רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,588 נושאים בפורום הזה
-
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, יש לי שאלה לגבי הרכב, האם הדגם עם ה82 כ"ס הוא עם מנוע טורבו? ברשיון רכב רשום PS ונאמר לי שזה טורבו.
-
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלומי טס עד צרפת כדי לפגוש את האאוטלנדר PHEV החדש של מיצובישי. מזל שהם שינו יותר מאשר רק את הגריל.
הודעה אחרונה מאת AloniM3, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מישהו יודע מתי הנ"ל צפוי להגיע לארץ? התחיל בכלל שיווק באירופה?
הודעה אחרונה מאת שלומי, -
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
עלייה במחיר המכוניות פיג'ו וסיטרואן המיובאות ע"י קבוצת לובינסקי. יבואנית הרכבים פרסמה מחירון עדכני. לדוגמה: עליה של 3,090 שקל במחירי הג'יפון פיג'ו 3008. עליה של 2,090 שקל במחירי הג'יפון פיג'ו5008. עליה של 1,000 שקל במחירי סיטרואן C1, עליה של 2,000 שקל במחירי סיטרואן C3, עליה של 2,000 שקל במחירי סיטרואן C3 איירקרוס,
הודעה אחרונה מאת robertf, -
-
- 7 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אני רוצה לשדרג את הרכב של אשתי, והיא מתעקשת שהיא רוצה רכב מליסינג כי חברה שלה קנתה רכב כזה והיא ממש מרוצה. האמת היא שעד היום תמיד קניתי מכוניות יד שנייה מבעלים פרטיים, אבל אני יודע שבשנים האחרונות העניין של רכב מליסינג ממש התפתח, אז אולי כדאי שאני אבין את העניין. קודם כל, האם הרכב מהליסינג עולה יותר בממוצע מלקנות מאדם פרטי? יש מקום למיקוח בכלל מול החברות האלה? והן יאפשרו לי לקחת את הרכב לבדיקה אצל המוסכניק שלי? וחוץ מזה, תמיד אמרו שמכוניות מליסינג הן פחות שמורות, ובכתבה הזאת https://www.10.tv/online/166400 אני קורא שזה דווקא הפוך, בגלל הטיפול של החברה, זה נכון? ואיזה דגם הכי משתלם לקנות מליסינג?
הודעה אחרונה מאת motior, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
עכשיו כמה עשרות ק"מ מהמוסך ( זה לא בדיקה ל הרכב כי זה 8 בערב והמוסך סגור )נכון שזה לא רכב שלי והוא כרגע באחריות הליסינג ,הייתם אומרים להם משהוא מחר ?
הודעה אחרונה מאת aa123, -
-
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
שותפי היקר, כבר שלושה רכבים הזמין מאוויס אקספרס, ולא היו תלונות. מצד שני, כשאין תקלות אז גם Q3 הוא רכישה מיבואן סביר... [ראו שרשור נפרד] הרכב האחרון שהוזמן לאשתו הגיע אך לפני שבוע - מזדה 3 2.0. הכל היה בסדר, עד שהערב (במזל, ליד הבית), מקישים את הקוד בקודן - והרכב לא מניע... מתקשרים לאוויס ומה התשובה? יש בעיה ידועה בקודן - תגרור על חשבונך למוסך של מזדה, שהם יטפלו. זה לא אנחנו. אבל הרכב הוזמן מכם? ולכם משלמים כסף כל חודש? והוזמנה גם חבילת טיפולים וביטוח מכם שעליה משלמים לכם עוד כסף? זה לא כלול. עזבו שלא הוא ביקש את הקודן, ושלא הוא בחר את הקודן. הרי לו היה רוכש ממזדה ומבטח לבד - זה היה מכוסה בדרך כזו או אחרת. השיא מבחינתו/י? הם יודעים שיש בעיה סדרתית …
הודעה אחרונה מאת erezarmo, -
-
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
שלום לכולם. אני מעוניין להשאיל לחבר את הרכב שלי לתקופה, אבל אני חושש ממקרה של תאונה ח"ו שצריך לתבוע את הביטוח, הרי שאני מפסיד העדר תביעות והביטוח להבא יהיה יותר יקר. האם אפשר לעשות את הביטוח ישר על שמו ואם יש תביעה זה על השם שלו? נ.ב. הבנתי שחברות הביטוח לא מבטחות השאלה בתשלום גם אם זה הביטוח, אני מוכן לשלם את הביטוח עם האשראי שלי אבל אני רוצה שמי שרשום בפוליסה לא יהיה אני, האם זה אפשרי?
הודעה אחרונה מאת Ba6Ra6K, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
היי, אתמול הלכתי להחליף 4 צמיגים לרכב. אחרי הסרת צמיג ישן, הרכבת החדש וניפוחו הבחור הכניס כל אחד מהגלגלים למכונה שבודקת איזון. ממה שאני הבנתי, המכונה מסובבת את הגלגל מהר ויודעת להגיד באיזו נקודה צריך להוסיף משקולת (ובאיזה משקל) כדי שהגלגל יהיה מאוזן. יש לי שתי שאלות על התהליך: 1. בפעם הראשונה המכונה הראתה 15-5, הבחור הוסיף משקולת לצד שמאל, המכונה הראתה 0-5. שאלתי אם הוא הולך להוסיף גם משקולת של 5 בצד השני והוא ענה שאין צורך, ש-5 ומטה זה בסדר. האם זה נכון? 2. בגלגלים אחרים שמתי לב שהמכונה לא ממש מדוייקת. ניצלחתי את הזמן שהבחור הלך להרכיב גלגל (והיה גלגל נוסף במכונת האיזון) כדי להפעיל אותה מספר פעמים - על אותו גלגל - ללא כל שינויים. בכל פעם קיבלתי תוצאו…
הודעה אחרונה מאת timur2008, -
-
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אבא שלי נוהג לא מעט והוא סבבה לגמרי, אבל דיברנו על זה ואין לו את הבטחון שיש לי או לאמא מאחורי ההגה. אז חשבתי לתת לאבא קורס נהיגה מתקמדת/ספורטיבית. משהו שיהיה כיפי ויגרום לו להרגיש יותר בנוח עם הרכב. מה שכן, הוא לא אדם של רכבות הרים ואקסטרים, האם יכול להיות שהוא פחות יתחבר לחלק הכיפי? כמו כן, מי מומלץ בימינו ומה בערך העלות? פעם אחרונה שבדקתי מסלולים היו מומלצים וקורס היה עולה באיזור ה650.
הודעה אחרונה מאת Potato, -
- 6 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
אהלן לכולם, השאלה בכותרת... גולף 1.4 קומפורטליין 2016 . אשמח לשמוע .
הודעה אחרונה מאת mp_phonix, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום רב לכולם, אני לקראת חתימת חוזה עבודה. במסגרת העבודה צמוד אליי רכב המוגבל ל30 אלף ק"מ בשנה. כמובן שבמהלך העבודה אני נדרש לנסוע ללקוחות ולשנע\לפגוש מבקרים מחול. במסגרת החוזה המעסיק רוצה שאני אשלם עבור כל ק"מ חורג 50 אגורות. מבחינתי אני מעדיף למסור חזרה את הרכב להשתכר יותר בשווי ערכו. הרכב מגולם לי מהמשכורת אך היא נמוכה בהתאם. הקנס שמשלמת החברה לחברת ההשכרה הוא 25 אגורות לק"מ חורג. אני רוצה לשאול אתכם מה נהוג? תודה
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
בתקופה האחרונה אני מחפש להחליף את הרכב, ורוב המוכרים שאני נתקל בהם הם פשוט חסרי סבלנות ברמה הזויה, גם פרטיים וגם סוחרים. אני תמיד אומר שהחיבור שלך עם המוכר חייב להיות טוב וזה חשוב כמעט כמו מצב הרכב. יש כאלה שפשוט נפגשים איתך ומקציבים לך זמן כי הם ממהרים (אז למה קבעת איתי?!) יש כאלה שכבר מהטלפון קשה להם לענות על שאלות בסיסיות (תאונות, טיפולים וכו') ואני עוד משתדל לדבר בווצאפ כדי להטריד פחות. והיום אפילו נתקלתי בזלזול מצד מגרש שמגדיר את עצמו מגרש של רכבי יוקרה כששאלתי אם יש אפשרות החלפה (על הלנסר ספורטבק). זלזול שהתבטא ב"חחחחח" ו"בזבזת לי את הזמן" יש לציין שזה תמיד קורה לי כשמדובר ברכב "יוקרה" (בכוונה המרכאות, אני מדבר על רכבים עם סמל שלא …
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום לכולם. רציתי לשאול משהו שנראה לי קצת מוזר. אני נכנסתי לאחרונה לאתר של אאודי וראיתי שקיימת אפשרות להרכבה של הרכב שאני מעוניין (מבחינת התאמת מושבים/צבעים/ תאורה וכו׳ וכו׳..), מה שנראה לי קצת מוזר זה שלמשל עבור הכהיית חלונות אין תוספת תשלום, עבור עיצוב Sline כנ״ל, עבור פרט כמו ספויילר ספורטיבי כנ״ל, החלפת גלגלי מגנזיום ל 19 או 18 אינץ׳ גם ללא תוספת תשלום, מושבים במקום בד משולב עור, עור מלא או אלקנטרה, והפירוט עוד ארוך, באתר הזה לא נדרשת תוספת תשלום עבור מה שתיארתי שנראה לי ממש מוזר וגם לא הגיוני, מישהו ניסה להתעניין בנושא הזה בצ׳מפיון או לרכוש בצורה זו רכב חדש (לאו דווקא מצ׳מפיון...) ?
הודעה אחרונה מאת roee, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלחנו את משה ל(ערוץ היוטיוב של)פסטיבל המהירות של גודווד והוא חזר עם 7 המכוניות הכי מגניבות שהוצגו שם. מסכימים איתו? חושבים שהוא אידיוט מוחלט ומה קשורה האאודי בת ה-30 הזאת? דברו אלינו.
הודעה אחרונה מאת Caveman, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
האם מישהו יודע פרטי המבצע הבא אחרי סוזוקי?.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
שלום אז אני מנסה להבין משהו קטן. למה לובינסקי מעניקים 5 שנות אחריות לסיטרואן אך לפג'ו מעניקים רק 3 שנות אחריות . אני מפספס משהו ? שניהם מותג צרפתי וידוע שהישראלים מתרחקים ממותג צרפתי אז למה לא לעודד אחריות ארוכת טווח שמראה שיבואו מאמין במותג, כמו למשל עם קיה עם 7 שנות אחריות. לדעתי אם רוצים לשנות משהו בעידן שלנו אז כדאי להתחיל להזיז דברים. אשמח לתשובה גם ממישהי בכיר בלובינסקי. Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
לובינסקי,מציגה גרסה חדשה לפיג'ו 208 בשם TECH EDITION. מצוידת בחבילה בטיחותית משודרגת היא כוללת מערכת התראה על שמירת מרחק עם בלימה אוטונומית עירונית, חיישני גשם ותאורה, פנסי ערפל עם הארה לתוך פניה, חיישני חניה אחוריים וקדמיים ומצלמת רוורס מקורית, בנוסף לציוד שגרסת האקטיב הציעה עד כה. מבחינת נוחות ועיצוב היא זוכה למערכת חנייה ויציאה מחניה אוטומטית יחודית, בקרת אקלים דיגיטלית מפוצלת הגה מצופה עור, לוח מחוונים בגימור סיבי פחמן וכיתוב TECH EDITION בספי הדלתות. חיצונית היא מובדלת מגרסת האקטיב עם ג׳אנטים בעיצוב ספורטיבי, גריל קדמי שונה, חלונות כהים מראות ומסגרות כרום, וגריל שונה. מבחינה מכאנית אין שינוי, והמכונית מצויידת במנוע 1.2 ליטר שלושה צילינדרים טורבו המוכר, …
-
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 822 צפיות
הבנתי שעכשיו סקודה ספייסבק מצוידת במערכת בלימה אוטומטית בכל גרסאות המנוע והאיבזור. מאיזו שנה ובאילו גרסאות הספייסבק הגיעו עם מערכת בלימה אוטומטית? איך אני יכול לבדוק אם רכב מיד2 אכן מצויד במערכת זו? האם זה כתוב ברישיון?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 0 תגובות
- 803 צפיות
בעידן שבו סצינת הרכבים מרגישה כמו מסיבת רשת של גיקים שבאה כל אחד מציג את מערכת המחשוב המטורפת שלו, נדיר לשמוע מישהו שמדבר על המכוניות של פעם. רובנו אני מאמין, התחלנו עם התחביב הגיל נורא צעיר, שבו מכוניות היו פשוטות יחסית וכשהיינו מסתכלים מתחת למכסה המנוע היינו מבינים מה הולך שם. תמיד הייתה אחת שעניינה אותי במיוחד - ניסן סילביה. יכל להיות שזה התחיל כשראיתי אותה בתור ילד בתחילת שנות ה-2000 איפשהו באיזור המרכז, היא הייתה נראה גדולה המחיים ביחס לכל המזדות 323 והגרנד-לאונה שהיה לידה ונראתה כמו חד-קרן שצץ פתאום באורווה. בכל מקרה, לרכב הנ''ל יש יותר מדי דגמים ויותר מדיי תתי דגמים שאף פעם לא ידעתי את ההבדלים מלבד הדברים הבסיסים. אז, אם יש עוד מישהו שמתעניין ורוצה לע…
הודעה אחרונה מאת Taipan, -
אין הרבה חדש תחת השמש מבחינת העיצוב החיצוני עם עדכונים קלים יחסית בשני המקרים. תאי הנוסעים אמורים להיות איכותיים יותר, ועם מולטימדיה משופרת (לא יודע אם זה רלוונטי לפה או לא), ושינוי בולט יותר מבחינת עיצוב הדשבורד ביונדאי. מבחינת מנועים רלוונטיים אלינו, גם פה אין הרבה חדש כאשר גרסאות הטורבו הבכירות עדיין יגיעו עם 177 כ״ס וגיר 7DCT. תחילת שיווק באירופה - עכשיו... ספורטאז׳ טוסון Sent from my iPhone using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת El_LOBO, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
קראתי בכתבה הזאת על ביטוח צד שלישי http://karmieli.co.il/node/27258 משפט מאוד מוזר שאשמח אם מישהו יכול להבהיר לי: "אם אתם מאפשרים גם לנהגים אחרים להשתמש במכונית שלכם, הביטוח יעניק גם להם כיסוי ברוב המקרים, בהנחה שהשאלתם את המכונית לחבר או לבן משפחה כמובן, ובהנחה שהמכונית הושאלה בכפוף לאישור שלכם". אם אני מבין נכון, אז הביטוח הזה לא מכסה אוטומטית כל נהג ברכב, נכון? זה אומר שצריך להוסיף כסף כדי שהוא יחול על כל נהג? אני חושב שיש לי בביטוח הגבלה של גיל (מעל גיל 18 נראה לי) זה אומר שכל נהג שעבר את הגיל יכול לנהוג וליהנות מהכיסוי של הצד השלישי? ומה העניין עם האישור - אם זה נגיד המוסכניק שנסע עם האוטו ולא חבר או בן משפחה, זה גם בסדר? חברת הביטוח בכלל בודקת אם נתתי אישור ולמי…
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
לצערי מבחינת החוק - אסור להשחיר חלונות קדמיים. הסוכך שמש לא מספיק, להדביק מגבת, חולצת-סוף-מסלול או דף A4 לא ריאלי ומכוער. אוקיי, מה האלטרנטיבה ? לסוע כל שבוע לים לאזן את הצדדים ?
הודעה אחרונה מאת yossy, -
-
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 4 אלף צפיות
בתערוכת הרכב בהנובר, מרצדס עתידה להציג את משאית העתיד. משאית אוטונומית, במקום מראות מצלמות שמשדרות לנהג (זה כבר לא נהג, זה כבר סוג של עוזר נהג, לא?), דיבור עם משאיות אחרות, זיהוי נהיגה ושאר הדברים האוטונומים. https://www.mercedes-benz.com/en/mercedes-benz/innovation/the-long-haul-truck-of-the-future/ משאיות זה כלי מעולה להובלה אבל היא ממש לא אווירודינמית ולכן גם צריכת דלק גבוהה. מראיון שקראתי לפני כמה שנים, השאיפה של עולם המשאיות זה להעביר משאיות לאוטונומיות מלאה, ליצור קשר בין משאית למשאית שיוכלו לדבר אחת עם השניה. במידה ויש 4-6 משאיות על הכביש הן נצמדות אחת לשניה, יוצרות מנהרת רוח שתגרום לירידה בצריכת הדלק. אין ספק שעולם האוטונומיות בעולם התובלה הוא…
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 942 צפיות
תהנו מכל האגדות ראש בראש בhill climb https://www.youtube.com/watch?v=67IvQwZZLVU https://www.youtube.com/watch?v=67IvQwZZLVU
הודעה אחרונה מאת yohai71, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
אהלן כולם אז כמו שכתוב בכותרת - התחדשתי עם הרכב הנ"ל. בעצתו של מאור30, חבר הפורום וחבר אישי, נקנה הרכב. בבדיקה - אקזמפלר שמור ומטופל אצל המכונאי שלי (שהיה, לפני שהתחלתי לטפל לבד ). מים ירוקים, ללא טיפת קורוזיה. שמן מנוע איכותי (יורולוב לרוב), שמן גיר קצת מקציף, אבל עדיין אדמדם/ורדרד - הולך להתחלף בקרוב כנראה. שמן הגה כוח תקין, הגה כמובן תקין ב"ה, ללא נזילות למעט נזילה מאטם מכסה שסתומים שיוחלף בימים הקרובים (קניתי כבר). הטיפול הקרוב שאעשה יכלול את הדברים הבאים: 1. צלחות ורפידות בלם (הגה רועד בבלימה במהירות גבוהה); 2. שמן מנוע + פילטר (מקורי); 3. פילטר אוויר (סיני); 4. פלאגים (DENSO - מישהו מבין למה האלקטרודה כמו חוד של עיפרון 0.7? מתוארים כל…
הודעה אחרונה מאת לוקי2, -
-
- 10 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
חברת המזרח מודיעה על פתיחת פנקסי ההזמנה ל-I-Pace שלה. תחילת האספקה - רבעון ראשון 2019. המחיר - לא נמוך.
הודעה אחרונה מאת kramerica, -
מבחן - לקסוס CT200h 1 2
מאת פבל-
- אחראי פורום
- 26 תגובות
- 10.6 אלף צפיות
רומן לקח את הלקסוס CT200h המתוחה למבחן והחליט שהוא דווקא ממש סבבה עם השימוש מכלולים של אוריס.
הודעה אחרונה מאת 98civic, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי, אני חושב לקנות ספייס סטאר שנתון 2013-2015. הבנתי שיש לרכב בעיות עם שחיקת בלמים מהירה. ממה שקראתי, החלפתם אינה עולה הרבה כך שלא כאן החשש שלי. החשש שלי הוא מהגיר הרציף. במידה וגיר זה יתחיל "לגסוס", מהן העלויות הצפויות להחלפה/תיקון (הבנתי שהרבה יותר מגיר אוטומטי רגיל, שכן אין הרבה מקומות המוכנים/יודעים להתעסק עם הגיר הזה)? ובכללי, האם הרכב הזה נחשב כזול לתחזוקה ואמין?
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
מקווה שאני במקום הנכון, חייב התייעצות. לפני כ-3 שנים בערך מכרנו את רכבנו דרך טרייד אין ולקחנו רכב אחר. שילמנו על ההפרש והכל..יצאנו לדרך. מגרש הטרייד אין הבטיח והתחייב לעשות העברת בעלות לרכב הישן, אך לא עשה זאת, ולא עדכן אותנו בכך. לאחרונה קיבלנו ממשרד התחבורה דרישת תשלום עבור טסטים לרכב אותם הם כמובן לא ביצעו במהלך השנים, ומשום שאנו עדיין בעלי הרכב, קיבלנו אותם. מדובר על בערך 3000 שקלים. פנינו אליהם מספר פעמים, והם טוענים שהרכב עבר גריטה ואנחנו יכולים ללכת למשרד התחבורה ולהוציא רישיון כתום. הם גם טענו שמשרד התחבורה יבטל את התשלום עבור הטסטים שהיו במהלך השנים ולא שולמו. ראשית - הצלחנו להוציא מכתב מהטרייד אין שבאמת הרכב נגרט על ידם (כי אני לא …
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
מי מחובר 30 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 664 אורחים (הצג רשימה מלאה)