ג' + חובה סביבות 2700! למה לא להחליף? אמינות מאוד גבוהה - אין תקלות אין לו ממש ירידת ערך אז 1. רציתי לשמוע מה דעתכם לגבי מכירה שלו -האם כדאי בכלל? ואם כן כמה אני אקבל עליו? 2. ואיזה אופציות עומדות לרשותי אם אני מקציב לצורך רכב ח…
הודעה אחרונה מאת alechko01, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
יש בנטפליקס סדרה דוקומנטרית בשם Dirty Money https://www.imdb.com/title/tt7889220/ הפרק הראשון עוסק בדיזלגייט, ומציג את הריקבון והשקרים של צמרת פולקסווגן בגרמניה. גרם לי להרהר קצת גם על ה DSG7 היבש והבעיות שלו, שבגדול היו באותה תקופה. במקור חשבתי ש"תקלות קורות", והאמנתי לטענות שלהם שמזג האוויר בישראל וכו'. לאור מה שראיתי בפרק הזה על התרבות הארגונית שם, של "מכירות מעל הכל" ושקרים והטעיות כשהטכנולוגיה לא מספיק טובה [מעדיף לא להמשיך את המשפט הזה שלא יתבעו אותי על הוצאת דיבה] אגב, לפי התוכנית, המנהלים האמריקאים שם לא היו חלק מ"המעגל הפנימי" של יודעי הסוד, והם באמת האמינו שאין שום רמאות. אם נמשיך את ההשוואה ל DSG7, כנראה שאין מה לבוא בטענות לצ'מפיון, מסתבר שהגרמנים לא ח…
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
-
- אחראי פורום
- 27 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
היי החלטתי להחליף שני צמיגים אחוריים כי הם היו גמורים, התחלתי לעשות סקר שוק ובדקתי כמה מקומות והמחירים יכולים להגיע להפרש של 100% לפני חודש וחצי החלפתי שני קידמים לצמיגים מסוג HANKOOK במחיר של 550 בצמיגיה ביפו. היום התקשרתי לצמיגיה אחת שכרגע לא אציין את שמה, אמרתי בשיחה אני צריך שני צמיגים HANKOOK לרכב שלי, היא אמרה לי זה עולה אצלנו 482 שקל, נדהמתי כי הכי נמוך שמצאתי זה 550 ושאלתי את בטוחה כי זה ממש זול היא אמרה כן זה כולה הנקוק.. הגעתי למקום שוב ציינתי שאני צריך שני צמיגים והבחור שעובד אמר לי אותו דבר 482 שח ולא ציין שזה מחיר לצמיג, בסוף העבודה פתאום הוא אומר לי הכל ביחד 900 ומשהו. אמרתי לו שבמפורש, לא הוא ולא בטלפון לא אמרו לי שהמחיר לצמיג ואני במפורש א…
הודעה אחרונה מאת rolling_stony, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
צ'מפיון עוצרת את מסירות סיאט איביזה וארונה בעקבות קריאת התיקון שהוכרזה על חגורת הבטיחות ליושב מאחור ומשמאל, הודיעה יבואנית המותג על הפסקת מסירת מכוניות חדשות משני הדגמים https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5262016,00.html ההמלצה של היצרנית סיאט : לא לשבת בכיסא אמצעי https://www.seat-mediacenter.com/newspage/allnews/company/2018/SEAT-gives-information-about-a-recall-on-the-current-Ibiza-generation-and-the-Arona-due-to-left-rear-seat-belt-issue.html הסרטון שבעקבותו התגלתה התקלה :
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי, הזמנתי לאון FR חדשה לפני כמה ימים, ורציתי לשאול כמה שאלות לגבי המנוע הזה: 1) ישנה האופציה לבטל את מערכת הACT(ניתוק צלינדרים)? 2) המערכת מורגשת? ישנה השהייה במתן גז? תודה רבה (:
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2 אלף צפיות
אם יש לכם מספר שנים רכב שכבר נסע הרבה וסובל מבלאי גבוה והוצאות אחזקה גבוהות, הגיוני שתרצו להשתדרג לרכב חדש. האם זה הגיוני לקנות שוב רכב מאותו דגם שסבל מבעיות אלו או עדיף לחפש חלופה של דגם דומה, ויש כמה אלטרנטיבות בשוק , שייתכן שאפילו עדיפות באיכות ובאמינות. יש תובנה ברורה שהבלאי הגבוה ממנה סבלה המכונית נובע מחוסר התאמה בין מכלולי ההנעה למשקל הרכב והשימוש בו. לאחר השדרוג מה תעשו ברכב הישן - תמכרו או תעבירו לבן משפחה להמשך שימוש ? זה משתלם בכלל להמשיך להחזיק רכב כזה? תודה להתייחסויות.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
מחר אנחנו הולכים להשתתף בהשקה המקומית של דאצ'יה דאסטר החדש. במסגרת ההשקה ננהג ברכב וכמובן נבלה את כל היום עם אנשי קרסו, אז אילו שאלות תרצו שנשאל אותם ואילו דברים תרצו שנבדוק ברכב עצמו?
הודעה אחרונה מאת traka64, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
האם יש לדגם הזה יכולת שטח כלשהן בזכות המנוע החשמלי שמשלים ל 4X4 או אותו הדבר כמו האאוטלנדר הרגיל?
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
-
היום הייתי בסוכנות סקודה לקבל הצעת מחיר על קודיאק ולקבל קצת פרטים על קארוק כחלק מהצעת מחיר היה סעיף של "אחריות יבואן שנה 3" עלות 1000ש"ח. לאחר בירור הוסבר לי שזאת אפשרות שהתחילו לשווק כחלק מרכישת רכב חדש, שנה נוספת של אחריות מלאה 2+1 בתנאי שרכב לא עבר 100000ק"מ. נ.ב קארוק צריכה להגיע לחנויות בחודשים מרץ-אפריל אך ככל הנראה זה יהיה יותר קרוב לחודש מאי. מחיר התחלתי 135-140אל"ש
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
אני עם ODB קבוע, פותח לפעמים את האפליקציה ונהנה לראות מה המנוע עושה, שינויים קטנים בטמפ' עבודה, אחוז פתיחת המצערת, הוולטז' של האלטרנטור וככה. השאלה: ה-TORQUE מראה לי גם צריכת דלק - רגעית וממוצעת (אגב ממוצעת למתי? מאז איפוס אחרון?). מאיפה ה-ODB שולף את המידע הזה? למיטב ידיעתי אין ברכב מחשב דרך (CRV מודל 2002). תודה
הודעה אחרונה מאת Jack457, -
-
מי מחובר 45 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 357 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- AmitGo
- גולדן191
- פריג'י
- yohai71
- Pavlik
- מי
- Camaro 92
- asix
- yoni162
- Chmimo
- MMi
- yahaga