רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 8.3 אלף צפיות
שלום ב- 20 השנים האחרונות כל החלפות הרכב שלי לא כללו מכירה בשוק החופשי (טרייד אין, או העברה במשפחה). אנו מוכרים עכשיו את היונדאי סנטה פה ואני מקבל הרבה פניות בנוסח "אני מגיע עכשיו עם מזומן...." מבלי להיכנס לשאלה האם הם קונים רציניים או לא, השאלה היא מה עושים במקרה שבו מגיע קונה עם ערימה של יותר מ- 150 אלף שקל בחבילות של שטרות. א. האם בכלל אפשר להפקיד בבנק סכום כזה במזומן? ב. איך מבטיחים שהכסף לא מזויף? בכל מקרה, גם אם מגיע קונה עם צ'ק בנקאי - האם מקובל קודם להפקיד את הצ'ק ולוודא שהוא חוקי (גם בזה יש זיופים, להבנתי) ורק לאחר מכן לבצע העברת בעלות? שאלה אחרונה - אם הבעלות היא שלי ושל אישתי - האם צריך את שנינו לצורך העברת בעלות או מספיק אחד עם ת"ז של השני?…
הודעה אחרונה מאת armagedon, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
מאיפה אני יכול להשיג פלסטיק לווישרים הקדמיים?
הודעה אחרונה מאת CharadeClassic, -
-
אני חושב שהפתרון למכת השימוש בסלולר בזמן נהיגה הוא לחייב שימוש באפליקציה ייעודית שמנטרלת את הטלפון בזמן נהיגה, פרט לשימוש לשיחות ורק כאשר הטלפון מחובר לדיבורית. זה דורש חקיקה מיוחדת ואפליקציה מתאימה, אבל אני חושב שזה אפשרי. דעתכם?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
שלום לכל קוראי הפורום הנהדר הזה, אני מעין קורא סמוי – נהנה לקרוא, אך מגיב פחות. הפוסטים המעניינים ביותר בעיניי הם אלו, שבו בעלי הרכבים מספרים ומשתפים אודות הרכב שלהם בהתאם לתחושותיהם וניסיונם וזה הכי אותנטי ומסקרן בעיניי ובעקבות כך, החלטתי גם לתרום במעט לפורום זה תוך כדי שיתוף בנוגע לרכב שלי. הקדמה בנוגע לרכישה אנו זוג צעיר עם ילדה, רצינו לאחר כשש שנים עם מאזדה 3 2008 להשתדרג ברכב חדש, מוגבה, שימושי ומהנה. לאחר חיפושים נרחבים שהתפרסו למספר חודשים – הגענו לשלושה פיינליסטים: CX5, 3008 וטיגואן. גם אני וגם אשתי התחברנו הכי הרבה ל-CX5 החדש, אשר עשה קפיצת מדרגה ניכרת מבחינת האיכות מהסדרה הקודמת וענה על דרישותינו. וכך רכשנו את ה-CX5 לקצ'ורי, הרגע הכי קשה לבטח ה…
הודעה אחרונה מאת Ron.P, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 75 תגובות
- 19.9 אלף צפיות
הוצג היום. http://www.citroen.fr/vehicules-neufs/futurs-vehicules/nouveau-suv-citroen-c3-aircross.html https://www.youtube.com/watch?v=R7eUD7p0PDI
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
-
- 33 תגובות
- 11.8 אלף צפיות
טסלה פרסמה את תחזית פריסת תחנות הטעינה שלה ל 2018-2019, ומאכזב לראות שישראל שוב לא נמצאת על המפה, זאת לעומת הרשת הירדנית ההולכת ומתפתחת. מה עוצר אותם מלהיכנס לישראל? האם זה החיוב המטופש שאוסר על חברות רכב זרות למכור רכבים בארץ ללא תיווך של מפיץ מקומי? רשת הסופרצ'ארג' הירדנית המתפתחת מבט על כל המזרח התיכון מקור: https://www.tesla.com/findus?v=2&bounds=49.21860241207649%2C57.62657217454512%2C7.1133218517637316%2C25.985947174545117&zoom=4&filters=store%2Cservice%2Csupercharger%2Cdestination%20charger
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 7.4 אלף צפיות
תמונות מדהימות של הדר קאמינסקי מיום מסלול שקיימנו למועדון PSI יחד עם תגבורת של כמה חברי פורום מכאן.
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
-
- 0 תגובות
- 817 צפיות
קניתי רכב משטרתי במכרז, רשיון הרכב מסתיים בעוד שלשה חודשים. האם זה נכון שלרישיון אין תוקף עכשיו לאחר שקניתי אותו מאחר והוא כבר לא נקרא רכב משטרתי? האם אני צריך לשלם אגרה שנתית עבור שלשת החודשים שנותרו עד למועד המקורי של חידוש רישיון הרכב?
הודעה אחרונה מאת Aryy28il, -
כפי שידוע לרובכם, היום משתמשים לרוב בפורד F350 וF150 בצה"ל, השבוע הגיע לאוזניי הידיעה כי תוך חודש עד כמה חודשים, לא יהיה זכר אליהן יותר. במקום הפורדים, צה"ל עומד לקבל ג'יפים של חברת דודג' שימלאו את החסר, עדיין לא ידוע איזה דגמים במדויק. גילוי נאות: אני כרגע נהג פורד F350 ופורד F150 בצבא. לפי דעתי הגיע הזמן, הפורדים כבר שבורים לגמרי, כל יומיים פורד אחרת מושבתת ונכנסת לשבועות למוסך, למרות שמדובר ברכב דיי חזק, אני אתגעגע אליו, אך מצפה בקוצר רוח לכניסת הדודג'ים החדשים. מה דעתכם על השינוי?
הודעה אחרונה מאת Shay Shd Dave, -
- 1 תגובות
- 601 צפיות
מה קורה אם שמתי בטעות דלק תערובת במכסחת דשא 4 פעימות ועבדתי איתה בערך 20 דקות
הודעה אחרונה מאת yuvk, -
- 7 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
היי, אני מאוד התלהבתי ממאזדה 3 הצורה החדשה 2014-2018 ואני נחוש לרכוש, הבעיה שאין ברשותי סכום כזה גדול, לקחתי הלוואה על המיציבושי לנסר שלי 30K נשאר לי 19 להחזיר, חשבתי על כמה פתרונות להגשים את חלומי ולרכוש מאזדה, ולא מצאתי, חשבתי על אופציה של ליסינג פרטי על מזדה 3 החדשה יד 2 שנים 2014 או 2015 לשלם כל חודש ואחרי 3 שנים לשלם את היתרה דרך הלוואה מהבנק שלי, מה אתם חושבים?
הודעה אחרונה מאת Cycleman, -
אחרי אבארט ומיני הגיע הזמן של קרסו להקים מועדון ללקוחות רכבי הספורט שלהם. במקרה של קרסו, היבואן הצטרך להקים 2 מועדונים: 1. עבור ניסאן בשביל GTR ו-370Z. 2. עבור רנו בשביל קליאו RS והמגאן שתגיע אלינו מתישהו. כאדם ריאלי, לא ציפיתי שאכן יהיה מועדון אך לשמחתי (ולשמחת כלל התחום) טעיתי. שני המועדונים אכן הוקמו והפעילות החלה. אחרי הטיול המרשים של ניסאן הגיע גם הטיול שלנו, של רנו ספורט. חמוש בקליאו שלי הגעתי לנקודת המפגש בבוקר יום שישי. התכנית כללה: ארוחת בוקר נסיעה לארץ המרדפים טיפוס במצוקי דרגות כביש סדום-ערד ארוחת צהרים במסעדה בערד ליווי של מדריכי נהיגה מחברת לאון דרייב. כמו ישראלים התחלנו את היום בארוחה, שמחים וטובי לב עברנו לשלב ההסברים. …
הודעה אחרונה מאת In Flames, -
-
- אחראי פורום
- 25 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
רכב הליסינג של הוא אוקטביה. היום ביצעתי נסיעה ארוכה על גראנד קופה. ההשוואה שלי למען ההיסטוריה: נתחיל בשורה התחתונה: שני רכבים מצויינים לסגמנט שלהם ואין הכרעה ברורה. החוזקות של הסקודה: שקטה,מנוע וגיר, מזגן מעולה, תא מטען, טאצ איכותי יותר, תפעול קוקפיט קונבנציונלי עם כפתורים. כניסה ויציאה מהרכב נוחים יותר. משענת יד נוחה. חסרונות: נוחות, מולטימדיה מאוד מוגבלת, הנד ברקס קשה לתפעול. גראנד קופה : יתרונות: נוחה, חזקה ( אם כי פחות מהסקודה.) כיסא נוח. מרווחת. מולטימדיה עשירה. פיצרים נחמדים כגון הנעת כפתור והפעלת בלם יד עם כפתור. מבודדת היטב מרעשי חוץ. חסרונות: קורה A במיקום שמפריע. מזגן בינוני: נדרש רעש מאוורר חזק על מנת ליצר משב רוח מקרר וגם אז הרכב לא קפוא כמו …
הודעה אחרונה מאת Doron_Z, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
זה מרגיש כאילו הרקסטון של סאנגיונג נמצא איתנו כבר נצח, אבל הדגם החדש שלו הוא רק הדור השני. איתמר יצא לבדוק.
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
אהלן אנשים, רוצה לחלוק איתכם את חווית החיפוש שלי. חבר מאוד רוצה סוזוקי קרוסאובר 14-15 אוטומטית רצוי בצבע בהיר. מחפשים לו אחת במצב טוב כבר חודש וחצי. עברנו 4 מגרשי ליסינג וכעשרה רכבים פרטיים. לא מחפשים מציאות ולא מחפשים בזול. החבר מוכן לשלם מחיר שוק ריאלי לרכב במצב טוב. לרוב העניין אפילו לא מגיע לשלב של המחיר. כל פעם שאנחנו באים לראות רכב אחרי אנחנו חושבים שלא יכול להיות יותר גרוע, אבל הפעם הבאה תמיד מצליחה להתעלות על הקודמת. רק אתמול נסעו לראות רכב "במצב נהדר" ששימש רק לקחת את הילדים לגן. שנת 2014 שנסע 40,000 קילומטר. 3 דלתות מתוך ה4 הוחלפו, שפשופים בכל הרכב, הדלת המקורית היחידה עם מכה כזאת שאין ברירה אלה להחליפה, הבגאג' הוחלף, הפגוש האחורי הוחלף, צמ…
הודעה אחרונה מאת ohaddi, -
מחר אנחנו הולכים לפגוש את סובארו XV החדש, במסגרת השקת נהיגה שיערוך היבואן. כרגיל - אילו שאלות תרצו שנשאל את אנשי היבואן אודות ה-XV החדש או דגמי סובארו האחרים? (תנו לנו לענות מראש - המחיר של ה-BRZ לא עומד לרדת דרסטית) הפעם גם ניקח את ה-XV לשטח עם הדרכה צמודה, אז אתם מוזמנים גם לבקש שנבדוק עבורכם דברים שונים. (לא, אנחנו לא נבדוק "אם הוא ממשיך לנסוע אחרי שזורקים אותו מצוק" וגם לא "אם הוא מטפס את מעלה עשוש") נתראה מחר.
הודעה אחרונה מאת bar72, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 30 תגובות
- 23.9 אלף צפיות
היי, אני בדיוק לפני רכישה של קיה נירו ושאלתי את המוכר האם ניתן להתקין וו גרירה והתשובה הייתה שלילית. לא מצאתי עוד על הנושא. מישהו יכול להסביר לי מדוע? אני יודע שיש את נושא המשקל, נפח מנוע(אני חושב). אבל לנירו לא נראה שיש בעיה. אגב הוא אמר לי שגם בקיה ספורטאג' 1.6 לא מאושר
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
זה לא כמו שיש כאלה שקונים בגדים בשווקים לעומת אחרים שקונים בקניונים כי יש הבדל באיכויות אבל כל עוד אין הבדל באיכות הדלקים בין תחנות הדלק (כולן חייבות לעמוד בתקן ולא נראה לי שיש תחנה בישראל שתתן מעל המינימום שהיא חייבית). למה לא כולם קונים בתחנות הזולות יותר בכ20-30 אגורות לליטר? לא מדבר על דלקנים פזומטים וכו*
הודעה אחרונה מאת lei1989, -
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
הונדה החליטה לא לגרוס את הטייפ-R הנסיונית הזו, אלא להפוך אותה לטנדר, ולנו מציקות שתי שאלות. 1. אם הייתם יכולים לקבל גרסת טרום ייצור של רכב, כל רכב, מה הייתם לוקחים ומה הייתם עושים לו (ולא, תשובות כמו "כלום, הוא מושלם ככה" לא יתקבלו)? 2. יש סיכוי שמנועי מכחסות הדשא בתא המטען הם סוג של הומור עצמי? בין המשתתפים תוגרל בעיטה של VTEC.
הודעה אחרונה מאת אשרי, -
בעוד מספר ימים תוצג רשמית בתערוכת שנחאי. בינתיים, תהנו מהתמונות הרשמיות שדלפו. http://worldscoop.forumpro.fr/t5878p425-2017-citroen-c5-aircross-c84
הודעה אחרונה מאת green, -
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום, ברשותי יונדאי i25, שנת 2013. (4 דלתות ובגאז) אני מנסה למצוא את הרכב באתרים שונים לבדיקת מבחני ריסוק, לבדיקת התאמה של בדיקות בטיחות וכו'. (מצרף דוגמה לאתר בתחתית השאלה). לא מצליח למצוא את הדגם הזה באף מקום. הבנתי ש i25 זה שם ייחודי לישראל, ובארה"ב כנראה הרכב נקרא accent. אבל בכל האתרים, כשאני מכניס hyundai accent, אין דגם של 2013, אלא רק של כמה שנים קודם לכן. כיצד נקרא בדיוק הרכב? תודה https://www.euroncap.com/en/ratings-rewards/latest-safety-ratings#?selectedMake=0&selectedMakeName=Select%20a%20make&selectedModel=0&selectedStar=&includeFullSafetyPackage=true&includeStandardSafetyPackage=true&selectedModelName=All&selec…
הודעה אחרונה מאת lesles, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
כמה זמן לוקח להגיע לדו"ח ממצלמות רמזור החדשות? הבנתי שלוקח עד 72 שעות.
הודעה אחרונה מאת ceyal, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אתמול באיזור הר חוצבים ראיתי את המכונית הבאה, פורד פיוזון הייבירד עם מדבקה "רכב ניסוי". במבט שטחי (בדיוק הרמזור הפך להיות ירוק) היה נראה שיש על גג הרכב ובצידי הרכב מספר מערכות \ תוספות קטנות ולא בולטות. יש למישהו מושג במה מדובר? אגב, לדעתי הרכב נראה ממש טוב.
הודעה אחרונה מאת במבליק, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
האם רכב זה מיוצר ביפן כפי שנאמר לנו בסוכנות סובארו ? יודע שסוזוקי קרוס אובר מיוצרת בהונגריה . תודה
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 3 אלף צפיות
מצאתי מתקן 4 כסאות בטיחות למושב אחורי, האם מישהו יודע אם זה תקין בארץ? קישור: https://multimac.co.uk/p/multimac_1320_4_seater
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
אחרי הופעת הקארוק עם מגוון הדגמים והמחירים יש זכות קיום לסיאט אטקה?
הודעה אחרונה מאת kissos, -
-
500 אינדיאנים 1 2
מאת oryo-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 7.4 אלף צפיות
מעשה שהיה כך היה ... ״שידכו״ לי איזה מר בחור שגם אוהב אופני שטח, וברכיבה שלנו הוא זרק שלחברה שלו יש איזה אירוע יח״צ שקשור לF1 - הם ספונסרים של מכונית המשתתפת ב INDI500 וכל שנה מזמינים לקוחות שלהם לכמה ימים על המסלול, פול בוארד וכו׳. הוא אמר שבגלל שזה דורש טיסה לאינדיאנפוליס, הם מתקשים למלא את כל התקנים ... מפה לשם אני עכשיו בחדר המלון באינדיאנפוליס בחסות חברה שאני לא באמת מכיר עם עוד חבר, ממתינים לראות לראשונה בחיינו מכוניות F1 שנוסעות שמאלה בעיגול (מה שמזכיר לי את פרק הנאסקאר מסאות׳פארק): כבר בנחיתה הבנתי שהגעתי למקום עם מורשת, היות ומהשרוול עד האובר פגשנו 2 מכוניות F1, קורבט משופרת בקטע מפחיד, ועוד איזה משהו קלאסי שלא זיהיתי - כל זה *בתוך* הטרמינל ע…
הודעה אחרונה מאת oryo, -
-
בשקט בשקט התחילה להימכר הסנדרו החדשה בארצנו החמה. הפעם עם מנוע 0.9T + הגיר הרובוטי חד מצמדי המוכר לנו מהסטפווי... עריכה כדי שלא תרוצו לחפש: מחיר 63K קישור לכתבה במגזין קארספורום
הודעה אחרונה מאת AK21, -
- 4 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום רב, רכשתי יונדאי איוניק 0 ק״מ מליסינג כמובן ללא מיגון מותקן. חברת הביטוח רוצה קודן וכספת. האם כדאי ללכת להתקנת דרך חברת ביטוח או ללכת לחברה שמתקינה לרכבים של היבואן? לא הצלחתי להבין אם עלולה להיות בעיה עם האחריות?
הודעה אחרונה מאת bv12, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, יש סתירה וחוסר הבנה בין משרד הרישוי לבנק הדואר(לפחות בשלב הבירורים). אני מעונין לקנות רכב (יונדאי i10). נכון לעכשיו הרכב הינו יד ראשונה(00 ברשיון הרכב). בהנחה שבמעמד הרכישה והעברת הבעלות, ארצה להוסיף את אחי כשותף, האם אני כבר אהפוך להיות יד 3? תודה.
הודעה אחרונה מאת vladclar,
-
מי מחובר 34 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 731 אורחים (הצג רשימה מלאה)