רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,588 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מניסיון בעבר, התברר לי כי לא שווה להחזיר רכבים במיקום או במדינה שונה באירופה בגלל חיובי ההחזרה הגבוהים. שוחחתי לאחרונה גם עם נהג מונית שהחזיר, כשירות לחברת השכרה, רכב מבלגיה לאנגליה (בנהיגה + תעלה) תמורת עמלה גבוהה במיוחד (הוא הסתדר לבד בהלוך). השאלה שלי היא האם ניתן לצפות מראש (בטווח של יום עד כמה ימים) החזרות של אחרים במיקום שונה בכדי לנצל ולבצע את המסלול ההפוך במחיר מופחת? מישהו נתקל באיזה לוח או "תיווך גרירות" באירופה או משהו דומה של החזרות רכב? גם אם זה משהו מהיום למחר. הרעיון שלי הוא לנסות ולהרוויח מכך טיול ספונטני וזול יותר, בהנחה שאארגן טיסה מתאימה. ברור כי אין עתותיי בידי לחפש בדרך הטלפון בחברות ההשכרה עצמן.
הודעה אחרונה מאת armagedon, -
- 2 עוקבים
- 27 תגובות
- 21.6 אלף צפיות
כן, כן אני יודע. עשרה אנשים כמוני שואלים את השאלה הזאת פעם בשנה בממוצע, אבל שמעתי שזה בוטל ועכשיו, כשעברתי טסט וקיבלתי מדבקה לשנת 2019, ואני לא יכול להדביק אותה! אני יכול להדביק אותה רק מהצד החיצוני של הרכב או על דף (הצד עם הדבק הוא לא הפנים של המדבקה). אז תהיתי האם עלי ללכת ולדרוש מדבקה "נכונה" או לחלופין אני יכול פשוט לא להדביק אותה? אם זה משנה, הרכב עומד רוב השבוע בחניה ברחוב שיש בה פקחים שמחלקים דוחות (הרכב עם תו חניה על השמשה ועומד על פי החוק), ואני נוסע בו מקסימום פעם בשבוע ובעיקר סופי שבוע. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת Be roo, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום ברצוני להתייעץ איתכם לגבי משהו. אני קניתי יונדאי i20 2009 לפני כחצי שנה. בעל הרכב הקודם אמר לי שהרכב עבר מכה באזור של הבגז' בקצה השילדה . לקחתי כמובן את הרכב לבדיקה ולא ראו שיש בעיה בטיחותית ברכב וכי הרכב יכול לעלות על הכביש. קניתי את הרכב כי הוא היה יד 1 שמור קילומטראז' נמוך יחסית לתקציב וכמובן שהורדתי אותו במחיר כך שקניתי רכב טוב במחיר נמוך יחסית. הבעיה שאני חושב עליה, ולכן אני גם שואל כאן, היא שבעתיד שאני ארצה למכור את הרכב, אני לבטח אצטרך לספר על הפגיעה שהרכב עבר, והבעיה היא שאין לי שום תיעוד על כך וזה יכול ליצור לי בעיה, בטח אם אני ארצה למכור לחברות הליסינג או לעשות טרייד אין, והן יוכלו לנצל את המצב. מה אני עושה במצב כזה? תודה רבה
-
-
מכירות אירופה, מאי, ינואר - מאי 2018 1 2
מאת Guest Wildlands-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2 אלף צפיות
http://carsalesbase.com/european-car-sales-analysis-may-2018-models/
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם. רכשתי לפני חודש יונדאי I35 elantra רכב שנתון 2015 ללא תאונות דרך אוטוסנטר טריידאין. באוטו הוחלפו צמיגים ובוצע כיוון פרונט. יש בעיה מוזרה בנהיגה. בכביש פתוח בין עירוני יש תחושה שאוטו לא בדיוק שומע להגה. אני מיישר את ההגה ולאחר זמן קצר מרגיש שרכב זז ימינה. מיישר שוב והפעם זז קצת שמולה. זה כמו שההגה לא מדוייק לפעמים ולפעמים כן בסדר. ניסיתי את שלושת מצבי הגה - נוח, רגיל וספורט ללא שום שינוי. הבעיה נשארת בכל המצבים. זה מעצבן אותי מאוד. ומקשה על הנהיגה. האם זה חסרון של הגה חשמלי במכוניות מדגם זה ואין מה לעשות או שיש בעיה ברכב? אשמח לתגובות תודה.
הודעה אחרונה מאת din_vl, -
אז לאחר שמכרתי את המיציבישי אאוטלנדר 2015 דגם בסיסי 7 מקומות בקלות רבה הזמנתי אקס טרייל מדגם הבסיסי( כל ההשוואה היא לאותו דגם במיצובישי) במבצע האחרון של ניסן. שמתי עין על הרכב עוד לפני שהגיע לארץ אך בגלל הזדמנות שהיתה הזמנתי אאוטלנדר. תמיד רציתי את הניסן וכאשר הגיע היה מוקדם להחליף ואמרתי נסחוב עוד עם המיצי. עם הזמן התחלתי לא לאהוב את המיצי, רכב פרקטי אבל לא יותר מזה. רואים שהוא מיושן וממש לא מודרני ביחס למתחרים הגיר הרציף לפני המתיחה הקלה היה לא נעים וצועק בתאוצות הרכב היה קופצני בבמפרים וקפיצות תוצרת כבישי ישראל. דבר נוסף הוא שלכולם יש כזה, מסיבה וידועה ולא ידועה כולם קנו כזה. שאתה שאל אחרים למה קנו הרכב הם מספרים סיפורים שלא הבנתי וגם לא האמנתי לדוגמת צריכת הדלק…
הודעה אחרונה מאת MikMan, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 50 תגובות
- 8.2 אלף צפיות
משהו שאף פעם לא הצלחתי להבין זה איך, אפילו בשעות הצהריים ביום חול, יש כ"כ הרבה רכבים על הכביש (אמנם לא באותן הכמויות של הבוקר ואחה"צ, אבל עדיין). אני היום ביום חופש מהעבודה, ונסעתי לכל מיני סידורים בצהריים, והתפלאתי מחדש מהגודש בכבישים. מי אלה כל האנשים האלה שלא נמצאים בעבודה בצהריים באמצע השבוע (אני לא מדבר על נהגי משאיות, מוניות, ואוטובוסים)? יש עד כדי כך הרבה אנשים שעובדים משמרות ערב או מה?
הודעה אחרונה מאת SmallbutClean, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 685 צפיות
שלום, באמצע ספטמבר אני נוחת בדיסלדורף והתחלתי לחפש רכב ל 4 ימים. הטיול כולו סביב מוטוריקה ולכן יש חשיבות גדולה לרכב השכור (חלק גדול מהחוויה). חוץ מחברות ההשכרה בשדה התעופה (שאחרי כל ביטול השתתפויות יוצא סיפור יקר ואין התחיבות לרכב ספציפי), למישהו יש רעיונות או הצעה מנסיון אישי? תודה רבה, גיל
הודעה אחרונה מאת bodovg, -
- 18 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
השבוע חזרתי משוייץ, מצורפת סקירה על פולקסווגן טיגואן ששכרנו. תכלס הזמנתי BMW X2 ידני, או משהו דומה, שהגעתי, שאלו אם אני רוצה לשדרג לאוטומט, שאלתי מה יש והציעו את הטיגואן. לקחתי. קיבלתי טיגואן 4 motion TDI שהתברר שאין עליו הרבה מידע, אבל הבנתי בסוף שהוא אכן 4*4. עיצוב חיצוני: הרכב שחור, נראה גדול אבל לא ענק. מכובד כיאה לפוקסווגן. תאורת לד קדימה ואחורה, גלגלי מגנזויים יפים ומראות מתקפלות שהרכב סגור. תא נוסעים: לא נשמע קרקוש אחד כל התקופה. לוח שעונים יצוק, אבל החומר לא הכי רך שיש. מכובד ובכללי שחור, עם פס אלומניום. אבזור: לוח שעונים דיגיטאלי, בנוסף מסך מגע גדול במרכז. בקרת אקלים מפוצלת גם לאחור עם שליטה. תאורת אווירה בדלתות ולרגליים, וגם שפותחים דלתות או את הרכב י…
הודעה אחרונה מאת kobi_g, -
ביום רביעי (שזה, למי שעדיין חושב שיום ראשון היום, מחרתיים) הקרוב נצא לפגוש לראשונה את קיה סטוניק בהשקה המקומית שלו. הסטוניק הוא - בקיצור נמרץ - אחיו התאום-מכאנית, חלש יותר וככל הנראה מתומחר נמוך יותר של יונדאי קונה. הוא צפוי לקבל מנוע 1.0 ליטר טורבו בנזין עם 120 כ"ס ומחיר אטרקטיבי למדי. כרגיל, אנחנו מעמידים את הבמה הזו לרשותכם ומאפשרים לכם לשאול את אנשי היבואן את כל השאלות שעולות לכם לראש וקשורות לסטוניק. לא, לא נקבל תשובה ל"מתי תגיע הסטינגר". כן, גם אנחנו היינו מתים לדעת. במהלך היום גם ננהג בסטוניק, אז אם יש לכם שאלות לגבי הרכב, נשתדל לענות גם על השאלות האלה. ולבסוף, כתמיד - מזמינים אתכם להמר על המחיר. מי שיצליח להיות הכי קרוב, יזכה בתהילת עולם.
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
- 5 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שמעתי שיש ב״תבור״ בחוצות , נסעתי לשם ויש שם בכלל תחנת דלק מיקה .. יש גם בדלק ליד מצה נווה שאנן ה98 שם איכותי?
הודעה אחרונה מאת baget, -
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
המבחנים של ה-IIHS חוזרים לכותרות והפעם בגלל שמבחן הפנסים החדש שלהם, בו נכשלו במהלך השנה האחרונה 40 כלי רכב, "מנע" מהם לקבל את התואר Top Safety Pick+ של הארגון האמריקאי מה אתם חושבים, פנסים אמורים להיבדק במסגרת מבחני בטיחות? או בכלל? והאם הגיוני למנוע תואר שהפך כבר להיות משהו שאנשים ממש מחפשים בקניית רכב, מאחד שמגן על הנוסעים שלו כמו שצריך בתאונה אבל יש לו פנסים קצת דרדל'ה? או שלדעתכם פנסים הם אביזרי בטיחות מהמעלה הראשונה ונכון שהרבה יותר קל להחליף אותם מאשר לרכב ל-323 שלכם כלוב התהפכות, אבל זה אף פעם לא יהיה טוב כמו המקורי? דסקסו לכם. חשוב לנו לשמוע מה אתם חושבים. *אף אלפא לא נפגעה בהכנת הכתבה (אלפא אפילו לא מוזכרת בה)
הודעה אחרונה מאת Giladben.zaken, -
- 1 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אני שוקל לייצא רכב ישראלי לתקופה ארוכה לאירופה (או אולי לרכוש רכב בחו"ל ולמכור אח"כ, פעולה שביצעתי מס' פעמים באנגליה). לא מעניין אותי ביטוח מקיף, אלא רק הביטוח חובה האירופאי (שלמיטב ידיעתי הוא בעצם ה"צד ג'" שלנו בישראל). יש ביטוח ששמו או ששמו בעבר היה "גרין קארד" - צד ג' אירופאי שישראל חברה בו. אף סוכן ביטוח וגם בפול לא מכירים את זה. אצל מי מבטחים? באתרים האירופאיים באינטרנט בכל המקומות דורשים אזרחות של האיחוד האירופאי לצורך רכישת הביטוח. נדמה לי כי אני מפספס משהו. יש כאן בפורום מספר חברים שייצאו רכבים ישראליים בעבר. אולי יחכימו אותי מניסיונם? או אם מישהו מכיר סוכן ביטוח ישראלי באירופה שמתעסק בכך?
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
האוקטביה מהעבודה מתקרבת לסיום החוזה בעוד מספר חודשים, קיבלתי אישור מקצין הרכב להזמין רכב חדש במקום בשל זמני אספקה ארוכים. הרכב ישמש בעיקר את אשתי ובעוד כשנה גם את הבת שאמורה להוציא רשיון. זהו לא שרשור יעוץ, אשתי היא הנהגת העיקרית ולכן נתתי לה חופש מוחלט לבחור את מה שהיא רוצה. רמת שביעות הרצון שלנו מהאוקטביה מאוד גבוהה, מדובר ברכב משפחתי מושלם. הרכב הבא צריך להכנס לנעליים מאוד גדולות. קיבלנו רשימה מאוד ארוכה של רכבים מקצין הרכב והתחלנו לבחון אותם באולמות התצוגה. להפתעתי קיבלנו יחס מצוין מכל הנציגים למרות שאמרתי מראש שאני לקוח ליסינג, לחלקם אף חפרתי עמוקות לפני חצי שנה בזמן שחיפשתי מחליפה לאיביזה. מבלי להכנס לרשימה הארוכה של הרכבים האפשריים א…
הודעה אחרונה מאת banji man, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 708 צפיות
למכוניות נכנסו ולטיול...נסענו. אחי הזמין אופל אסטרה עם גיר אוטו' ובשדה התברר שנשארה רק ידני אז שדרגו אותו לפיג'ו 3008 ולא סתם, אלא פיג'ו עם 3,000 ק"מ על השעון, דנדשה. הרכב עצמו צבע כהה, העיצוב החיצוני שלה די יפה וגם בפנים הוא מאוד נעים. הוא מגיע עם מנוע 1.600 טורבו, גיר אוטומטי עם 6 הילוכים, מערכת GPS מובנית, מערכת התראת התקרבות לרכב, חיישני אורות וגשם, Blind Spot במראות החיצוניות, פתיחת דלתות והנעת רכב ללא מפתח, זיהוי תמרורים. באינטרנט כתוב שהרכב מגיע עם בקרת שיוט אדפטיבית (לפי ספר רכב של פיג'ו) אבל לא הצלחנו להפעיל את זה או ששאולי זה לא קיים. דבר חמוד ברכב, במידה ואתה נוסע במקום חשוך והאורות על מצב אוטו', המחשב מדליק אוטומטית את האור הגבוה ומכבה אותו כאש…
הודעה אחרונה מאת ariel000, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום, אני רוצה לקנות בוסטר שמתאים לרכבי בנזין עד 2000 סמ"ק ומבקש המלצה לאחד טוב עד 300 ש"ח. הבנתי ש NOCO הכי מומלצים אבל הם מאוד יקרים ואני מחפש משהו קצת יותר זול. האם מבין הדגמים הבאים יש אחד מומלץ? 1. https://www.auto365.co.il/product-10753-%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%99_%D7%91%D7%95%D7%A1%D7%98%D7%A8__%D7%9C%D7%94%D7%A0%D7%A2%D7%AA_%D7%A8%D7%9B%D7%91%D7%99%D7%9D_%D7%A4%D7%A8%D7%98%D7%99%D7%9D_%D7%A2%D7%93_2000_%D7%A1%D7%9E%D7%A7_%D7%91%D7%A0%D7%96%D7%99%D7%9F_%D7%91%D7%A1%D7%99%D7%A1%D7%99.aspx 2. https://www.auto365.co.il/product-9026-%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%99_%D7%91%D7%95%D7%A1%D7%98%D7%A8_%D7%9C%D7%94%D7%A0%D7%A2%D7%AA_%D7%A8%D7%9B%D7%91%D7%99%D7%9D_%…
הודעה אחרונה מאת AviB123, -
-
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
נתקלתי בכתבה ובה המידע הנ״ל. מספר כלי הרכב בישראל עולה כל שנה, אבל פחות ממה שנראה משום שישנם כמובן גם כלי רכב שנגרעים ממצבת כלי הרכב. ישנם 3.373 מיליון רכבים בישראל מתוכם 2.857 מיליון פרטיים. https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5323521,00.html
הודעה אחרונה מאת avargel, -
סנריו שחוזר על עצמו המון פעמים : שעת העומס בכביש שש, שתי משאיות נוסעות אחת אחרי השניה בנתיב הימני. המשאית המובילה נוסעת במהירות של 100 קמ"ש והמשאית מאחור עם דוושת הגז דבוקה לריצפה ורוח גבית בירידה מצליחה לפתח מהירות של 101 קמ"ש. נהג המשאית מאחור מחליט לצאת לעקיפה, בגלל שהפרש המהירות בין המשאיות כל כך קטן התהליך הזה לוקח זמן רב, לפעמים דקה ואפילו שתיים. לפעמים הנהג הנעקף מנסה להילחם בכל כוחו ולהוכיח לנהג השני ששלו יותר גדול מה שבעצם גורם לזמן ארוך יותר להשלמת העקיפה. בזמן הזה נוצרת שיירה מאוד ארוכה של נהגים עצבניים מאחורי המשאית העוקפת. רכבים נוספים מגיעים במהירות מהנתיב הימני ומנסים להשתחל לתוך השיירה הארוכה. בקיצור בלגן גדול. מה דעתכם? הר…
הודעה אחרונה מאת rotemb, -
- 3 תגובות
- 953 צפיות
שלום אשמח לדעת היכן ניתן לקבל הצעה לביטוח עבור הרכב . לא שירביט ( שירות גרוע לטעמי ) מאיר רמות אמרו שאין להם הצעה טובה . הביטוח עבור כל נהג מעל ארבעים ( למרות שאני נהג יחיד ) תודה מראש על העזרה .
הודעה אחרונה מאת kingikra, -
ובכן סיפורנו מתחיל בחורף 98 בו נאלצתי להפרד מהפיאט קופה 5 ציל שלי עקב גרושיי,היות הפיאט מכונית יקרה מאד בתקופתה איפשרה לי רכישת כל הוט-האצ אחרת חדשה של אותה תקופה,רכשתי אחת ועוד אחת ועוד אחת אבל קסם הקופה לא חזר... ב2006 נישברתי ובהזדמנות רכשתי בחזרה את הקופה שהיתה שלי ,והחזרתי לה את רוח נעוריה ולמעשה היא אצלי עד היום{הסיפור של הרכב כבר סופר כאן בעבר}. מהיות הקופה מכונית מיוחדת ונדירה היא שימשה אותי כרכב שני לסופש שתמיד היתה לצידה "ספורטיבית" אחרת- גולף GTI מארק 5,אוקטביה RS,לאון 1.8 טורבו..וכו, גם נהגתי ברבות אחרות בכל טווחי המחיר והתצורות בקיצור כל פעם שחזרתי לנהוג בקופ נדהמתי מחדש כמה היא טובה יותר {ספורטיבית} מכל המוזכרות להעיל או שהפער במחיר{ב63AMG למשל}אינו מע…
הודעה אחרונה מאת ANUTKK, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 707 צפיות
רציתי לשאול אם יש במנוע הזה שרשרת או רצועה, ואם כן כל כמה קילומטר צריך להחליף אותה?
הודעה אחרונה מאת shayshani, -
- 6 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
איזור רמת השרון, הרצליה, תל אביב ומרחק נסיעה סביר. הלכתי למישהו שהציע ב200 שח וטען שהוא צריך להחליף את כל החוטים עד לרדיו (שזה גם הפחיד אותי שדברים אחרים באוטו יהרסו) מודה שאני לא מבינה בזה
הודעה אחרונה מאת סולל הדרך, -
חודש יולי לרשותכם Cars-Jul-2018.pdf
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
לאחר מספר חודשים עם אופנוע כבד, אשתי הטילה וטו. האמת, אני תומך בהחלטתה כי זה לא רק הסיכון והעלות הגבוהה, נשארנו במשפחה עם מכונית אחת (אמנם מיניוואן שבעה מושבים מספק), כי מכרתי מכונית קטנה על מנת לקנות את האופנוע והתוצאה - אין לי שום יכולת לעזור בהסעות משפחתיות (שלושה ילדים), מה שהפך את האופנוע למיותר לחלוטין. כידוע לכם, שוק המשומשות בקנטים. והדבר חמור עוד יותר כשבאים למכור אופנוע, בוודאי עם נפח גדול (1250...). חשבתי על החלפה, כלומר, מישהו שכן יבוא לו אופנוע בטוב, ואני אקח ממנו את המכונית. בצעירותי, לפני עשרים שנה עשיתי את ההפך (לי הייתה סובארו קופה ולו היה אופנוע נחמד) כך שאני פתוח לדברים הללו. נוצרה אולי הזדמנות - מישהו שרוצה החלפה באופנוע...יש לו יונדאי ט…
הודעה אחרונה מאת dj_dani, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 921 צפיות
אתמול נתקעתי ליד טבריה בשעה 15:00,הזמנתי גרר לתל אביב,אמרו לי שבגלל המרחק ייקחו את האוטו לאיכסון ורק מחר (היום ) יגיע,עדיין האוטו לא הגיע למוסך ,זה תיקני?
הודעה אחרונה מאת יעקב מיי, -
- 1 תגובות
- 644 צפיות
היי מקרה שקרה לי לפני כשנה ואני מברר אם אפשר לעשות משהו לגביו לפני כשנה רכשתי רכב יד 2 מסוחר. לפני הרכישה הרכב נבדק במכון כלשהו מספר שבועות לאחר הרכישה המנוע של הרכב הלך בגלל שלא היה נוזל קירור ברכב (עליות לירושלים ביום חם מאוד) - אני לא בדקתי אם היה חסר נוזל קירור בגלל שהייתי בתקופה עמוסה בחיים. בטופס הבדיקה לא צויין פרט כלשהו על כך שחסר ברכב נוזל קירור, ולאחר קריאה של מספר כתבות בפורום הבנתי שנוזל קירור לא מתכלה באופן קיצוני לאורך זמן כך שככל הנראה ההשערה שלי נכונה. השאלה אם למכון יש אחריות כלשהי למקרה?
הודעה אחרונה מאת avargel, -
הגרסאות החדשות של הקארוק הן בלי ספק נחמדות והעיקר בהודעה, אבל מה שתפס את תשומת הלב שלנו הוא דווקא העובדה שהמחיר של הקודיאק נחתך בעד 23,000 ש"ח.
הודעה אחרונה מאת leasing driver, -
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
אוטואים חשמליים קיימים, באופן קצת מפתיע, קצת יותר זמן מאוטואים מונעי בנזין. בשנים האחרונות התחיל איזה טרנד שבהתחלה נראה ממש ממש גאוני - מימן (או תא דלק). במקום דלק, ממלאים מימן דחוס (נוזלי או בלחץ) באוטו יש דבר שממיר את המימן לחשמל והיי פרסטו יש לך אוטו שנוסע את אותו טווח כמו אוטו רגיל, עם כמות הפליטה של אוטו חשמלי - כלומר אפס. אבל אז, כמו שהם צצו, ככה הם נעלמו, והיום יש אולי איזה שניים וחצי אוטואי מימן בעולם. אם אי פעם תהיתם למה, נתקלתי בסרטון מאוד נחמד ופשוט (למרות המבטא הסקוטי של מר בחור) שמסביר נורא טוב למה בעצם, למרות המשקל העצום של סוללות, זו עדיין שיטת ההנעה המועדפת על מחבקי עצים. [video=youtube_share;f7MzFfuNOtY]
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום, רכשתי רכב חדש שבוע שעבר מליסיניג 0 ק"מ. לאחר שבוע נדלקה מנורת מנוע ומסתבר שהגיר הלך האם אפשר לדרוש רכב חדש ? מה אתם מייעצים ? תודה רבה בן
-
- 96 תגובות
- 17.6 אלף צפיות
היי, אני מתכנן לטוס לברלין באוקטובר או נובמבר, אני מוגבל לרכב אוטומטי ואני בן 21.5 עם מעל 4 שנות רישיון נהיגה, ללא תאונות או שלילות רישיון. הייתי רוצה להשכיר רכב מעניין - בעיקר גולף או פוקוס טורבו. (או כמובן איזו מרצדס ) אשמח להמלצות, נראה שמאוד קשה למצוא מכוניות אוטומטיות באירופה. ידניות יש בשפע להשכרה. תודה !
הודעה אחרונה מאת sperial,
-
מי מחובר 18 משתמשים רשומים, 0 אנונימיים, 1,146 אורחים (הצג רשימה מלאה)