Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שנתיים ו40K עם גטס - כמה זה עולה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2945 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יש הגדרה לרכב אמין ביותר? מסכים לחלוטין שהגטס רכב אמין מאוד אבל ברמה הכללית נראה שוב שהיה כאן לא מעט הוצאות,

וכן יש קורולות שגם עושות בעיות ( ולא אצל השכנים שלי לפחות כרגע הגומיות במצב סבבה, והבולמים זה כבר שאלה אחרת),

אבל בממוצע הדגמים הישנים גם בשוטף אמינים ביותר.

רכב שלא כל חודש מתחילה תקלה שבאה משום מקום. ובנוסף העובדה שיש לו כמה מחלות זה ברור ומובן.

כמה זו הוצאה סבירה לדעתך לתחזוקה של 40 אלף קמ לרכב? 4000 שח? זה די תלוש מהמציאות לדעתי, לא מזמן עלה שרשור על פונטו איבו תחזוקה במשך 5 שנים ו40 אלף קמ הבחור הגיע ל12 אלף שקל בערך (רכב בן 8).

לטפל ברכיבים שהולכים כבלאי טבעי זה תקין לגמרי, כשזה מגיע לרכיבים שאמורים להחזיק שנים או פיקודי חשמל ודברים יותר נאחסים... מדובר באמין פחות.

• תגובות 84
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
... בעלות אכזרית של 1800 שח

אכזרית? חביבי, חכה לסיכום שנה שלי עם הפונטו :lol:

אחלה סקירה :wink: בסך הכל הרכב משרת נאמנה, כל מה שהוזכר חוץ מהרצועה הקרועה נראה סביר לחלוטין

'06 Daihatsu Sirion > '72 1302 VW Beetle > '94 Renault Twingo > '02 Fiat Punto HGT > '14 Suzuki Alto > '15 Citroen C4 Cactus > '20 Hyundai i20 > '23 Mazda 2 > '74 1300 VW Beetle + '16 Volvo V40

פורסם
השקעת 16 אלף שקל על רכב שעלה לך 9000 שקל?!

ראית מה זה

אתה בפורום רכב, לא אמהות מבשלות.

פורסם
ראית מה זה

אתה בפורום רכב, לא אמהות מבשלות.

לא הבנתי את הציניות בדברייך... ולא התכוונתי להעליב אבל הסכום הזה שהוצאת נראה לי מטורף. נכון שככל שמחיר המכונית נמוך יותר, כך ההשקעה מתקרבת יותר ויותר לעלות הרכישה ובכל זאת... אגב, בחישוב שלי הכנסתי גם את מערכת הגז ובכלל -נראה לי שהיא מתחילה להחזיר עצמה רק אחרי מספר שנים.

Sent from my m2 note using Tapatalk

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם
השקעת 16 אלף שקל על רכב שעלה לך 9000 שקל?!

זה אפילו די הגיוני, רכב זול וישן יותר יצריך השקעה גבוהה יותר, לא רק בהשוואה לשווי הרכב, גם אבסולוטית. זה מתקזז עם ירידת הערך הנמוכה בהרבה של רכב ישן.

ובכל זאת, אני נוטה להסכים שהבחירה בגטס דוקא כמטרת ההשקעה הזו מעלה תמיהה קלה, אבל כל אחד וטעמו הוא.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

ההוי,

אני מסרתי לפני חודש לאמי את הגטס שלי שנת 2004 אוטומטית גם עם שני חלונות חשמל.

החזקתי את האוטו שנתיים ונתקע רק פעם אחת בספארי בכלוב של האריות (!) התחמם בקושי הצלחתי להגיע החוצה. צינור מים נקרע. חתכתי את הקצה הקרוע מילאתי מים ונסעתי למוסך...

לאוטו אין שום כוח, נאדה, קלנועית. נסעתי בכביש שש וגיליתי עליות שלא ידעתי על קיומן לפני כן.

נסעתי בו מעט וקיבלתי אותו מאבי (ההורים גרושים) אשר נסע עליו מעט גם כן (נהג אוטובוס). כאשר קיבלתי את האוטו החלפתי כל מה שהיה צריך להחליף בעלות של יותר משלושת אלפים ש"ח מאטם ראש, רדיאטור ועד נוזל בלמים. (האוטו הוזנח מעט אצלו)

באמת נהנתי מן האוטו מהצד הכלכלי מהצד הדינמי(סטטי למעשה...)הרבה פחות.

אוהד

פורסם

לדעתי כבר עדיף להשקיע ולהביא אקסנט מהשנים 07' 09', עם כל ההתעללות שלהם שהיו בצבא עם קילומטרים מטורפים (300 400 אלף) הם עדיין בועטות.

פורסם

לגמרי בועטות. כל העברת הילוך הגיר בועט כאילו קונור מקגרגור יושב שם בפנים ומחליף לך הילוכים.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לא הבנתי את הציניות בדברייך... ולא התכוונתי להעליב אבל הסכום הזה שהוצאת נראה לי מטורף. נכון שככל שמחיר המכונית נמוך יותר, כך ההשקעה מתקרבת יותר ויותר לעלות הרכישה ובכל זאת... אגב, בחישוב שלי הכנסתי גם את מערכת הגז ובכלל -נראה לי שהיא מתחילה להחזיר עצמה רק אחרי מספר שנים.

מערכת הגז החזירה ב4 חודשים 2000 שקל

בשנה זה 6 אלף, וזה כאשר אני מקזז גם עלויות טיפולים. (אנ נוסע 25 אלף בשנה)

זה אפילו די הגיוני, רכב זול וישן יותר יצריך השקעה גבוהה יותר, לא רק בהשוואה לשווי הרכב, גם אבסולוטית. זה מתקזז עם ירידת הערך הנמוכה בהרבה של רכב ישן.

ובכל זאת, אני נוטה להסכים שהבחירה בגטס דוקא כמטרת ההשקעה הזו מעלה תמיהה קלה, אבל כל אחד וטעמו הוא.

מעלה תמיהה שה נכון, אין העדפה ספציפית לגטס אלא שאני משקיע ואוהב את הרכב שלי לאחר שקניתי אותו, והוא מחזיר לי אמינות ראויה והנאה יומיומית.

לדעתי כבר עדיף להשקיע ולהביא אקסנט מהשנים 07' 09', עם כל ההתעללות שלהם שהיו בצבא עם קילומטרים מטורפים (300 400 אלף) הם עדיין בועטות.

לא היה לי ממש מה להשקיע בתקופה ההיא אקסנט 2007 2009 עלתה כמעט כפול מהגטס.

בנוסף בשביל מנוע שהיה בליסינג והוא רק 1400 זה בכל זאת לא משתלם כלכלית, וקשה גם למצוא ידניות לדעתי.

פורסם
לגמרי בועטות. כל העברת הילוך הגיר בועט כאילו קונור מקגרגור יושב שם בפנים ומחליף לך הילוכים.

זה תאור מדויק למדי של AL4. יהיה מאוד קשה להוציא ממני מילה טוב על אקסנט או גטס, אבל לפחות בענייני גירים בועטים, בוא ניתן לצרפתים את הכבוד המגיע להם [emoji2]

אלי, אין צורך להתנצל... לא כל רכישת רכב היא תמיד אופטימלית, או אפילו רציונלית. מה שחשוב שאתה נהנה.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)

כל רכב משומש, בעיקר מה"זקנים", הוא סוג של חתול בשק. כמה שלא ייראה מטופל, אי אפשר באמת לדעת מה הולך שם ומה יקרה. רק לאחר שנה (לפחות) של אחזקה מתחילים להביא את האוטו למצב שהוא בשליטתך- שאתה יודע מה מצב הבלמים, אילו נוזלים מסתובבים לו במערכת, מגלה כל מיני מעקפים וחלטורות שבוצעו בעבר וכדומה.

מי שלא מתייחס לרכב כאל גרוטאה שהוא קנה לכמה חודשים, מוצא את עצמו משקיע לא מעט בתקופה הראשונה עם הרכב, ואין לזה שום קשר או פרופורציה לעלות הקניה של הרכב, ואפילו להיפך- ברכבים כאלה ישנים עדיף לנצל כמה שפחות מהתקציב עבור הקנייה ולשמור את הרוב לתחזוקה שתבוא אח"כ.

ואני אומרת את זה בתור מישהי שאחרי שנתיים או שלוש עם הרכב היתה צריכה להחליף גיר וגילתה שהנוכחי הוא כבר מלכתחילה לא המקורי, ואפילו לא של פג'ו...

בלת"מים מגעילים, אבל לוקחים בחשבון שהרכב לא יצא אתמול מהמפעל, ושגם מי שמחשיב את עצמו כפדנט מוחלט שמטפל רק במורשה, לא באמת יודע איזה חלטורות עושים לו ברכב. וגם לא בהכרח יודע לנהוג... :/

עניין הרצועה שנקרעה הוא ביש מזל מוחלט ותוצר של הזנחה קודמת. ההסבה לגז היא בחירה אישית, והיא לא ראויה לגנאי יותר ממי שקונה לקורולה שלו דמוי סאנרוף. זה שקונים רכב ישן לא אומר שלא רוצים ליהנות ממנו ולהפוך אותו ל"שלנו".

בכל אופן, בלי ההוצאות האלה הבלאי סביר וסטנדרטי, החלקים זולים, האחזקה פשוטה, לא ממש משהו מנפץ מיתוסים. בטח לא יחסית לאוכלוסיה כאן בפורום שבד"כ מייצגת יותר מאחזקת השבר הישראלית הרגילה.

עריכה אחרונה על ידי MiKa_P

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

אני תמיד משתדל לבחור מכוניות ללא רצועת תזמון. זה הרבה יותר חסכוני מבחינת עלויות אחזקה וכמובן שקט נפשי.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

• תוכן חדש...