Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2882 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

עד כמה שאני יודע אין חובה לשים את המדבקה על הרכב.

שוטר עצר אותי עם הגולף בעבר ואמר שהחוק מחייב הדבקה לשמשה הקדמית.

לאחר חיפוש בפורום נמצא ציטוט:

תקנה 274 א' לתקנות התעבורה חלה על מכון הרישוי החובה להדביק את מדבקת הרישוי בפינה הימנית העליונה של החלון הקדמי.

עריכה אחרונה על ידי Mr.Hybrid

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם

אכן ישנה תקנה להדביק את המדבקה. אני אישית לא מסוגל לסבול את המדבקה המזעזעת הזו מבחינת אסתטיקה על השמשה שלי, במיוחד הצבע הכתום של 2019 אז הורדתי אותה ואני שומר אותה בתא כפפות לכל מקרה.

2016 BMW M235i.

פורסם

תקנה 274 א' לתקנות התעבורה חלה על מכון הרישוי החובה להדביק את מדבקת הרישוי בפינה הימנית העליונה של החלון הקדמי.

עושה רושם על פי החוק שציטטת שחובת ההדבקה היא על המכון ולא על בעל\נהג הרכב.

לא יודע אם זה קטנוני מצידי או לא אבל נראה שזאת עדיין לא אחריותי להדביק את המדבקה אלא אחריות המכון.

בכל מקרה בעידן הדיגיטלי של היום לא נראה שזה מעניין את רשויות האכיפה כי גם אם הוא בלי מסוף ואין לו אפשרות לתקשר עם המוקד, תמיד אפשר לבדוק את רישיון הרכב ולראות שהטסט בתוקף.

כמו שכבר כתבתי - 4 שנים ללא המדבקה עם לא מעט ביקורות משטרתיות, אף פעם לא העירו לי על חוסר המדבקה.

פורסם

כמו שישה כתב, החובה להדביק שמצויינת בתקנה 274 מתייחסת לבוחן:

״מצא בוחן רכב כי נתקיימו ברכב נבדק כל התנאים שבתקנות... ידביק בצידו הימני העליון של החלון הקדמי של הרכב תווית שבה יצויין החודש לחידוש הרשיון״

בפועל נותנים לך את המדבקה ביד שתדביק לבד. על בעל הרכב לא חלה חובה כזו ואין סעיף אישום בחנ״א לדו״ח כזה.

גם אני לא הדבקתי כבר שנים. עם רכב חדש אין לזה השלכות, עם רכב ישן יותר יתכן ותעצר לעתים תכופות יותר לבדיקת רשיונות, אבל כאמור אי ההדבקה אינה תקנה המיוחסת לבעל הרכב.

פורסם

גם אני לא הדבקתי את המדבקה. יש לי את הרכב שנה וחצי, חדש ואפילו ששוטר עצר אותי מסיבה אחרת הוא לא התעניין למה אין מדבקה.

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk

פורסם

אני במשך כמה שנים לא הייתי מדביק, השנה החלטתי להדביק. אמרתי לעצמי להזיק זה לא יזיק

נכון הצבע לא יפה (כתום) אבל צריך גם להרגיל את עצמי לא להתייחס לדברים כאלה, כאילו לא לתת לזה יותר מדי חשיבות.

ואם זה היה חובה חוקית להדביק, אז הייתי כן מצליח להתגבר על ה"לא רוצה" וכן מדביק?

אז החלטתי מלכתחילה להדביק. ישר אחרי הטסט שהיה שבוע שעבר, יצאתי מהמשרד והדבקתי בלי לחשוב פעמיים :wink:

פורסם

המדבקה היא עבורך שתדע מתי ביצעת את המבחן השנתי, כדי שלא תשכח.

שוטר בודק רשיונות רכב לא מדבקות.

אצלי המדבקה הייתה תמיד עם רשיונות הרכב בתא הכפפות.

מעולם לא קיבלתי דוח על מדבקה מכיוון שהרכב בתוקף והרשיונות תמיד היו ברכב.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
המדבקה היא עבורך שתדע מתי ביצעת את המבחן השנתי, כדי שלא תשכח.

שוטר בודק רשיונות רכב לא מדבקות.

אצלי המדבקה הייתה תמיד עם רשיונות הרכב בתא הכפפות.

מעולם לא קיבלתי דוח על מדבקה מכיוון שהרכב בתוקף והרשיונות תמיד היו ברכב.

ל'

לא מדוייק, שוטרים נעזרים במדבקה כדי לזהות מרחוק האם הטסט בתוקף, הם יודעים מה צבע המדבקה הרלוונטי ומזהים את החור שמציין את החודש וכך יודעים האם לעצור את הרכב לבדיקה.

גם אני כבר שנים ברכב ללא מדבקה, אבל כשהיה מדובר ברכב ישן נעצרתי פעם לבדיקה והשוטר ציין שאם היתה כזו הוא לא היה טורח לעצור אותי. מה שכמובן ידעתי והובא בחשבון.

כאמור, אין סעיף בחנ״א לעניין ולכן לא קיים דו״ח כזה.

אז שוב לסיכום, אפשר לנהוג בלי, הסיכון היחיד הוא עצירות תכופות יותר לבדיקת רשיונות ברכבים שאינם חדשים.

פורסם (נערך)

בעבר הרחוק המדבקות היו הרבה יותר גדולות, משהו כמו 6X6 או 8X8 ס"מ, עם צבע בהתאם לשנה ומספר חודש החידוש בספרה גדולה במרכזן. אחר כך היו כמה שנים בלי מדבקות, ואז הן הושבו בפורמט הצנום הנוכחי.

בהשוואה לספרים שראיתי במספר מדינות - אני מתכוון לשקיות עם חוברת שלמה המוצמדות לחלון ובהחלט פוגעות בשדה הראיה - שראיתי בלא מעט מדינות באירופה - מצבנו מצויין.

הפתרון האלגנטי ביותר הוא הגרמני - המדבקות מוצמדות ללוחית הרישוי.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לא מדוייק, שוטרים נעזרים במדבקה כדי לזהות מרחוק האם הטסט בתוקף, הם יודעים מה צבע המדבקה הרלוונטי ומזהים את החור שמציין את החודש וכך יודעים האם לעצור את הרכב לבדיקה.

גם אני כבר שנים ברכב ללא מדבקה, אבל כשהיה מדובר ברכב ישן נעצרתי פעם לבדיקה והשוטר ציין שאם היתה כזו הוא לא היה טורח לעצור אותי. מה שכמובן ידעתי והובא בחשבון.

כאמור, אין סעיף בחנ״א לעניין ולכן לא קיים דו״ח כזה.

אז שוב לסיכום, אפשר לנהוג בלי, הסיכון היחיד הוא עצירות תכופות יותר לבדיקת רשיונות ברכבים שאינם חדשים.

ס"ס 2496 בחנ"א

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

פורסם

אחלוק עליך, התקנה הזו אינה רלוונטית למדבקה. המדבקה אינה מבנה, ציוד, אביזר, אפשר לטעון שזה סימון אבל בלחץ. בתקנות המתיחסות לסימון מדובר על סימון מהותי של מכשול, אבני שפה, איתות, תאורה.

אם תמצא מקרה אחד של נהג שקיבל דו״ח כזה אקח את דברי בחזרה.

פורסם
אחלוק עליך, התקנה הזו אינה רלוונטית למדבקה. המדבקה אינה מבנה, ציוד, אביזר, אפשר לטעון שזה סימון אבל בלחץ. בתקנות המתיחסות לסימון מדובר על סימון מהותי של מכשול, אבני שפה, איתות, תאורה.

אם תמצא מקרה אחד של נהג שקיבל דו״ח כזה אקח את דברי בחזרה.

רק כתבתי שזה ס"ס שאפשר להשתמש. אני מאמין שאף אחד לא רשם דוח כזה אבל גם לא ניתן לבדוק. גם אם בודקים כמה דוחות נרשמו לפי ס"ס הזה, הוא כללי לכן לא ניתן לדעת על מה נרשם.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

פורסם

זה שמילולית הוא תופס לא אומר שניתן להשתמש בו, שוטרים מקבלים הנחיות כיצד למתי לעשות שימוש בסעיפים הכלליים הללו, לא הכל הולך.

• תוכן חדש...