Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2984 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פעמים רבות עולה בפורום הטענה שניתן לסגל אופן נהיגה שמאריך מאוד את חיי הגיר הדו מצמדי. מנסיעת המבחן שלי באאודי q2, ניכר שבזחילה בפקקים בעזרת בקרת השיוט האדפטיבית, הרכב "נהג" בדיוק הפוך מכל ההמלצות (התקדמות איטית ביותר בהיצמדות לרכב שלפנים).

זה העלה אצלי את התהייה האם כבר יש פתרון למגבלות הגיר הדו מצמדי בנסיעה איטית וההמלצות בפורום כבר לא רלונטיות, או שאנחנו הולכים לראות בשנים הקרובות שוב עלייה משמעותית בבעיות עם הגירים הדו מצמדיים, עם העלייה במספר הדגמים שיש להם מצב זחילה בפקקים.

פורסם

ממה שאני מבין ההמלצה לגבי פקקים היא לא לזחול תוך כדי לחיצה על הברקס כי זה מבלבל את הגיר (חושב שאתה מתכוון לעצור כשבפועל אתה לא).

יתכן והמערכת האוטונומית אומנם מזדלחת כל הזמן אבל עושה את זה עם פקודות ברורות לגיר - מתי להכנס להילוך ומתי לא.

פורסם

נגעת בנושא שמאוד לא ברור לי - מצד אחד - אומרים שגיר דו מצמדי אינו נתאים לנסיעה איטית בפקקים ומצד שני רוב הנסיעות או לפחות חלק גדול מהנסיעות שלנו הן כאלה , זאת אומרת שרוב המכוניות החדשות שנמכרות היום בארץ כאוטומטיות (ורובן הגדול דו מצמדיות) לא מתאימות למצב הנסיעה העיקרי שלנו ובכלל מה זאת אומרת שרוב היצרנים מוכרים רכב עם גיר שמתאים רק לחלק ממצבי הנהיגה , פשוט אבסורד.

פורסם

בגיר DSG יחס העברה של ההילוך הראשון הוא קצר מאד (בהשוואה לגיר רגיל ו/או אוט' פלאנטרי) כך שהמכונית יכולה להתקדם במהירות זחילה עם גיר משולב. המצב הלא רצוי היא זחילה מאד איטית תוך לחיצה על דוושת הבלם, כי אז המצמד לא לחוץ עד הסוף (מצב "חצי קלאץ'" המוכר מגיר ידני), מצב הגורם להתחממות המצמד ושחיקה (כמו בגיר ידני).

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

בעיר/פקקים קורה לא פעם שמגיעים למצב של "על סף" עצירה ואז ממשיכים להתקדם. ביונדאי איוניק המצב הזה גורם למעין דיליי של התאוצה מחדש המלווה ברעש מתכתי של ניתוק ושילוב הגיר שגם לא מרגיש הכי בריא ולחבטה עדינה. מנסה להמנע מזה כמה שיותר, אבל לא תמיד זה אפשרי.

פורסם

באיוניק אין את הבעיה הזאת, כיוון שהמנוע החשמלי אחראי להזיז את המכונית מהמקום. הגיר משולב שהמכונית כבר בתנועה.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם (נערך)

באקזמפלר שלי זה כן קורה, לא תמיד, אבל בהחלט קורה. מדי פעם גם נוצר מצב שלאחר עצירה במישור ועזיבה מוחלטת של דוושת הבלם מבלי לגעת בגז, הרכב ממשיך לעמוד במקום במשך שניה או שתיים ורק אז מתחיל את התזוזה (כאילו ה hill-hold דרוך) - קורה גם במצב ספורט, אך עם שיהוי (דיליי) מופחת. יתכן שאלו תופעות שיישככו ככל שהקילומטרים מטפסים (בספק, כבר עם 4,500 ק"מ על הרכב), אך זה המצב.

מאחר ואני מטיל ספק בכישורים של המוסכים המורשים ואני יוצא מנק' הנחה שכל התעסקות עם מכלולי הרכב במסגרת האחריות מעבר לטיפולים השוטפים עשויה להניב בעיה חדשה ו/או ליצור אחת עתידית, הגישה שלי היא שכל עוד לא נדלקות נורות ו/או נעצר עם הרכב באמצע הכביש, אמשיך לנסוע כרגיל.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם

מהתחושה שלי בנסיעת המבחן, בהחלט היתה זחילה יחד עם שימוש בבלם. הרכב נסע על 1-2 קמ"ש במרחק קבוע מהרכב שלפניו. לפי ההמלצות בפורום הייתי מצפה שיעצור לזמן קצר, יתן למרווח להיווצר ואז יסע על 5-7 קמ"ש עד להגעה לרכב שלפנים ועצירה נוספת.

קשה לי להאמין שהגיר הראשון כל כך קצר שניתן לנסוע על 1-2 קמ"ש בשילוב מלא (אם כן, אז יש ל-q2 מצב Low...).

אותה התנהגות בדיוק יש בסובארו xv, אבל שם התיבה רציפה ולהבנתי זה לא מהווה בעייה.

פורסם
פעמים רבות עולה בפורום הטענה שניתן לסגל אופן נהיגה שמאריך מאוד את חיי הגיר הדו מצמדי. מנסיעת המבחן שלי באאודי q2, ניכר שבזחילה בפקקים בעזרת בקרת השיוט האדפטיבית, הרכב "נהג" בדיוק הפוך מכל ההמלצות (התקדמות איטית ביותר בהיצמדות לרכב שלפנים).

זה העלה אצלי את התהייה האם כבר יש פתרון למגבלות הגיר הדו מצמדי בנסיעה איטית וההמלצות בפורום כבר לא רלונטיות, או שאנחנו הולכים לראות בשנים הקרובות שוב עלייה משמעותית בבעיות עם הגירים הדו מצמדיים, עם העלייה במספר הדגמים שיש להם מצב זחילה בפקקים.

באופן עקרוני, הדרך הנכונה לנסוע בפקקים עם גיר ידני היא לזחול במהירות איטית, ללא נגיעה במצמד, תוך יצירת באפר מהרכב שמקדימה כדי לשמור על מהירות קבועה ככל האפשר. בגיר רובוטי אין לנו שליטה ישירה על המצמד ואנו לא יכולים לוודא (באופן ישיר) שבזמן הזחילה הוא משולב עד הסוף. לכן יש צורך לנקוט בטכניקה שאתה מתכוון אליה.

ייתכן שגירים חדשים כאלה ואחרים כוללים תכונת זחילה, כך שלאחר שהגיר מזהה זחילה בפקק, הוא מנסה לשלב את המצמד באופן שיבטיח בלאי מינימלי. אולי אפילו קיים מימוש יותר מתוחכם שכולל גם את בקרת השיוט ומיישם את אותה טכניקה שתיארתי לעיל. במידה ואין לי *ידיעה ברורה* על קיומה של תכונה כזו, הייתי נוהג לפי ההמלצות הרגילות לעת עתה.

חזיר דיזל

פורסם

כלומר באופן מעשי אתה ממליץ לא להשתמש בפונקציית זחילת הפקקים ברכבים עם גיר דו מצמדי.

אני משוכנע שרוב הרוכשים כן יעשו בה שימוש. מעניין אם תהיה עלייה משמעותית במספר התקלות בגירים האלה בשנים האחרונות (צ'מפיון התחילה להביא רבות ממכוניותיה עם הפונקציה הזו בחודשים האחרונים).

פורסם

אני לא בר-סמכא כדי להמליץ על דברים. אישית אני נוהג כפי שהסברתי. שוב, אם הייתי יודע בוודאות שהרכב שאני נוהג בו יודע לתפעל את הגיר בצורה חכמה בפקקים (מה שקראנו פה "פונקציית זחילה") אני מניח שהייתי נוהג אחרת.

חזיר דיזל

פורסם

רק להבהיר - פונקציית הזחילה היא פונקצייה של בקרת השיוט האדפטיבית ולא של תיבת ההילוכים.

אני לא מכיר יצרן שפרסם על התאמות שבוצעו בתיבת ההילוכים לטובת הפונקציה הזו.

פורסם

ארז למה עשית נסיעת מבחן באודי q2, אתה חושב להחליף את הפריוס?

איזה מנוע היה לאודי, 1 ליטר או 1.4 ליטר?

מה ההתרשמות שלך מההבדלים בהתנהגות הגיר כפול המצמדים לעומת הגיר הרציף ב- xv ? ומה לגבי הבדלי הביצועים ותחושת הביצועים בין האודי ל- xv?

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

כל עוד לא יהיו תקלות הפריוס צפוייה לשרת אותנו עד סוף 2019... :-)

עשיתי את המבחן כחלק מהבדיקות לפני הבחירה ב-XV. בחנתי את ה-1.0 Icon.

האמת שבסה"כ הייתי מופתע לטובה. אהבתי את הנוחות, השקט ומערכות העזר (השמירה על נתיב שלו מצויינת, והעובדה שההתרעה היא ע"י רעידה בהגה ולא ע"י צפצוף היא שינוי מבורך). אני לא חובב של גירים כפולי מצמד, אבל התחושה היתה טובה שמשציפיתי. צריך לזכור שבחנתי את הרכב במישור, ומנסיעה עם ה-q3 באלפים האיטלקים, ברור לי שאני מעדיף את התחושה של ה-cvt.

בסופו של דבר הכרעתי נגד הרכב בגלל המרווח במושב באחורי, המחסור ביכולת שטח, התחושה של הגיר, צ'מפיון כיבואן וחוסר האמינות הצפוייה, במיוחד בשל החשש מ"הזחילה בפקקים" בשילוב ה-dsg.

התכוונתי לשאול על זה בפורום מזמן ושכחתי.

• תוכן חדש...