Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2947 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אנחנו שלושה חברה בני 21, מתכננים לטוס בספטמבר למינכן שם נשכור רכב ונטייל באלפים הבוואריים והאוסטרים. אני ועוד חבר נהיה הנהגים (השלישי לא מעוניין לנהוג).

מאיזה חברה מומלץ לשכור רכב?

נראה שבאופרן יש מחירים נוחים, יש המלצות בעד/נגד? (אזור ה360 יורו לגולף ל9 ימים, כולל ביטוח נהג צעיר והחזר השתתפות עצמית)

אין לנו בעיה עם רכב ידני, כן היינו רוצים רכב קצת יותר עוצמתי אם יהיה בתוספת סבירה של עד 100 יורו, בכל זאת כבישים הרריים ואוטובאנים גרמניים:twisted: (אל דאגה, אנחנו ילדים טובים, לא עושים יותר מדי שטויות ונוהגים לפי החוק:-D)

אשמח להמלצות,

תודה!

פורסם

כדאי שתבדוק קצת את היצע כלי הרכב המוצעים לבני גילכם.

אתם בני 21 - שזו כבר דרגה די טובה מבחינת בחירת רכב. הבעיה היא שבחלק מאירופה מתיחסים לבני "מעל 21" רק מיום הולדתכם ה-22, ואז "תדרדרו" לדרגה הנמוכה ביותר, שלהם משכירים רק כלי רכב בסיסיים (נניח עד דרגה של גולף או משהו מקביל). אם הנהגים יהיו אחרי יום הולדתם ה-22 מצבכם ישתפר פלאים. יש דרגה נוספת מעל 25 ודומני שעוד אחת מעל 30, לכלי רכב ממש יקרים.

בבחירת הרכב שימו לב לגודל תא המטען. איני יודע עם כמה מזוודות אתם נוסעים, אבל תביאו בחשבון שרכב כמו גולף מכיל בתא המטען בקושי שתי מזוודות לא גדולות.

לגבי הנהיגה באירופה - עליכם להקפיד על החוק בקלה כבחמורה, לאירופים אין בעניין הזה שום גמישות, וסטיה של 3 קמ"ש מהמהירות המותרת יכולה לעלות לכם במכתב רשמי מהמדינה. גם האוטובאהן אינו מגרש משחקים - אמנם בחלקים נכבדים ממנו אין הגבלת מהירות, אבל זה מחייב הקפדה על כל שאר הכללים. למשל הצמדות קפדנית ביותר לנתיב הימני. כך לגבי כל חוקי הנהיגה. חוץ מזה, מצלמות אכיפה נפוצות ביותר, בחלק מהמדינות אוכות לא רק רמזורים ומהירות אלא גם שמירת מרחק, עקיפה מימין וכיוצא באלה.

ממליץ לכם לחפש במרשתת אתרים המסבירים את נהיגה באירופה בכלל ובארצות בהם תבקרו בפרט. בכל מדינה תמרורים קצת שונים וכללים קצת שונים - למשל הסימון של תחילת וסיום דרך עירונית. מורכב במיוחד לישראלים הוא עניין הרמזורים, כולל פניה ימינה באור אדום והפניה ה"לא מוגנת" שמאלה כאשר הרמזור בכיוון הנגדי ירוק גם הוא.

לגבי בחירה בחברת השכרה - המחיר הוא המלך. בדקו הן באתרי חברות ההשכרה המקומיות, הן בנציגויות הישראליות, הן אצל מתווכים כמו אופרן, אוטו-אירופה ורנטאלקארס. בדקו היטב את המחיר, הדגמים המוצעים והכיסוים הביטוחיים. המלצתי - לבחור בביטוח הרחב ביותר, דומני שבגרמניה זו לא בעיה ויתכן שאפילו לא אופציה אלא הסטנדרד. כמובן לרכוש גם ביטוח נסיעות ישראלי טוב. לא להתקמצן על 20 ש"ח ולהוציא ,רשיון נהיגה בין לאומי" - עקרונית הוא מיותר, מעשית היא יכול לפתור בעיות מול חברות השכרה או שוטרים שאינם טורחים להתעמק ברשיון הישראלי. ואם ברשיון הנהיגה עסקינן - כל המגבלות החלות עליכם בישראל חלות עליכם גם בחו"ל. אם למישהו יש, למשל, רשיון לרכב אוטומטי בלבד - עליו לנהוג בכזה גם באירופה. אולי בחברת ההשכרה לא ישימו לב, אבל אם תהיה תאונה ותפתח חקירה הוא עלול להיות בצרות צרורות.

אם אתם עוברים לאוסטריה או שויצאיה הקפידו לרכוש מדבקת אוטובאהן מתאימה בתחנת דלק סמוכה לגבול ולהצמידה לשמשה הקדמית, נסיעה באוטובאהן אוסטרי או שויצרי בלי המדבקה יכולה לעלות בקנס שבין מאות לאלפי אירו, ויש להם מצלמות אכיפה ייעודות בכל קטע. האוטובאהן הגרמני גם הוא כביש אגרה, אולם לכלי רכב פרטיים עד 3.5 טון פטור ממנה, כך שזו לא בעיה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כדאי שתבדוק טוב האם אופרן באמת הוסיפו לך את התוספת נהג צעיר להצעת מחיר שקיבלת מהם...

אני השכרתי דרכם רכב בפולין לא מזמן (במקרה אני בגילך). ההצעה שלהם היתה יקרה משל מנועי השוואת מחירים גדולים בכ- 50 יורו ולכן היה נדמה שהיא כוללת את תוספת הנהג חדש.

כשהגעתי לקחת את הרכב מדלפק החברה (יורופקאר) הסתבר שאני צריך להוסיף תוספת של משהו כמו 14 יורו ליום.

דרך טובה לבדוק אותם זה לבדוק את המחיר ישירות דרך האתר של יורופקאר (התוספת מופיעה כבר אונליין) גם אוויש פועלים באותה הצורה לדעתי.

בכל מקרה בהצלחה!

Sent from my iPhone using Tapatalk

MINI Countryman SD F60 | Land Rover Discovery TD5
Lexus CT200h | Audi A1 1.4 TFSI Manual | Citroen C4 eHDI | VW Golf MK4 1.6 Manual

פורסם

אני רוצה להדגיש את עניין הגיל - היה לי סיפור (שכבר סופר כאן) - הגעתי לשכור רכב ב"אנטרפרייז" בנמה"ת של בריסל. כנהג נוסף רשמתי את בני הבכור, שהיה בן 25 ו-11 חודשים.

למרות שלפי הגדרת ההשכרה נהג מעל גיל 25 אינ דורש ביטוח נהג צעיר בתחנת ההשכרה דרשו ממני תשלום כזה - הטענה היתה ש"מעל 25" הוא, בעצם, מיום הולדתו ה-26.

כאן הוכנה לתמונה חברת התיווך rentalcars.com - יצרנו קשר עם משרדיה (טוב שיש skype out ו-WiFi בשדה התעופה), נציג rentalcars שוחח עם מנהל המשמרת בתחנת ההשכרה ופתר את הבעיה, אין לי מושג כיצד, אני יודע רק שהבחור נרשם כנהג שני ללא תשלום דמי נהג צעיר.

בכך אני רוצה להדגיש דבר נוסף - חשוב מאד כיצד ההשכרה מתבצעת. יש יתרון למתווך ישראלי (התדיינות משפטית בעניין ההשכרה תערך בישראל ולפי חוקי מדינת ישראל, ולא במדינה אחרת), יש יתרון למתווך כמו rentalcars.com (ואולי ספציפית לחברה זו, שהיא חברת בת של booking.com, שאני חייב לציין מאוד לטובה את שירות הלקוחות שלה), ולעתים יש יתרון לחברה מקומית בחו"ל - כמו, למשל, בטיול שאני מתכנן כעת ושום חברה לא מקומית לא הצליחה להציע לי השכרת one way, אם כי אחרי שקיבלתי הצעה טובה מאתר האינטרנט של הסניף המקומי של חברה בין לאומית הפסקתי לחפש במקומות אחרים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

מניסיון עם השכרה בגרמניה - סיקסט ישמחו להשכיר לכם רכבים די נחמדים בגילכם.

אני הייתי עם ההורים בגיל 21 ושכרנו אודי A6 סטיישן. לא דרשו עליי תשלום נוסף.

תוכל גם לשכור דברים כמו גולף GTI וכדומה. לא תוכל לשכור כל רכב כמובן, ישנן קטגוריות שמוגבלות מגיל 25 ומעלה למשל.

קח בחשבון שהנהיגה באוטובהאן במהירויות גבוהות מעייפת יחסית ודורשת עירנות ותגובות מהירות לעיתים למצבים, לא בכל מקום מותר לנסוע ללא הגבלה, ברכב סטנדרטי כנראה שלא יהיה נעים לנסוע יותר מ-150-160 קמ"ש, מעבר לכך מתחילים רעשים והנהיגה פחות נעימה. ממליץ לא לבחון מגבלות ברכב שאתם לא מכירים, לפחות לא על ההתחלה. (ואני אומר את זה בתור מי שנהג כבר אי אלו אלפי ק"מ בגרמניה ושכר רכב 3 פעמים)

ממליץ לשכור מחברה שתאפשר לך ביטול השתתפות עצמית ולא החזר.

עריכה אחרונה על ידי dorsht

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

תודה על ההמלצות, אקח לתשומת ליבי.

אבדוק בחברות שונות אך בינתיים נראה שאופרן אכן הכי זולים (282 יורו עם החזר השתתפות עצמית+42 יורו תוספת לכל נהג צעיר).

למישהו יש נסיון עם החזר ההשתתפות העצמית של rentalcars.com או אופרן (עובדים עם שירביט)? עד כמה נוראית ההתעסקות איתם במקרים כאלה?

עריכה אחרונה על ידי Michaelr
פורסם

ממליץ לך לבדוק בשלמה סיקסט.

הם הציעו לרוב מחירים מאוד אטרקטיביים, ואם יש לך חברי מועדון מסוימים יש עוד הנחה נחמדה.

היתרון: שלושה נהגים כלולים במחיר, ובגרמניה המחיר כולל כיסוי מלא - שמשות, מראות, צמיגים וביטול השתתפות עצמית (לא החזר). בנוסף הרכבים לרוב היו מאוד חדשים. השכרה ראשונה קיבלנו אודי A6 בת כמה חודשים, בהשכרה השניה קיבלנו ניסאן קשקאי גם היא בת כמה חודשים.

בפעם האחרונה שכרתי בסניף שאינו שדה התעופה של פרנקפורט (אלא סניף בדרזדן, בדיעבד הצטערתי שלא שכרתי בשדה התעופה) וקיבלתי פג'ו 308SW Blue HDi בת כשנתיים, הולנדית במקור. (קידמתי להם אותה עד פרנקפורט)

שהייתה במצב פחות טוב אך עדיין במצב טוב מאוד בתא הנוסעים ובמצב חיצוני בסדר גמור.

בסך הכול לא היו בעיות, פעם אחרונה חייבו אותנו על דלק למרות שהרכב תודלק במלואו טרם ההחזרה. בכל מקרה קיבלנו זיכוי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

שכרתי בסיקסט כשהייתי בן 21.

שכרתי בקטגוריה של אאודי איי4.

קיבלתי בחבילה מהארץ-ק''מ לא מוגבל,ביטול השתתפות(מאוד חשוב!),ק''מ לא מוגבל,נהג חינם.

בחוזה נכתב שיחייבו אותנו ב50 יורו לנהג כתוספת לנהג צעיר.

בפועל,קיבלנו רכב בקטגוריה גבוהה יותר(ביקשנו דיזל-הוספנו 8 יורו ליום) ולא חייבו אותנו ב50 יורו האלה.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

יש למישהו נסיון עם חברת אוטו יורופ הישראלית?

המחיר שלהם הוא 300 יורו כולל החזר השתתפות עצמית(ידוע שביטול עדיף) והם ענו לי שאין תוספת מחיר לביטוח נהג צעיר. בגרמניה בפועל ההשכרה מתבצעת מבאדגט

פורסם

זו אינה חברה ישראלית אלא חברה בין לאומית.

עד כמה שאני זוכר שכרתי דרכם פעם ולא היו לי תלונות, אבל זה היה לפני מספר שנים ואיני זוכר פרטים.

פורסם
יש למישהו נסיון עם חברת אוטו יורופ הישראלית?

המחיר שלהם הוא 300 יורו כולל החזר השתתפות עצמית(ידוע שביטול עדיף) והם ענו לי שאין תוספת מחיר לביטוח נהג צעיר. בגרמניה בפועל ההשכרה מתבצעת מבאדגט

החזר השתתפות עצמית זה כאב ראש.

לפחות באחת ההשכרות שנזקקתי לזה.

חברת ההשכרה מחייבת אותך ואת ההחזר אתה מקבל מהחברה המבטחת.

תכתובת של מיילים,כל מיני מסמכים הזויים ובעיקר זמן ועצבים.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

• תוכן חדש...