רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,588 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 14.2 אלף צפיות
דיברתי לא מזמן עם חבר על רכבים ישנים - אני במקרה מחזיק אחד כזה והוא אמר שרכב מעל 20 שנה על הכביש מחויב בביצוע טסט פעמיים בשנה. א. האם זה נכון? ב. האם מניסיונכם מוסכי רישוי עושים בעיות לרכבים ישנים? האם יש מגמה או ניסיון להוריד רכבים כאלה מהכביש? ג. האם יש שוק סחיר לרכבים רגילים (לא אספנות) מעל 20 שנה ? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת David32, -
-
מבחן - אאודי A4 קוואטרו 1 2
מאת פבל-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
משה לקח את ה-A4 קוואטרו למבחן. על הדרך התפרצה לו הסכיזופרניה.
הודעה אחרונה מאת misterb, -
-
חג שמח לכולם, מהחודש הכנסתי את מיני לתוך bmw, כי יש קוד יצרן משותף לחלק מהדגמים (במוו אוסטריה) וזה יצר בלגן בדוח. Cars-Mar-2018.pdf
הודעה אחרונה מאת vday, -
- 4 עוקבים
- 23 תגובות
- 11.1 אלף צפיות
התקינו לי עכשיו דלקן ברכב ליסינג חדש. לדברי חברת הליסינג הוא דלקן אוניברסלי, אבל לא ממליצים להשתמש בו מכיוון שיש בעיות רבות. האם למישהו יש ניסיון עם דלקן אוניברסלי בתקופה האחרונה?
הודעה אחרונה מאת dor_xd, -
- 17 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שמתם לב לפרסומת של הרשות לבטיחות בדרכים: "תסתכל לנהג בעיניים"? שאלתם את עצמכם מה קרה פתאום שיש כזו פרסומת? מה השתנה שצריך לומר להולכי רגל משפט כזה? אני חושב שאני יודע את הסיבה. עד לא מזמן התקנות אמרו שנהג יעצור וייתן זכות קדימה להולך רגל מרגע שהולך הרגל הניח את כף רגלו על מעבר החציה. הולך הרגל כמובן נדרש לעצור בהגיעו למעבר החציה ולהביט ימינה ושמאלה ולוודא שאין מכונית מתקרבת ואז לעבור. כך לימדו אותנו כשהיינו קטנים וכך היה נהוג תמיד. לא מזמן היה שינוי בתקנה שאומר שהנהג חייב לתת זכות קדימה אם הוא רואה שהולך הרגל מתכוון לחצות, אפילו לפני שירד לכביש. כל האחריות הוטלה על הנהג, הוא אמור לנחש את כוונתו של הולך הרגל ולפעול בהתאם. מאז שהשתנתה התקנה, שמתי לב שהולכי רגל יו…
הודעה אחרונה מאת shha, -
- 0 תגובות
- 865 צפיות
אלפי קיה נירו יוזמנו למוסך עקב חשש לנזילת שמן העלולה לגרום להתלקחות. קישור לכתבה. https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5303270,00.html
הודעה אחרונה מאת מרק10, -
היי אני בחור בן 30 שמנסה להוציא רישיון, לצערי נתקלתי במורה נוקשה שאין לי כימיה איתו, מצד שני אני לקראת. הסוף אז קשה לי לעזוב אותו כרגע. אני נוהג מעולה (יחסית) מה שמערער אותי זה כל העניין של מתן זכות קדימה, כמובן שאני יודע את זה, אבל לא ב100 אחוז, ובכל פעם שאני מנסה לשאול את המורה לגבי משהו בנושא הוא עונה לי בסגנון ב"אם אתה שואל, אל תיגש לטסט בכלל" וזה משאיר אותי בחוסר ידיעה ותסכול. בקיצור, גיגלתי ומצאתי פה ושם אינפורמציה אבל לא כזאת שמתייחסת ל*כל המצבים* מישהו יכול להפנות אותי לחומר מלא או אולי לכתוב בפורום את זה? אני בטוח שזה יעזור גם לעוד אנשים! תודה.
הודעה אחרונה מאת mrraz, -
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום חברים, קניתי אנג'י לאייפון, הגיע היום, ראיתי שהאפליקציה מאוד בסיסית. מישהו מכיר אפליקציה טובה ומתקדמת יותר שעובדת על מע' הפעלה IOS ומסתנכרנת עם אנג'י ? תודה !
הודעה אחרונה מאת LPG, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 106 תגובות
- 35.1 אלף צפיות
שלום לכולם ושבוע טוב. קניתי ביום חמישי האחרון טויוטה קורולה 2004 מקרסו טרייד אין, בדקתי את הרכב (בעצמי) והכל בגדול היה תקין, מנוע שקט ונוסע טוב (היה נראה שצריך לעשות טיפול אבל זה סביר). השלמתי את הקניה ונסעתי לבית מרחק של 40 דקות נסיעה. כמעט כל הדרך היה מצויין וממש נהניתי מהאוטו, אבל 2 דקות לפני שאני מגיע לבית פתאום נשמע רעש מקדימה ונדלקה נורה אדומה של שמן ונהיה רעש של טרקטור. מיד עצרתי בצד וחיכיתי כמה דקות, הנעתי ועדיין היה רעש של טרקטור אבל הנורה לא חזרה מיד, נסעתי לאט לאט ואחרי דקה חזרה הנורה וכיביתי... והגעתי לבית, הזמנתי מכונאי והתברר לתדהמתי שהלך המנוע. אציין שהרכב נסע רק 140000 ק"מ. הבעיה שאני חתום בחוזה הקניה שבדקתי את הרכב ונמצא תקין לשביעות רצוני, וש…
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
היי, באזור פברואר שנה שעברה נגב לי אוטו, ומאז החלטתי להתחיל לחסוך כסף והצלחתי להסדר לא רע עם תחבורה ציבורית. אומנם אני עדיין לא לחוץ על קניית אוטו, אך כן מעוניין לשמור את העבר הביטוחי הנקי שיהיה לי עד אז למקרה ואקנה אוטו בשנה הקרובה/הבאה. האם משום שהיה לי ביטוח שנגמר בבפרואר 2017, זה נחשב שהייתי מבוטח בשנת 2017? ולשאלה העיקרית שלי: אומנם אני לא גר כבר עם ההורים אבל מדי פעם מבקר אותם (ובמקרים נדירים כשצריך נוהג באוטו שלהם). האם אני יכול להשתמש בזה כדי לטעון שהייתי מבוטח עם ההורים על האוטו שלהם? כרגע יש להם ביטוח על כל נהג, השאלה האם אפשרי בצורה כלשהי לרשום את שמי על הביטוח שלהם, גם אם זה כרוך בתשלום? אם לא אפשרי, יש דרך אחרת בדמות השכרת אוטו?
הודעה אחרונה מאת shha, -
-
אחרי כל הפרסומים, הסרטונים, ההצהרות וההבטחות, החלטנו לקחת את חסכן הדלק Z5 למבחן ולראות האם יש דברים בגו או שמדובר באחיזת עיניים.
הודעה אחרונה מאת motizkn, -
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
שלום לכולם לכל בעלי הוולוו, ראיתי באתר של היבואן שהם מפרסמים את האפליקציה של וולוו שנקרית Volvo On Call שמתחברת אל הרכב, מקבלת נתונים ויודעת לעשות עוד דברים, כמו למשל להניע את האוטו מרחוק. האם מישהו ניסה ובדק ויודע אם זה עובד או לא (לפי הנציג מכירות של וולוו זה לא עובד בישראל והוא טען שיפעל לתקן את האתר), אבל אין חכם כבעל נסיון אמיתי עם רכב וולוו. אם מישהו מכם יודע אם ישנה אפשרות אחרת להניע את האוטו מרחוק (או הפעלת הקירור מרחוק) אשמח לדעת תודה
הודעה אחרונה מאת Aדי, -
יצאתי היום לנסיעת מבחן על הסיוויק החדשה - 1.0 ליטר אוטומטית (לא היה רכב מבחן ידני) אחרי שעות ארוכות באולם התצוגה בהן הבהרתי שוב ושוב כי אני מעוניין רק בידנית. לא אסקור את הרכב (יש מספיק מזה), רק אומר שלסיוויק הזו יש הרבה מעלות, תיבת ה cvt שמשודכת למנוע הזה אינה אחת מהן וזו אחת הסיבות בגללן כיוונתי לידנית. זה והמחיר. בכל מקרה, במהלך הנסיעה הנציג ניסה שוב ושוב להסביר לי מדוע אני צריך או 1.0 אוטומטית או 1.5 ידנית ואפילו טייפ אר עלתה שם. בקיצור - מדוע אני זקוק לדגם יקר יותר... מסכת השכנועים נמשכה באולם התצוגה ולוותה באי אילו הצעות שאולי היו אטרקטיביות עבור חלק, אך לחלוטין לא רלוונטיות עבורי (אומר לכם 1.0 י ד נ י ת!). כאן דברי המתק הראשוניים של "קשובים לצרכי הלקוח" ה…
הודעה אחרונה מאת BenderOffender, -
- 0 תגובות
- 517 צפיות
שלום לחברי הפורום. נתנו לי מכה במסגרת לוחית הרישוי האחורית והלוחית נשברה וצריך להחליף אותה. הלוחית מגיעה עם מצלמה מובנית עליה. צריך להחליף את כל המסגרת עם המצלמה או רק הפלסטיקה? ואיפה ניתן להשיג את המסגרת הזאת ומה העלויות??? תודה
הודעה אחרונה מאת ff07, -
- 0 תגובות
- 517 צפיות
אהלן, רכשתי valentine 1 ובנתיים נתתי לו לעבוד כמו שהוא מגיע (לא הגדרתי שום דבר מיוחד) כמובן שיש הרבה צפצופים בתדר K וגם מידי פעם מצפצף לי ה-L. עשיתי חיפוש באינטרנט ובפורום ראיתי הגדרות שנכתבו ב 2011, הן עדיין רלוונטיות? איזה תדרים עובדים בארץ? הלייזר,הדבורה שתיהם עובדים ב Ka? X band פעיל בארץ? יש עדיין מצלמות שלא עובדות ע"י פסים בכביש? תודה.
הודעה אחרונה מאת OTM, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 2 אלף צפיות
בוקר טוב, אני בעל רכב פרטי ומעוניין למכור את הרכב. באתר 2 יש המלצה למכירה דרך סוכנות טרייד מובייל, האם מומלצים? האם יש חברות מומלצות אחרות? האם תהליך המכירה מיידי? אשמח לטיפים מול כל החברות בסגירת עסקת מכירה. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 2 תגובות
- 764 צפיות
למשל, פיאט פנדה עברה שינוי בעיצוב ב2012 ועד 2018 הרכב מיוצר עם אותו עיצוב. מה ההבדל בין הרכבים הללו בעצם (פרט לשנת הייצור כמובן)?
הודעה אחרונה מאת _DownLoaD_, -
אני קורא כאן וגם שומע ממקומות אחרים על כל כך הרבה בעיות אמינות קשות בתיבות הילוכים רובוטיות, של הרבה יצרנים. תקלות שמשביתות את הרכב ועולות אלפי ועשרות אלפי שקלים לתיקון. אז אני לא מצליח להבין איך עדיין יש אנשים שקונים רכב עם גיר רובוטי, זאת נראת לי כמו טכנולוגיה חדשה ולא בשלה עדיין. למה שמישהו ירצה להתגלח על כל הטעויות של היצרנים עד שיצברו מספיק ניסיון כדי לייצר גיר רובוטי אמין?
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
- 2 תגובות
- 805 צפיות
אני מעוניין בזה לסקודה ייטי 2012 מנוע 1.2, בדקתי עם בלופין שהיה לי נסיון מצויין איתם אבל אין להם תוכנה למנוע שיש ברכב (אם אני לא טועה cbzb). אני מעוניין לדעת אם יש עוד חברות מהסוג הזה וכמובן איזה? Sent from my PRO 6 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת sjerby, -
- 0 תגובות
- 569 צפיות
הבוקר פורסם שבחציון הראשון של 2018 עלו על כבישי ישראל 164,000 רכבים, כמות דומה לנתון של חציון 2017 . יש פרסום גם על כמות כלי הרכב שירדו מהכביש או לפחות בשנים קודמות? זה נתון מעניין לא פחות כשהוא מגיע בנוסף.
הודעה אחרונה מאת טווינגואי, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום ידידיי, אתמול נתקלתי בתגובה מוזרה של הקוקולה (2017) שלי. בנסיעה בכביש 38 מבית שמש לראשל"צ (נוף מדהים ,הרבה יערות וכביש חלק ) הגיר היה על D ובקושי "שחף". העברתי למצב "SPORT" מה שלא שיפר את המצב. כאשר נסעתי בכיוון ההפוך ,הכל היה בסדר גמור, נסעתי על 95 (עם קרוז קונטרול) ונהניתי מהנוף המדהים. אשמח להמלצה להילוך מתאים תודה רבה
הודעה אחרונה מאת guy.a, -
מבחן - מרצדס S560 1 2
מאת פבל-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 8.2 אלף צפיות
לקחנו את מתיחת הפנים של המרצדס S-CLASS למבחן. זה הרגיש כמו ביקור בספא תוך כדי שיחה עם פסיכולוג.
הודעה אחרונה מאת PorSche-911, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
האם מישהו מכיר מקום בארץ שניתן לבצע בו חווית נהיגה (בין אם מסלול מירוצים או סתם מסלול) עם רכב מסוג אלפא (כל אלפא) או מיני קופר? יש לי חבר שיש לו יום הולדת שבוע הבא וזה שני רכבים שהוא מאוד אוהב, הייתי רוצה לסגור לו משהו בסגנון ולא מצאתי את הרכבים האלו בקטלוג. תודה!
הודעה אחרונה מאת noknok, -
-
פנצ'ר בצמיג
מאת benny09-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 959 צפיות
שלום בתמונה המצורפת האם זה אפשרי שהפנצ'ר נגרם בנסיעה בכביש והבורג נכנס לצמיג או שזה חבלה מכוונת ? תודה
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הרכב נרכש לפני שנתיים, נסענו עליו 30K בדרכים בינעירוניות עם תפוסה מלאה ומטען על הגג. נקנה רכב שמור מאוד, 90K ק"מ, מטופל במורשה בלבד. גיר רובוטי דורש התרגלות, לנו לא הפריע במיוחד אבל אנחנו לא ממש מפונקים. ייתכן שלאחרים יפריע יותר. בקניה קיבלנו אזהרה על הגיר - עד כה לא התממשה. היתרון המשמעותי - יש יחסית לא מעט מקום. היתה כניסה לא מתוכננת אחת למוסך (החלפת חיישן בגיר) חלקים נקנים מחו"ל, ומטופל במוסך גבע בלבד. טיפולים שעבר: [TABLE=width: 111] [TR] [TD=align: right]1. פילטר שמן[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]פילטר אויר[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]פלאגים[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]2. ד…
הודעה אחרונה מאת צביקי, -
שלום לכל חברי הפורום ! לכבוד הגעתה ליום הולדת נאה של 15 שנים על כבישי ארצינו אסכם קורותיה בקצרה. מדובר ברנו מגאן דור ראשון אוטומטית מודל 2003 בתצורת 5 דלתות - האצ'בק. מנוע 1600 עם 16 שסתומים, 107 כ"ס וגיר אוטומטי ידוע לשימצה מסוג DPO / ALO. דומני שמועטים כאן דיווחים על הסטוריית טיפולים/אחזקה במשך ארוך כל כך. אכן, במהלך 15 השנים הרכב עבר לא מעט תהליכי אחזקה וגם תיקונים לא מעטים. כידוע, רנו מגאן ישנות לא זכו, בלשון המעטה, לתדמית חיובית במיוחד בהקשרי אמינות. האם באמירה כוללת ומסכמת הרכב היה אמין או בעייתי - כל אחד יחליט לעצמו. מסקנה שלי - בסוף. הרכב ברשותי בדיוק 5 שנים. אני יד שנייה. הוא נקנה ב - 2013 מחבר פורום וותיק לאחר שפרסם…
הודעה אחרונה מאת shachar187, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
אחרי 5 שנים שלא הייתי פעיל בשוק הקנייה מכירה הגיע תור ההחלפה של הרכב של אשתי. כדרכי בקודש התחלתי להתעמק באתר יד2 רק כדי לגלות שכול האתר סוחרים, מגרשים ושאר שרצים... מכאן אני מבין שכל הפרטיים מפרסמים במקום אחר. אני מניח שבפייסבוק. האם אני צודק בהבנתי ? מהן הקבוצות פייסבוק המרכזיות לצורך זה ? איך מוצאים רכב ראוי היום? (קנייה מפרטי 2014 ומעלה. סופר מיני או משפחתי ב55000 ופחות..) תודה ! Sent from my SM-G930F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת noknok, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 9.8 אלף צפיות
" חטיבת המסחריות של צ'מפיון השיקה את הקראפטר החדש. ישווק כאן תחילה בגרסת וואן סגור להובלת סחורות עם מנועי טורבו-דיזל חזקים, ולראשונה עם תיבת הילוכים אוטומטית ומערכות בטיחות מתקדמות" דווקא את זה אהבתי "באירופה משווק הקארפטר ביותר מ-800 שילובים שונים של גרסאות מרכב, יחידות הנעה, אבזור ועוד" 800 שילובים זה די מדהים, לא מפתיע, אבל תמיד מדהים לקרוא על זה מחדש. מסחריות של פולקסוואגן קיימות בארץ, אבל פחות נראה, כמו שכתבי בעבר נראה לי שזה נשלט בעיקר ע"י דוקאטו וספרינטר. אבל עוד מתחרה, זה יהיה מאבק מעניין. הייתי שמח להשיג להשיג נסיעת מבחן על הרכב ולדווח פה, אבל לא נראה לי שזה יקרה
הודעה אחרונה מאת redroze, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
היי לכולם, לא מזמן חידשתי את הפוליסה ברכב שלי. הפוליסה היא ביטוח מקיף וכחלק מהדרישות של הביטוח הוא נדרש במערכת איתור פעילה. הנחתי שהסיבה היא שבגלל שהרכב גניב (Audi A3) ויקר יחסית הביטוח רוצה לקחת את כל האמצעים למיגון במקרה של גניבה ולכסת"ח את עצמם, אז בדקתי את העניין. הופתעתי לגלות שרק ההתקנה עולה 2,000 ש"ח והתשלום החודשי כ-60 ש"ח. לפני שהתקשרתי לבטל את הביטוח (כי אני ממש לא מעוניין במערכת איתור, ובטח שלא לשלם עליה כל כך הרבה כי זו חלק מדרישות הביטוח) התקשרתי לאיתוראן וביררתי פרטים לפי מספר הרכב. מסתבר שברכב מותקנת כבר מערכת, וכל שנדרש הוא להפעילה. אמרתי "ניחא, גם ככה קיבלתי הנחה בביטוח אז 60 ש"ח בחודש זה מתקזז" והתקשרתי להפעיל את המערכת. במהלך תהליך ההפעלה…
הודעה אחרונה מאת shus2000, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
ביום חמישי הקרוב ננחת בבירת (בערך) הבאגטים, היין האדום ובתי השחי הלא מגולחים לפגוש את מיצובישי אאוטנדר PHEV המחודש (שוב). ואם אתם קוראים את זה וחושבים לעצמכם "רגע, מה זאת אומרת מחודש? לא ראיתי שום דבר שדיבר על חידוש" אז תדעו לכם שאנחנו באותה סירה. מיצובישי עצמה לא שחררה מידע בנוגע לרכב, אז אנחנו נהיה מופתעים (או לא, כנראה שלא) בדיוק כמוכם כשנפגוש אותו לראשונה. לא רק שאין מידע על הרכב, אפילו את התמונה שפה למטה לקחנו מהקובץ של ההזמנה כי לא מצאנו תמונה של הרכב בשום מקום אחר. וכרגיל - אילו שאלות תרצו שנשאל את אנשי היצרן ומה תרצו שנבדוק ברכב? ונתראה בקרוב.
הודעה אחרונה מאת שלומי, -
-
מי מחובר 41 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 546 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Fluffy
- עוזי ל
- garicho
- hunter22
- Camaro 92
- Night Driver
- yoav911gt2
- פינדר
- Oren051249
- Tal7
- Accent Coupe
- IsraCar