Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2912 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמתם לב לפרסומת של הרשות לבטיחות בדרכים: "תסתכל לנהג בעיניים"?

שאלתם את עצמכם מה קרה פתאום שיש כזו פרסומת? מה השתנה שצריך לומר להולכי רגל משפט כזה?

אני חושב שאני יודע את הסיבה.

עד לא מזמן התקנות אמרו שנהג יעצור וייתן זכות קדימה להולך רגל מרגע שהולך הרגל הניח את כף רגלו על מעבר החציה. הולך הרגל כמובן נדרש לעצור בהגיעו למעבר החציה ולהביט ימינה ושמאלה ולוודא שאין מכונית מתקרבת ואז לעבור. כך לימדו אותנו כשהיינו קטנים וכך היה נהוג תמיד.

לא מזמן היה שינוי בתקנה שאומר שהנהג חייב לתת זכות קדימה אם הוא רואה שהולך הרגל מתכוון לחצות, אפילו לפני שירד לכביש. כל האחריות הוטלה על הנהג, הוא אמור לנחש את כוונתו של הולך הרגל ולפעול בהתאם.

מאז שהשתנתה התקנה, שמתי לב שהולכי רגל יורדים למעבר חציה/כביש ללא שום עצירה וישנם כאלה שאפילו לא מביטים אל הכביש לראות אם יש מכונית או לא, אחרים אפילו שיודעים שיש מכונית מתקרבת, כי שמעו אותה, יורדים לכביש כשראשם מופנה קדימה (לא הצידה אל הרכב) בצורה הפגנתית, כאילו אומרים לנהג: אני חוצה וכל האחריות עליך, נראה אותך לא בולם מיד!

זו לדעתי התוצאה הישירה של התקנה החדשה. כמובן שתמיד היו אנשים חסרי אחריות שחוצים בחוסר זהירות, אלא שכעת נדמה שהם התרבו כמו פטריות אחרי הגשם.

הפרסומת הזו רצה בטלוויזיה כבר מספר חודשים והשבוע ראיתי אותה מרוחה בגדול על המדרכות לפני מעבר החציה. בארץ שלנו משנים דברים שעובדים המון שנים בלי לחשוב מראש מה התוצאות האפשריות. חבל.

פורסם

גם לפני התקנה נהגים עם היגיון בריא מן הסתם היו צופים מראש הולך רגל מתכוון לחצות. חבל שהחוק יצר מצב שאחריות ההולך רגל נושקת ל0, וכן מאוד נפוץ לראות ילדים וגם "מבוגרים" חוטאים בכך. אם אני לא טועה היה לפני כמה שנים נסיון לחוקק חוק נגד שמיעת מוזיקה באוזניות במעבר חציה ודיבור בסלולרי אך אני חושב שהוא לא עבר.

בלי קשר אוסיף כי חבל שהרשויות המקומיות לא דואגות מספיק לטפל במעברי חציה מסוכנים (נניח מעבר חציה שרכבים חונים ממש צמודים אליו) ופסים מחוקים ואין במפרים או איזה שלט בולט.

מסרב לחתום:evil:

פורסם
גם לפני התקנה נהגים עם היגיון בריא מן הסתם היו צופים מראש הולך רגל מתכוון לחצות. חבל שהחוק יצר מצב שאחריות ההולך רגל נושקת ל0, וכן מאוד נפוץ לראות ילדים וגם "מבוגרים" חוטאים בכך. אם אני לא טועה היה לפני כמה שנים נסיון לחוקק חוק נגד שמיעת מוזיקה באוזניות במעבר חציה ודיבור בסלולרי אך אני חושב שהוא לא עבר.

בלי קשר אוסיף כי חבל שהרשויות המקומיות לא דואגות מספיק לטפל במעברי חציה מסוכנים (נניח מעבר חציה שרכבים חונים ממש צמודים אליו) ופסים מחוקים ואין במפרים או איזה שלט בולט.

גם אם הנהג יכול לצפות שהולך רגל יחצה - לא תמיד הוא יכול לעצור (אם הוא קרוב מדי למעבר החציה, או שרכב מאחוריו עם נהג עצבני שנצמד אליו).

בקשר לטיפול הרשויות - במדינה שלנו מעדיפים לחוקק חוקים שלא עולים אגורה לרשויות מאשר להשקיע כסף בתשתיות.

פורסם
האחריות על הנהג כי העיניים של הולך הרגל שחוצה את הכביש נמצא בסמארטפון...

Sent from my LG-H850 using Tapatalk

גם של הנהג.. [emoji849]

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

פורסם

אין כ"כ מה לעשות בתור נהג. יש גם את ההולכי רגל המעצבנים שרואים אותך מעט לפני המעבר חצייה (כדי לא לעצור לגמרי) אבל עדיין רק מתחילים לחצות שאתה בעצירה מוחלטת (לא מדבר על כביש עם 2 נתיבים, שזה משהו אחר)

פורסם
שמתם לב לפרסומת של הרשות לבטיחות בדרכים: "תסתכל לנהג בעיניים"?

שאלתם את עצמכם מה קרה פתאום שיש כזו פרסומת? מה השתנה שצריך לומר להולכי רגל משפט כזה?

לא יודע לומר בוודאות מה השתנה, אבל אני יודע לומר שלחתור לקשר עין זה דבר מאוד מועיל בכביש - בעיקר במפגש בין הולכי רגל ונהגים.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

יש גם כאלה שעוצרים באמצע כי בדיוק כותבים הודעה בוואטסוש.

או את אלה שנראים כאילו הם עומדים לחצות, אתה עוצר, הם לא זזים, אתה מתחיל לנסוע, ואז הם נזכרים לזוז בלי להרים את הראש מהסמארטפון וקופצים לך מתחת לגלגלים כמו איזה ג׳יהדיסט.

בהרבה מאוד מקרים אלה דווקא אנשים מבוגרים. כמה שמתלוננים על ילדים שגדלו עם מסך מול העיניים, אבל הם מצליחים יופי לתמרן בין סמארטפון לחיים האמיתיים. המכורים הכי כבדים שאני רואה, שמאבדים את האבחנה בין מדיה חברתית למציאות, אלה דווקא בני 50-60.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
. אם אני לא טועה היה לפני כמה שנים נסיון לחוקק חוק נגד שמיעת מוזיקה באוזניות במעבר חציה ודיבור בסלולרי אך אני חושב שהוא לא עבר.

ססעיף 6413 בחנ"א. הסעיף מתיחס לתקנה 169 בתקנות התעבורה:

169 .לא ינהג אדם רכב ולא ילך עובר דרך בכביש כשלאוזניו צמודות אוזניות המחוברותלמכשיר להשמעת צלילים או קולות, למעט אוזניות המחוברות למכשיר שמיעה רפואי
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

...ובאוזניו נעוצות גם לפעמים אזניות.

alfa 156 2.5.

פורסם

לא חושב שזה קשור לתקנה. לא חושב שהרוב יודעים שבכלל יצאה תקנה חדשה.

לא זוכר את המספרים המדויקים, אבל חלק די ניכר מהנפגעים בתאונות דרכים הם הולכי רגל, וזה נכון בפרט לערים הגדולות. אולי זו הסיבה?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

הולכי רגל זה שווה ערך לתמרור עצור. רואה הולך רגל מתכוון לחצות מעבר חציה - צריך לעצור מיד. יש לו זכור קדימה, בדיוק כמו לרכב בכביש ראשי כשאתה רואה תמרור עצור. מה הוא עושה - מסתכל בפלאפון, לא מתעניין בכביש וכו' - אין לזה קשר לעובדה שיש לעצור.

כל האחריות על הנהג ובמקרה של תאונה - כל האחריות המשפטית על הנהג.

לדעתי החוקים שונו בדיוק כדי לשקף את העובדות האלו. הולכי הרגל יכולים להיות עם רקע שונה, להכיר או לא להכיר את החוקים. כל הנהגים חייבים להכיר את חוקי התנועה ולכן גם האחריות עליהם.

המצבים הכי בעיתיים הם כאשר ילדים רצים ומתפרצים לכיוון מעבר חציה, נוסעי אופניים למניהם וכו' מקרים שאי אפשר לצפות מראש.למקרים כאלה אני ממליץ לכולם להתקין מצלמת דרך, כי אם אין הוכחה - הנהג אשם.

פורסם

"תסתכל לנהג בעיניים"?

אז היא מסתכלת, אני מסתכל, ככה מסתכלים והיא על שפת המדרכה, עם 'פסים' בשיער א' לה מעבר חציה, מדברת בפון ולועסת מסטיק, עד שהיא אוזרת אומץ לעוד מאמץ מוטורי גופני ומורידה רגל לכביש, אני מחליט לנסוע. מבצע סריקה מהירה ב360 מעלות, לבדוק שאף שוטר לא מסמן לי לעצור, בגלל שלא נתתי להוד פוסטמותה לחצות בבטחה. יש לי כבר תירוץ מוכן בלב ואני יודע שהוא לא יעזור, עוד אקבל דו"ח בגללה.

פורסם

מעניין למה עוד לא עשו סידרה שבה לוקחים מצלמה שמים על שוטרי תנועה במהלך השבוע ואז משדרים בפריים-טיים. אנשים יראו נהגים מתחילים לדבר אמהרית כששואלים אותם למה הם מדברים בטלפון, ואיך הם מקבלי ם1000 שקל קנס ונקודות. ואני מבטיח לך שהראש ייצא מהטלפון בזמן נהיגה.

היו קמפיינים דומים לאלכוהול ונהיגה.

המודעות לזה הרבה יותר גבוהה מאשר לטלפונים היום.

• תוכן חדש...