Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2987 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אמנם התחבורה הציבורית היא לא בשיאה, אבל לפחות מתקדמת טכנולוגית. המדינה הבינה שהעתיד הוא בחשמל, ומנסה לקדם את הרעיון ככל שאפשר (שאין לה כ"כ אפשרות בשלב הזה, זה סיפור אחר).

בנוסף, בעשור האחרון מפעלי ליצור מרכב האוטובוסים היו נגד השתלטות חברות הסיניות. כתבות רבות נכתבו שהתעשייה הזו הולכת ונעלמת.

היום בכתבה בדה מרקר, רואים שיתוף פעולה בין מנוע חשמלי של חברת גולדן דרגון, לבין מרכב פוינר של חברת מרכבים.

אפשר ללמוד מהמהלך הזה 2 דברים עיקרים:

1. הסינים לא פרייארים: הסינים הבינו שהעתיד הוא במנועי החשמל. יש להם מספר מנועי חשמל ע"י חברות האוטובוסים השונות וחברת מכוניות BYD.

2. התעשיה הישראלית הבינה שהיא צריכה להתמודד עם החברות האלו, ולהמשיך לנסות לשווק. אני חושב שהיתרון של המפעלים האלו הם עלות יצור נמוך להזמנות קטנות. כל חברת אוטובוסים ציבורית צריכה את הגלגל הצלה הזו. שיתוף פעולה כזה הוא מבורך לדעתי.

בנוסף, כאחד שנוסע מדי פעם באוטובוס של גולדן דרגון הדגם העירוני והמרכב פונר של מרכבים (וולוו), יש הבדל בנוחות נסיעה בין הדגמים. הגולדן דרגון הוא הרבה יותר צפוף ממרכב הפוינר. לגבי נוחות הישיבה, קצת יותר נוח במרכב הישראלי.

פורסם

אם להגיב בדיעה אישית, כל הנושא של פתיחת הייבוא לאוטובוסים מסין, לדעתי זה דבר שנולד בחטא.

מעבר לכך, היתה תרעומת בזמנו, על כך שהיצור במפעלי הארגז ומרכבים ירד עקב כך.

אבל אני כן נוסע הרבה בצפון ויצא לי לראות בחיפה, אוטובוסים חשמליים וזה נחמד לראות.

חבל שזה לא יותר ככה, חבל שלא מוציאים את כל האוטובוסים אשר נמצאית בתוך הערים, משירות, ומכניסים רק חשמלי.

פרנקופיל מושבע!

• תוכן חדש...