Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2979 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה שכתבת, מוכיח בדיוק שזה עניין של נקודת מבט

זאת המשמעות של חמקמק...

לפחות אני יכול לטעון שבמקרה של הייטי היה קונצנזוס לגבי האופי שלה ב(כמעט) כל אתרי הרכב, כולל אותו ג'רמי קלרקסון. אין מצב שהקארוק/אטקה ימוצבו כמכוניות עם "אופי", הן פשוט פונות למכנה המשותף הנמוך ביותר.

אבל זה בסדר, לא כל אחד ששומע את התשיעית של בטהובן יסכים שזאת מוזיקה "קלאסית" :-) (אני רומז שאתה לא אנין... בצחוק, כן?)

זה היופי, שלכל אחד יש סט אחר של שיקולים להעדיף מכונית אחת על אחרת. אני גם חושב שמכונית עם "אופי" היא לא בהכרח מתכון להצלחה עסקית פנומנאלית, והיו הרבה מקרים של מכוניות עם "אופי" שלא הובילו את טבלאות המכירות, כי בסופו של דבר המכנה המשותף הרחב ביותר מחייב פשרות רבות בכל הקשור לייחודיות של המוצר.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

• תגובות 154
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אשמח לדעת איך היא בהשוואה לטיגואן מבחינת מרווח פנים.

האטקה למשל מאוד צרה במושב האחורי בהשוואה לטיגואן וגם הישיבה בה מרגישה נמוכה יחסית.

הטיגואן מרווח הרבה יותר מהאטקה אך האבזור בגירסת הכניסה, ובמיוחד אבזור הבטיחות, לוקים בחסר (בלימה אוטונומית ללא זיהוי הולכי רגל, לא תודה..)

ואם כבר אז נשמח לדעת איזה אבזור בטיחות היא תכלול.

פורסם

Menir1, לא יודע מה אתך אבל בכל פעם שניסו לשדך לי מישהי שיש לה ״אחלה אופי״ ברחתי..

זה בדיוק ההגדרה של היטי הקודם, הוא כל כך מכוער שלא נשאר מה לומר עליו מלבד ״יש לו מלא אופי״..

בפועל הוא לא שונה הרבה מהרומסטר, עוד רכב עם ״אופי״.

הרכב מרגיש אלגנטי מבפנים בערך כמו הדאסטר.

לפני חודשיים יצא לי לבחון אותו בסוכנות ותכלס ממש לא התרשמתי, הוא פרקטי והכל, אבל מרגיש פשוט וספרטני, בדיוק כמו הדאסטר מבחינתי (יכול להיות שאיכות החומרים קצת יותר טובה, וגם הנדסת האנוש, אבל התחושה הכוללת זהה לדעתי).

ההבדל הוא שאת הדאסטר אפשר להשיג בגירסת שטח דיי טובה ועוד הבדל מהותי הוא המחיר.

בפועל הקארוק נראה הרבה הרבה יותר טוב מהיטי.

אם זה אומר שאני מהמחנה המשותף הנמוך ביותר אז שיהיה..

פורסם

בעיניי עיצוב הייטי יפה, אבל מובן לחלוטין שזה עניין של טעם וריח...

אין מה להשוות את תא הנוסעים של הדאסטר לזה של הייטי עם כל הכבוד, פה זאת לא עניין של השקפה אלא עובדות. כל הקונסולה המרכזית של הייטי בנוייה מחומר רך והנדסת האנוש שלה לעומת הדאסטר לא עומדת בכל השוואה אובייקטיבית.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

חזרנו עכשיו מסיבוב קצר על מנוע ה-1.5 ליטר, לצערי התיבה הייתה ידנית, אבל נקבל את ה-DSG עוד מעט. הביצועים, בכל מקרה, לא שונים. האמת? התלהבתי מהמנוע הפצפון הרבה יותר. כן, ה-1.5 מושך יותר טוב, אבל בפער הרבה יותר קטן ממה שציפיתי. בכל מקרה, המנוע הגדול יותר רועש, בפער לא קטן וכמו ששלומי ציין בארונה (שימו פה לינק, נשמות טובות, קשה מדי לעשות את זה מהטלפון), מרגיש גס יותר והרבה פחות נעים.

הנוחות ובידוד הרעשים כמובן זהים - מעולים שניהם.

אני לא מאמין שאני אומר את זה, אבל תנו לי את המנוע הקטן, תודה.

מבחינת מרווח פנים, הקארוק הרבה יותר קרוב (מה זה קרוב, זהה) לאטקה. המושב האחורי מעולה לשני אנשים או שלושה ילדים עד גיל 13-14, אבל לשלושה מבוגרים יהיה שם אינטימי מדי לטעמי. כנ"ל לשלושה מושבי בטיחות. הטיגואן מיועד לשוק האמריקאי, לכן הגיוני שהם" "סחטו" ממנו יותר מקום.

אם כבר נגעתי במושבים, אלה של הקארוק, כך עפ"י סקודה בכל מקרה, הם חדשים לגמרי. הם תוכננו מאפס, וזה מאוד מורגש. הם עדיין לא ממש אוחזים, כמו בשאר רכבי הקבוצה, אבל הם רכים ונעימים יותר מהמושבים הקשיחים שהתרגלתי לקבל מהקונצרן. נראה שגם טיפלו בנקודת התורפה העיקרית של המושבים "הישנים" - הבסיס ארוך מספיק סוף סוף.

עוד שאלות? תהיות? תובנות על האופי של היטי? :wink:

*אם אתם מזהים שגיאות מוזרות, מילים לא מובנות, או עילגות כללית, סלחו לי בבקשה, זה הטלפון שלי שמחליט על דעת עצמו.

תודה, פבל.

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

הגיר טוב, מהלך הידית קצר והכניסה להילוכים קליקית ומובחנת מאוד. לטעמי נקודת החיבור של הקלאץ' קצת גבוהה מדי, לא משהו שאי אפשר לחיות איתו, אבל דורש הסתגלות ולא ממש מאפשר העברות מהירות (כי מתוך הרגל הלחיצה על הדוושה מתבצעת עד סוף המהלך ואז לוקח יחסית הרבה זמן להרים את הדוושה חזרה לנקודת החיבור). מצד שני - וזאת הערכה שלי בלבד, הרכבים פה כבר עם 3000-5000 ק"מ על השעון, ומי יודע איך נהגו בהם עד עכשיו. גם ביחס לרכבים אחרים של הקונצרן שעליהם נהגתי, נקודת החיבור כאן גבוהה יחסית.

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

בפועל הוא לא שונה הרבה מהרומסטר, עוד רכב עם ״אופי״.

הרכב מרגיש אלגנטי מבפנים בערך כמו הדאסטר.

א. רומסטר היא מכונית מעולה. בארץ הפכו אותה לטנדרון ופיספסו את כל הפואנטה.

ב. הרכב הקודם שלי היה ייטי. היום יש לי דאסטר. שמיים וארץ לטובת הייטי מבפנים. החל מאיכות החומרים, דרך עיצוב, מרווח, פרקטיות ותאי אכסון ועד נוחות המושבים ואפשרויות הכוונון שלהם. הדאסטר כנראה שיהיה עמיד יותר בחלוף השנים וזהו בערך.

אגב, אני חושב שהייטי נראה מעולה, לפני ואחרי מתיחת הפנים. הקארוק הוא עוד תפוח אדמה נפוח וחסר ייחוד בים הג'יפונים שמציף את כבישי ארצנו.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

היי פבל,

אני מסתכל על הקארוק, מבפנים ומבחוץ, ורואה קודיאק.

תוכל לתאר לי את ההבדלים ביניהם?

תוכל לתת לי סיבה לקנות קארוק ולא קודיאק, ולקבל עוד שני מקומות? (גם למי שלא צריך, זה תמיד טוב)

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

זה כמו שתשאל מה ההבדל בין אוקטביה לסופרב.

יש הבדל של 30 ס"מ באורך, הפרש של 15 ס"מ בסיס הגלגלים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
כפי הנראה הבידול יסתכם בזוטות.

שתי המכוניות מיוצרות באותו מפעל של סקודה. כנראה בקארוק יהיו כל מיני דברים שימושים של סקודה, כמו מערכת מושבים מודולרית מאחור, פנס נשלף בתא המטען ועוד כל מיני.

בגדול, זאת אותה מכונית.

את הקארוק פגשנו בתערוכת פרנקפורט האחרונה.

עיצוב חיצוני - שניהן נאים. עוד לא החלטתי את מי אני אוהב יותר.

עיצוב פנימי - קארוק. מרגיש יותר יוקרתי ומהודר מאשר האטקה.

איכות חומרים והגשה - אטקה. בקארוק הדיפונים פלסטיים (ללא ריפוד) - נראה מאוד זול ומרגיש ככה, בעיקר בדיפוני הדלתות האחוריות, שם הפלסטיק נוקשה מזה שבאטקה (אקסלנס ו-FR להשוואה, שבמקרה עמדו כמה מטרים... בדוכן של סיאט).

איבזור - לך תדע מה יגיע ארצה. כדי להצליח אל מול האטקה הוא יצטרך עוד קצת איבזור (ולא רק בטיחותי) ותמחור קורץ יותר.

הכי חבל שהחליטו להצמד ל-DQ200 בגרסאות ההנעה קידמית. תחילה דובר על DQ200 רק ל-1.0 ו-DQ381 החל מה-1.5 ומעלה. אולי באקלים האירופאי ה-DQ200 נהדר. אצלנו ברגע שהטמפ' עולות - הוא מתחיל לזייף, לגמגם, להתקע ולהציק מאוד.

היה נחמד לפגוש את האטקה והקארוק בגרסה ידנית בארץ. תיבה מאוד מוצלחת וכיפית לתפעול.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
הגיר טוב, מהלך הידית קצר והכניסה להילוכים קליקית ומובחנת מאוד. לטעמי נקודת החיבור של הקלאץ' קצת גבוהה מדי, לא משהו שאי אפשר לחיות איתו, אבל דורש הסתגלות ולא ממש מאפשר העברות מהירות (כי מתוך הרגל הלחיצה על הדוושה מתבצעת עד סוף המהלך ואז לוקח יחסית הרבה זמן להרים את הדוושה חזרה לנקודת החיבור). מצד שני - וזאת הערכה שלי בלבד, הרכבים פה כבר עם 3000-5000 ק"מ על השעון, ומי יודע איך נהגו בהם עד עכשיו. גם ביחס לרכבים אחרים של הקונצרן שעליהם נהגתי, נקודת החיבור כאן גבוהה יחסית.

טיגואן 2.0TDI וקופרה 300 ידניות - Same, Same. עניין של יום-יומיים ומתרגלים לזה (בדיוק כמו שבעקרב הקלאץ' מפריד יחסית מאוד נמוך וזה תקין).

ופ', לגבי המושבים - מסכים חלקית. בטיגואן עם המושבים המשודרגים (בגרמניה...) המושבים היו לא נוחים בעליל בנסיעה ארוכה - 1000 ק"מ מאוסטריה לדולומיטים וחזרה - ולמחרת בקושי זזתי (ועצרתי לא מעט להתרענן, להתאוורר ולצלם).

אני לדאבוני עם בעיות גב קלות - לכן נוחות מושבים זו נקודה כואבת אצלי...

המושבים באטקה אקסלנס טובים מאוד - תמיכת צד נאה ונוחות נהדרת גם לאורך זמן רב מאוד. וסתם לידע הכללי - המושב באקלסנס זהה 1:1 לאלו שבגרסאות ה-FR בלאון ובאטקה, וגם זהה לחלוטין למושב "הבסיסי" בקופרה 300.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
היי פבל,

אני מסתכל על הקארוק, מבפנים ומבחוץ, ורואה קודיאק.

תוכל לתאר לי את ההבדלים ביניהם?

תוכל לתת לי סיבה לקנות קארוק ולא קודיאק, ולקבל עוד שני מקומות? (גם למי שלא צריך, זה תמיד טוב)

אני לא פבל אבל... נניח שהקארוק הבסיסית תעלה 150k מול הקודיאק הבסיסית (7מקומות) שמחירה 180k.

האם למי שלא צריך 7 מקומות ישיבה יש הצדקה להוסיף 30k?

בנוסף, יש גם עניין היכולת, לא כל מי שיכול לקנות אוקטביה יכול לקנות סופרב. לא כל מי שיוכל לקנות קארוק, יכול לקנות...

הכי חבל שהחליטו להצמד ל-DQ200 בגרסאות ההנעה קידמית. תחילה דובר על DQ200 רק ל-1.0 ו-DQ381 החל מה-1.5 ומעלה. אולי באקלים האירופאי ה-DQ200 נהדר. אצלנו ברגע שהטמפ' עולות - הוא מתחיל לזייף, לגמגם, להתקע ולהציק מאוד.

גם באירופה לא חסר תלונות על הגיר. פורומים שלמים מוקדשים לפלא ההנדסי הזה.

קרדיט ל- misterb על התמונה

פורסם
חזרנו עכשיו מסיבוב קצר על מנוע ה-1.5 ליטר, לצערי התיבה הייתה ידנית, אבל נקבל את ה-DSG עוד מעט. הביצועים, בכל מקרה, לא שונים. האמת? התלהבתי מהמנוע הפצפון הרבה יותר. כן, ה-1.5 מושך יותר טוב, אבל בפער הרבה יותר קטן ממה שציפיתי. בכל מקרה, המנוע הגדול יותר רועש, בפער לא קטן וכמו ששלומי ציין בארונה (שימו פה לינק, נשמות טובות, קשה מדי לעשות את זה מהטלפון), מרגיש גס יותר והרבה פחות נעים.

הנוחות ובידוד הרעשים כמובן זהים - מעולים שניהם.

אני לא מאמין שאני אומר את זה, אבל תנו לי את המנוע הקטן, תודה.

מבחינת מרווח פנים, הקארוק הרבה יותר קרוב (מה זה קרוב, זהה) לאטקה. המושב האחורי מעולה לשני אנשים או שלושה ילדים עד גיל 13-14, אבל לשלושה מבוגרים יהיה שם אינטימי מדי לטעמי. כנ"ל לשלושה מושבי בטיחות. הטיגואן מיועד לשוק האמריקאי, לכן הגיוני שהם" "סחטו" ממנו יותר מקום.

אם כבר נגעתי במושבים, אלה של הקארוק, כך עפ"י סקודה בכל מקרה, הם חדשים לגמרי. הם תוכננו מאפס, וזה מאוד מורגש. הם עדיין לא ממש אוחזים, כמו בשאר רכבי הקבוצה, אבל הם רכים ונעימים יותר מהמושבים הקשיחים שהתרגלתי לקבל מהקונצרן. נראה שגם טיפלו בנקודת התורפה העיקרית של המושבים "הישנים" - הבסיס ארוך מספיק סוף סוף.

*אם אתם מזהים שגיאות מוזרות, מילים לא מובנות, או עילגות כללית, סלחו לי בבקשה, זה הטלפון שלי שמחליט על דעת עצמו.

תודה, פבל.

כמה אנשים הייתם ברכב ? כמה מזוודות אם בכלל היו ?

מנוע 1.0 כנראה מספיק לזוג ללא מזוודות וללא עליות אך האם יספיק למשפחה עם 5 נפשות, כסאות ילדים, עגלה, תיקים ולעתים גם מזוודות ?

לא יודע מאיפה הנפצת את המחיר הזה, אבל ככל הנראה הוא לא יעלה פחות מ-200000 ש"ח, וכנראה שיעלה יותר.

למען האמת חשבון די פשוט.

קודיאק הבסיס עולה בצ'כיה 108,000 שח כולל מע"מ (שהם כ 90,000 שח לפני מע"מ שעליו מזדכה מי שמייבא רכב מחו"ל). בהנחה שגרסת הפלאג אין תעלה כ 2000 יורו יותר (אחרת אף אחד לא יקנה אותו) ובתוספת 20 אחוז מכס ועוד 17 אחוז מע"מ ובתוספת 1000 יורו עלות משלוח יעלה על הכביש בייבוא אישי עם עודף מ 140,000 ש"ח.

פורסם
א. רומסטר היא מכונית מעולה. בארץ הפכו אותה לטנדרון ופיספסו את כל הפואנטה.

ב. הרכב הקודם שלי היה ייטי. היום יש לי דאסטר. שמיים וארץ לטובת הייטי מבפנים. החל מאיכות החומרים, דרך עיצוב, מרווח, פרקטיות ותאי אכסון ועד נוחות המושבים ואפשרויות הכוונון שלהם. הדאסטר כנראה שיהיה עמיד יותר בחלוף השנים וזהו בערך.

אגב, אני חושב שהייטי נראה מעולה, לפני ואחרי מתיחת הפנים. הקארוק הוא עוד תפוח אדמה נפוח וחסר ייחוד בים הג'יפונים שמציף את כבישי ארצנו.

מסכים עם כל מילה.

רובכם מפספסים את הפואנטה - סקודה לא אמורה היתה לעצב ולייצר מכוניות נאות אלא מכוניות תכליתיות ושימושיות.

ובזה היצטיינו הייטי, הרומסטר והסופרב דור קודם.

את הרומסטר הפסיקו לייצר, את הסופרב המקורית והסופר שימושית הפכו לאוקטביה מגודלת, וכעת גם הייטי המקורי הפך לעוד ג'יפוזה מצוי.

טוב, כנראה אנשי מחלקת השיווק של סקודה יודעים משהו שאנחנו עוד לא יודעים.

מה שהכי מסקרן אותי, איזה ג'יפוזה, אם בכלל, יהיה הפורד אדסל (מכונית אמריקאית שיוצרה בשנות ה 50' ונכנסה לפלח שוק רווי עד הקצה, ופשוט לא היתה רלוונטית עוד) של פלח השוק הזה ?

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...