Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2960 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 92
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מד המהירות(אנלוגי) אכן מציג מהירות הגבוהה בקצת מהמהירות האמיתית. בצג דיגיטלי לעומת זאת המהירות המוצגת היא האמיתית.

פורסם

במכוניות חדשות לוחות שעונים ממוחשבים, וגם מד מהירות עם מחוג וסקלה הוא בעצם דיגיטלי, כי מידת הטייה של המחוג נקבעת על ידי מחשב.

כך שלא אמור להיות הבדל בין שני סוגי התצוגה.

פורסם

סע עם צ'יטה ותקבל את אותה התוצאה.

אנשי ה"היי-טק" ששאלת הם הבעיה.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

תודה לכל העונים.

בין אלפא מיטו מודל 2011 לבין הWAZE יש פער של 5-7%. לפי מה שכתוב למעלה מד המהירות של המיטו אמור להיות מדוייק. אז מי מהם צודק ?

אליקו - אנשי ההיי טק ששאלתי הם לא הבעיה, ולא היתה שום בעיה עד נסיתי להבין מה רצית להגיד.

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

פורסם

מדוע מד המהירות של אלפא מיטו אמור להיות מדוייק?

ענו כבר על השאלה - היצרנים מכיילים מדי מהירות עם סטייה קלה כלפי מעלה.

שים לב גם, ש WAZE מציג מהירות בקפיצות של 3 קמ"ש, ולא יורד לרזולוציה של קמ"ש אחד. זה מגדיל את ההפרשים בינו לבין הספידומטר.

פורסם

בוקי, השוותי למיטו בגלל האמירה הזו לפיה צג דיגיטלי מציג מהירות אמיתית:

בצג דיגיטלי לעומת זאת המהירות המוצגת היא האמיתית.
וחשבתי שאתה מסכים ומוסיף בכלי רכב חדשים גם האנלוגי מדוייק.

עכשיו אני מבין שאתה בדעה שמדי המהירות ברכב מציגים מהירות גבוהה מהמהירות בפועל, בעוד שהוויז יותר מדוייק. אני צודק?

עוד משהו שלא ציינתי מקודם: יש מקומות בהם מותקנת מצלמה + שלט אלקטרני שמציג את מהירות הנסיעה שלך (למשל בכניסה לפרדסיה). בהשוואה מהימים האחרונים יצא שהמהירות במד של וולוו 244 שלי זהה למהירות בשלט, בעוד שהוויז מראה מהירות נמוכה יותר. האם גם השלט מכוייל להציג מהירות גבוהה מבפועל?

לגבי הקפיצות של 3 קמ"ש בוייז, זה לא חייב להגדיל את הפער, אלא יכול גם להקטינו ותיאורטית גם להציג מהירות גבוהה משל המוצגת ע"י לוח השעונים ברכב.

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

פורסם

התכוונתי לכתוב שגם מד מהירות דיגיטלי וגם אנאלוגי יכולים להציג מהירות גבוהה בכמה אחוזים ממהירות בפועל.

מדידה של מכשיר GPS יותר מדוייקת.

לגבי שלטים "מהירותך היא" - אני לא יודע על איזה עיקרון הם מבוססים.

פורסם

computer_freak

אתה בטוח במה שאתה אומר?

יצא לי לראות שלטים שהמהירות המוצגת משתנה בהתאם למהירות שאני נוסע בה.(והייתי לבד בכביש, ככה שהיא לא הראתה מהירות של רכבים אחרים)

פורסם
ב WAZE הם מחשבים מרחק חלקי זמן. זה בטוח הכי מדוייק.

הם לא מחשבים כלום ב WAZE הם מקבלים את המהירות מרכיב ה GPS שבמכשיר והוא זה שאחראי על החישוב.

מי שרוצה לדעת איך בדיוק המהירות מחושבת ועד כמה היא מדוייקת יכול לקרא כאן :

http://gpsinformation.net/main/gpsspeed.htm

פורסם

לא נכון לקבוע כי היצרנים "מרמים" ו-"תמיד מד במהירות מזייף כלפי מעלה". חבל לחטוף דוח בגלל קביעות כאלו.

היה בתחילת השנה שרשור מד מהירות מזייף - בדיוק בנושא הזה.

בקישור שמרטינס הביא, רשום כי ה-GPS אינו מדוייק לגמרי, עניין של כיוונים, חסימת אות וכו', סטיה אפשרית 0.1-0.5 מייל לשעה. נניח 0.5-1 קמ"ש.

לגבי תקן ומה היצרנים עושים כתבתי בשרשור ההוא:

יש תקן של משהו שנקרא UNECE (בערך ועדה כלכלית לאירופה של האומות המאוחדות) שקובע (סעיף 39, תחפשו...) ועל פיו מתקנן גם האיחוד האירופאי (אולי כאן, יש להם עדכון כלשהו לזה...) , כי:

1. אסור שמד מהירות יראה פחות מהמהירות האמיתית

2. אסור שמד המהירות יראה יותר מ-110% מהמהירות האמיתית פלוס 4 קמ"ש (או 8 אצל האו"ם) (כלומר במהירות 80 מותר להראות עד 92).

המדידות לבדיקה נעשות במהירויות 40,80,120 בטמפרטורות מעורבות.

מאז בדקתי כמה פעמים את מהירות לפי מד ספרות דיגיטלי בסניק מול דיגיטלי בסיביק - התוצאות היו זהות. וקשה למצוא הרבה דברים דומים בין שתי החברות האלו...

כמה פעמים של בדיקת מד דיגיטלי מול מד מהירות שיש בכביש ברעננה (וייצמן, שם קל לשמור מהירות קבועה) והרצליה (ליד הקאונטרי) הראו שיוויון עד סטיה של קמ"ש (ופעם אחת שניים) של מד האוטו מול המד בכביש.

איני מתשמש בוויז,(שהיא מצויינת, אבל השיטה שעובדת אצלי היא הכל בראש) כך שאיני יכול למדוד את האפליקציה מול מד דיגיטלי.

לדעתי קשה לקבוע מהירות מדוייקת בשעון עם מחוג, אי אפשר לנהוג עם העיניים בשעון לזמן ארוך, וכל תנועה קטנה של המחוג היא עוד ק"מש אחד או שניים.

בכל מקרה מדידה נכונה היא בנסיעה ארוכה במהירות קבועה, כאשר נוסע ידגם כל כמה שניות את הסלולרי ואת מה מהירות הדיגיטלי (בספרות, לא מחוג).

אולי חן, המדען של הפורום, יוכל לתרום פרשנות משכילה משלו. תודה!

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם
מד המהירות(אנלוגי) אכן מציג מהירות הגבוהה בקצת מהמהירות האמיתית. בצג דיגיטלי לעומת זאת המהירות המוצגת היא האמיתית.

אלא אם אני לא מבין אותך נכון , הונדה S2000 תמיד מזייפת למעלה במהירות (2 קמ"ש בדיוק בכל אלו שהיו לי , 3 קמ"ש אצל חבר) .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

שלטי מהירותך היא עובדים על דופלר בטווח רחב לפי דעתי.

לא על פסים.

המהירות שהיא מציגה משתנה במהירות יחד עם שינוי המהירות של הרכב עצמו.

תן בלימה חזקה לפני אחד כזה ותאיץ ותראה.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

• תוכן חדש...