רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
האם מקובל להגיע לטיפול אצל מוסך יבואן ראשי, ולהביא חלפים בעצמי? לצורך העניין מדובר על שמן מנוע, את השאר אין לי בעיה שיספקו בעצמם. הרכב לא תחת אחריות. טיפול שגרתי וקטן.
הודעה אחרונה מאת omricn, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היום בפקק בכביש 6, משאית "נישקה" אותי מאחור. הפקק היה צפוף והמהירות היתה כמעט אפס. הרכב היה על בקרת שיוט אדפטיבית ועצר כמטר - שניים מאחורי הרכב שעצר לפניי, לאחר נסיעה של מספר מטרים מהעצירה הקודמת. המשאית שנדבקה אליי מאחורה לא הספיקה לעצור ונכנסה בי. הנזק פצפון, זה מרגיש מטופש להתעסק בזה ויש בפגוש חיישנים רבים (כולם עובדים) כך שאולי עדיף לא להתעסק. מצד שני, הרכב רק בן חודש וזה מעצבן. מה אתם הייתם עושים? לשם הבהרה - הפוסט לא נפתח בפורום המשפטי - כי אני לא מחפש ייעוץ משפטי של איך לתבוע וכד', אלא מנסה לקבל עוד פרספקטיבות לגביי האם להתעלם ולהמשיך הלאה או לעשות עם זה משהו.
הודעה אחרונה מאת bjlb, -
-
- 2 תגובות
- 702 צפיות
אהלן, ברשותי סיוויק 5דל' ידנית, אשר בחודש יולי18' תצא מאחריות היצרן. את הרכב רכשתי לפני חודש מסוכנות , קמ' נמוך מאד , הבדיקה (אשר הזמנתי בעצמי) יצאה ללא רבב, מה שכרגע דורש החלפה זה - 1. וו במכסה המנוע אשר מחזיק את המוט כאשר מכסה המנוע סגור. 2. גומיה קרועה/מתפוררת אשר מפרידה בין דלת קדמית לאחורית מצד ימין וגם מצד שמאל. 3. מסגרת הפלסטיק מתנדנדת קצת - זו שמחזיקה את החיישן הבלימה האוטונומית בקדמת השמשה הקדמית. האם במסגרת האחריות מטפלים בדברים כאלה? תוהה אם כדאי לגשת עכשיו או לחכות לפני מועד סיום האחריות.
הודעה אחרונה מאת liav12, -
- 0 תגובות
- 986 צפיות
היי, ברצוני לרכוש ממיר מתח מ 12V ל 220V לצורך הטענת סוללות של רחפן. המטען הינו שנאי בדומה לשנאי לפטופ 50W אשר מחובר לקונסולה של הטענת 3 סוללות יחד. לאחר קריאה ברשת ראיתי שיש ממירים זולים ופשוטים ויש ממירים בעלי גל סינוס טהור יקרים משמעותית. קצת הלכתי לאיבוד, האם ממיר מתח של 200W מחנות מוכרת בארץ יעשה את העבודה או שאסור להטעין סוללות מסוג זה? למשל הממיר הזה http://www.sollan.co.il/Sale.asp?pid=5896 אשמח לתשובה מקצועית. תודה
הודעה אחרונה מאת shakedo, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
רק לאחרונה שמעתי על הסיפור הזה:
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הרישום המקורי של הרכב הוא 12.6.2016 - יד ראשונה רכב הדגמה. רכשתי את הרכב בדצמבר 2016. ברכב מותקן מובילאיי. לפי החוק הייתי אמור לקבל עכשיו הנחה של כ-500 ש"ח באגרת הרישוי. היום מגיע רשיון הרכב, וכמה מפתיע - 1525 ש"ח. כמו שנה שעברה. איפה ההנחה שלי? אני טועה במשהו? על מי אני צועק בטלפון מחר? תודה.
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 758 צפיות
כותרת
הודעה אחרונה מאת yoni11551, -
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
חבר סיפר שמתקיימת תביעה בגין קרינה גבוהה ברכבי שברולט טראוורס. מישהו מכיר או שמע על תביעה כזו?
הודעה אחרונה מאת ch2856, -
-
- אחראי פורום
- 60 תגובות
- 13.5 אלף צפיות
אני בדרך כלל קורא בפורום המון ורואה את התלונות של אנשים על ההתנהגות של היבואן צ'מפיון מוטורס . אז ככה הסיפור: לפני כשנה וחצי לערך לקחתי גולף בליסינג פרטי מחברת אוויס (הרכב באחריות עד ה01/07/2018 ) ב7000ק"מ הלכו קלצים והוחלפו במסגרת האחריות אמאמה היום הרכב עומד על 30,000 ק"מ והתחילו רעידות במהירויות נמוכות וכמה דברים מעצבנים כמו חלונות שעושים ככל העולה על רוחם וזמזום מעצבן מהדשבורד אז אמרתי יש זמן נכניס את הרכב ליום יומיים למוסך וגילתי שמבחינת מוסכי צמפיון הרכב שרשום על החברה ולא על שמי הוא נגע רע שאסור לטפל בו . זה התחיל במוסך המורשה באשדוד שכאשר הפקידה לקחה מספר רכב ראתה במחשב שהרכב לא של לקוח פרטי לקחה טלפון "כדי" לתאם ולא חזרה אליי עד היום הזה(בערך שבוע עבר), עב…
הודעה אחרונה מאת erezarmo, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אהלן, בשעה טובה רכשתי רכב שהיה בליסינג פרטי משלמה סיקסט, העניין הוא שתוקף רישיון הרכב הוא עד ה10.6 כלומר אני צריך להעביר אותו טסט ממש בקרוב,לא משנה כמה רבתי איתם הם לא היו מוכנים להעביר אותו בעצמם כי לטענתם יש עוד זמן עד הטסט, (הרכישה הייתה לפני כשבוע). העניין הוא שבגלל שהרכב הוא מליסינג פרטי, אז הוא משועבד לבנק עד החלפת הבעלויות ( דבר שלוקח לטענתם עד שבועיים-שלוש). האם העובדה הנ"ל והזמן המעט שנותר עד לטסט יכול לעשות לי בלאגן? סורי על הבורות, אבל איך אני ניגש לביצוע הטסט ברגע שהחלפת הבעלות מתבצעת? האם אקבל רישיון עם תוקף של שנה ואצטרך פשוט להעביר איתו את הרכב טסט או שהרישיון הנוכחי יעבור על שמי ואצטרך לחדש אותו בזמן הקצר שנותר עד פג תוקף הרישיון? …
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
אהלן משהו שעניין אותי, רציתי לדעת האם בארץ משתמשים בתמהיל אתנול בדלקים שאנחנו מתדלקים בתחנות הדלק השונות, או שיש תחנות שונות שמוהלות את זה? או שבכלל זה ערבוב סטנדרטי שנמצא בכל הבנזין בארץ (ובעולם)?
הודעה אחרונה מאת Igalz, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
לאחר שלובינסקי לא הצליחה למכור את ה508 שלה במשך שנתיים, car bay מכרה את כל ה508 (ברמת הגימור הגבוהה יותר) תוך חודש. מוכיח שוב שלכל סיר יש מכסה בהתאם למחיר כמובן. Sent from my MI 5 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת פריג'י, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יש לי רכב, פיג'ו 206, שנת 2003, יד 4 או 5, 300K ק"מ, מנוע 1.4 ידני. אני אוהב את האוטו מאוד ולנהוג עליו זה פשוט הנאה גדולה, בנוסף יש לו גם ערך סנטימנטלי לרכב. כרגע הוא עומד ברחוב, אני נוסע איתו סופי שבוע קצת להטעין את המצבר מפה לשם משם לפה. בהתחלה רציתי את הרכב לשנות קצת, לעשות איתו גרוטאראלי, אבל הבנתי שלא כדאי בגלל סוג המתלה האחורי. כעת אני עומד מול הרכב ולא יודע מה לעשות איתו. למכור?, לא יהיו לו קונים וגם קצת כואב לי בלב למכור את הרכב. גריטה?, בכלל כואב הלב. אני מנסה קצת טיפולים, החלפתי בלמים לבד, החלפתי תפוחי הגה לבד, זה כיף לעשות לבד וללמוד. יש רעיונות מה לעשות איתו?.
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
http://www.maariv.co.il/news/israel/Article-634157 לפי הפסיקה הם רוצים שהנוהג ברכב יאחז בשתי ידיו את ההגה. מה עם כל המעשנים? מי שרוצה לשנות תחנה ברדיו? - אלה לא פעולות שמוגדרות תפעול רכב עברו לקיצוניות ומחכה לראות מתי את השופטים יתפסו
הודעה אחרונה מאת arco1, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 8.2 אלף צפיות
אהלן, לחבר רכב 2013, הלוחיות שלו דהויות ואני זוכר שכמה שנים לאחר מכן אפשרו החלפת לוחיות רישוי למי שרשום על לוחית הרישוי שלו IL50/IL77. הוא שלח לי תמונות של הלוחיות, תוכלו להגיד האם הוא זכאי להחלפה במסגרת הריקול המדובר? תודה!
הודעה אחרונה מאת ariel000, -
-
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי, עברתי טסט אך הלכתי לדואר רק אחרי חצי שנה (רק לאחר חצי שנה התחיל המלווה). היום אני בן 22, רציתי לדעת.. מתי יסתיים לי הנהג חדש ? אשמח לשמוע את כל האופציות
הודעה אחרונה מאת showndamty, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
היי, תמונות חשבוניות מצורפות. את התשלום על האפליקציה אני מוריד כי אני לא משתמש בה. נשאר תשלום על ה WAZE ועל שירות האיתור שחברת הביטוח דורשת. לדעתכם אפשר לקצץ עוד בתשלומים האלה? תודה
הודעה אחרונה מאת ronshul, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
היי לכולם. רכשנו עכשיו פיג'ו דגם 2008 שנתון 2016 טורבו אוטו'. לצערנו, על אף שלרכב יש טת כל הפרמטרים והאיבזור הנכון, הבעלים הקודמים רכש את הרכב חודש לפני שפיג'ו עיצבה את הגריל מחדש. אין ספק, העיצוב החדש מרשים ונותן לה הרגשה של ג'יפון ולא של רכב סטיישן. אודה לעזרתכם- האם ניתן להחליף את הגריל פרונט מבלי הצורך להחליף את הכל? במידה וכן, אשמח לדעת למי שיודע מה העלות של דבר כזה ואיפה בכלל עושים כזה דבר?! (חיפשנו באינטרנט ולא מצאנו מידע) המון תודה לכל עזרה
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
בשעה טובה קניתי סקודה אוקטביה 2015 ויש כמה דברים שמפריעים לי בה 1. רעשי רוח נוראיים (אני נוסע בלי מוזיקה וזה ממש מטריד אותי) איך פותרים, ומה היבואן והיצרן מתכננים לעשות עם זה. 2. כפתור האוויר של המזגן מכניס אוויר רק מבחוץ כברירת מחדל וכל הדלקה אני צריך ללחוץ מחדש. 3. למה בדגם האלגנס אין את הכפתור של מענה לטלפון מההגה ויש מקום ריק (האפשרות מענה מההגה רק כשאני בתפריט הטלפון) תודה
הודעה אחרונה מאת ALÞћÃ, -
- 0 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מדובר ברכב ביואיק לה קרוס 2010 של בת דודה שלי. יש הרבה שטח ובמראות רואים עם זום (יותר קרוב ממה שבאמת קורה). קניתי לה מראות עזר עגולות אבל בהן אין זום וזה יוצר בעיה כמובן מחפש מראןת עזר עגולות עם זום גמו שבמראות הרכב כך שזה לא יבלבל. לא מצאתי דבר כזה. אשמח לעזרה.
הודעה אחרונה מאת Motixlost123, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכולם, לאחרונה התחלתי לנסוע בסובארו B4 2012 (הצורה אחת לפני החדשה). לטעמי זה אחד הרכב היפאני הכי נוח שנסעתי עליו אי פעם. כשאני מתכוון נוח, אני מדבר על בלימת הזעזועים ושקט בתא הנוסעים. האם לדעתכם יש ג'יפון יפאני (חוץ מלקסוס ואינפיניטי) שנוח כמו נסובארו?
הודעה אחרונה מאת bigmik, -
-
החלטתי לרגל יום הולדתי החל השבוע, (לא חשוב מספרים) לעשות טיול נהיגה באירופה. צריך אוטו עם כבוד, דרכים יפות, חבר טוב. נפל הפור. פורשה, גרמניה, דניאל ס. התחלנו בברורים. ניתן להשכיר Z4, SLK , TT במחירים של כ-100 אירו ליום, עם 500 ק"מ בכל יום כלולים במחיר. אבל רצינו פורשה. אחרי המלצות פנינו לאויס מינכן. הפרטים הטכניים: מגבלות שנמסרו בטלפון: אין להוציא את הרכב מחוץ לגרמניה. אין גרסה ידנית. חובה לאסוף ולהחזיר את הרכב מאותה נקודה. לצורך ההשכרה נדרשים 2 כרטיסי אשראי על שם המזמין, יש מגבלת גיל מינימלי (25 או 30), המחיר לרכב 200 אירו ליום, על כל ק"מ מעל 200 ביום יש לשלם תוספת אירו. זה נשמע זול, אבל באוטובאן, אחרי פחות משעה, ניצלת את ה-200 ק"מ היומיים, …
הודעה אחרונה מאת DanielD2701, -
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
להיות כנה בהתחלה פשפשתי בסוכנויות הליסינג וחיפשתי לי רנו מגאן 3 דיזל אבל כול האקזמפלרים שבדקתי בתקציבי(40 אלף +-)היו פשוט שחוטים גם האילו עם הקילומטראז הנמוך יחסית ובמהרה הבנתי שכדי לקנות מגאן במצב סביר עלי להשקיע 50+ והמחיר של הפיגו 208 שאהבתי בגרסה המאובזרת היה יקר בצורה לא מוצדקת שזה 35 אלף לאקזמפלר במצב טוב ואז היא הופיעה בצבע אפור ליסינג באיזה לוח פרסום פצפון בפייסבוק ב34 אלף חיפוש קצר העלה שהבחור מנסה למכור אותה כבר חודשיים וכול פעם מוריד קצת במחיר עם 0 התעניינות במודעה יצרתי איתו קשר ולאחר 3 ימים של מו''מ קשוח (הוא לא הסכים אפילו להביא אותה לבדיקה במוסך)הצעתי לו 25 אלף שקל הבחור נעלב בהתחלה וניתק לי אך בערב התקשר אלי ואמר שזה המחיר האחרון שהוא מוכן לרדת אליו. קבענו…
הודעה אחרונה מאת Gavrik, -
-
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכם . מבקש את עזרת המומחים לזהות את דגם הרכב בתמונות. מודה לכם מראש Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת noknok, -
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם. יש לי אאודי A4 מהדור האחרון. בגדול אני מאוד מרוצה מהרכב, אבל יש לי בעייה עם נוחות המושב בנסיעות ארוכות, שנובעת מבסיס מושב קצר לטעמי הגורם לחוסר תמיכה באגן התחתון. לטעמי גם האפשרות להקשית את המושב כך שיתמוך יותר באגן, אינה מספקת. אני לא מדי גבוה (1.80 בערך) ולמעשה גם נמוכים ממני הרגישו בבעייה. מישהו יודע אם ניתן לעשות משהו? יש חברה שמתמחה בשיפור/הארכת המושב מבלי לפגוע בכריות האוויר? האם כדאי ללכת על פתרון מן המוכן כמו של ד"ר גב ודומיו, והאם הפתרונות האלו בכלל שווים משהו? לעצתכם אודה Sent from my SM-N950F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
פעמים רבות עולה בפורום הטענה שניתן לסגל אופן נהיגה שמאריך מאוד את חיי הגיר הדו מצמדי. מנסיעת המבחן שלי באאודי q2, ניכר שבזחילה בפקקים בעזרת בקרת השיוט האדפטיבית, הרכב "נהג" בדיוק הפוך מכל ההמלצות (התקדמות איטית ביותר בהיצמדות לרכב שלפנים). זה העלה אצלי את התהייה האם כבר יש פתרון למגבלות הגיר הדו מצמדי בנסיעה איטית וההמלצות בפורום כבר לא רלונטיות, או שאנחנו הולכים לראות בשנים הקרובות שוב עלייה משמעותית בבעיות עם הגירים הדו מצמדיים, עם העלייה במספר הדגמים שיש להם מצב זחילה בפקקים.
הודעה אחרונה מאת קורן בן אשר, -
-
אחרי שפגשנו את אחיו התאום, סיאט אטקה, בחו"ל, ואחרי שבחנו אותו בארץ, ברגעים אלו ממש אנחנו יושבים בשדה התעופה בן גוריון ומחכים לטיסה שתיקח אותנו לפגוש לראשונה את סקודה קארוק, השחקן של סקודה בקטגוריית הג'יפונים הקומפקטיים ויורשו הרוחני של היטי, שנחשף במאי האחרון. מה לא נעשה בשבילכם. מה תרצו שנבדוק לכם? מה אתם רוצים שנשאל את אנשי היבואנית וכרגיל, מה להביא לכם מהדיוטי פרי? נתראה בקרוב. עדכונים בזמן אמת כאן בשרשור. בינתיים אתם מוזמנים להיכנס לקישורים כאן למעלה ולסגור לכם את הפינות על האטקה ולקרוא את מה שאנחנו כבר יודעים על הקארוק. עריכה: את חוות הדעת המלאה שלנו תוכלו לקרוא בכתבה.
הודעה אחרונה מאת refaelhe, -
יש לי דאצ'יה סנדרו סטפוויי שנת 2016 (עלתה על הכביש בינואר של אותה שנה) בזמן האחרון המצבר שלי גוסס ולאחר בדיקה הבנתי שצריך להחליפו. עלות החלפת המצבר למצבר שתומך בSTART & stop עולה כ-900 שקל (כולל עבודה ומע"מ). מצבר רגיל עולה 450. אני מתלבט אם להמשיך עם המערכת או לבטל אותה ולרכוש מצבר רגיל (אם זה אפשרי בכלל). הבנתי שלפחות בדגם הזה המערכת שוחקת את המצבר יחסית מהר יותר ואני לא הראשון שהמצבר אצלו מת אחרי תקופה די קצרה אפשר לומר. עד כמה זה באמת חוסך בדלק ובכסף אם כל שנתיים וחצי בערך אני צריך להוציא כמעט 900 שקל על מצבר חדש?
הודעה אחרונה מאת stum, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אהלן, נהגתי היום ברכבי בשעות הלילה בכביש על 100~110 קמ"ש לערך, מדובר בכביש רחב בעל 2 נתיבים וגדר הפרדה מבטון. מאיזה שהיא סיבה לא שמתי לב שיש מולי עוד רגע כתום ברמזור, בלמתי ורגע לפני מעבר הרמזור הרכב הסתבב נגד כיוון השעון ועצר בשעה 9, מה היה פה בעצם? מדובר ברכב יחסית חדש [2016] עם ABS . לא זוכר אם הסטתי את ההגה או לא בשעת הבלימה.. אשתי טוענת שכן [בקטנה לדבריה] . תודה לאל שהרכבים היו רחוקים ממני ולא התנגשו בנו.. תודה!~
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 0 תגובות
- 553 צפיות
כמו בכותרת, האם יש למישהו המלצות או ניסיון עם המוצר? על פניו עושה כל מה שאיירואד קווטרו עושה בחצי מחיר. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת v.ch,
-
מי מחובר 45 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 357 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- AmitGo
- גולדן191
- פריג'י
- yohai71
- Pavlik
- מי
- Camaro 92
- asix
- yoni162
- Chmimo
- MMi
- yahaga