Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

וולוו XC40 בישראל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2969 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין ויכוח שסובארו וטויוטה לא באותה קטגוריה. אני טוען שגם יגואר לא באותה קטגוריה. לקחת את זה לכיוון ההפוך.

ולגביי המנוע. אי אפשר לכתוב גם "אחד הזולים" וגם מנוע יותר חזק.

אפשר לכתוב אחת המכוניות הזולות בקטגוריה ביחס לכח המנוע. או מנוע יותר חזק מהמתחרים באותה רמת מחיר ושתי הטענות האלה יהיו נכונות. אבל כשמשלבים אותן ביחד אז השילוב כבר לא נכון.

פורסם
אין ויכוח שסובארו וטויוטה לא באותה קטגוריה. אני טוען שגם יגואר לא באותה קטגוריה..

אז אם לטענתך היא לא באותה קטגוריה, באיזו קטגוריה לדעתך היא כן יושבת? של הXC60, Q5,X3 וכו? כי למרות התמחור שלה היא קטנה מהם משמעותית ובחו״ל היא לא ממוצבת מולם.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

יגואר, לפחות בארץ, מנסים למצב את עצמם רמה אחת למעלה, בקטגוריה של האולטרא יוקרה. לשם הם מכוונים ולשם הם מתמחרים. כמו שה-XC40 היא בגודל של הפורסטר, אבל ממוצבת רמה אחת למעלה, וגם מתומחרת בהתאם, אז היגואר גם היא באותו גודל (ואפילו באותו גודל של הספורטאג') אבל ממוצבת עוד רמה למעלה.

בהחלט אפשר להתווכח עם ההגיון שבהחלטה הזו של היבואן, אבל זו החלטה שיבואן יכול לעשות, אפילו אם היא לא תקפה בכל מקום בעולם. גם הונדה ניסו במשך שנים למצב את עצמם בישראל מעל טויוטה, למרות שבעולם זה לא המצב.

פורסם (נערך)

זה שהיבואן מנסה למצב אותם רמה מעל זו החלטה תמוהה וגרועה שלו זה הכל. הלקוחות מצביעים ברגליים כי עובדה שהם כמעט ולא מוכרים בשום קטגוריה. אני לא קונה את זה, ובסופו של יום כשאתה בא לרכוש E-Pace וצריך להשוות אותו לרכבים אחרים בקבוצה שלו, אז הקבוצה המדוברת היא זו שתשווה אליו מבחינת גודל, יוקרה וכו.

אפשר להגיד שהיגואר priced out of the market מה שנקרא אבל אי אפשר להגיד שהיא לא שייכת לאותה קטגוריה.

עריכה אחרונה על ידי robertf
פורסם

בגלל התמחור ההזוי בארץ של היבואן אין כמעט מסירות של יגואר חדשות, בעולם הם נמכרים במחירים כמו שאר המתחרים שלהם.

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

פורסם

גם בארה"ב היגואר משמעותית יקרה משאר המתחרוץ שהוזכרו. בכ-15%.

אנקדוטה למקרה הפוך בדיוק. עברתי לגור בארה"ב למספר שנים בסוף 2002. זה היה בשיא תקופת הליסינג בארץ. כל המכוניות מכל קטגוריה נמכרו כאן בדיוק באותו מחיר. מחיר המקסימום של קבוצות הרישוי. כל המשפחתיות נמכרו במחיר המקסימום של קבוצה 2. לכן מבחינתי - כולן היו ממוצבות בדיוק באותו מקום.

הגעתי לארה"ב וקיבלתי הצעת מחיר לפורד פוקוס בסוכנות פורד. הלכתי לסוכנות טויוטה וקיבלתי הצעת מחיר גבוהה ב-25%. הייתי מופתע ואמרתי שקיבלתי הצעת מחיר הרבה יותר נמוכה מאחד המתחרים שלו. הוא לא האמין ורצה לדעת באיזה רכב מדובר. כשאמרתי לדילר שמדובר בהצעה לפוקוס הוא נחר בבוז ואמר לי לעולם לא "לזרוק עליו" מחירים של פורד. מבחינתו היה מדובר בעלבון השקול לזה שאכנס לסוכנות וולוו ואבקש להשוות מחירים לקיה. אין שום קשר בין פורד לטויוטה.

בארץ, באותה תקופה, לפחות בקרב בוחני הרכב, פורד פוקוס נחשבה לעדיפה בהרבה מטויוטה קורולה.

תשאלו אדם ברחוב בארץ איזה רכב יותר יוקרתי - יגואר או וולוו, או אפילו במוו ואני מבטיח לכם שהרוב יבחרו ביגואר. המיצוב שלו יותר גבוה והמסירות שלו מאוד נמוכות בגלל זה (אבל הרווח למכונית גבוה יותר...).

פורסם

אני מסכים אתך, ועדיין טוען שזו טעות איומה של היבואן לדעתי. זה שהרווח שלהם גבוה יותר זה ברור. האם עדיף להם למכור 5 XE כשבאותה תקופה דלק מוסרת מעל 200 סדרה 3 לא נראה לי...

פורסם

יש שוני גדול בין דלק ליבואן יגואר.

התשתית העסקית של יבואן יגואר בנויה למאות בודדות של כלים בשנה כיבואן בוטיק עם רמת רווח גבוהה.

אם הוא יכפיל או ישלש את כמות המסירות שלו הוא יצטרך להשקיע בתוספת עובדים ובבהרחבת התשתית.

הוא כנראה מעוניין להשאר יבואן בוטיק על כל המשתמע מכך.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...