Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2919 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דיברתי לא מזמן עם חבר על רכבים ישנים - אני במקרה מחזיק אחד כזה

והוא אמר שרכב מעל 20 שנה על הכביש מחויב בביצוע טסט פעמיים בשנה.

א. האם זה נכון?

ב. האם מניסיונכם מוסכי רישוי עושים בעיות לרכבים ישנים? האם יש מגמה או ניסיון להוריד רכבים כאלה מהכביש?

ג. האם יש שוק סחיר לרכבים רגילים (לא אספנות) מעל 20 שנה ?

תודה רבה

פורסם

א. כן.

ב. מוסכים לא, מכוני רישוי מאוד תלוי במכון. הטריק הידוע זה למכור תוסף דלק שעשוי מדלק ואיכשהו מסייע לרכב לעבור טסט. חלק 2 של השאלה - ברור.

ג. 3000 שקל לרכב ידני נוסע, גרוטראלי קבע את המחיר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

א. כן.

ב. לא.

ג. תלוי בסוג ובמצב הרכב.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

ב. אם אתה מגיע עם רכב שנראה מסודר ומטופל, לא עושים בעיות. אם זה רכב ממש יפה ומושקע, אז בכלל מפרגנים.

אם אתה מגיע אם רכב מוזנח, כזה שרק מלהסתכל עליו ברור לבוחנים שלא השקעת בו שקל כמה שנים, אז כן בודקים ומכשילים על תקלות.

ג. אם לא מדובר בדגם ספורט/יוקרה/שטח/משהו אחר ייחודי מועניין במצב טוב, אלא רכב רגיל במצב ככה ככה, אין שוק בכלל.

פורסם

יש לי 3 רכבים מיושנים, לכולם 2 טסטים בשנה, יש שוק לרכבים ייחודיים, רכב מטופל יעבור טסט, בכל מקרה תצטרך אישור בדיקת רכב מיושן ממוסך (כ 150 שח) בכדי להגיע לטסט.

קח בחשבון שבמקרה של תקלות, לעיתים תזדקק למאמץ לאתר חלפים

אני אישית בדרך כלל עושה טסט בסוף היום, החברה כבר ממהרים ורוצים לסגור

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם
יש לי 3 רכבים מיושנים, לכולם 2 טסטים בשנה, יש שוק לרכבים ייחודיים, רכב מטופל יעבור טסט, בכל מקרה תצטרך אישור בדיקת רכב מיושן ממוסך (כ 150 שח) בכדי להגיע לטסט.

קח בחשבון שבמקרה של תקלות, לעיתים תזדקק למאמץ לאתר חלפים

אני אישית בדרך כלל עושה טסט בסוף היום, החברה כבר ממהרים ורוצים לסגור

גם לי יש 2. אתה צריך לעשות מנוי אצלם ,איזה מכה זאת כל חודשים לעשות טסט.

פורסם

זה מקרה מובהק שמחיר השוק מושפע מהמשפט ולא מהרכב עצמו. רכב שמתקרב לשני טסטים בשנה ערכו צונח ולא בגלל מצבו אלא הניג'וס. לפני כחודשיים עמדתי לקנות פגארו Q נחמדה, רכב שטח מעולה בעיני רבים וטוב יותר מהקינג שהחליף אותו. רק מה, המחשבה לצרף לאורווה עוד רכב שצריך שני טסטים בשנה + אישור בלמים ממוסך עצרה אותי. יתכן שההוראה מוצדקת יתכן שלא, אבל הטירחה משמעותית.

מבחינת מעבר טסט, לא שמתי לב בשמכשילים את הגולף סתם, מלבד פה ושם נזילות שמעצבן אותי שהם מתעסקים עם זה, הרכב בסהכ יבש אבל כל רכב ישן חי עם כמה נזילת שמלבד אצל בעלים פנאט, לא יתוקנו כבר, ואתה מייבש את השאסי לפני הטסט (דווקא ביחס לגולף אני די פנאט).

אגב גאוטראלי למיטב זכרוני זה 3500, ועדיין רכבים בני 20-25 שנה נמכרים בכפול מזה כשיש הצדקה.

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם (נערך)

מי שמחזיק רכבים מעל גיל 20, עושה את זה כי הוא אוהב את הרכבים האלה ומשקיע בהם בהתאם.

לא עושים את זה משיקולים של צימצום הוצאות, ולכן 2 טסטים בשנה זה לא מה שיעצור את מי שאוהב רכב ישן מסויים מלהחזיק אותו חי.

אחזקת רכב רגיל בן 10 תהיה יותר זולה.

מכוני רישוי לא יעשו שום קושי מיוחד לרכב ישן שמתוחזק היטב.

לעומת זאת, רכבים המוחזקים בתחזוקת שבר וערכם כ3000 ש"ח, ייבדקו היטב ובצדק.

למגיב מעלי, ברור שחוקי הרישוי משפיעים על מצב השוק.

רכב בן 20 ערכו יורד. רכב בן 30 ערכו עולה.

רכב דיזל מלפני 2005 - אני מאמין שייספוג מכה כי נאסרת כניסתו למרכזי הערים.

ככה זה בכל העולם, בהולנד שונו התקנות לרכב אספנות מגיל 30 לגיל 40 - ולכן ירד ערכם של בני ה30 והם יוצאו לגרמניה.

עריכה אחרונה על ידי amosbmw

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

בעקרון אם לא מדובר בדגם נחשק, ובמיוחד עקב העובדה שהיום הרבה מאד כלי רכב בני עשור כבר נסחרים ב-10K ופחות, כלי רכב בני עשרים+ כבר לא שווים כמעט כלום, כי אפשר למצוא כלי רכב חדשים יותר, שלא זקוקים לשני טסטים בשנה, בתוספת של אלפי שקלים בודדים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

מכוני רישוי לא יעשו שום קושי מיוחד לרכב ישן שמתוחזק היטב.

ברמת העיקרון אני מסכים איתך, אך יש אבל.

אבללללל, בטסט האחרון שעשיתי הבוחן בעמדת זיהום האוויר הקשה בכוונה כי לא האמין שרכב בן 23 לא מזהם (ממיר קטליטי חדש, חיישן חמצן חדש, הכול תקין) ביזבזתי על הבדיקת זיהום אוויר את אותו הזמן שלקחו לי שאר העמדות.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תוכן חדש...