Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יונדאי טוסון טורבו - מבחן דרך

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2960 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יונדאי טוסון "התחזק", אז לקחנו את הגרסה החזקה (והיקרה) ביותר של הטוסון למבחן.

MAIN.jpg

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

השינויים העיקריים במתיחת הפנים הם בעיצוב החיצוני ובמערכת המולטימדיה, והיא צפויה להגיע בסוף השנה.

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

פורסם
השינויים העיקריים במתיחת הפנים הם בעיצוב החיצוני ובמערכת המולטימדיה, והיא צפויה להגיע בסוף השנה.

ומערכות בטיחות מלאות: כולל בלימה אוטונומית ובקרת שיוט אדפטיבית.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

הבלימה האוטונומית קיימת בחול מזמן, זה כלמוביל שהחליטו לא לייבא אותה (נראה לך שקונצרן יונדאי יתן לקיה מערכות שלא קיימות ביונדאי?)

פורסם

עם כל מה שקורה ביונדאי בארץ, אני מאמין שמתיחת הפנים שתגיע לארץ "תעיף" את המובילאיי גם מהטוסון.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

תודה על הכתיבה המאוד עניינית ולי גם רלבנטית - הרכב עניין אותי באמת. אולי כדאי לבדוק אם אלה שלא מביאים מערכות בטיחות שייכים בצורה כזו או אחרת למוביל איי?

ושאלה לגבי שילוב המנוע/גיר - כתבת שהוא הטוב ביותר בסביבת המחיר. תוכל להתייחס לאיך הוא ביחס לאטקה (7 הילוכים) או לטיגואן (6 הילוכים) המקבילים? תודה!

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם (נערך)

כי במדינה שלנו לא צריך 4X4 במכונית שלא יכולה/תוכננה לצלוח שטח מאתגר. הנעה כפולה במכונית כזאת מוסיפה משקל מיותר, מעלה את צריכת הדלק מייקרת את התחזוקה עם תמורה שולית. הנעה כפולה ברכב כזה מתאימה יותר למדינות עם מזג אוויר חורפי מאתגר.

עריכה אחרונה על ידי menir1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

אחד מהדגמים רבי המכר של יונדאי, שנכון לחודש הקודם הוא הקרוסאובר הכי נמכר בארץ.

הטוסון הוא רכב נוח , המושבים חובקים וכיול המתלים מוצלח, הטוסון מאוד מרוסן ונוח בנהיגה מנהלתית וזוויות גלגול כמעט ואינן מורגשות.

בנסיעה עירונית הוא סופג שיבושים ובמפרים דיי טוב, בבינעירונית רעשי רוח נוכחים באזור ה100 קמ"ש אבל עדיין לא מדובר במטרד רציני.

יחידת ההינע החדשה עובדת מצוין, זחילה בפקק לא נענתה בחבטות ומחאות שאופייניות לתיבות דו מצמדיות , וההילוכים מוחלפים ללא הרגשה.

177 הסוסים עובדים במרץ, האצות מהרמזור ועקיפות מתבצעות ללא מאמץ.

איכות חומרים מעורבת, כשהרוב נוטה לפלסטיקה פשוטה חלולה ומצועצעת, נחותה לטעמי מרוב הקרוסאוברים שדגמתי.

למרות שמדובר ברמת הגימור הגבוהה, הטוסון לא מצטיין באבזור נוחות ולא באבזור בטיחות.

מה כן יש? המולטימדיה בהתקנה מקומית של כלמוביל בגרסתה העדכנית ביותר , מצלמת רוורס , קיפול מראות חשמלי ,הנעה ללא מפתח,פתחי אוורור מאחור, חיישני רוורס מקוריים וגג פנורמי ענקי. ניתן להטות את המושב האחורי בזווית גדולה יותר מהרגיל ולהנות מהגג הפנורמי הנפתח.

אבזור הבטיחות האקטיבי איננו נרחב ותמוה ביחס לאחיו לקונצרן, וכולל סטייה מנתיב עם תיקון אקטיבי (שהתנתקה על דעת עצמה תוך כדי נסיעה) ,זיהוי רכב בשטח מת וזיהוי רכב חוצה מאחור, וכמובן מובילאיי להשלים את החבילה(זיהוי רכב בשטח מת וזיהוי רכב חוצה מאחור רק ברמת גימור לקשרי)

לסיכום , הטוסון מציג יחידת הינע מרשימה ומציג נוחות נסיעה מצויינת והפלסטיקה הפשוטה והאבזור החלקי לא מפריעים לקונה הישראלי, שמסתער עליו שנה אחרי שנה. מאחר והטוסון לא מציע חווית נהיגה כלשהיא, לנהג הממוצע הייתי ממליץ להסתפק בגרסת ה2.0 לקשרי. אמנם הביצועים פחות טובים , אבל יותר זול ולא צריך לדאוג לאחזקה של גיר רובוטי.

פורסם

גם לי יצא לבחון את הרכב הנ"ל.

פבל סיכם בצורה מעולה את ההתרשמות הכללית מהרכב, סה"כ זה אותו הטוסון המוכר לנו, אך יש טוויסט קטן ושולי.

כמה שהוא שולי ככה הוא מורגש, אוי איך שהוא מורגש.

אחד הדברים שתמיד הפריעו לי בסגמנט הזה, זה המנועים המיושנים, בין אם זה מבחינת הכוח וזמינות הכוח לבין צריכת הדלק.

ואת הדבר הזה בדיוק מגיע הטוסון ה"חדש" לפתור, ולהבדיל מהספורטאז שסבל מגיר עצל יחסית שנוטה להתחמם ולעשות לא מעט בעיות באופן כללי, הטוסון עושה את זה פשוט מעולה.

שילוב המנוע טורבו יחד עם תיבה לא עצלה שעובדת פשוט מעולה יוצר רושם של רכב הרבה יותר קליל,קטן,ונמרץ.

במהלך המבחן ניסתי לעשות שלל ניסויים, כגון האצה מהמקום, האצות ביניים משלל מהירויות 60/80/100 ובשום מצב לא הרגשתי חוסר כח.

זה לא שהטוסון פתאום הפך להיות רכב ספורט לקחת לטויולים או ימי מסלול, אלה פשוט לרכב שמשרה בטחון בעקיפות בכבישים בין עירוניים ובאופן כללי מרגיש הרבה יותר שלם.

בפאן הדינאמי הרכב יושב טוב על הכביש, זוויות הגלגול הפתיעו אותי לטובה ביחס לרכב גדול,כבד,וגבוה (יחסית כן?).

מבחינת העיצוב הפנימי הרכב מרגיש לצערי די מיושן, קצת קשה לשים את האצבע על מה בדיוק גורם לכך, אולי המתחרים?

בעידן שיש עיצובי פנים כמו ה פיגו 3008 למשל הוא פשוט מרגיש כמה רמות מתחת.

יחד עם זאת כחבילה כוללת הרכב די מוצלח לטעמי, האם זה מספיק ? או שמה זה מעט מידי ומאוחר מידי ?

מה שבטוח זה שהביצוע מספיק טוב כדי לתת לו צ'אנס מול התחרים.

2017 Type R

פורסם

להבדיל מהספורטאז שסבל מגיר עצל יחסית שנוטה להתחמם ולעשות לא מעט בעיות באופן כללי, הטוסון עושה את זה פשוט מעולה.

שילוב המנוע טורבו יחד עם תיבה לא עצלה שעובדת פשוט מעולה יוצר רושם של רכב הרבה יותר קליל,קטן,ונמרץ.

אתה מודע לכך שמכלולי הספורטאז׳ והטוסון זהים? סביר להניח שהיצרן הוציא עדכון לגיר (תוכנה בלבד או תוכנה + חומרה).

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

כמובן,

אני לא איש טכני במיוחד בנושא הנ"ל, איני יודע מה השינויים שנעשו בין אם זה חומרה או רק תוכנה.

רק ניסתי להמחיש עד כמה שהשילוב הזה עובד טוב ברכב הנ"ל לאומת הספורטאז.

נ.ב לנו נמסר טרם המבחן שהבעיות בגיר שמהם סבל הספורטאז לא קיים כאן, אך לא סיפקו שום פרטים מעבר.

2017 Type R

• תוכן חדש...