רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אהלן, אנחנו שלושה חברה בני 21, מתכננים לטוס בספטמבר למינכן שם נשכור רכב ונטייל באלפים הבוואריים והאוסטרים. אני ועוד חבר נהיה הנהגים (השלישי לא מעוניין לנהוג). מאיזה חברה מומלץ לשכור רכב? נראה שבאופרן יש מחירים נוחים, יש המלצות בעד/נגד? (אזור ה360 יורו לגולף ל9 ימים, כולל ביטוח נהג צעיר והחזר השתתפות עצמית) אין לנו בעיה עם רכב ידני, כן היינו רוצים רכב קצת יותר עוצמתי אם יהיה בתוספת סבירה של עד 100 יורו, בכל זאת כבישים הרריים ואוטובאנים גרמניים (אל דאגה, אנחנו ילדים טובים, לא עושים יותר מדי שטויות ונוהגים לפי החוק) אשמח להמלצות, תודה!
הודעה אחרונה מאת Potato, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
היי, עומדת למכור את הרכב שלי ללא טסט רק חודש אחד. מעבר להעברת בעלות, האם צריך לעשות זכרון דברים מסוים, אפשר לצרך לי עותק לזכרון מכירה? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת אליה, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 12.4 אלף צפיות
בכוונה אני מניח את זה בפורום הכללי על מנת שיגיע לכמה שיותר אנשים, ולא רק למי שיחפש את זה באופן מכוון. כידוע לכל, או לפחות למי שיש לו לנדקרוזר 120/125 מהשנים 2003-2009 שהדשבורד נוטה להיסדק. מבלי להיכנס למה זה קורה. בשנים האחרונות התארגנו כמה קבוצות ובסיוע היבואן החליפו דשבורד כשהיבואן נושא במרבית העלות. כעת התארגנה קבוצה שלישית, שעבדכם הנאמן הצטרף אליה, והגיעו להסכמה עם היבואן על החלפת הדשבורד לכל מי שיפנה. יש לנו / לכם שנה של חסד. מכיוון שבטוח שלרבים מכם יש מכרים עם לנדקרוזרים, ומכיוון שמרבית הרכבים לא נמצאים בבעלות של הגרעין הקשה של חובבי שטח שמכירים את הסוגייה, אני מבקש שתביאו לידי מי שאתם מכירים עם הרכב האמור שיש הסכם עם היבואן על החלפת דשבורד כשהלקוח…
הודעה אחרונה מאת benj, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
לאחרונה נתקלתי בשתי מצלמות בצומת מסובים. המצלמות נראות כמו מצלמות אבטחה ומחוברות לארון תקשורת הדומה לאלו שנמצאים לצד מצלמות המהירות החדשות. מצלמה אחת על האי תנועה המצלמת את התנועה ממזרח( אור יהודה ) לכיוון צומת מסובים והשניה בפניה ימינה ממסובים ( מכיווון אור יהודה) לכביש 4) יש למישהו מושג? Sent from my MI 5s using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת Casper, -
-
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
קניתי את הרכב הראשון שלי (פיג'ו 108 ) וגיליתי שהביטוח הוא באיזור ה5.5 בגלל שאין לי עבר של ביטוחים. זה נשמע המון לרכב קטן וזול כזה, יש דרך להוריד את זה? (יש לי רישיון הרבה זמן ואני מעל גיל 26) זה יכול לעבוד אם אני יעשה שהביטוח יהיה על אמא שלי ואני יהיה נהג שני?
הודעה אחרונה מאת benj, -
סיכום שנתיים עם הרכב שלי, ביום שישי גם חצינו את ה40K ביחד, אז כרגע באופן מדוייק אני עומד על 40,661 קילומטרים , ובסהכ 213K על הרכב עצמו. סיפור הקניה לא משהו מיוחד, הייתי חייל וחסכתי בערך 12-13 אלף שקל ותכננתי להשתדרג מהאקסנט 96 שהיה הרכב הראשון שלי, לרכב צעיר בעשור, התלבטתי בין הפונטו ספייס 2004-2005 לגטס, לצערי לא ידעתי אז על רמות גימור והייתי די לחוץ לקניה , קשה לי להסתדר בלי רכב, וכך נעשה. נעשתי ב7 בבוקר לראות את הפונטו שדיברתי עליה עם הבעלים, אחרי נסיעה מרעננה לשוהם התקשרתי לגברת והיא ענתה 'מצטערת בדיוק מכרתי.' נו מילא, התעצבנתי קצת והמשכתי לחפש ביד 2, קבעתי עם בחור שגר די קרוב אליי לראות את הגטס התכלת הידנית, דובר על 11500 שקל ולבסוף אחרי כל מיני נקודות חולשה…
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, לאחרונה קיבלתי מכתב עם הרשיון רכב ובו רשום "כפל". שילמתי את הרשיון לפני חודשיים וחצי ועשיתי טסט, ואני לא חושב ששילמתי פעמיים... מה משמעות של המכתב הזה?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
אחרי זמן מה עם "רכב גישור" מסוג מיצובישי אטראז' שהוא חתיכת..גרוטאה, הצלחתי להחליף את הרכב ליונדאי i25 אקסנט, העיקר שיש בלוטות' ברכב. השבוע קיבלתי רכב חדש שעתיד להיות הקבוע, הונדה ג'אז שנת 2018, מנוע 1.4, תיבה רציפה (7 הילוכים), אני חושב ש-100 או 105 כ"ס, לא זוכר כרגע. הדגם המדובר הינו דגם טרנד. קיבלתי את הרכב ביום חמישי עם 19 ק"מ והיום, יום לאחר מכן, אני עומד על 200 ק"מ. חיצונית, הרכב נראה נחמד מבחינת עיצוב, לא יותר מדי צעקני, לא ספורטיבי אלא רכב רגיל, פשוט וזהו. בפנים הרכב אני מאוד התאכזבתי מהגודל בפנים, אני חשבתי שהוא יהיה יותר מרווח ויותר נוח מניסאן מיקרה או מיצובישי ספייס-סטאר, אבל מאוד מאוד מאכזב. אני 1.90 בגובהי ומושב …
הודעה אחרונה מאת ariel000, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 4 אלף צפיות
בשנה האחרונה נפתחו בישראל שלושה מסלולי מירוצים, זה בנוסף למסלול בבית שאן שהיה מספיק גדול כדי לאכלס מכוניות קטנות. באופן טבעי, ככל שיש יותר עשיה בתחום, כך אנחנו מקבלים יותר ויותר הודעות לעיתונות שקשורות לתחום. ופה נכנסת שאלה שמטרידה אותי אישית כבר הרבה זמן - האם זה נושא שבכלל מעניין אתכם? הרי בסופו של דבר אתם כולכם הבוסים שלנו, אנחנו עובדים אצלכם, ואם מעניין אתכם נושא מסוים, אנחנו נעשה מאמצים כדי לסקר אותו. ואם לא, לא נכלה את זממנו על משהו שאף אחד לא יקרא. לכן אנחנו פונים אליכם בשאלה: האם בכלל מעניין אתכם ספורט מוטורי, ואם כן, איזה?
הודעה אחרונה מאת Monopusto, -
-
- 0 תגובות
- 545 צפיות
אפשר למחוק...
הודעה אחרונה מאת apelt, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
https://www.themarker.com/wallstreet/.premium-1.6114994 Here’s when Ford will end production of its cars: -May 2018: Focus -March 2019: Taurus -May 2019: Fiesta
הודעה אחרונה מאת מרכז שירות שי-לי, -
-
הרבה פעמים בחום כזה עלה לי לראש האם בריא לרכב לנסוע במזג אוויר כזה? כמובן שאני אישית כן אסע למה שאני צריך אבל כל המכלולים של פולטים בעצמם המון חום ועוד התוספת של החום מבחוץ ומזגן מעמיסה על רוב הרכיבים ברכב.. או שכיום הרכבים יודעים להתמודד עם חום כזה? בנוסף הטמפרטורה בתוך הרכב שעומד מגיע לטמפרטורות גבוהות, מדי פעם משאיר טיפה חלון פתוח אבל פוחד שהחום שבתוך הרכב יגרום לתקלות כמו במערכת או בלוח שעונים וכאלה.. זה משהו שיכל לקרות? רוב היום הרכב שלי תחת השמש גם בבית וגם בעבודה.. מחפש מקום עם צל אבל רוב הפעמים הכל תפוס.
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
- אחראי פורום
- 26 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
שלום, ברשותי סטארלט 96 אוטומטית, הדגם המשודרג, שמורה מאד עם ק"מ נמוך ששירתה אותי באמונה ב 7 שנים האחרונות. הבעיה שלפני שבועיים הגיר נתקע באמצע נסיעה, והמוסכניק רק היום עדכן שהוא השיג גיר מפירוק והתיקון יעלה כ 3500, ובנוסף הטסט מסתיים בעוד שבוע. מתלבט מאד אם שווה את ההקשעה או עדיף להוריד מהכביש. במידה ואהיה מעוניין להוריד מהכביש, כמה ניתן לקבל עליו ממכירה לפירוק ואיפה אני מוצא מישהו אמין? הייתי אולי מפרק ומוכר לחלפים, אבל אין לי את הזמן להתעסק עם זה.. תודה ויום טוב.
הודעה אחרונה מאת muki28, -
-
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
משהו שלא כל כך ברור לי. למה בכל בקרת שיוט יש מפסק על מנת להפעיל ולכבות את המערכת? למה פשוט לא ניתן ללחוץ על כפתור ה set והמערכת תפעל בעצמה? חשבתי על עניין הבטיחות במקרה של הפעלה למי שלא מכיר את המערכת - הרי גם ככה כל לחיצה על המצמד או הבלם מנטרלת את המערכת. אם כך, למה לסבך?
הודעה אחרונה מאת Eily, -
- 12 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
האם מיזם שומרי הדרך עדיין קיים? או שלא הצליח להם?
הודעה אחרונה מאת מרק10, -
- 6 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
כמה קמ"ש מעל המותר מצלמת מהירות מצלמת ןעל פי מה מחשבת את המהירות כמו Gps? ומתי מצלמת רמזור מצלמת ?
הודעה אחרונה מאת mp_phonix, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ראיתי מבצע שיהיה באוטו דיפו, ביום רביעי, ואני יודע שזה בטח איזה כלי סיני שהם שמים עליו את הלוגו שלו. אבל בשביל המחיר הזה, ולקבל אותו בארץ (אולי גם אחריות אם ישבר) - שווה? למישהו יש? ראיתי שה PSI גם לא מוגבל (כמו שיש בזולים) עד ל 60-80, אלא 150 שזה גם נחמד. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת yuvk, -
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
אחרי כמה ק"מ וכמה שבועות עם הרכב אילו המסקנות: עיצוב חיצוני: היא שונה קצת מהסיויק הישראלית,שמסתבר שמיוצרת בכלל לדרום אמריקה. הסיוויק אף פעם לא הייתה מכונית יפה במיוחד אבל העיצוב הדיי רגיל של הדגם האמריקאי נאה מהסיוויק הישראלית,שמקדימה נראית סביר ומאחור, פשוט רע-פה המצב תקין. כמו כן,מגיעה עם ג'אנט 15 כהה שנראה מאוד קטן ביחס לרכב. העיצוב הפנימי עם הדשבורד המחולק וכל הצגים והצבעוניות לא מסתדרים עם העיצוב החיצוני המשעמם. המהירות דיגיטלית,בצבע לבן על רקע כחול עם 3 פסים מכל צד שמחליפים צבע(עדיין לא עליתי על החוקיות של מתי זה כחול ומתי ירוק),לצידו(איי שם בקצה) מסך מידע שמציג צריכת דלק ממוצעת,כמה עבר,כמה נשאר,ק"מ עדכני וכו'. באופן תמוה המצלמת רוורס מחוברת א…
הודעה אחרונה מאת shaharper, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
היי, מקווה שאני בפורום המתאים ואם לא אשמח שתעבירו את ההודעה למקום אחר. רכשנו רכב שהיה בסניף הסוכנות בבאר שבע ואנו מהמרכז, שלחו תמונות היה נראה סבבה. כשהגיע בת הזוכ לא היתה מרוצה ככ מהצבע הפנימי, וכמה שריטות שלא היו נראות בתמונה (זניח לטעמי) ולמרות זאת חתמה, שילמה ונסעה. עכדעכ בבית מצטערת. יש מה לעשות? תודה
הודעה אחרונה מאת markb205, -
-
שלום לאחרונה יצא לי לנהוג עם שלושה סוגי GPS שונים ובשלושתם מהירות הנסיעה שמוצגת זהה עם זאת היא נמוכה ב8-10 קמ"ש ממה שמופיע על מד המהירות ברכב שנסעתי בו מאזדה 3 בעקבות זאת ביצעתי ניסוי נוסף עם יונדאי גטס וגם שם בדיוק אותה תופעה 8-10 קמ"ש פחות אז מה נכון יותר הGPS או מד המהירות ? אני לא יודע אם כבר העלו את הנושא אבל לדעתי זה חשוב במיוחד מול מצלמות המהירות תודה מראש
הודעה אחרונה מאת timur2008, -
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום אתמול נתקעתי ליד מלונות ים המלח. ב9 בבוקר בתקשרתי למוקד של זברה, הזמנתי גרר. אמרו עד 4 שעות ובאמת הגיע על הדקה של 3 שעות ו59 דקות. לקח הרכב. לאן? לירושלים, תלפיות מוסך על גלגלים, התעשייה 5. מרחק? 122 ק"מ. בשעה 15:00 מקבל שיחה ממוקד זברה, שלום הבנו שאתה מעוניין באחסנה. אמרתי שמעו לא תספיקו היום להגיע {המוסך על 17:00 עובד} שימו באחסנה מה איכפת לי. אמרה : אתה יודע שזה בתשלום של 250 שקל. אמרתי לה- שימי את הרכב ליד הבית שלי. אתה יודע שזה יעלה לך גרירה מהבית למוסך? אמרתי לה שאני אקשור 2 חמורים ואקח את הרכב מצפון ירושלים עד דרום ירושלים- 12 ק"מ על חמור! מה אומרים?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 18 אלף צפיות
שלום רב לכולם! יצא לראות כמה עצות טובות על רכבים בפורום הזה, אז אני אנסה לבדוק אם מישהו יוכל לעזור לי. אני רוצה להזמין מחו"ל(Ebay או מאיזה אתר אחר) קודן לרכב, ואין לי מושג איך קוראים לזה באנגלית, האם מישהו יוכל לעזור לי בעניין הזה ולהגיד לי איך קוראים לקודן באנגלית? ואל תגידו לי code או משהו כזה כי אין דבר כזה, זה מראה לי בתוצאות חיפוש שלט לרכב ולא קודן - יש מילה אחרת. תודה מראש!!!
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
היום תיקנתי תקר בגלגל ובסמוך אלי הגיע רכב עם צמיג מפורר (למזלו הספיק לעצור בטרם עת): מקבילו הקדמי משופשף לחלוטין (לרגע תהיתי אם יש לו סליקס על וואגית מסחרית...) הנהג עצמו השליך על קצין הרכב של החברה... (אפשר לומר ואף רצוי - הוא אידיוט) מה הכתובת לרשלנות שכזו?
הודעה אחרונה מאת Max.M, -
-
עסקת רכב 0 ק"מ ?
מאת mlur-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום חברים אני מעוניין לרכוש רכב חדש וראיתי הרבה פירסומים של רכב 0 ק"מ , ובמחיר הרבה יותר זול . אז עכשיו נשאלת השאלה למה מגיע לנו כל הטוב הזה , רכב שנת 2018 ב10-15 אלף שקל פחות מהיבואן . מה יוצא ליבואן ? מה יוצא לחברה שמוכרת לך ? והכי חשוב מה בסוף אני מקבל ומה הקאצט בכל הנושא הזה ?
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 3 אלף צפיות
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5254060,00.html
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
-
- 6 תגובות
- 858 צפיות
אני לא מתכוון לסגור אלא להשאיר אותם במצב פתוח... צירפתי לינק ליוטיוב לתיאור התקלה - תודה.
הודעה אחרונה מאת quiksilver, -
-
- אחראי פורום
- 39 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
אני אמנם רק בן 21, ונהגתי על מספר מצומצם של מכוניות בחיי, אבל אני חייב לציין שאני כל פעם מופתע מחווית הנהיגה במכוניות גרמניות. תמיד מרגיזה אותי העובדה שאנשים (בעיקר בגילי) מעדיפים אוטו יפני - אבל אני בעיקר מתייחס לערסים שמתלהבים מכל מיני הונדה אקורדים למיניהם. זה פשוט מצחיק אותי כל פעם מחדש ובו בזמן מעציב אותי שהם לא יודעים אפילו מה הם מפספסים. בשנה האחרונה קניתי את רכבי הראשון - שברולט ספארק 2013 LTZ, לאחר מכן החלפתי למיצובישי ספייס סטאר 2016 ואתמול קיבלתי אאודי A3 1.4TFSI 2013. זה פשוט מדהים אותי כל פעם מחדש - זה מתחיל בחשיבה על הפרטים הכי קטנים ונגמר בדרך שבה האוטו מגיב לבקשות שלך בצורה מושלמת מגיב לך ואתם נהיים אחד. זה נשמע נורא קלישאתי, אבל אני באמת פש…
הודעה אחרונה מאת אושריקו, -
-
- 14 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אהלן חברים אני רוצה לקנות את המוצר הבא אבל הבנתי שלוקחים מכס, מע"מ ומס קניה שאני לא מבין בזה, מדברים על אחוזים מסויימים שאין לי מושג מה הם. לינק 1 לינק 2 לינק 3 אפשר הסבר? מחיר המוצר נע באיזור ה390-570 ש"ח. דמי משלוח הם באיזה ה25-50 ש"ח. סה"כ 620 ש"ח פחות או יותר אשמח לקבל הסבר על מכס ולדעת כמה עלי לשלם במכס מעבר למה שאני משלם על הרכיב לרכב הזה
הודעה אחרונה מאת mcaspi, -
- 16 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
עולה חדשה ומבוגרת עם רשיון ונסיון מחפשת מדריך נהיגה (מתקדמת?) דובר רוסית עם רכב, לרענון כישורים ומתן דגשים לנהיגה במדינה החדשה. ממה שראיתי ברשת, מורה רגיל לנהיגה לא יכול לעזור לה כי זה דורש טופס ירוק ופרוצדורות שקשורות לביטוח. אז כנראה שמדריך זה הכיוון. יש למישהו המלצות? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת Benor, -
קניית רכב משועבד לבנק 1 2
מאת yama-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 26 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
אני מעוניין לרכוש רכב שמשועבד לבנק. המוכר מוכן ללכת לבנק ולהוריד את השעבוד בעצמו, בהנחה שזה מיידי, האם זה מספיק אחר כך לבדוק בסופרפארם שאין על הרכב שעבודים?
הודעה אחרונה מאת yama, -
-
מי מחובר 31 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 679 אורחים (הצג רשימה מלאה)