רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
"נשלח את רומן" אמרתי לעצמי. "כמה כיף זה כבר יכול להיות? אני בטוח לא אשנא אותו אחר כך" אמרתי לעצמי. אז אמרתי. זה מה שהוא אמר.
הודעה אחרונה מאת kramerica, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
שלום היכן ניתן להשכיר לימים בודדים רכב יוקרה בכל מני רמות בארץ? 1. למבורגיני / פרארי 2. בוגאטי 3. סתם קבריולט / גג נפתח אחרת כלשהי - מניח שיהיה יותר קל למצוא בנוסף אשמח לשמוע עח המחירים המקובלים תודה וחג שמח!
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
וולוו XC40 בישראל 1 2
מאת פבל-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
היום השיקה וולוו ישראל את ה-XC40 שלה, ממשיך דרכו של ה-V40 קרוס קאנטרי הלא-ממש-ג'יפוני. המחירים מתחילים ב-240,000 ש"ח ועולים עד 300,000. כל הפרטים בכתבה.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
זה רשמי: אירופה נגד מנועי דיזל, בעד היברידי וחשמל... לפחות כך טוענים Ynet בכתבה הבאה. https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5254408,00.html Sent from my iPhone using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
כבר מס' חודשים שאנחנו ממתינים בסבלנות להגעתה של מכונית השנה 2018 הלא היא הוולוו XC40 דוח הרישוי של אפריל (באדיבותו של car_me) גילה שסנונית ראשונה עלתה על כבישי ארצנו והיום סוף סוף גם נראתה. ממה שניתן להבין מדו"ח הרישוי וממה שקורה במדינות בהן החלה האספקה הדגם שנקבל בהתחלה הוא הבכיר בדגמים הלא הוא ה-T5 4x4. המנוע הוא המנוע המוכר של וולוו 2 ליטר טורבו 247 כ"ס. ותיבת ההילוכים היא התיבת המוכרת בת 8 מהירויות. המחירים צפויים להיות לא זולים לפחות בהתחלה, ואם לשפוט לפי התמחור בחו"ל שהוא כ-15% פחות מהדגמים המקבלים של ה-XC60 נגיע לסביבות 280000 ש"ח שנראים קצת הרבה במבט ראשון, אבל כשנזכרים שמדובר בדגם הבכיר במבחר, ושבהמשך יצטרפו דגמים זולים יותר, זה נראה סביר. …
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי לכולם! אני מחפש שלא של אזעקה בידיוק כמו בתמונה (רק הפלסטיק החיצוני בלבד) מישהו?
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
מובילאיי או מובון? 1 2
מאת EliC25- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 10.9 אלף צפיות
לא יודע אם נפתחו כבר שרשורים. שתיהן מגיעות עם: התראה על סטיה מנתיב מהירות התראה מהןלכי רגל התראת התנגשות מובילאיי: לדעתי עם יותר מוניטין, יש לי גם נסיון איתה ולא קורה שהיא מצפצפת לי סתם כמו שהרבה טוענים. מובון: מגיע גם עם מצלמת דרך התראה להתחלת נסיעה יותר זול ב700 שח המלצות?
הודעה אחרונה מאת simhap, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
היום בנסיעה שגרתית על כביש 9 ראיתי רכב עם תוספת מוזרה של מראות שמורכבות בבסיס מכסה המנוע בערך בגובה של העיניים של הנהג. לא שמתי לב לדגם הרכב. אשמח לקבל הסבר לגבי התוספת החריגה הזו שמעולם לא נתקלתי בה.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
שלום לכולם נניח שהלכתי לסוכנות רכב והזמנתי רכב חדש. אחרי זמן מסויים הלכתי לקבל אותו. עם כמה ק"מ על השעון מקבלים את הרכב? אשמח לקבל תשובות מניסיון אישי או מידע כללי. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת ishay0703, -
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
בהמשך לשרשור ההתחדשות: https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?646243-התחדשתי-או-2000-ק%D7%B4מ-עם-XC60-T8&highlight=xc60 עברו ארבעה חודשים ולא פחות מ-16,000 ק״מ על המד. רוב הדברים שרשמתי בזמנו עוד רלוונטים, אבל הגיע הזמן לעדכון קצר. צריכת דלק מפתיעה מאוד לטובה: 1:15 ממוצע בתוספת 900 קוט״ש - עלות חשמל סה״כ של קצת יותר ממיכל דלק. מכיוון שרוב הנסיעה שלי היא מחוץ לטווח החשמל, לא ציפיתי לראות כאלה מספרים מרכב שמפיק 407 כ״ס, בנהיגה שהיא רחוקה מלהיות רגועה או איטית. איך זה קורה? שילוב של מנוע בנזין שיודע להיות מאוד חסכוני בשיוט (למרות המשקל והגודל) וניהול חשמל מחושב שלי. על כביש מהיר בדרך לנסיעה עירונית פקוקה? דואג שיהיה מספיק חשמל בשביל זה (מצב ho…
הודעה אחרונה מאת 318i, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום לכולם, ברשותי רנו סניק 2006, ניגשתי למוסך ברעננה לתיקון נזילה שהובילה לתיקון גדול של טיימינג + משאבה + רצועת טיימינג + רצועת אלטרנטור ועוד, סה"כ שילמתי 3500 אלף ש"ח. נאמר לי שהאוטו עכשיו תקין ויש אחריות! לאחר יומיים נתקעתי עם הרכב,גררתי אותו למוסך ונאמר לי שהמותחן כשל ולכן הרצועה זזה ממקומה, מה שגרם להרס הראש מנוע, בעל המוסך מתנער מאחריות ואומר שהוא לא אחראי למותחן. הוא יכול לבוא לקראתי ולעשות לי ראש מנוע ואני אשלם על החלקים (סביבות 2000 ש"ח) קראתי לא מעט פסקי דין והתייעצתי הרבה ואני מבין שהחוק לטובתי, אשמח לעצה מהמומחים! תודה רועי.
הודעה אחרונה מאת renaultfreek, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 44 תגובות
- 18.1 אלף צפיות
אחרי קצת חיפושים, נרכש הרכב Audi A1, שנת 2011, מנוע 1.4TFSI 122hp, גיר dsg7 עם 69,000 ק״מ, דגם 3 דלתות,רמת אבזור Style מורחבת (בולמי גז מוקשחים, גג פנוראמי, חישוקים 17״, מולטימדיה, ספויילר אחורי), יד 01, אני 02 (יד שלישית). הרכב משמש כרכב שני בבית, אח קטן לB4 2004, עתיד לשמש בעיקר את האישה. נכון, אני לא סובל את הקונצרן בגלל סוגיית הגיר המקולל, אך על אף המחדל וריבוי התקלות, אמרתי שאני מוכן לנסות ולראות מי מה מו. חשבתי לשתף בשרשור אחזקה שוטפת, טיפולים, ביטוח, תקלות, צריכת דלק וכו׳ ביטוח שנתי נעשה בעלות של 4,600₪ לכל נהג מגיל 24. ברכב יש כספת וקודן, אין דרישה לאיתוראן. עלות אגרת רישוי שולמה, כ1,670₪. היסטוריית טיפולים: הרכב טופל באאודי…
הודעה אחרונה מאת AloniM3, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
לחבר טוב יש קורולה 98, עם 340 אלף ק"מ, נוסעת חלק יותר(מנוע, גיר, מתלה, היגוי) מכל רכב שנת 2010 משפחתית אפילו. הבעיה: חלפים גרועים, בקושי מטפל, נוזל קירור טורקי, וכל הרכב רועד בגלל בלאי של תושבות, לא יודע מה זה ומתי בכלל הוחלף טיימינג. רכב מושך לצדדים. אני מנסה לשכנע אותו שחייב לטפל בה, אבל הוא בשלו , חוסך. היום הגעתי למוסך שלי לשאול משהו והעובד שלו שמכיר אותי טוב , קנה קורולה 98 , גם גם למעלה מ240 אלף ק"מ, נוסעת פצצה וחלק , החליף מה שהחליף, והרכב נוסע יותר טוב מרכב שנת 2010. למה כל האנשים לא כאלה? למה אנשים חושבים שרכב לא חייב טיפול , במיוחד רכבים לא מסובכים ולא עמוסי טכנולוגיה, רק תחליף את הבסיס ויהיה לך ראש שקט. ועוד יותר שהרכב ישן...
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אהלן חברים. היום נכנסתי לראות עוד סוזוקי קרוסאובר אצל סוחר רכב. זה ללא ספק סוזוקי קרוסאובר 2014 ולא הצורה הישנה. ברישיון הרכב תחת "דגם" לא היה רשום "CROSSOVER" כלל אלה SX4 בלבד. שלחתי תמונה של רישיון הרכב לסוכן הביטוח. הוא אמר שלא יכול להיות שמדובר בקרוסאובר כי ברישיון רכב צריך להיות רשום במפורש "CROSSOVER". כל עוד רשום SX4 מדובר בדגם הישן שהמחירון שלו נמוך ב25,000 ש"ח. האם יש אמת בדבר? האם יכול להיות שקרתה טעות בדגם של הרכב כשנרשם ברישיון רכב כי הוא עלה לכביש בינואר 2014 ממש בהחלפה בין הSX4 לקרוסאובר? [ATTACH=CONFIG]504444[/ATTACH]
הודעה אחרונה מאת gozal, -
- 13 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
לאחרונה חזרתי מטיול באירופה במסגרתה שכרתי רכב מסוג מרצדס B180 . די נדיר לראות את הרכב על כבישי הארץ ועל כן אביא כאן רשמים וביקורת אישית שלי לאחר שבועיים אינטנסיביים וקרוב ל 3,000 ק"מ בהם הרכב הוביל אותי בכבישי גרמניה הולנד וצרפת. כחלק מההכנות לטיול שצפוי היה להיות ארוך יחסית וכולל בתוכו ק"מ רבים של נהיגה הוחלט לשכור רכב מקטגוריה בכירה יותר וזאת על מנת להנעים ככל האפשר את הזמן הדי רב שאנחנו צפויים לבלות על הכביש. הזמנתי דרך 'אופרן' רכב מסוג פולקסוואגן פאסאט סדאן אוטומטי או דומה לו (האוטומט זה רק בגלל דרישת האישה, סחבק גיבור גדול עם גיר רגיל). מי שסיפק את הרכב בפועל הם יורופקאר. נוחתים בפרנקפורט בשעות הבוקר המאוחרות וצועדים לעבר דלפקי חברות ההשכרה, במתחם הדלפקי…
הודעה אחרונה מאת Matanel, -
- 2 תגובות
- 965 צפיות
אמנם התחבורה הציבורית היא לא בשיאה, אבל לפחות מתקדמת טכנולוגית. המדינה הבינה שהעתיד הוא בחשמל, ומנסה לקדם את הרעיון ככל שאפשר (שאין לה כ"כ אפשרות בשלב הזה, זה סיפור אחר). בנוסף, בעשור האחרון מפעלי ליצור מרכב האוטובוסים היו נגד השתלטות חברות הסיניות. כתבות רבות נכתבו שהתעשייה הזו הולכת ונעלמת. היום בכתבה בדה מרקר, רואים שיתוף פעולה בין מנוע חשמלי של חברת גולדן דרגון, לבין מרכב פוינר של חברת מרכבים. אפשר ללמוד מהמהלך הזה 2 דברים עיקרים: 1. הסינים לא פרייארים: הסינים הבינו שהעתיד הוא במנועי החשמל. יש להם מספר מנועי חשמל ע"י חברות האוטובוסים השונות וחברת מכוניות BYD. 2. התעשיה הישראלית הבינה שהיא צריכה להתמודד עם החברות האלו, ולהמשיך לנסות לשווק. אני חושב שה…
הודעה אחרונה מאת avargel, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום לכולם , אני עומד לקנות רכב שלא עשו לו טסט כבר שנה השאלה שלי אם אני עושה לו כרגע טסט האם אני אצטרך לשלם על הטסט של השנה או שאצטרך לשלם גם על שנה שעברה שלא עשו לו טסט הרכב שנת 98
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 710 צפיות
שלום לכולם, רציתי לשאול מה לעשות שקונים רכב לא מבחינת בדיקת הרכב באופן מכני אלה מה עושים מבחינת העברת בעלות בדיקה אם הרכב ממושכן והמחיר שצריכים לשלם בשביל דברים אלה
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם. השבוע הפלואנס חגגה 3 שנים אצלנו וזה זמן טוב לעשות סיכום למי שמתעניין. הרכב נקנה כאמור לפני כשלוש שנים מחברת אוויס. היה ליסינג עם 76000 קילומטר, עלה לכביש ב12/10. הרכב מצויד במנוע 2 ליטר של ניסן ותיבה רציפה. הרכב נקנה כרכב עיקרי בבית לזוג +2 והחליפה ניסן אלמרה 2002 וכיום עומד על 106000 קילומטר. תחזוקה: בחודש הראשון הרכב נכבה לפעמים בטורים נמוכים. לאחר ניקוי מצערת הבעיה נפתרה ולא חזרה מאז. למעט בעייה בחלון הנהג שעלותה הייתה 440 שקל הרכב מראה אמינות טובה, הקילומטרז אמנם לא גבוה אבל הוא עובד בתנאים לא קלים (נסועה גדולה יחסית בעיר ובפקקים). כל שנה הרכב עובר טיפול שנתי, פילטרי אוויר ושמן והחלפת שמן. העלות נעה בין 300-550 תלוי במוסך. …
הודעה אחרונה מאת קורן בן אשר, -
-
- 8 תגובות
- 973 צפיות
הכין כדאי למקם את הכיסא? בכל מקרה, מדובר על תינוק בן שנה וחצי (הבנתי שממולץ עד שנתיים נגד כיוון התנועה)
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
-
- אחראי פורום
- 25 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
ראיתי כבר כמה חבר'ה שהתעניינו ברכב הזה, בC1 או בAYGO כולם מהדור הקודם כמובן. אז החלטתי לספר קצת על הרכב הזה. הכל התחיל מזה שבשנת 2015 אבי ירד לחצי משרה במקום לפרוש לפנסיה והפסיק לקחת רכב ליסינג מהעבודה והתחיל לסוע ברכב היחיד שהיה להורי בבית. אימי החליטה שהיא רוצה לקנות רכב קטן וחסכוני לנסוע של 5000-7000 קילוטמר בשנה. למישהי שעובדת איתה הייתה פג'ו 107 ואימי נדלקה עליה ושום דבר שאני אמרתי על הגיר הרובוטי החד מצמדי ועל זה שעדיף שתקנה סוזוקי אלטו פלנטרית לא עזר. אחרי נסיעת מבחן על ה107 אימי אמרה שהגיר הרובוטי הוא נהדר ושהיא רוצה את הרכב הזה ושאפסיק להתווכח איתה . כמו כן למישהו במשפחתינו יש פג'ו 107 רובוטית שהוא קנה כחדשה והיא היא בכל 6 שנותיה עשתה לו 0 תקלו…
הודעה אחרונה מאת Benor, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 8.5 אלף צפיות
יונדאי טוסון "התחזק", אז לקחנו את הגרסה החזקה (והיקרה) ביותר של הטוסון למבחן.
הודעה אחרונה מאת mrraz, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 33 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
בערך מהקיץ של 2017 אנחנו שומעים הצהרות מכיוון טלקאר שהקיה סטינגר בדרך לישראל, יש גם שמועת שכבר יחדיה או שתיים נחתו בארץ. עכ"פ מחירים כבר יש. נראה הסטינגר תגיע בשתי גירסאות שתיהן בעלות הנעה אחורית (למנוע הגדול יש גם גירסה כפולת הנעה שאולי תגיע בהמשך) שני הדגמים יגימו עם מפרט בטיחות מקורי מלא, כולל בקרה אקטיבית על סטיה מנתיב וזיהוי תנועה בשטח מת במבחנים בחו"ל זכו המערכות הללו לתשבחות מקיר לקיר. גם מבחני הריסוק מרשימים מאוד והרכב השיג תוצאה של 93%(!) בהגנה על מבוגרים במבחני ה-euro ncap. למרות הדימיון המסוים לדגם האופטימה אין בניהן הרבה קשר והסטינגר יושבת על הפלטפורמה של ה-Genesis מותג הפאר של הקוצרן. הדגם ה"בסיסי" יצוייד במנוע 2.0 טורבו, הספק של 256 כ"ס, 6 ש…
הודעה אחרונה מאת robertf, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 14.1 אלף צפיות
שלום רב, אחת מהמעלות ברכב עם 7 מקומות היא שאפשר לקפל את 2 שורות המושבים מאחורה ולקבל מיטה זוגית. כבר ניצלתי זאת פעמים רבות בטיולים או בנסיעות ארוכות כשרציתי לנוח לפני הנסיעה חזור. רציתי לשאול את חכמי הפורום האם יש סיכון לשינת צהריים של בערך שעה ברכב כשהוא נמצא בחניון סגור גדול (של קניון וכדו') עם חלונות סגורים והמזגן פועל במצב סירקולציה פנימית מבחינת איבוד חמצן \ שאיפת אדים רעילים וכדו'.
הודעה אחרונה מאת Omer Peugeot 205, -
-
אני רוצה לשתף אותכם בחווית הקנייה והנסיע בחצי שנה האחרונה שלי עם פג'ו 108 1.2 ידנית. כשרכשתי את הרכב לא מצאתי כלל ביקורת משתמשים וותיקים ברכב, אלה רק ביקורות של מגזיני רכב בארץ ובחו"ל שהתרשמו מהרכב לכל היותר לכמה שעות ולכמה עשרות קילומטרים על הכביש. הרכב השני במשפחה היה מאזדה 2. רכשתי אותה חדשה ובמשך כעשור ו80K היא שירתה אותי בסדר למרות סדרת תקלות במזגן ובפלסטיקה מאוד עייפה ושבירה. המאזדה נמכרה במהרה והחלו החיפושים אחרי רכב אחר. לא ניצלתי כלל את הגודל של הסופר מיני הישנה ולכן היה ברור לי שהפעם אלך על הרכב הכי קטן שאפשר. הרכב הראשי במשפחה הוא סקודה אוקטביה סטיישן (ליסינג) ולאבי יש טויוטה איילקס שתמיד אפשר להלוות במידת ויש משהו גדול להעביר. ולכן, גודל הבאגא…
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
אף פעם לא שכרתי רכב בחו"ל תמיד העדפתי מוניות. הפעם אין ברירה וצריכים גלגלים. מאיפה כדאי לשכור? כדאי להזמין מהארץ? לפנות שם בקבלה במלון? עצות והבהרות לתייר שקל לבלבל אותו יתקבלו בברכה.
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
צריכת דלק בירידה 1 2
מאת yoni11551-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 8 אלף צפיות
שנוסעים בירידה בכביש מהיר שמשולב הילוך גבוה ולא לוחצים על הגז ונותנים לרכב לזרום אז הרכב לא צורך דלק, רציתי לדעת אם אני רוצה להקל על הבלמים ואני משלב הילוך נמוך יותר כדי להאט אז הרכב יצרוך דלק? בלי ללחוץ על הגז כמובן
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 1 תגובות
- 686 צפיות
ראיתי כבר לא מעט תמונות "SPY" שמציגות את מתיחת הפנים של הספורטאז'. בעוד שיונדאי טוסון כבר נחשפה לאחר מתיחת הפנים לקראת שנת 2019, תהיתי אם מישהו יודע או שראה שמועה כזו או אחרת לגבי תאריך חשיפת מתיחת הפנים לספורטאז' ומתי היא צפויה להגיע לארץ?
הודעה אחרונה מאת robertf, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
היום התקיים יום הדרכה ונסיעת התרשמות על המיצובישי אאוטלנדר PHEV ביוזמת היבואנית כלמוביל. בתחילת היום קיבלנו הסבר מפורט על איך עובדת המערכת החשמלית (גם בכלל וגם ספציפית במיצובישי) הן ברכב היברידי והן ברכב פלאג-אין, הרימו רכב אחד על ליפט כדי שנוכל לראות את המרכיבים השונים שניתן לראות רק מלמטה ולבסוף יצאנו לנהיגת כביש ומעט שטח כדי שנוכל להרגיש כיצד כל זה נוסע בתכלס. אז מה בעצם מייחד את האאוטלנדר הזה מכל רכב אחר על הכביש? ובכן, מערכת הפלאג-אין מאפשרת נסיעה על חשמל בלבד (הלקוחות דיווחו היום על 35-45 ק"מ בממוצע בתלות אופי הנסיעה) גם במהירויות בינעירוניות וזאת להבדיל ממערכות היברידיות רגילות אשר שם מערכת החשמל מסייעת קבוע למנוע הבנזין אבל לא באה במקומו. למעשה רכב פלאג-אין …
הודעה אחרונה מאת פבל, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום חברים, ציטוט מאתר הביטוח לאומי: https://www.btl.gov.il/benefits/Mobility/hatavot/%D7%94%D7%9C%D7%95%D7%95%D7%90%D7%94%20%D7%A2%D7%95%D7%9E%D7%93%D7%AA%20%D7%9C%D7%A7%D7%95%D7%A0%D7%94%20%D7%A8%D7%9B%D7%91%20%D7%A8%D7%90%D7%A9%D7%95%D7%9F%20%D7%9C%D7%94%D7%97%D7%9C%D7%A4%D7%AA%20%D7%A8%D7%9B%D7%91/Pages/%D7%94%D7%9C%D7%95%D7%95%D7%90%D7%94%20%D7%A2%D7%95%D7%9E%D7%93%D7%AA%20%D7%9C%D7%94%D7%97%D7%9C%D7%A4%D7%AA%20%D7%A8%D7%9B%D7%91.aspx 60 חודשים - 5 שנים. עוד 3 חודשים והרכב אצלנו 5 שנים. התחלתי כבר לברר את התהליך, ואשמח לקצת פרטים ומידע ממי שעבר את זה. גם אם אתם מכירים מישהו שהוא לא מהפורום, ויסכים לשתף אותי בתהליך (בטלפון/במיל) אני אשמח אם תת…
הודעה אחרונה מאת במבליק, -
-
מי מחובר 39 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 538 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- מה רע בשביט?
- sperial
- lanosforce
- daniel.asu
- גולדן191
- gollu
- Alloytoy
- David32
- ארז 1
- shlomiko
- om2
- bigfoot7375nadav