Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2988 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

למוגבל בניידות שקיבל הלוואה לרכישת אבזרים מיוחדים, תינתן הלוואה עומדת להחלפת רכב, רק אם חלפו 60 חודשים ממועד קבלת ההלוואה העומדת הקודמת.

ציטוט מאתר הביטוח לאומי: https://www.btl.gov.il/benefits/Mobility/hatavot/%D7%94%D7%9C%D7%95%D7%95%D7%90%D7%94%20%D7%A2%D7%95%D7%9E%D7%93%D7%AA%20%D7%9C%D7%A7%D7%95%D7%A0%D7%94%20%D7%A8%D7%9B%D7%91%20%D7%A8%D7%90%D7%A9%D7%95%D7%9F%20%D7%9C%D7%94%D7%97%D7%9C%D7%A4%D7%AA%20%D7%A8%D7%9B%D7%91/Pages/%D7%94%D7%9C%D7%95%D7%95%D7%90%D7%94%20%D7%A2%D7%95%D7%9E%D7%93%D7%AA%20%D7%9C%D7%94%D7%97%D7%9C%D7%A4%D7%AA%20%D7%A8%D7%9B%D7%91.aspx

60 חודשים - 5 שנים.

עוד 3 חודשים והרכב אצלנו 5 שנים. התחלתי כבר לברר את התהליך, ואשמח לקצת פרטים ומידע ממי שעבר את זה.

גם אם אתם מכירים מישהו שהוא לא מהפורום, ויסכים לשתף אותי בתהליך (בטלפון/במיל) אני אשמח אם תתנו לי את פרטיו

בהודעה פרטית, אחרי שהוא יסכים כמובן.

אני רוצה לבוא מוכן לקראת התהליך, ולהבין גם עד כמה זה כדאי כלכלית?

נכון שרכב חדש זה רכב עם אחריות, ורכב עם "ראש שקט" לפחות בשנים הראשונות.

אבל האם בתהליך צריך להוסיף סכום מסוים?

כי חלק אמרו לי שמוכרים את הרכב הנוכחי, לפי מחירון לוי יצחק (הביטוח לאומי דורש)

מעבירים את כל סכום המכירה לביטוח לאומי, ומקבלים אישור לרכוש רכב חדש.

האם כ"כ פשוט? בלי להוסיף שום סכום, פשוט ככה?

ברור לי שזה לא באמת פשוט (למצוא קונה, ועוד במחירון לוי יצחק בלי להוריד ולהתמקח). אבל האם זה סה"כ כל התהליך?

כי אם כן, וודאי ששווה להחליף את הרכב. ולהתחיל לחשוב על איך אני מוצא קונה שיסכים לקנות במחירון לוי יצחק.

אבל אם לא, אשמח לדעת את כל הפרטים ולעשות חושבים.

הרכב שיש לנו כרגע - מסחרית פולקסווגן טרנספורטר T5, שנת 2013, ידני. עם 39,500 ק"מ.

פורסם

ביטוח לאומי לא מחייב אותך למכור במחירון. הוא מחייב אותך לשלם את מחיר המחירון של הרכב הישן כדי לקבל חדש.

בכמה תמכור זה עניין שלך.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

תחפש פה בפורום. אחרי 5 שנים אתה נגש למשרד התחבורה והופך את הרכב לרישיון רגיל. יחייבו אותך באגרת רישוי (עד כה היה פטור). אז אתה מוכר אותו כמו כל רכב בשוק יד2 כמובן אל תשכח להסיר תוספות לפני מסירה. זה כבר לא רכב נכה אבל אם הקמ נמוך תקבל עבורו מחיר טוב. רכישת רכב חדש היא תהליך מהתחלה. לחלופין אתה יכול להמתין עם הסבת הרישיון לקונה פוטנציאלי אבל זה מאריך את תהליך המכירה ומחייב את הקונה לבוא איתך לסניף משרד התחבורה . לא לדואר.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

לא מדויק. מאחר שמדובר ברכב עם אבזור מיוחד שההתקנות לוקחות זמן - התהליך מורכב יותר. כמו כן לא ניתן להעביר רישיון לרגיל לפני שמפרקים את האבזור.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

מציע לסופרמן להקשיב ל zvit ואולי גם לשוחח עימו בטלפון.

הוא יודע על מה הוא מדבר ועצותיו בתחום שוות זהב.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אני עברתי את כל התהליך של החלפת רכב נכה של אמא שלי. גם מטרנספורטר ידני אתה יכול ליצור איתי קשר בפרטי אשמח לעזור.

פורסם (נערך)

תודה לחברים שהגיבו.

אני בקשר עם החבר zvit, אם יהיו לי עוד שאלות אני איעזר גם בך yash - תודה לכולכם!

עריכה:

חשבתי על זה שאין הרבה מידע על התהליך הזה ברשת, לכן אחרי שנכיר את התהליך,

ונעבור אותו, אני מקווה לא לשכוח לעשות סיכום קצר על מנת לתת מידע לנכים אחרים לפני החלפת רכב. חשבתי על זה מהסיבה שאולי אחרים גם זקוקים לידע, ושלא יחשבו

שאני מקבל אותו בפרטי והם לא, אשתדל לעשות סיכום קצר.

עריכה אחרונה על ידי super-man
פורסם

גם אם אתם מכירים מישהו שהוא לא מהפורום, ויסכים לשתף אותי בתהליך (בטלפון/במיל) אני אשמח אם תתנו לי את פרטיו

בהודעה פרטית, אחרי שהוא יסכים כמובן.

שלחתי לך הודעה בפרטי

• תוכן חדש...