Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2924 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כאשר קונצרן vag משתמש בטכנולוגיה עדכנית, נכון, הוא פחות אמין מטכנולוגיה בת עשרים, אבל כאשר קיה משתמשת במנוע טורבו עם גיר רובוטי, דווקא הם סובלים יותר מבעיות אמינות, מספיק להכנס לפייסבוק של לקוחות קיה ספורטאז ולראות כמה תלונות יש על הגיר,

ב. להכנס לסיאט ולצאת עם אטקה טורבו עולה החל מ135000 שקל, להכנס לקיה ולצאת עם קיה ספורטאז עם ביצועים דומים יעלה 40,000 שקל יותר,

מצ"ב דו"ח אמינות של היונדאי שנמכרת עם גיר רובוטי, כמו שאתה רואה, אמינות בקרשים וגם אופי פעולה גרוע מאוד, נלקח מקונסיומר ריפורטס,

Screenshot_2018-07-14-09-44-13-473_org.consumerreports.carguide.jpeg

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תוכל להוסיף קישור לקבוצת הפייסבוק של לקוחות קיה ספורטג׳, נכנסתי לכמה קבוצות של קיה ספורטג׳ ולא מצאתי פוסטים בנושא הגיר (יש מעט פוסטים בכל קבוצה).

מצאתי פוסט אחד של בעל קיה ספורטג׳ gt שנת 2017 שהלך לו טורבו ב- 20 אלף ק״מ וקיה לא היו מוכנים לבצע תיקון במסגרת האחריות מאחר והיה צריך לעשות טיפול ב- 15 אלף ק״מ. בעל הקיה טען שאמרו לו שצריך לעשות טיפול כל 20 אלף ק״מ, הסכימו להשתתף ב- 40 אחוז מהעלות.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
לדעתי אתה טועה.

טיגואן הוא רכב נפלא, אבל דגם מיושן וקטן.

פה אתה טועה. איך טיגואן מיושן וקטן כשהספורטאז' איתנו מ2015 והטיגואן מ2016?

כמו כן אולי הטיגואן פחות רחב ופחות גבוה בכערך 2 ס"מ אבל מציע תא מטען גדול משמעותית מהספורטאז' (615 מול 466 ליטר בספורטאז')

ככה שצריך לבדוק. לקיה יש מוצר טוב אבל כמו כל אוטו , הוא לא מושלם וגם לו יש חסרונות.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

פה אתה טועה, איך טיגואן מיושן וקטן כשהספורטאז' איתנו עוד מ2015 והטיגואן מ2016?

כמו כן, הטיגואן מעט פחות רחב וארוך בכ2 ס"מ , אבל מציע בסיס גלגלים מעט ארוך יותר ותא מטען גדול משמעותית מהספורטאז' (615 מול 466 בספורטאז').

לקיה יש מוצר טוב , אבל עדיין כמו לכל אוטו גם לה יש חסרונות ואני בטוח שהיא לא "לוקחת בהכל", בלי להתייחס להיבטים סובייקטיבים כמו מראה.

פורסם

אני חושב שהסיכום של קונסיומר ריפורטס שצירפתי ובוא ביקורת נוקבת על הביצוע של הגיר ועל העמידות שלו, תקרא ביקורת גם אצל אהרונוביץ, אותן המסקנות, כך גם tfl, שגם שם הגיר התחמם והפסיק לעבוד,

מצ"ב פורום ספורטאז, תקרא גם את התגובות. הם השתמשו במונח כישלון, Screenshot_2018-07-14-10-50-15-109_com.facebook.katana.jpeg

פורסם
פה אתה טועה, איך טיגואן מיושן וקטן כשהספורטאז' איתנו עוד מ2015 והטיגואן מ2016?

כמו כן, הטיגואן מעט פחות רחב וארוך בכ2 ס"מ , אבל מציע בסיס גלגלים מעט ארוך יותר ותא מטען גדול משמעותית מהספורטאז' (615 מול 466 בספורטאז').

לקיה יש מוצר טוב , אבל עדיין כמו לכל אוטו גם לה יש חסרונות ואני בטוח שהיא לא "לוקחת בהכל", בלי להתייחס להיבטים סובייקטיבים כמו מראה.

תא המטען הוא 520 ליטר, 615 ליטר זה עם המושבים מאחורה דחופים קדימה

פורסם

בתור אחד שהתלבט בין הספורטאג' לבין הטיגואן. אגיד לך שהטיגואן מרווח יותר והמושב האחורי הנע על מסילה, פשוט מצויין ותורם לשימושיות.

בסופו של דבר נרכש הספורטאז' בגלל חבילה מצויינת ותמורה מעולה למחיר (לא ראיתי כל הצדקה להוסיף 20000 שקל עבור הטיגואן).

אז כן, פלסטיקה בינונית, מנוע פושר, עיצוב שנוי במחלוקת.

אנחנו מרוצים מאוד, הרכב עונה על כל הדרישות שלנו.

לא הייתי אומר שזה הלאונה של ימינו. הרכב הוא רכב טוב בעל יתרונות רבים (בטיחות, מרחב, אבזור, נוחות יחסית) כאשר רוכשי הסובארו של שנות ה 80 עשו זאת משיקולי אמינות ושמירת ערך בלבד והתפשרו בנושא החשוב ביותר של בטיחות.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

פיגו 3008, הוא רכב שהתלהבתי ממנו וכשראיתי בסוכנות לקח לי דקה להבין ולקחת את הרגליים.

טיגואן הוא רכב נפלא, אבל דגם מיושן וקטן.

לקח לך דקה להבין מה בדיוק? ומה קטן ומיושן בטיגואן בת השנתיים אם אפשר לשאול?

פורסם
לקח לך דקה להבין מה בדיוק? ומה קטן ומיושן בטיגואן בת השנתיים אם אפשר לשאול?
אני מצטער שאני מעליב את מעריצי את המותג, אבל בניגוד למראה החיצוני, המראה הפנימי מאוד לא משך אותי, בעיקר פלסטיק ותחושה זולה.

מה מיושן בטיגואן בת השנתיים? אולי העובדה שהיא לא מעודכנת ביחס למתחרות? אין מערכות בטיחות אמיתיות, מנוע 1.4 טורבו ולא מעבר?

אני לא מחפש חיזוקים למה שאני אומר אבל בטח שלא מצפה לשאלות כאלה.

פורסם (נערך)

יש גם מנוע 2.0 לטיגואן, עם הנעה כפולה.

ולא הבנתי מה לא מעודכן בה. מחסור במערכות בטיחות נובע משיקולי תמחור של היבואן, לא כי הן לא קיימות.

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם
אני מצטער שאני מעליב את מעריצי את המותג, אבל בניגוד למראה החיצוני, המראה הפנימי מאוד לא משך אותי, בעיקר פלסטיק ותחושה זולה.

מה מיושן בטיגואן בת השנתיים? אולי העובדה שהיא לא מעודכנת ביחס למתחרות? אין מערכות בטיחות אמיתיות, מנוע 1.4 טורבו ולא מעבר?

תראה,

זכותך כמובן לא להתלהב מה-3008. לגיטימי. אבל אם אתה כותב ש"לקח לך דקה להבין", אנשים פה עשויים לא להבין למה אתה מתכוון, בטח כשאתה מתייחס לרכב שיוצא לא רע בכלל במבחנים ומקבל תגובות חיוביות באופן כללי. אז אולי יש לך יכולת רנטגן מיוחדת ואתה צריך דקה ולא מבחן של כמה ימים, אבל לפחות תספר לנו, ההדיוטות, למה. שגם אנחנו נבין ונתעמק בחוכמתך הרבה.

לגבי הטיגואן, יש כאמור עוד מנוע, חזק יותר ופרט למחסור (מעצבן, נכון) במערכות בטיחות אקטיבית, אני גם לא חושב שהיא מיושנת. גם כאן, כדאי אולי שתשתף בכוונה הנסתרת של דבריך אם אתה רוצה התייחסות רצינית.

ועוד משהו - אפילו שאתה כל כך חכם, יש פה כמה אנשים שעשויים לא להסכים. אולי לא כדאי להתחיל לחלק לכולם ציונים למה אתה מצפה ולמה לא.

ובבקשה על תענה לי באדום מודגש, טוב? אפילו אם אתה לא ממש מסכים.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

יצא לי הערב ליסוע ב 3008 בנזין פרימיום.

הרכב מדהים. נקודה!

לא נכנס לנושא התמחור הגבוה של גירסה זו (כ 180000) אבל כן יכול להגיד שהרכב מרשים מאוד מבחוץ ומבפנים עם המון פיצרים של רכב יוקרה.

המנוע חזק מאוד ושקט יחסית עם בידוד רעשים טוב מאוד.

אז לך לקח דקה להבין מה שלי לקח שעה וחצימשל נסיעה להבין הפוך לחלוטין.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

אז ככה...

א. אם אתה לא מצפה לשאלות פה, ובמיוחד אחרי הפוסט החצי מסתורי שלך, כנראה שלא ממש הבנת את מטרת הפורום - פשוט תגובה מוזרה מאוד, ולא במקום.

ב. אני לא ממעריצי המותג אם התכוונת אלי. למעשה את לא ממעריצי אף מותג, גם לא של מותג הרכב בו אני נוהג. אני יודע להעריך דגמים ספציפיים מוצלחים של יצרנים/מותגים מסוימים, ולא נתפס להערצה עיוורת למותג באופן גורף.

אחד הדגמים האלא זו ה3008. לגבי עיצוב זה לחלוטין עניין של טעם ומיותר להתווכח (אני גם מכיר כאלה שלא מתים על העיצוב החיצוני המוחצן של ה3008, אבל חושבים שהעיצוב הפנימי לא פחות ממדהים. זה טבעו של טעם אישי...), וגם אם העיצוב הפנימי בפיז׳ו זכה לפרסים מפה ועד הודעה חדשה, זכותך המלאה בהחלט לא לאהוב אותו. לגבי תחושה זולה, על זה ועוד איך אפשר להתווכח. אין שום דבר ״זול״ בתחושה של הפיז׳ו או באיכות הפלסטיקים שהם משתמשים בהם, ואני מאתגר אותך למצוא ולו ביקורת אחת מכל מאות הביקורות השונות מהארץ ומהעולם על הרכב הזה שטוען כמוך. נדמה לי שזה היה מגזין Top Gear שנתן לקוקפיט של ה3008 את המקום השני (אחרי האאודי Q7, ולפני כמה רכבי יוקרה אחרים), כאשר הם ספציפית ציינו שאם היה שם סמל של אאודי במקום פיז׳ו, אף אחד לא היה מניד עפעף.

לגבי איכות הרכבה (שלא הזכרת) אולי יש קצת מקום לביקורת, למרות שזה רחוק מלהיות נורא. ואם כבר הזכרת פלסטיק, הספורטאז׳ אותה הזכרת קודם, לא ממש מככבת מבחינה זו. ה3008, קארוק, אטקה, וCX5 כולן מצטיינות יותר בתחום זה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם
אז ככה...

Sent from my iPhone using Tapatalk

עיצוב הקוקפיט של ה3008 יפה, אומנם תחושה ומראה שצריך להתרגל אליהם, אבל בהחלט לא משהו שרואים בכל יום, להפך אני אוסיף שיצא לי לקבל את הDS7 לכמה ימים ואם חשבת שה3008 מדהימה, גש לסוכנות, כל פרט חיצוני ופנימי קיבל שם התייחסות ומשמעות, על ה3008 לדעתי זה נתקע בקוקפיט, ככל שאתה עובר אחורה\ימינה, אתה מתחיל להרגיש כאילו הרכב לא מחובר לעצמו.

נתוני המכירות מדברים בעד עצמן שקיה מכרו כ15K גיפונים ב2017 הם מכרו 1500, כשמאז הנתונים לדעתי ירדו לרעת פיגו כי בקושי רואים את ה3008 על הכביש ובצדק יש שפע של היצע מדוע לרכוש מותג שלא נותן הרבה.

אז נכון, קיה\יונדאי עוד לא התקדמו באופן מלא לעולם הטורבו וכשזה יקרה תהיה שליטה אבסולוטית לדעתי, אבל עד אז הם מייצרים גיפונים טובים, שמתאימים לכלל האוכלוסיה וזה מוכיח עצמו גם במכירות.

פלסטיק זה פלסטיק בסוף היום, לא מייחס לא חשיבות ערכית כל כך אבל יש רכבים בהם כל העיצוב נראה שלם, אצל הצרפתים זה לא קורה, בייחוד שהעיצוב שלטעמי מוזר ברוב הדגמים כגון הקליאו,C4 וכו' לא מטיב איתם.

יצא לי הערב ליסוע ב 3008 בנזין פרימיום.

הרכב מדהים. נקודה!

לא נכנס לנושא התמחור הגבוה של גירסה זו (כ 180000) אבל כן יכול להגיד שהרכב מרשים מאוד מבחוץ ומבפנים עם המון פיצרים של רכב יוקרה.

המנוע חזק מאוד ושקט יחסית עם בידוד רעשים טוב מאוד.

אז לך לקח דקה להבין מה שלי לקח שעה וחצימשל נסיעה להבין הפוך לחלוטין.

אני מדבר על גרסאות קצה של הדגמים, אתה בעלים של ספורטאז GT?

ברור שאם אתה בעלים של מנוע 1.6, הרכב ירגיש לך מדהים.

וכן לקח לי להבין דקה, כי אני יודע מה הצרכים והרצונות שלי ולא תוכל לשכנע אותי לשים 180K כשבסביבה יש רכבים כמו CX5,ספורטאז ואפילו טיגואן.

תראה,

ובבקשה על תענה לי באדום מודגש, טוב? אפילו אם אתה לא ממש מסכים.

מצטער שאני לא אתייחס אלייך, נראה שאתה פגוע ואני לא מעוניין להיכנס לריבים אישיים עם אנשים שאני לא מכיר.

יש גם מנוע 2.0 לטיגואן, עם הנעה כפולה.

ולא הבנתי מה לא מעודכן בה. מחסור במערכות בטיחות נובע משיקולי תמחור של היבואן, לא כי הן לא קיימות.

מבדיקה שלי באזור ינואר, הגרסא היחידה שזמינה בארץ היא 1.4 בלבד וכן שאלתי(סוכנות ראשלצ).

הרי ב180K הרכב הוא למעשה אוודי Q3 אז למה לא?

נוסיף לזה את כל החסרונות שאפשר להתגמש עליהם אם המנוע הקיים היה באמת זמין, כשלא זה פשוט לא שווה את הכסף ואת העצבים עם צמפיון.

פורסם
כאשר קונצרן vag משתמש בטכנולוגיה עדכנית, נכון, הוא פחות אמין מטכנולוגיה בת עשרים, אבל כאשר קיה משתמשת במנוע טורבו עם גיר רובוטי, דווקא הם סובלים יותר מבעיות אמינות, מספיק להכנס לפייסבוק של לקוחות קיה ספורטאז ולראות כמה תלונות יש על הגיר,

ב. להכנס לסיאט ולצאת עם אטקה טורבו עולה החל מ135000 שקל, להכנס לקיה ולצאת עם קיה ספורטאז עם ביצועים דומים יעלה 40,000 שקל יותר,

מצ"ב דו"ח אמינות של היונדאי שנמכרת עם גיר רובוטי, כמו שאתה רואה, אמינות בקרשים וגם אופי פעולה גרוע מאוד, נלקח מקונסיומר ריפורטס,

[ATTACH]506970[/ATTACH]

קודם כל השוואת הרכבים שעשית, תשווה תפוחים לתפוחים, ספורטאז GT ואטקה אקסלנס+ יעלו אותו הדבר, שאצל הקיה יגיע עם כל התוספות, אצל האטקה היד קצת נטויה.

אין ספק שהגיר של VAG מתקדם מזה של המתחרים, אין ספק גם שהגיר שלהם הוא אחד הגירים המושמצים ביותר, רוב האנשים שמחזיקים רכב בבעלותם ולא ליסיניג לא יחשבו פעמים אם לקחת רכב DSG בגלל האמינות.

שלוש שנים אחריות מול שנתיים, זה נתון ששווה כסף באופן מיידי במיוחד בקבוצת VAG, בפורום הזה הנושא נטחן כל כך הרבה ואני בטוח שאתה אפילו המלצת פעם לא להתקרב לרכבים.

איך זה הגיוני שכמעט כל הרכבים של הקבוצה עם בעיות עוד משנות ה90 (גולף בעיקר)?

ולסיכום, הגיר של קיה אמנם לא מתקדם, אבל בטח לא גרוע, זהו ניסיון ראשון שאין לדעת אם יעריך ימים, אבל היום יש מספיק ידע וטכנולוגיה לדאוג שזה כן יהיה, הייתה תקופה שאנשים היו אומרים שהמצמדים מתחממים, זה כבר לא קיים, יצאו עידכונים וגם יהיו שיפורים בעתיד.

אם כבר הזכרת אטקה, האטקה שאני מחכה לה היא זו עם הסמל החדש, אם הם יצליחו הם יעשו רעידת אדמה לדעתי.

• תוכן חדש...