Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2979 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
למען האמת חשבון די פשוט.

קודיאק הבסיס עולה בצ'כיה 108,000 שח כולל מע"מ (שהם כ 90,000 שח לפני מע"מ שעליו מזדכה מי שמייבא רכב מחו"ל). בהנחה שגרסת הפלאג אין תעלה כ 2000 יורו יותר (אחרת אף אחד לא יקנה אותו) ובתוספת 20 אחוז מכס ועוד 17 אחוז מע"מ ובתוספת 1000 יורו עלות משלוח יעלה על הכביש בייבוא אישי עם עודף מ 140,000 ש"ח.

החישוב שלך מוטעה מיסודו - אם נקח לדוגמא את גירסת PHEV של האאוטלנדר היא יקרה ב-50% מגירסת הבסיס (ועדיין רוכשים אותה) הערכתי היא שגירסת ה-PHEV תעלה כ-6000-7000 יורו יותר מגירסת הבסיס (ועדיין ירכשו אותה)

בטויוטה פריוס ההפרש בין גירסה הברידית רגילה ל-Plug-in הוא כמעט 20% שהם 5000 יורו. לא כל שכן בין גירסה רגילה לגמרי להברידית.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תגובות 154
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
וכעת גם הייטי המקורי הפך לעוד ג'יפוזה מצוי.

אני לא מבין את הצורך להשתמש במונחים מעליבים כמו "ג'יפוזה".

כאילו מישהו שיקר אתכם והבטיח יכולות שטח.

זה נקרא קרוסאובר, תודה רבה.

זו ההאצ'בק המשפחתית של ימינו. והיא כאן כדי להשאר.

ודי בצדק, האמת.

פרקטי ומרווח כמו סטיישן, תנוחת ישיבה גבוהה המשפרת את הראות, קל להכנס ולצאת,

קל לחגור ילדים, גבוה דיו לירידה לשבילים.

בסך הכל האצ'בק מאוד שימושית וקצת מוגבהת. תתבגרו.

טוב, כנראה אנשי מחלקת השיווק של סקודה יודעים משהו שאנחנו עוד לא יודעים.

הם יודעים את מה שכולם יודעים.

תסתכל סביב, זה מביא כסף.

פורסם
א. רומסטר היא מכונית מעולה. בארץ הפכו אותה לטנדרון ופיספסו את כל הפואנטה.

ב. הרכב הקודם שלי היה ייטי. היום יש לי דאסטר. שמיים וארץ לטובת הייטי מבפנים. החל מאיכות החומרים, דרך עיצוב, מרווח, פרקטיות ותאי אכסון ועד נוחות המושבים ואפשרויות הכוונון שלהם. הדאסטר כנראה שיהיה עמיד יותר בחלוף השנים וזהו בערך.

אגב, אני חושב שהייטי נראה מעולה, לפני ואחרי מתיחת הפנים. הקארוק הוא עוד תפוח אדמה נפוח וחסר ייחוד בים הג'יפונים שמציף את כבישי ארצנו.

אז למה החלפת לדאסטר במקום לקנות עוד ייטי?

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

לפני הכל, תיקון קטן למה שנכתב פה קודם - הקארוק עם מנוע 1.0 ליטר יגיע גם עם תיבת DSG.

ממש עכשיו ירדנו משתי נסיעות - הראשונה עם מנוע 1.5 ותיבת DSG. כמו ש-zvit ציין, אכן מדובר ב-dq200 היבשה, ההילוכים כצפוי מתחלפים בזריזות, הן למעלה והן למטה, העברת הכוח מצוינת והכל בדיוק כמו שכולנו מכירים. דבר אחד ששמתי לב אליו במיוחד, הוא בזמן הורדת שני הילוכים. בניגוד למה שאני זוכר מדגמים קודמים שמצוידים בתיבה הזו, כאן ההורדה לא סובל מאופי "רובוטי" (הרי כשמורידים שני הילוכים, שניהם יושבים על אותו מצמד והפעולה הרבה פחות חלקה).

הדגם השני עליו נהגתי היה הדיזל 150 כ"ס עם DSG והנעה כפולה. מה אומר לכם, חברים יקרים? האירופאים לא טעו. המנוע שקט, וחלק. אחרי שביקדתי את הרכב, בהליכה עד אליו הספקתי לשכוח שהוא דיזל (זכרתי את העובדה שהוא 4X4, וכידוע לגברים קשה לזכור שני דברים) קלטתי שאני ברכב עם מנוע דיזל רק אחרי כמה שניות שהמנוע עבד. עד כדי כך בידוד הרעשים והרעידות מצוין.

במסלול ה-"Off Road" (יותר כמו כמה כבישים משובשים קלות עם 200 מטר של שביל ביניהם) הצלחתי למצוא כביש מפותל עם כמה היירפינים מעניינים ברדיוסים שונים, וגיליתי שלמרות הרכינות (שהיו קיימות גם בשאר הרכבים בהם נהגתי), הרכב אוחז מעולה. מהפניות גם טובה, כמובן בזכות ההנעה הכפולה. ההגה אילם לחלוטין כפי שאפשר לצפות. ויכולת ספיגת השיבושים המשיכה להרשים.

בשביל, נכנס לפעולה מצב off road, שמאוד מושך את ההילוכים לטובת העברת כוח רצופה ובלי "מדרגות" ומפעיל את בקרת הירידה. היו כמה חריצים אורכיים ורוחביים וקארוק עבר אותם לא רע, אבל פעם או פעמיים שמעתי את הגחון מנשק את האדמה. לא משהו נוראי, אבל לרוב ה"משפחות האקטיביות" זה כנראה יספיק.

אם אתם שואלים אותי, מבחינתי הדגם עם מנוע ה-1.0 ליטר, גיר אוטומטי, וכל אבזור הבטיחות שקיים ברכבי ההשקה (שיוט אדפטיבי, ניטור שטחים מתים, התראה על תנועה חוצה ברוורס ושמירת נתיב) ב-145-150 אלף שקלים, הוא התשובה הכי נכונה בשביל הרכב הזה.

מבחינת אבזור שהיבואן מתכנן להביא או המחירים הצפויים, לצערי לא איש בשורות אנוכי. עדיין אין תשובה שמספקת אותי. כן נאמר לי שהרצון הוא כמובן להביא את הרכב עם כל מערכות הבטיחות.

היי פבל,

אני מסתכל על הקארוק, מבפנים ומבחוץ, ורואה קודיאק.

תוכל לתאר לי את ההבדלים ביניהם?

תוכל לתת לי סיבה לקנות קארוק ולא קודיאק, ולקבל עוד שני מקומות? (גם למי שלא צריך, זה תמיד טוב)

ההבדלים הם בדיוק כמו בין ספורטאז' לסורנטו, בין טוסון לסנטה פה, בין Q5 ל-Q7 ובין אאוטלנדר ל-ASX. הקארוק מיועד למי שרוצה רכב קטן יותר, זול יותר, וחסכוני יותר.

כמה אנשים הייתם ברכב ? כמה מזוודות אם בכלל היו ?

מנוע 1.0 כנראה מספיק לזוג ללא מזוודות וללא עליות אך האם יספיק למשפחה עם 5 נפשות, כסאות ילדים, עגלה, תיקים ולעתים גם מזוודות ?

היינו שני אנשים עם תיקים כבדים יחסית. מצד שני, זו גם הדרך בה אני בוחן את כל המכוניות האחרות שאני בוחן, לכן אמת המידה פה היא טובה. יתרה מזו, שההבדל בביצועים בין ה-1.0 לבין ה-1.5 לא הרגיש לי מאוד משמעותי. ועל ה-1.5 נסעתי לבד, ובלי תיקים בכלל. אני משוכנע שהמנוע הקטן יספיק "מעל הראש" למשפחה ממוצעת. כן, אם תעמיס אותו בחמישה גברברים עם ציוד לשבועיים מילואים הוא אולי יסחוב פחות טוב, אבל קשה לי להאמין שהוא יגיע למצב שצריך "לקרוע" אותו.

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

אם אתם שואלים אותי, מבחינתי הדגם עם מנוע ה-1.0 ליטר, גיר אוטומטי, וכל אבזור הבטיחות שקיים ברכבי ההשקה (שיוט אדפטיבי, ניטור שטחים מתים, התראה על תנועה חוצה ברוורס ושמירת נתיב) ב-145-150 אלף שקלים, הוא התשובה הכי נכונה בשביל הרכב הזה.

נסחפת לגמרי במחיר. זה המחיר לאטקה 1.4 150 לפני מו"מ... יקר יותר מטוסון, קוגה, ספורטאז'... לא טעית במנוע שאתה מתמחר?

פורסם

במסלול ה-"Off Road" (יותר כמו כמה כבישים משובשים קלות עם 200 מטר של שביל ביניהם) הצלחתי למצוא כביש מפותל עם כמה היירפינים מעניינים ברדיוסים שונים, וגיליתי שלמרות הרכינות (שהיו קיימות גם בשאר הרכבים בהם נהגתי), הרכב אוחז מעולה. מהפניות גם טובה, כמובן בזכות ההנעה הכפולה. ההגה אילם לחלוטין כפי שאפשר לצפות. ויכולת ספיגת השיבושים המשיכה להרשים.

יש לציין שגרסאות ההנעה הכפולה מצויידות במתלה רב חיבורי מאחור, בניגוד לגרסאות ההנעה הקדמית שמצויידות בקורת פיתול.

אם להשוות לאטקה 1.4, זה לא מסתדר.

זה מתאים יותר לקארוק 1.5, ה-1.0 צריך להיות זול משמעותית.

יש לך ג'יפ ולא ראו אותך - אין לך ג'יפ.

אני רואה גם 6-7 קרוסאוברים שחונים כהלכה.

פורסם

ורואים גם פרייבט חונה מאחורי הקרוסאובר. סתם צירוף מקרים ואולי בגלל סיבה אובייקטיבית, עם קרוסאובר קל יותר לחנות על מדרכה (בגלל קוטר צמיגים גדול יותר עם חתך שפוי יותר ו/או מרווח גחון גדול יותר מפרייבט).

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
נסחפת לגמרי במחיר. זה המחיר לאטקה 1.4 150 לפני מו"מ... יקר יותר מטוסון, קוגה, ספורטאז'... לא טעית במנוע שאתה מתמחר?
דווקא לא, אתה לא לוקח בחשבון שהאטקה והקוגה שמתומחרים ככה מגיעים בלי אבזור הבטיחות האקטיבית, הספורטאז' מגיע עם מנוע חלש יותר וגמיש פחות, והטוסון מגיע בלי זה ובלי זה.

עם כל הרצון לקבל הכל, צריך להיות ריאלי.

עדכון מהיבואן: השאיפה היא כאמור להביא את כל אבזור הבטיחות כסטנדרט, כמובן במידה וזה יאפשר לשמור על תמחור אטרקטיבי יחסית.

צפי הגעה - במהלך רבעון שני של 2018.

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

אולי באקלים האירופאי ה-DQ200 נהדר. אצלנו ברגע שהטמפ' עולות - הוא מתחיל לזייף, לגמגם, להתקע ולהציק מאוד.

אתה מדבר מניסיון אישי מהאטקה של ההורים שלך?

גם באירופה לא חסר תלונות על הגיר. פורומים שלמים מוקדשים לפלא ההנדסי הזה.

השאלה אם אין לכך פתרון, עדכון תוכנה למשל?

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
דווקא לא, אתה לא לוקח בחשבון שהאטקה והקוגה שמתומחרים ככה מגיעים בלי אבזור הבטיחות האקטיבית

לאטקה סטייל יש בלימה אוטונומית.

הסטייל פלוס מקבלת בנוסף גם ניטור שטחים מתים, התראה על תנועה חוצה מאחור, מסך 8" ועוד זוטות.

פורסם
דווקא לא, אתה לא לוקח בחשבון שהאטקה והקוגה שמתומחרים ככה מגיעים בלי אבזור הבטיחות האקטיבית, הספורטאז' מגיע עם מנוע חלש יותר וגמיש פחות, והטוסון מגיע בלי זה ובלי זה.

עם כל הרצון לקבל הכל, צריך להיות ריאלי.

עדכון מהיבואן: השאיפה היא כאמור להביא את כל אבזור הבטיחות כסטנדרט, כמובן במידה וזה יאפשר לשמור על תמחור אטרקטיבי יחסית.

צפי הגעה - במהלך רבעון שני של 2018.

ואתה שוכח שנתיים אחריות מול 3, 4, 7 ...

אבל מה זה משנה. עם ישראל קונה הכל. ואם לא הוא - אז הליסינג. במחיר מותאם כמובן.

פורסם

תודה על הסקירה, נשמע רכב מעניין, נראה בסוף איזה גרסאות יגיעו לארץ, ובאיזה מחיר היבואן יתמחר אותם, אם באמת המחיר יהיה בסביבות ה 150 זה יתן "פייט" רציני לספורטאז/טוסון.

תהיה גם סקירת וידאו לנסיעת מבחן?

פורסם

אני חושב שעד 140 אלף ש״ח עם כל מערכות הבטיחות זה יתפוס, מעבר לזה, זו פשוט היסחפות.

אם מצאת רכב טוב - זה פשוט פצצה של רכב. הוא לא הכי טוב בכלום. הוא הכי טוב בהכל ביחד.

• תוכן חדש...