רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 595 צפיות
היי, שכרנו רכב ברודוס בחברת באדג'ט כולל החזר השתתפות עצמית מטעם חברת הפניקס החלק התחתון (ממש בקצה) של פגוש האחורי של הרכב השתפשף, האם זה נחשב לפגיעה במרכב התחתון של הרכב? אני מנסה להבין אם ביטוח החזר השתתפות עצמית יסרב להחזיר את ההשתתפות במקרה הזה. מה כלול בעצם במרכב התחתון? נשמע לי קצת מוזר שאם עשיתי רברס ונתקעתי בעמוד זה יכוסה, אבל אם שפשפתי את תחתית הפגוש במדרכה כשבאתי לחנות זה לא בתודה מראש לעונים
הודעה אחרונה מאת avner .h., -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 5 אלף צפיות
בפעם הראשונה מזה הרבה מאוד זמן, מיצובישי משיקה דגם שהוא לא חדש רק בשם, אלא גם בטכנולוגיה. בדקנו את המתכון שהביא לנו את האקליפס קרוס החדש.
הודעה אחרונה מאת אשרי, -
-
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
בוקר טוב, יש כביש שמתחיל מהיציאה מלב המפרץ עד לתחילת העיר התחתית בחיפה , זהו כביש דיי צר . האם מדובר בכביש שהוא רק לאוטובוסים ומתפקד כנתצ ? האם מכוניות פרטיות יכולות לעבור בו ?
הודעה אחרונה מאת Taipan, -
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
אני צריך חלף לרכב שלי, מגן שמש לקורולה 2000, חשבתי פשוט ללכת לפירוקיה ולקחת משם איפה אפשר למצוא פירוקיה במרכז? כמה זה צפוי לעלות?
הודעה אחרונה מאת noogie, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
העברתי מונית לרכב פרטי לפני כ-5 חודשים ושילמתי למכס כ-4000 ש״ח הפרשי מיסוי. הרכב עכשיו התקלקל והלך לו המנוע. מנוע חדש עולה יותר משווי הרכב. אני מעונין להשבית את הרכב ורציתי לבדוק האם מישהו מכיר האם ניתן לקבל זיכוי כלשהו על המס ששולם?
הודעה אחרונה מאת Eily, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי, קניתי יונדאי i20 2014 , יד שנייה. עברה בדיקה הכל בסדר בבדיקה. ההגה מגיב טוב, המנגנון החשמלי עובד וההיגוי טוב בסה"כ, אבל יש תחושה מוזרה בהגה כאילו נטייתו בנסיעה להתיישר תמיד למעין תחושה של "מגרעת" שמחזיקה בו באמצע. דבר שלא הרגשתי אף פעם באף רכב אחר. יש למישהו מושג אולי על מה אני מדבר ? האם זה נורמלי בדגם הזה ? האם ניתן לשנות את זה ? האם יש איזה mode להגה שניתן לשנות שאני מפספס ?
הודעה אחרונה מאת אשרי, -
שלו לכולם, אני מקווה שאני בתת הפורום הנכון... ב- 14.6.18 (סיום הרמאדן) אני אמור לנסוע מירושלים לגליל בסביבות השעה 20:00. במוצ"ש 16.6.18 (איד אל פיטר) אני אמור לחזור מהגליל לירושלים. האהבה והרגש אומרים לנסוע דרך כביש הבקעה. השכל אומר לנסוע דרך כביש 6. מצד שני בכביש 6 גם עוברים קרוב למשולש. האם יש סיכון לנסוע באחד מהכבישים הנ"ל בתאריכים הנ"ל? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת hans, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 7 אלף צפיות
ה-ZS של MG הוא רכב מעוצב, אבל. מרווח, אבל. מאובזר, אבל. יש לו מנוע טורבו, אבל והוא באמת ממש אחלה, אבל. מה שהוא לא, באופן מפתיע משהו, זה "סיני". לא לגמרי לפחות.
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
מה זה רכבי VAG? 1 2
מאת eladns-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 18.3 אלף צפיות
החיפוש בפורום לא עובד וכולם מדברים על VAG VAG VAG מה זה? איזה רכבים אילו?
הודעה אחרונה מאת pasat04, -
-
התחדשתי באוטו ישן 1 2
מאת ariel000-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
בשעה טובה, התחדשתי באוטו ישן! סובארו אימפרזה, 1995, מנוע 1,600, גיר ידני. 300K ק"מ. עכשיו אני מחכה למסע גרוטאראלי באיזור ירדן. בשיחה עם הביטוח שאלו אותי אם יש או אם אני מתכוון להתקין מובילאיי, אמרתי שזה עולה יותר מהרכב. אחרי זה שאלו אם יש ברכב אביזרי בטיחות, אמרתי שיש חגורה. יאללה למדבר!!
הודעה אחרונה מאת locus, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 80 תגובות
- 17 אלף צפיות
בעקבות ביקורות רבות בפורומים שונים, היא הוזמנה. בטלפון. בבאר-שבע. . גם יצא לי לנסוע עליה אצל שכן, כאן באילת. נסיעה של 5 דקות. נסענו כדי להשלים את הכסף ולקחת את הרכב בעת ההזמנה שאלנו את הסוכן שאלות רבות בדבר הרכב. או, מה קורה במקרה של ביטול? התשובות היו מהוססות ומגומגמות. "יהיה בסדר", "הרכב מעולה", "אין סיבה לבטל" ,ועוד משפטים בכיוון הזה.. רק לאחר ששילמתי והזמנתי את הרכב, נשלח אליי בפקס התנאים של ההזמנה. וכתוב במפורש שאם ההזמנה תבוטל, המזמין "סופג" 500 שקל. למה? ככה. מכל סיבה שלא תהיה. הובטח לי בטלפון שהרכב חדש לגמרי ויש על הספידומטר 2 ק"ם. אז בפועל יש 8. נו, לא ביג דיל. לא הורסים עסקה בגלל זה. ממשיכים הלאה. הגעתי לראות את הרכב, והוא היה מטונף לגמרי. קורי עכביש…
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
רוצה להמליץ על שלט חלופי לשער חשמלי שהזמנתי באלי אקספרס ב4$ ומתברר שעובד כמו גדול. על שלט דומה (חלופי) לקחו לי בארץ 150 ש"ח... https://www.aliexpress.com/item/Portable-433mhz-Garage-Door-Remote-Control-Presentation-Universal-Car-Gate-Cloning-Rolling-Code-Remote-Duplicator-Opener/32777187809.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.21404c4doU2PMc השלט מתאים לשלטים שעובדים בתדר 433Mhz בלבד (למיטב הבנתי יש 2 תדרים פופולארים). השכפול די פשוט כשמבינים מה צריך לעשות. צריך קודם כל להכניס את השלט למצב למידה. את זה עושים ע"י לחיצה על 2 הכפתורים העליונים לכמה שניות, משחררים את אחד המקשים ולוחצים עליו 3 פעמים. אם באמת נמצאים במצב למידה, לא אמורה להידלק נורה כשלוחצים על המקשים…
הודעה אחרונה מאת Fraysa, -
-
היי ! לא שיש לי כסף לזה..אבל סתם מעניין אותי.. האם נסיעת מבחן ברכבים כמו s500 , סדרה 7 , יגואר וכו עולות כסף ? אם לא , כל נער בן 18 או חובב רכבים פשוט יבקש לנסוע ברכב של מליון שקל בחינם...? האם הם רוצים דמי רצינות ? משהו..? סליחה על הבורות
הודעה אחרונה מאת niv, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
במסגרת העבודה יוצא לי לבלות זמן רב באזור צפון מערב ארה"ב אזור אורגון וושינגטון. בכל פעם אני נפעם מחדש מהשילוב המהמם של הטבע, הנוף והכבישים הנהדרים שמשתלבים בהם, בנוסף תמיד יש איזשהו ארוע מוטורי, תחרות או תצוגה מעניינת. התרבות המוטורית והיחס שלהם לעולם הרכב פשוט נמצא אצלם ב DNA. אין בכוונתי לקטר על הנעשה בארץ, לכל מקום יש את ההיתרונות והחסרנות שלו. חבל להאריך המילים, כדאי לתת לתמונת לדבר. תערוכת רכב מקומית בעיירה שרווד, החברה המקומיים מציגים לראווה את הרכבים המשופצים שלהם. היו גם שופטים שעברו בין הרכבים. לא נשארתי לסוף כדי לשמוע את התוצאות. קבלו מספר תמונות מצוצמם:
הודעה אחרונה מאת golangti, -
-
- 3 עוקבים
- 9 תגובות
- 6 אלף צפיות
האם אני צריכה להודיע למשרד הרישוי על זה שיש לי משקפי ראייה כשלפני כן לא היו לי? ואם כן מה אני צריכה לעשות? תודה לעונים!
הודעה אחרונה מאת diller, -
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
מאזדה שיפרה את מנוע ה-2.0 ליטר של המיאטה וכעת הוא מייצר 184 כ"ס ב-7,000 סל"ד ומומנט מרבי של 20.9 קג"מ ב-4,000 סל"ד, זאת לעומת 158 ב-6.000 ו-20.4 ב-4,600.
הודעה אחרונה מאת HyperViper, -
- 4 תגובות
- 875 צפיות
שם הdevice במכונית הוא my car ולא ידוע לי על אפשרות לשנות זאת. אם ברשותי שתי מכוניות ניסאן ובצעתי pairing לאחת מול הטלפון , השנייה לא מתחברת אא"כ אני מבצע unpairing. מישהו מכיר בעיה זו ?
הודעה אחרונה מאת zvigolden, -
- 2 תגובות
- 814 צפיות
מדברים הרבה על המצלמות והבעיתיות הלא מוסברת על כשרות דוחות המהירות שהן מפיקות. המצלמות האלה יעודיות לנושא ומופעלות כנראה גם בחול, אז מה בדיוק הענין באופן ההפעלה הלא נכון שמדידת המהירויות איננה ראייה מספקת כדי לתבוע "עבריני מהירות" למשפט. מדברים המון על הנושא אבל בשום מקום לא מצאתי הסברים טכניים לכל הרעש סביב המצלמות. מעניין אם מישהו יודע פרטים טכניים סביב פרשת המצלמות שבמחלוקת ומוכן לחלוק עם קוראי הפורום.
הודעה אחרונה מאת ד ו ד, -
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הייתי בשיחת צהריים עם קולגה לעבודה ודיברנו על המובילאיי והסברתי להם איך זה עובד וכו'. הקולגה סיפר שיש לו דגם של VW פאסאט, 2008, נקרא דגם Luxury הוא אמר לי שיש לו מערכת שמצפצפת לו כאשר הוא מתקרב לרכב. ישנה מערכת שמזיזה אוטומטי את מראה צד ימין, להתאים התאמה במידה ולא מכוון כיאות, לנהג. (לא מדבר על כיוון מראת שמאל שמזיזה את ימין בו זמנית). ואני מנסה לחשוב שזה מוזר. אני לא שמעתי על רכב, בארץ, ב-2008 עם מערכת התראה להתקרבות לרכב. שאלתי אם זה יבוא אישי, הוא לא ידע לענות לי. אתם שמעתם על דגם כזה?. מספר שיש חיישן גשם, אורות.
הודעה אחרונה מאת electric, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
והפעם - ג'יפ סיור של משטרת קליפורניה. בחייאת טסלה. המכוניות המסורתיות ימותו מספיק מהר גם בלי שתשלחו את המכוניות שלכם למשימות חיסול ממוקד. מה אתם חושבים? האם העולם עדיין לא בשל למכוניות אוטונומיות, או שזה פשוט באגים במערכת שאין ברירה אלא לקבל ובכלל פבל מה אתה רוצה תראה כמה מכוניות רגילות נכנסות אחת בשניה כל יום?
הודעה אחרונה מאת Igalz, -
-
שלום רב, את הרכב רכשתי באוגוסט 2014. על יום הנסיעה הראשון ניתן לקרוא פה. על ההתרשמות כעבור חודש של נסיעה ניתן לקרוא פה. עברה שנה ו 20,000 ק"מ, הגיע הזמן לחגיגות יום הולדת שנה וסיכומים עד כה... במשפט אחד- אחת הרכישות הכי טובות שעשיתי בשנים האחרונות. עכשיו נפרט קצת יותר: המכונית נוסעת ללא דופי וללא שום בעיה. הביצועים מעולים והיא מגיבה יפה מאד לכל בקשה שלי. מבחינת יופי אני עדיין מסתכל עלייה כמו בפעם הראשונה כולי מאוהב. המכונית שקטה גם בנסיעה מהירה. מערכת הבידור איכותית ומגיבה יפה לתנאי הסביבה. המזגן עושה את העבודה בקלות. החניה קלילה בעזרת המצלמה האחורית (לא מבין איך אנשים חונים בלי מצלמה). המערכת של מובילאיי מצילה חיים ומקילה על הבטחון בנה…
הודעה אחרונה מאת hodb, -
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אציין שניסיתי לנקות עם wd40 ועם ספוג הפלא ומים חמים, וזה לא עזר בכלל בכלל
הודעה אחרונה מאת Audi-T, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 7.9 אלף צפיות
לא חסר פה סיכומים על גטס, שיהיה עוד אחד. מודל 2007 1.4 GLS אוטומטי, נרכשה לפני שנה מיד ראשונה עם 152.000 ק"מ, במחיר 19 אלף ש"ח. מחיר מחירון באותה תקופה היה כ 23-24 אלף, ברוב המודעות על מכוניות מאותה שנה ברמת גימור GLF יוצאות ליסינג + עוד יד או שתיים ביקשו אז כ 15-17 אלף ש"ח. לאוטו הייתה הסטוריה טיפולים ממוסך מורשה, זו בעצם הייתה הסיבה העיקריות בגללה הוא נרכש למרות הק"מ הגבוה יחסית לשנתון. בהסטוריה, מעבר לטיפולים שגרתיים אין שום דבר. האוטו היה מאיזור קריות, לא מכיר מוסכים באיזור זה (אני מהמרכז) לכן בדקתי אותו במכון בדיקה. יצא בדיקה טובה סה"כ. לאחר קניה בוצעה השלמת חלקים קלה - סך שמש (היה לא מקורי), שפריצרים של מתזים (כנ"ל, היו לא מקוריים) …
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
בשנה האחרונה נגנב הרכב מחניית הבית. אתמול ניסיון גניבה נוסף לאחר שני נסיונות גניבה שלא צלחו. ברחו באמצע. גניבת רכב לשכנה ניסיון גניבה בבית ממול. מה עושים??? המשטרה באה עושה סיבוב חסר תועלת. אני חסרת אונים. אולי אזעקת רכב תעזור? לפחות תבריח את הגנבים נהלתי מיומנים? האם זה אפשרי עם החוק אזעקות?
הודעה אחרונה מאת XVSTI, -
- 12 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
מישהו יכול להמליץ על תחנת דלק מומלצת לתדלוק אוקטן 98 באיזור פתח תקווה/כפר סבא? קראתי לפני בפורום אבל הפוסטים ישנים ונוסף גם לא ראיתי המלצות באיזורים שאני צריך. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Aדי, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 89 תגובות
- 24.5 אלף צפיות
גוגל מפות חשבתי לרגע, אבל זה בעצם אותה האפליקציה בשם אחר. נכון? עובדים על אותם נתונים. כי גוגל קנתה את Waze אם אני זוכר נכון. אז מה נשאר במצבים שאתה בפקק, ורוצה לבדוק בעוד אפליקציה? אין חלופות שגם מבוססות על שימוש של אחרים בזמן אמת? אני זוכר שפעם היה מספר שמתקשרים, והם אומרים לך איך הכי כדאי לנסוע כשאתה בפקק. מישהו יודע על מה אני מדבר?
הודעה אחרונה מאת XVSTI, -
-
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום לכולם יש לי סיאט לאון 1.8 אשמח לקבל המלצות לצמיגים לרכב 225/40/18 תודה מראש
הודעה אחרונה מאת sharon.vosco, -
- 1 תגובות
- 503 צפיות
שלום רב, החלטנו להתקין מערכת מובילאי. 1. איזה סוגי דגמים יש? הבנתי שיש דור 5 ודור 6. מה המומלץ וכמה עולה? 2. מי מתקין? יש באינטרנט המון אופציות שטוענות שהם מטעם מובילאי. האם זה משנה/אפשר לסמוך עליהם או שחייבים רק את חברת מובילאי? תודה רבה, איציק
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
מתוקף תפקידי, אני מסתובב הרבה בכבישים דרום, צפון ומזרח ולאחרונה אני רואה הרבה ואנים חדשים של...יונדאי. אנחנו זוכרים את יונדאי בעיקר מהטנדר והמיניואן המעולה שלהם, H1 וכמובן שהיה כבר כמה שנים הדגם i800 אבל הגיע חידוש לרכב. ניתן לקבל אותו במרכב של מיניבוס או במרכב של ואן סגור. אני רואה הרבה כאלה בכביש, הדגם החדש, וזה סיקרן אותי האם הוא יכול לקרוא תיגר על המלך הבלתי מעורר, פיאט דוקאטו?. אחרי מבט קצר בנתונים היבשים, ניתן לנחש שיונדאי לא מנסים להשיל את פיאט ממקומה אלא רק להתחרות על פלח בשוק הואנים והמיניבוסים. ההבדל טמון ב-2 הבדלים מהותים בשוק. א. ניתן לקבל את ה-i800 רק ב-2 צורות, מיניבוס וואן, בעוד שאת הדואקטו?, איזה מרכב שתרצה, תקבל ובעיקר גם דאבל ק…
הודעה אחרונה מאת ariel000, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
גורמי האכיפה יוכלו להסתפק באמצעי זיהוי בודד כדוגמת ת.ז/דרכון או רשיון הנהיגה. https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5285313,00.html
הודעה אחרונה מאת leasing driver, -
-
מי מחובר 31 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 679 אורחים (הצג רשימה מלאה)