רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,586 נושאים בפורום הזה
-
- 12 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
דגם הפיאט 500 מצד אחד כבר ממש מיושן (מעל עשור...) אבל ניתן להתייחס אליו כאל רטרו קלאסי (אולי...). בכל אופן, בימי מכירות של היבואן שמתחילים ב - 15/7 יש הנחות גדולות (למול המחירון הרשמי הלא מעשי). - דגם בסיסי של פופ בהנחה מוצהרת של 22,000 ש"ח יעלה 69,900. - דגם משודרג המכונה בשם המפוצץ - "רומא לימיטד אדישן" יעלה 79,990 ומקבלים שנה קניות חינם בקנייוני עזריאלי בסך 6,000 ש"ח. (נטען להנחה של 23,500 ש"ח). - דגם ה"קבריולט" (נו, לא ממש, גג בד מתקפל) - בהנחה של 20,000 ש"ח - 100 שקל עודף מ - 100K. שווה ? איש איש ודעתו. הערה לסמל"ת - נכון שיש הערת כסת"ח באותיות הקטנות - אבל לא יפה בפרסום של דגם הבסיס "פופ" לשים צילום של דגם משודרג ויקר יותר עם ג'אנטי…
הודעה אחרונה מאת ALÞћÃ, -
מסתבר שיש סיכון לנזילת שמן מהמצמד של מערכת ההנעה היברידית,מה שצפוי לגרום להתלקחות. https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3741776,00.html
הודעה אחרונה מאת Igalz, -
- 3 תגובות
- 935 צפיות
אהלן, אשמח לדעת: איפה אני משווה מחירים? סיריון 2011, נהג חדש בן 22, כבר יש שנה של וותק תודה
הודעה אחרונה מאת mcaspi, -
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
מישהו יודע איך המצלמות החדשות של המשטרה עובדות? אלה שמצלמות את פנים הרכב. האם זה מצלם את השמשה הקדמית? את החלון בצד? והכי חשוב כמה זה אמין? במידה ויש לי חפץ אחר ביד (כוס קפה,שקית במבה) האם זה יצלם?
הודעה אחרונה מאת אשרי, -
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
קחו V8 של ואנטג' S, שימו בסיגנט. זהו.
הודעה אחרונה מאת פבל, -
- 7 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
האם הבלימה עובדת רק אם הרכב עומד להתנגש ברכב אחר או בבן אדם? נגיד בחנייה, האם הרכב אמור לבלום לפני התנגשות בקיר? כי אין לי שום התראה בחנייה. האם יש מהירות מינימלית כדי שהבלימה תעבוד?
הודעה אחרונה מאת פריג'י, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
זה לא פוסט פוליטי, זה רק פוסט שמבכה את מצב התחבורה הציבורית בארץ. נגידת בנק ישראל, קרנית פלוג, ביום התחבורה הציבורית בכנסת: "משרד התחבורה לא מנצל אפילו חצי מתקציב התחבורה הציבורית. נזק הגודש צפוי לגדול בצורה ניכרת אם לא נשנה את המצב בקרוב".
הודעה אחרונה מאת kissos, -
-
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 18.8 אלף צפיות
האם ישנם בעלים של פיג'ו 3008 בפורום? במיוחד של רכבים חדשים יותר מהחודשים האחרונים? האם מישהו מהם יוכל להגיד אם אנדרואיד אוטו עובד בדגמים שנמכרים בישראל? אני יודע שבחו"ל זה עובד החל משנתון 2017, אפשר לראות בקלות ביוטיוב. אני חושש שהיבואן בישראל מתקין גרסת תוכנה לא עדכנית או משהו, אולי כדי שתהיה שפה עברית, ובה האופציה הזו מבוטלת. הסיבה שאני שואל היא שבקטלוג הכי חדש כתוב על תמיכה ב-CarPlay בלבד, ונציג המכירות בסוכנות לא ידע לענות לי. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת meir_gi, -
- 0 תגובות
- 572 צפיות
אהלן היום הלכתי למשרד הרישוי לחתום על הטופס הזה של האחרי חצי שנה, ולכן אני כבר לא צריך מלווה מסתבר שאבא שלי קנה לי סיריון 2011 אוטומט ואני כנראה אנהג בו (הוא יתקן אותו קצת ואז אתחיל, הוא מתעסק ברכבים) לנושא: אני אשמח לטיפים והמלצות לנהג מתחיל, דברים על הרכב שאני אמור לדעת על הרכב עצמו, טיפים לנסיעות ארוכות (נוסע כל יום מסלול נתניה-פתח תקווה) עריכה: אני אשמח גם לשמוע על הוצאות שאצטרך להוציא כמו ביטוח דלק(כמה עושה) וכו' תודה !
הודעה אחרונה מאת hexxt, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
היי, אני ממש חדש בעסקי הרכבים, אבל גם אני יודע שאין שני רכבים שווים (במיוחד בשנתונים הללו). עם זאת, אני מתכוון לרכוש מאזדה 2 בשנתונים הללו (2008-2010) ואני לא רוצה להכניס את עצמי לעסק הזה לפני שאוכל לשערך את עלות תחזוקת הרכב. אם נקח ממוצע של 3 שנים, מה לדעתכם עלות התחזוקה השנתית של הרכב? בהנחה שטיפולים גדולים (מנוע, גיר וכו') יבוצעו במוסך מורשה והשאר במוסך כללי. האם עלות התחזוקה של רכב ממוצע (לא שמור בקפדנות ולא קרוע לגמרי - רכב 170K ק"מ שאולי פספס כמה טיפולים) צפוייה לעלות על 4K שנתי (ז"א 12K ל-3 שנים)? אני בונה על המאזדה כיוון שלא אסע יותר מ-10K שנתי (מוכן לקבל את צריכת הדלק הגרוע שלה) וכי הבנתי שהמאזדה היא אמינה והתחזוקה שלה דיי זולה.
הודעה אחרונה מאת aka77, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אז ככה, אתמול בעודי עומד לי לתומי במעבר חצייה בפארק המדע ברחובות ונצלה לי לאטי בשמש היוקדת, אני נתקל ברמזור ברכב מסוג גולפ שנראה לי ממש משונה: יש לו חצאיות, הוא מאוד נמוך וחישוקי מגנזיום שנראים כאילו יצאו ממגזין. אה כן, וסמל ממש קטן של R בחזית מצד ימין. השתוממתי וחשבתי לעצמי: "יופי, עוד אחד מתלהב שקנה באיביי R ושם לו באוטו"... אז זהו שלא, בלהט הרגע ביצעתי גיגול קצר, והפלא ופלא אכן יש חיה כזו: https://www.autoevolution.com/news/500-hp-vw-caddy-r-has-golf-7-r-engine-and-revo-stage-3-tune-120568.html אני חייב לציין שהרכב אכן נראה מדהים, ועם 500 כ"ס אני מקווה שהדואר/חבילות שלי יגיעו במהרה. אולי זה בכלל רכב שילוח מהיר של חברת אמאזון נ.ב.: אני תוהה אילו עוד חיו…
הודעה אחרונה מאת סאפיר, -
-
- 8 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
בעקבות דמי ביטוח גבוהים שוקל להתקין מערכת התרעה, אבל אם כבר מחפש אחת שתעבוד בתנאים שבאמת דורשים אותה (גשם, ערפל וכו') מבדיקה מתברר שב 2017 אייויקס עדכנו את מערכת ה RD-140 שכללה עד אז רדאר בלבד למערכת הכוללת רדאר ומצלמה יחד. האם יש למישהו חוות דעת על המערכת הזו? בעבר נטען שהיא סובלת מהתרעות שווא רבות.
הודעה אחרונה מאת LPG, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
כותרת
הודעה אחרונה מאת malcishua, -
-
גיל מסכם שמונה חודשים עם מרצדס E350e. למה כל כך מעט זמן? כי מסתבר שהחיידק היה יותר מדי חזק.
הודעה אחרונה מאת kingikra, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אז במסגרת העבודה מצאתי את עצמי בארה"ב. ובגלל שמה שבאמת מעניין אותי זה מכוניות, ולא מה שאני עושה לפרנסתי (מקווה שאף אחד מהמנהלים שלי לא גולש פה), אמרתי לעצמי שנעשה סקירה מהירה של מה שקיבלתי מההשכרה - שברולט קרוז האצ'בק. נחתתי בבוסטון וניגשתי לחניה של סגמנט C הקומפקטי. בחניה עמדו יונדאי אלנטרה, ניסאן סנטרה, וקרוז האצ'בק אחת. אמרתי לעצמי שאם כבר סגמנט מחורבן, אז לפחות אתפנק לי בטורבו. זרקתי את המזוודות בקרוז ויצאתי לדרכי. אז הקרוז המדוברת היא ברמת Premier המאובזרת. הקרוז נמכרת ברמת האבזור הזו בארץ, אך רק במרכב הסדאן. ברשימת האבזור ניתן למצוא מושבי עור (או שזה דמוי, לא ממש ניתחתי, אבל מרגיש די איכותי) עם כיוון חשמלי, פאנלים מצופי עור בדשבורד עם תפירה בצבע כחול, כניסה וה…
הודעה אחרונה מאת TDI, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי, הורדתי מהפורום (כאן) מדריך לקניית רכב יד שניה. כתוב שם שיש לבדוק: "אישור כשירות תנועה(מדבקה שקופה עם מספר ושנה). אם המדבקה חסרה, הרכב כנראה לא עבר טסט כחוק והרישיון אינו בתוקף" מה זו המדבקה הזו? זו המדבקה שמודבקת על השמשה של הרכב או שזו מדבקה המודבקת על רישיון הרכב?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 29 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
שלום, אני מתכנן לקנות את הרכב הראשון שלי ועלתה לי שאלה (אולי מוזרה טיפה). האם רכב יד שניה בדר"כ מגיע עם גלגל רזרבי?
הודעה אחרונה מאת save, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 3 אלף צפיות
היי, מי יכול לעזור לי לברר מחיר מחירון ישן, קודם, של רכב? הונדה סיוויק הצ'בק קומפורט 5 דלתות 2010 קוד משרד התחבורה 00346-0881 אני צריך את מחיר המחירון מתאריך 6/2016 תודה מראש! אבשלום.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
בקר טוב, מחפש סלון עור או בד וארפד. היכן אפשר למצוא? תודה ויום טוב,
הודעה אחרונה מאת TamirK, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
https://www.carscoops.com/2018/07/kia-picanto-gets-punchier-1-0-liter-turbo-priced-13320-uk/ מה דעתכם? מתי עתידה להגיע ארצה והאם תגיע גם בגרסה ידנית?
הודעה אחרונה מאת dr6633, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
עומד בחוץ עם הקפה של הבוקר (דנבר, קולורדו), ורואה ג'יפון כחול עושה סיבובים סביב המלון. אחרי הסיבוב הרביעי אני רואה שזה דגם לא ממש מוכר, סיבוב חמישי ואני קולט שאין סמלים מלפנים או מאחור (מדבקות במקום). סיבוב שישי ואני רואה גם שאין סמלים בגלגלים, הכיתובים השונים מוסתרים במדבקות, לוחיות רישוי מוזרות ומדבקות עם מספרים על החלונות, ועל הדרך 2 יפנים כאשר הנוסע מחזיק טאבלט. נפל לי האסימון שאני עד למבחן ניסוי בשידור חי. עשר דק' אחרי זה אני קולט שיש 4 אקזמפלרים במבחן משותף (בתמונות רואים 3, ועוד אחד שכוסה מבצבץ בתמונה). לא צריך להיות גאון בשביל לפתוח גוגל, להשוות תמונות, ולהבין שזה ה-RAV4 החדש. כנראה שהכל מוסתר כי טרם היתה השקה רשמית. אחרי מספר שעות כשחזרתי למלון ראיתי שכולם ע…
הודעה אחרונה מאת robertf, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 178 תגובות
- 37.1 אלף צפיות
ב2013 יונדאי יסדה את חטיבת N, אשר אמונה על פיתוח דגמים ספורטיביים של יונדאי. האות N, ככל הנראה מסמלת את מסלול הנורבורגרינג, שבו אמור להתבצע פיתוח הרכבים שירכיבו את ארסנל החטיבה. למה הכותרת כזאת? כי לא רק שזה נשמע קצת מועתק מיצרן אחר (אני לא באמת צריך להגיד איזה נכון?), הם גם שכרו את שירותיו של מהנדס מאותו יצרן. אלברט בירמן, שהיה מהנדס בכיר בחטיבת M של ב.מ.וו, עבר לשורותיה של יונדאי על מנת לפקח על החטיבה הספורטיבית החדשה של היצרנית הקוריאנית. מצחיק משהו. עם בן אדם כזה בראש, יש סיכוי שהרכב יהיה לא רע בכלל ויהווה חתיכת כאב ראש ליצרנים אחרים בקטגוריה. עדיין צריך לראות איך הרכב יהיה בסוף, ואיך הצרכנים יקבלו את זה שיש יונדאי חמה, אבל זה בהחלט הולך להיות מעניין. כר…
הודעה אחרונה מאת shaharper, -
-
- 23 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
האם יש חובת הדבקה מדבקת מבחן הכשירות לרכב (טסט) לשמשת הרכב. לא מוצא כל תשובה פורמלית לזה באתר משרד הרישוי.
הודעה אחרונה מאת Liran3331, -
- 2 תגובות
- 808 צפיות
שלום, אני מעוניין לעשות בדיקת רכב לפני קניה בירושלים. האם כדאי לעשות במכון רישוי או במוסך (שחבר המליץ עליו)? אם במכון רישוי, איזה מכון רישוי בירושלים מומלץ?
הודעה אחרונה מאת Lior M, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 25 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
[h=1]מערכת ה Connect-it[/h]צ'מפיון מוטורס מזמינים אותך ליהנות ממערכת ה- , Connect it מערכת חדשנית וייחודית המותקנת על גבי מערכת המולטימדיה יחד עם אפליקציה ייעודית לטלפון הנייד (אפליקציית Skoda ישראל) ומציעה לך מגוון רחב של כלים, שירותים ותכנים המתאימים לך ולרכב שלך. מערכת ה- Connect it מספקת חווית נהיגה ונסיעה מיוחדת ומתקדמת. המערכת מאפשרת לך חיבור בין עולמות הנהיגה והרכב לעולמך כנהג ונוסע. ממשק משתמש מותאם לקוח, ייחודי וידידותי חבילת תוכן עשירה ומגוונת הכל על הרכב שלי שירותי דרך וחירום – צ'מפיון 24/7 [h=2]המערכת כוללת[/h] מידע על הרכב כגון: ק"מ נוכחי הטסט הקרוב הטיפול הקרוב נפח המנוע הספק סוג דלק סוג…
הודעה אחרונה מאת asdf0x, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 9.9 אלף צפיות
המנוע החדש מגיע עם 2.8 ליטר 51 קג"מ שזה לא רע בכלל, אם כך מדוע לאורך השנים היה מנוע מפלצתי 6.6 ואפילו 7.4? למי זה נתן משהו? בסילברדו לפחות יש משתמשים שאולי היו צריכים את כושר הסחיבה אך בסוואנה מי צריך? מד"א גם משתמש במנוע החדש?
הודעה אחרונה מאת Ooga, -
-
גרסאות סדאן, האצ׳בק, סטיישן (כולל גרסת אקטיב). מנועי אקובוסט 1.0 ו1.5 מחודשים, ו1.5 ו2.0 אקובלו דיזל. פרטים נוספים. Sent from my iPhone using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
קיה סורנטו - מבחן דרך 1 2
מאת פבל- 15 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
קיה סורנטו עבר מתיחת פנים שנועדה לגרום לו ליישר קו עם המתחרים, בנוסף הוא גם קיבל במסגרתה מנוע V6. אז יצאנו לבחון אותו.
הודעה אחרונה מאת ZX2.0, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 14.2 אלף צפיות
דיברתי לא מזמן עם חבר על רכבים ישנים - אני במקרה מחזיק אחד כזה והוא אמר שרכב מעל 20 שנה על הכביש מחויב בביצוע טסט פעמיים בשנה. א. האם זה נכון? ב. האם מניסיונכם מוסכי רישוי עושים בעיות לרכבים ישנים? האם יש מגמה או ניסיון להוריד רכבים כאלה מהכביש? ג. האם יש שוק סחיר לרכבים רגילים (לא אספנות) מעל 20 שנה ? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת David32, -
-
מבחן - אאודי A4 קוואטרו 1 2
מאת פבל-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
משה לקח את ה-A4 קוואטרו למבחן. על הדרך התפרצה לו הסכיזופרניה.
הודעה אחרונה מאת misterb, -