Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכת הסלולר

ash156
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2952 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהקשר הזה יש את הסיפור של הסחת דעת שלי ששיתפתי אתמול.

אפילו פעולות פשוטות כמו מה שאני עשיתי של לבדוק רגע משהו באפלקציית ניווט בפלאפון שעל הדשבורד זאת הסחת דעת מאוד מסוכנת. (העיניים שלי היו מספיק על הכביש בשביל לשמור על הנתיב, אבל בתכלס הייתי עיוור לסכנות לא צפויות שאני מתקרב אליהם).

אני חושב שזה שהמדינה מנסה לדחוף מובילאיי לכולם זה טוב. למי שלא רוצה כי הוא הוא נוהג טוב וזה סתם יצפצף לו, שיחשוב רגע על הנהגים האחרים שנוסעים איתו על הכביש (נגיד אני אתמול...).

ואמנם אחרי מה שקרה לי אתמול אז יש פחות נהג אחד בכביש (אני) שדעתו תוסח מהפלאפון. אבל יש עוד הרבה מאוד מאוד נהגים שימשיכו ככה, ויהיו מדי פעם פשוט עיוורים על הכביש. לצערנו לא באמת יהיה אפשר לשנות את זה, תמיד יהיו הסחות דעת. לדעתי הסבל מכמה צפצופים שווה את זה אם יהיה את זה לכולם.

• תגובות 114
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
איסור מוחלט על שימוש בטלפון אינו גזירה אלא ברכה.

גם על איסור עישון במקומות ציבוריים אמרו אותו דבר, והיום כולם עומדים בה, ואני שמח עך כך למרות שאני מעשן מעת לעת.

שלשום, בדרך לחדר הכושר, במעבר חציה, הייתי קרוב מילימטרים מלהפגע על ידי אשה שעסקה נמרצות בטלפון שלה.

הרגשתי את הרוח של המכונית חולפת ליד רגלי, ועוד כמה סנטימטרים היתה שולחת אותי לאשפוז ארוך.

הווטסאפ של גן הילדים של הבן שלה כנראה חשוב מחיי אדם.

אף אחד כאן אינו ראש הממשלה או הרמטכ"ל, וכל השיחות המטופשות יכולות לחכות.

אני לעולם אינו עונה לשיחות שבזמן נהיגה, גם עם דיבורית, ובטח לא יוזם שיחות.

אני חולק עליך.

לאסור על שימוש בטלפון שקול, בערך, לאיסור על שימוש ברכב בכלל.

למה כוונתי - הטלפון הנייד משמש לרכילות, אבל גם להעברת מידע קריטי, ואין לך כל דרכך לנטר את השיחה המתבצעת בכל רקע נתון - בדיוק כפי שאינ יודע את הנוסע ברכב הוא רופא מנתח הממהר לחולה קריטי או סתם מישהו שנוסע לבקר את חברתו.

אין לי ספק שגם שיחה דרך דיבורית מסיחה את דעתו של הנהג, ויש נהגים שמתנתקים לחלוטים מסביבתם (יש לי סרטון כזה במצלמת הדרך - אשה שנוהגת עם חלון פתוח, אבל שום צפירה לא מנתק אותה מהשיחה) - אבל אתה יכול לטעון אותו דבר גם נגד מערכת המדיה ומסך המגע שברכב. והרי אף אחד לא מתכוון לאסור על השימוש בהם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

סליחה על שאני הורס לכם את התיאוריות, אך יש לכם טעות בסיסית.

בצורה גסה (מאוד), עברייני תנועה מתחלקים ל-2 סוגים :

1. אדם שבעקרון שומר על החוק, אך חושב על סיפוק צרכים מיידיים. לא חושב מעבר לכך.

2. אדם שהחוק לא מעניין אותו. מוגדר כעבריין רצדביסט.

את שניהם לא מעניין הקנס או העונש שיקבלו. אם וכאשר יקבלו - יתמודדו איתו (כל אחד, בצורה שלו).

למשל, לא מעט זמן יש איסור על שימוש בטלפון סלולרי בתחנת דלק, כאשר הקנס הוא בסביבות 14,000 ש"ח. האם זה מזיז למישהו ?

איסור עישון בתחנת דלק ? איסור תידלוק עם מנוע מופעל ? האם איסורים אלו מזיזים למישהו ?

אז אסור. רק על חלק מהאנשים זה משפיע/ לחלקם זה מזיז.

עריכה :

אדם לא יכול לבצע 2 פעולות הדורשות מאמץ קוגנטיבי במקביל (גם לא נשים). המוח מסוגל לעסוק בזמן נתון רק במטלה קוגנטיבית בודדת.

מקרה מעט יוצא דופן הוא מקרה של ביצוע פעולה שגרתית (למשל נסיעה במסלול קבוע). היוצא דופן הוא שכאן אין צורך ל"התמודד" עם קביעת מסלול נהיגה. אבל...צריך "להתמודד" עם שינויים בתנועה (תנועה של רכבים אחרים).

בכל מקרה - כאשר יש צורך ל"חלק" קשב בין 2 מטלות, המוח מטפל במטלה בעלת עדיפות גבוהה יותר (= שיחה בסלולרי).

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם

עד שנת 86' לא היו טלפונים כלל, להזכירך.

וחיו עם זה מצויין.

עם השיחות זה פחות בעיה, עם השימוש ברשתות החברתיות, זה סיפור אחר.

וכאן הבעיה האמיתית.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

חן - היו עוד כמה מהפיכות לפני הסלולר. עד 1900 (בערך) אנשים הסתדרו מצויין עם עגלות רתומות לבהמות. רוצה לוותר על הוולבו לטובת איזו עגלה עם גלגלי עץ וכוח של שני סוסים (ולא 2CV)?

יש טענה שהדור הצעיר משתפר מאד בתחום רב המשימתיות, איני יודע אם זה נכון, כיצד זה מתבטא בנהיגה ועל חשבון איזה יכולות אחרות היא התפתחה.

לגבי חוסר הציות לחוק - כאן אנחנו מנמסים לתחום אחר לגמרי. האכיפה היא חלק מהנושא - לדעתי חלק די קטן. העיקר הוא החינוך. אבל במדינה שבה פורעי חוק זוכים לתמיכת הממשלה ולהערצת הקהל אל תצפה ליותר מדי.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
מישהו מכם פה חושב שקנס של 1000 שקל הוא לא מספיק כבד בשביל מישהו? מכירים הרבה אנשים שבשבילם זה כסף קטן שהם מוכנים לזרוק לפח סתם ככה? אני לא. אז מה ההבדל אם זה 1000 או 5000? הבעיה פה היא לא גובה הקנס, כי אנשים בטוחים שפשוט לא יתפסו אותם. הבעיה היא חוסר האכיפה, זה הכל.

פשוט למדינת ישראל יש דברים חשובים יותר לתקצב ולשר התחבורה יותר חשוב להצטלם עם הקודקודים של מובילאיי ולגזור סרטים של קטעים חסרי חשיבות בכביש 6 מאשר לנסות ולהקטין את כמות תאונות הדרכים. ולכל מי שצועק שחשוב לו להקטין את מספר התאונות מפמפם יומם ולילה מצלמות-מצלמות-מצלמות.

אוכפים ועושים את מה ש"סקסי" ומייצר כותרות. עכשיו לעצור אנשים בצד ולהוכיח שהם שלחו וואטסאפ ליזיזה זה עבודה קשה. למי יש כוח לזה?

אם תהיה אכיפה ויעלו את הקנסות זה ירתיע יותר.

זה מזכיר לי שהייתה לי שיחה עם קצין מהפלוגה אצלי במילואים על הנושא של הקנסות, שאמרתי לו שאין לי בעיה שהקנסות על התעסקות בסלולר בזמן נהיגה יעלו ל3000 או 5000₪.

בתגובה הוא אמר לי שמה יעשה אחד כמוהו שהוא סטודנט ואין לו כסף. אמרתי לו שאולי ככה הוא יפסיק לדבר בטלפון מהפחד שלא יהיה לו כסף לשלם.

אני חושב שצריך להעלות את הקנס וגם להתחיל לאכוף, הטלפונים האלו זה מכה הרבה יותר גדולה מאשר איזה מישהו שנסע 130 קמ"ש במקום 110 קמ"ש בכביש 6.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)
זה מזכיר לי שהייתה לי שיחה עם קצין מהפלוגה אצלי במילואים על הנושא של הקנסות, שאמרתי לו שאין לי בעיה שהקנסות על התעסקות בסלולר בזמן נהיגה יעלו ל3000 או 5000₪.

בתגובה הוא אמר לי שמה יעשה אחד כמוהו שהוא סטודנט ואין לו כסף. אמרתי לו שאולי ככה הוא יפסיק לדבר בטלפון מהפחד שלא יהיה לו כסף לשלם.

תסלח לי, אך למעשה הבאת הוכחה לדבריי (ובזה קיעקעת את הטיעון שלך) - הקצין הנ"ל, למרות שמצבו הפיננסי אינו מזהיר (בלשון המעטה), מוכן לספוג קנס - העיקר לענות לסלולרי.

וסתם תוספת - אפשרי לקנות דיבורית לרכב בעלות של כמה מאות שקלים, והנה נפתרה הבעיה. אבל אנשים לא "מסוגלים" לחשוב כל כך רחוק. זה גם חלק מהתרבות כאן. תרבות הסמוך. יהיה בסדר.

חלק נוסף בבעיה היא שהסלולרי הפך להיות חלק משמעותי בחיי החברה של האנשים.

יש לא מעט עבירות שבהן הועלה הקנס / רמת הענישה - אך זה השפיע בצורה חלקית.

למשל ענישה כנגד נהיגה בזמן שכרות -> למרות העונש הכבד (שלילה בפועל לשנתיים מינימום), עדיין אנשים נוהגים בזמן שכרות. וכאשר הם נתפסים, "פתאום" חרב עליהם עולמם. הם בסדר. כל השאר לא..

ענישה בלבד - לא מספיקה.

זה מצריך חינוך. חינוך. חינוך.

ולסיום סיפור אישי :

בעבר הייתי מתנדב במתנ"א מתוך אמונה במה שאני עושה (בעדינות עם קליפות הבננה :-) ). ראיתי לא מעט אנשים שמבצעים עבירות תנועה, ורק לאחר שנתפסו - פתאום התחילו לחשוב על המשמעות עבורם (וכן, היו גם אנשים שמצבם הכלכלי לא טוב, וזה לא מנע מהם לבצע עבירות). גם כאשר הייתה העלאה בסכומי הקנסות - לא היה שינוי בהתנהגות.

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם
אפשרי לקנות דיבורית לרכב בעלות של כמה מאות שקלים

הרבה פחות

פורסם

לדעתי האישית היא שלא הדיבור הוא הגורם לתאונות אלא כל ההתכתבויות בוואטספ פייסבוק ושאר ירקות.

על זה צריך לתת דגש.

פורסם

אולי לא הסברתי את עצמי נכון, דיבור בסלולר מהווה הסחת דעת אבל כמו לדבר עם נוסע ליד או להתעסק ברדיו. בעוד התעסקות פיזית בנייד כמו הודעות וכד' הרבה יותר מסוכן.

לראיה ישנו מחקר של הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים לגבי שימוש בסלולאר http://www.rsa.gov.il/meidamechkar/pirsumim/documents/bbb14.pdf

פורסם (נערך)

על פי רוב המחקרים (עיין ע' 7), דיבור בטלפון לא דומה לשיחה עם נוסע ובטח שלא להאזנה לרדיו.

בשיחה בדיבורית, להבדיל מנוסע שנמצא ברכב, שטף השיחה שונה מאחר והדיבור של האדם השני אינו מושפע מהנסיעה ו/או מהתפתחויות בכביש. זה עושה הבדל גדול.

בהתעסקות פיזית, אנשים לרוב מפצים וגם מפתחים חלוקת קשב: הם לא משלימים את פעולת החיוג או הקלדת ההודעה בבת אחת, אלא מציצים לכביש שוב ושוב תוך כדי הפעולה. זו הסיבה שלאנשים לוקח הרבה יותר זמן לחייג כשהם נוהגים.

לא שזה פחות מסוכן משיחה בטלפון, אבל קיומה של נבלה לא מכשיר את הטריפה.

נ.ב. תפסיקו לקיים דיון עובדתי עם הפניות למחקרים, אתם גורמים לי לרטוט....default_w00t.gif:wink:

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
עד שנת 86' לא היו טלפונים כלל, להזכירך.

וחיו עם זה מצויין.

עם השיחות זה פחות בעיה, עם השימוש ברשתות החברתיות, זה סיפור אחר.

וכאן הבעיה האמיתית.

נכון, וגם הסתדרו מצויין עם שליחת דואר דרך תיבות הדואר שעמדו ברחוב.

העולם התקדם מאוד מאז,הפך למהיר הרבה יותר, הכל כאן ועכשיו אז הנה, גם בנהיגה אנחנו לא יכולים לקחת חופש.

פורסם

מה שיותר מטמטם אותי זה לראות אנשים עם רכב שבוודאות יש לו מערכת מולטימדיה עם דיבורית בלוטות' והם עדיין מתעקשים להתעסק בטלפון בזמן נהיגה. בחייאת ראבק, אי אפשר לדבר מדיבורית?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...