Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכת הסלולר

ash156
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2952 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איסור מוחלט על שימוש בטלפון בנהיגה הוא גזירה שהציבור לא יעמוד בה. ואני מתכוון לשיחה קולית דרך דיבורית, לא להחזקת המכשיר ביד\כתף\כל מיני תנוחות מוזרות, ולא לקריאת וכתיבת הודעות.

והמשטרה - נראית שנמצאת במוקד של סיכול ממוקד מטעם ממשלת ישראל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 114
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

איסור מוחלט - כולל דיבורית - הוא לא פיזיבילי. למה? כי הוא יכלול את כל מי שמשתמש באיזושהי מערכת תקשורת ברכב, אפילו בתוקף תפקידו, שזה כולל נהגי מוניות, אמבולנסים, שוטרים ולך תדע מי עוד.

הרי אין באמת הבדל בין נהג שמשתמש בדיבורית לנהג מונית שמדבר בקשר עם המוקד, נכון?

פורסם (נערך)
איסור מוחלט על שימוש בטלפון בנהיגה הוא גזירה שהציבור לא יעמוד בה.

לגמרי.

כל מה שצריך לעשות זה לתת לנהגים הכשרה להתמודד עם מסיחי דעת כך שהם יתרגלו:

לדחות פעולות חיוג וכיוצא בהם לעצירה ברמזור.

להוריד מהירות בזמן שיחה בדיבורית.

לקצר שיחות ולקטוע את רצף השיחה לרגע כדי להתרכז בנקודות בעייתיות בכביש.

זה לא מסובך!

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

חן, בקשר לזה אכתוב לך את מה שאמרתי פעם למכר חרדי בויכוח על חזרתו של דרעי לכהן כשר הפנים, כשטען שדרעי ריצה את עונשו, למד מהניסיון והוא לא יחזור לסורו: אשרי המאמין.

פורסם (נערך)

צריך פשוט לנהל קצת יותר טוב את צי הרכב של המשטרה.

ישנן המון ניידות ואופנועים. מה הבעיה לדאוג שעל כביש 2 לדוגמה תמיד תסייר ניידת הלוך חזור שתפקיד הנהג הוא לנהוג ותפקיד המלווה שלו הוא להסתכל על הנהגים מסביב?

מה הבעיה של השוטרים המלווים לעשות את זה בכל נסיעה שהם נוכחים בה לאורך כל הנסיעה במקום לגרד בביצים?

כן אז אולי אותה ניידת תתעקב קצת כי היא עצרה מישהו בדרך, אבל זה חשוב יותר מ90% מהדברים שאותו שוטר מתעסק בהם ביומיום.

במצב שזה הגיע אליו אין שום סיבה שכל שוטר מלווה לא יתפוס נהג על טלפון בכל נסיעה שהוא נוכח בה. אם אני מצליח מבלי לנסות ועוד כשאני נוהג ברכב למה שהם לא יצליחו?. מה גם שכל כך קל לזהות נהגים כאלה כי הם פשוט נוהגים כמו סתומים אם אפשר לקרוא למה שהם עושים נהיגה ולא רולטה סלולארית.

בנוסף יש להעלות את הקנס ל5000 שקל על שימוש בטלפון, כל שימוש.

ברגע שאנשים ירעדו מפחד שיתפסו אותם על הכביש וילכו 5K לפח הם יפסיקו.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

טלפון זה רק אחד מהדברים שלא קשורים לנהיגה שאנשים מתעסקים בהם, אולי הכי נפוץ אבל לדעתי לא הכי חמור.

עיתון, לפטופ, איפור, גילוח, תינוקות, אכילת לאפה, מילוי טפסים, לק בציפורניים. אני בטוח שיש עוד דברים יצירתיים שלא ראיתי.

V5

פורסם

לדעתי בכלל צריך להוריד את הכיתוב "משטרת התנועה" מהניידות. וגם כל מזהה אחר ששונה מניידות המשטרה הרגילות.

כשעוברים ליד ניידת משטרה רגילה אנשים מסביב מזגזגים/מסמסים/חותכים וכו'. ליד ניידת מתנ"א? מצב סבתא.

לפחות בהרגשה זה ייתן משהו.

בסוף השנה יהיו למשטרת התנועה רק 170 ניידות, לעומת כ300 בעבר

פורסם

לאיסור מוחלט על שימוש כלשהוא בסלולאר בזמן נהיגה יש טעם, הבעיה אינה בכך שיד אחת או כתף אחת עסוקה בטלפון, היא נובעת מאובדן הריכוז ויציאת הנהג ל"חופשה" מהמתרחש בכביש.

פורסם
טלפון זה רק אחד מהדברים שלא קשורים לנהיגה שאנשים מתעסקים בהם, אולי הכי נפוץ אבל לדעתי לא הכי חמור.

אכילה ושתיה לא פחות נפוצות, ולא פחות חמורות.

פורסם

לפני די הרבה שנים קראתי סטטיסטיק אמריקאית, שבה נטען שגורמי הסחת הדעת העיקריים הם הרדיו והמזגן. אבל זה היה לפני די הרבה שנים, והאמריקאים התחילו להשתמש בסלולר הרבה אחרינו. כלומר - הסלולר הומצא אצלם, אבל התמחור ההזוי בארה"ב גרם לעסק להתקדם לאט יחסית לסקנדינביה ואלינו (ועוד כמה מדינות, לא רבות).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הפתרון היחיד זה להטיל קנסות כבדים ואשכרה לאכוף את זה.

קנסות כבדים? מבחינתי גם 5000₪, מצידי שבן אדם לא יאכל חודש שלם כי הוא התעסק בטלפון. (ואני יודע שזה נשמע נוראי)

פשוט נשבר לי כבר מכל הנהגים האלה שסוטים לי לנתיב/מזדחלים/עוברים באדום/לא נוסעים כשצריך בגלל שהם עסוקים בטלפון שלהם.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

בפקקים ראיתי נהגים/ות עושים דברים הרבה יותר גרועים (השאלה אם הפסיקו ברגע שיצאו מהפקק).

מגריבת גרביים, מילוי תשבץ ועד לפירוק רולים מהשיער...

פורסם

אם הרכב עומד - שיבושם להם.

נכון שגם זה יכול לגרום בעיות, אבל אם חלק משמעותי מציבור הנהגים רק ילמד לדחות הסחות דעת לעצירה המזדמנת הקרובה ברמזור או עומס - דיינו.

פורסם

מישהו מכם פה חושב שקנס של 1000 שקל הוא לא מספיק כבד בשביל מישהו? מכירים הרבה אנשים שבשבילם זה כסף קטן שהם מוכנים לזרוק לפח סתם ככה? אני לא. אז מה ההבדל אם זה 1000 או 5000? הבעיה פה היא לא גובה הקנס, כי אנשים בטוחים שפשוט לא יתפסו אותם. הבעיה היא חוסר האכיפה, זה הכל.

פשוט למדינת ישראל יש דברים חשובים יותר לתקצב ולשר התחבורה יותר חשוב להצטלם עם הקודקודים של מובילאיי ולגזור סרטים של קטעים חסרי חשיבות בכביש 6 מאשר לנסות ולהקטין את כמות תאונות הדרכים. ולכל מי שצועק שחשוב לו להקטין את מספר התאונות מפמפם יומם ולילה מצלמות-מצלמות-מצלמות.

אוכפים ועושים את מה ש"סקסי" ומייצר כותרות. עכשיו לעצור אנשים בצד ולהוכיח שהם שלחו וואטסאפ ליזיזה זה עבודה קשה. למי יש כוח לזה?

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
איסור מוחלט על שימוש בטלפון בנהיגה הוא גזירה שהציבור לא יעמוד בה. ואני מתכוון לשיחה קולית דרך דיבורית, לא להחזקת המכשיר ביד\כתף\כל מיני תנוחות מוזרות, ולא לקריאת וכתיבת הודעות.

והמשטרה - נראית שנמצאת במוקד של סיכול ממוקד מטעם ממשלת ישראל.

איסור מוחלט על שימוש בטלפון אינו גזירה אלא ברכה.

גם על איסור עישון במקומות ציבוריים אמרו אותו דבר, והיום כולם עומדים בה, ואני שמח עך כך למרות שאני מעשן מעת לעת.

שלשום, בדרך לחדר הכושר, במעבר חציה, הייתי קרוב מילימטרים מלהפגע על ידי אשה שעסקה נמרצות בטלפון שלה.

הרגשתי את הרוח של המכונית חולפת ליד רגלי, ועוד כמה סנטימטרים היתה שולחת אותי לאשפוז ארוך.

הווטסאפ של גן הילדים של הבן שלה כנראה חשוב מחיי אדם.

אף אחד כאן אינו ראש הממשלה או הרמטכ"ל, וכל השיחות המטופשות יכולות לחכות.

אני לעולם אינו עונה לשיחות שבזמן נהיגה, גם עם דיבורית, ובטח לא יוזם שיחות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...