Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עקיפה של משאיות בכביש שש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2874 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוטומטי אחד צודק מאוד. מגביל מהירות תקני שאינו פרוץ יש אולי במשאיות תובלה כללית (נגרר שטוח ומכולות) של חברות מסודרות. אני רואה המון הייברים בתצורת פול-טריילר, בד"כ מהמגזר, דוהרים במהירויות סביב 110-120 קמ"ש בכיף. כשהם ריקים הם יודעים לרוץ מאוד מהר. לראות כזו סקניה עם פרצוף כועס טסה לעברי כשאני ממתין ברמזור או בכניסה לכיכר... קצת מלחיץ.

גם איסוזו סומו, באופן גורף ממש, נצפים משתוללים על הכביש במהירויות 120-130, וגם ראיתי עקיפות בנתיב השמאלי ביותר היכן שיש שלושה נתיבים (למיטב זכרוני לא חוקי).

עוד קטגוריה של משתוללים - ספרינטר/קראפטר, בד"כ עם ארגז שטוח, של קבלנצ'יקים מהמגזר.

חזיר דיזל

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לא בלעדי לישראלי בכלל. יצא לי לנהוג לא מעט בכבישי ארה"ב (טקסס) בזמן האחרון ונתקלתי בתופעה לא מעט רק שם יש בד"כ שיירה של 5-6 משאיות ו1-2 שמנסים לעקוף. אתה יכול למצוא את עצמך נוסע 10 דקות עד שאדון בילי יסיים את העקיפה.

טוב, אם להיות הגון, משמעת הנתיבים בארצות הברית שונה מאוד מזו שבשאר העולם. טכנית, בהרבה מדינות באיחוד כן יש חובת שמירת ימין. בפועל...

אבל כן, גם בשאר מדינות המערב, עקיפות בהפרשי מהירות אפסיים בין משאיות הן חזון נפרץ. קיבלתי פעם הסבר לפיו יש כמה סיבות הגיוניות למה עושים את זה, אבל שכחתי.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

רכב כבד שעמוס 70 טון יתנהג שונה לגמרי מאחד שעמוס 20 טון.

כל שיפוע ולו הקטן ביותר בכביש, שלרכב פרטי נראה ממש מישור, לרכב כבד זו נחשבת עלייה או ירידה. רכב עמוס במשקל כבד ישתמש במאיטים כשהוא מתחיל שיפוע במורד. הרכב הכבד שאחריו, לא חייב להשתמש במאיטים כייון שהוא לא עמוס. בהזדמנות הבאה שתתאפשר לו הוא יעקוף אותו. שהוא לא רוצה להיתקע אחריו במעלה הבא או בירידה הבאה. שוב, מעלה ומורד שלרכב פרטי מרגיש כמו מישור.

פורסם

בסופו של יום, המסקנה היא כי הגיע הזמן לשדרג את כביש 6 דרום מהחלק החינמי (החל מכביש 7) ל 3 נתיבים עד באר שבע.

לצערי המקטעים האלו עמוסים במשאיות ויש רק 2 נתיבים, עמוס לאורך רוב שעות היום וכן, אני גם נוהג במגוון שעות במקטעים האלו כך שאלו הן עובדות, הכביש הוא כביש איכותי אבל מכיוון שהוא נבנה מטעם המדינה, סיכויי ההרחבה קלושים לשנים רבות קדימה.

פורסם

בעבר חשבתי שמישהו במשרדים הגבוהים גבוהים חושב על טובת האזרח כשהוא מחוקק חוק מסויים או מטיל מגבלה מסוימת.

התבגרתי.

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם
בסופו של יום, המסקנה היא כי הגיע הזמן לשדרג את כביש 6 דרום מהחלק החינמי (החל מכביש 7) ל 3 נתיבים עד באר שבע.

לצערי המקטעים האלו עמוסים במשאיות ויש רק 2 נתיבים, עמוס לאורך רוב שעות היום וכן, אני גם נוהג במגוון שעות במקטעים האלו כך שאלו הן עובדות, הכביש הוא כביש איכותי אבל מכיוון שהוא נבנה מטעם המדינה, סיכויי ההרחבה קלושים לשנים רבות קדימה.

שיתחילו לפחות ממחלף נשרים, כל בוקר יש פקק מהמחלף הזה (בגלל כל התנועה מ-431) ועד למנהרה שבה הכביש הופך ל-3 נתיבים.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

כאחד שעושה 200 ק"מ כל יום, כמעט תמיד על כביש 6, ראיתי כנראה את הכל (סליחה לתושבי הדרום - יש לכם כנראה מה להוסיף לי....)

משאיות שיוצאות לעקיפה בעליה מיקנעם לאליקים (למרות שיש תמרור שאוסר על עקיפה על ידי משאיות עד המחלף) וזאת כמובן על הרכב בנתיב השמאלי, כי אחרת הוא יפספס את ההזדמנת

רכבים שעוקפים בפראות משמאל (ואוו לא יאמן, משמאל, כחוק?) רק כדי לחתוך בפראות ימינה (ולהעמיד אותי על בלימת חירום) ולרדת מהכביש במחלף אייל/ניצני עוז/באקה (גם במחלף השלום בנתניה....)

אני כבר לא מדבר על זיגזוגים מטורפים והשתחלויות בלי איתות כדי להרוויח 5 מטרים בתנועה....

אני כבר לא מדבר שאנשים נוהגים עם יד אחת כי היד השניה מפעילה את האורות הגבוהים (כנראה חושבים שזה דינמו שטוען את המצבר), גם כשלפניך תור קילומטר וגם אם אתה בנתיב הימני

אני כבר לא מדבר על הנהג שמדבר בטלפון או קורא הודעות (רואה את המבט בראי שלו) בנתיב השמאלי ב- 60 קמ"ש

אני כבר לא מדבר על אנשים שנוסעים קבוע עם אור גבוה כי כך רואים טוב יותר

אני כבר לא מדבר על מכוניות (גם חדשות לחלוטין) עם אור שמאלי גבוה ואור ימני רגיל - תתפלאו כמה זה נפוץ, הרבה במשאיות - נראה כמו שינוי חיוט מפגר שמישהו חושב שיותר טוב מסתם לנסוע עם אור גבוה (ראה לעיל)

הפתרון שלי, אחרי כמעט 10 שנים של החוויה - רוגע סטואי. לא צופר, לא מחנך, לא מאותת, לא עושה דווקא. מתרחק מהמטורפים ככל שיכול - המטרה היא להגיע שלם הביתה (גם לעבודה, אבל זה בפועל בדרך הביתה...) ולא להוכיח לאידיוט מצוי שאתה נהג יותר טוב או "לא פראייר". לא אכפת לי לצאת פראייר אם אני חוזר הביתה למה שחשוב באמת.

מעצבן, לא צריך להיות כך, כל נסיעה לחו"ל מזכירה שאפשר אחרת (טוב לחו"ל שאני נוסע, לא הודו וכו'), אבל חיים יותר רגועים כך.

זהו, איווררתי. שבוע טוב ובטוח.

קורא את זה ונרגע שנשארו עוד אנשים נורמלים במדינה

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם (נערך)

100 קמ"ש? תבוא לאיזור העמקים - קריות - חיפה ותזכה לראות משאיות פול טריילר נוסעות 120 קמ"ש בנתיב השמאלי ועוקפות רכבים משפחתיים.​ נתיב שמאלי זה בונוס, בדרך כלל זה גם באמצע 2 הנתיבים.

עריכה אחרונה על ידי Liran3331
פורסם

משאיות עוקפות זה החלק הקל.

מעצבן יותר זאת ההתפרסות כל כל הנתיבים.

גם אם יהיו 8 נתיבים בכל כיוון, עדיין יהיו על כולם רכבים שלא יעברו את ה 90 קמ"ש ויסתמו את הכביש.

הרי למה לנסוע אחד אחרי השני בנתיב הימני אם אפשר לשריין לעצמך נתיב משלך?

באופן מוזר ביותר, בכביש עם 4 נתיבים כמו בכביד 6 למשל, שלושת הנתיבים השמאליים יהיו מלאי רכבים כשהימני ריק.

ואז מה קורה? מי שרוצה לנסוע קצת יותר מהר צריך או לעקוף מימין או לזגזג בין הנתיבים כי אף קורולה או יונדאי ליסינג לא תפנה את הנתיב ששילמה עליו.

כמובן שאותה קורולה/יונדאי גם תלחץ חצי מהזמן על הברקסים ותזגזג ללא שום סיבה מיוחדת חוץ מהסיבה של הרמת הראש מידי פעם מהסמרטפון והתחמקות מהמטומטם מלפנים שגם ראשו בסמרטפון.

אין תרבות נהיגה אבל גם אין אכיפה.

Sent from my LM-G710 using Tapatalk

פורסם

יש לזה פיתרון מצויין.

צריך להסביר לנהגי המשאיות (ולבעלים בעיקר) שמשאית שנוסעת אחרי משאית אחרת צורכת פחות דלק באופן משמעותי (זה יכול בקלות להגיע ל-20%).

אם יבינו את זה, נראה שיירות ארוכות של משאיות שלא עוקפות גם ב-70 קמ"ש ...

פורסם

זה מצחיק/נאיבי שאתה חושב שלבעלים אכפת מצריכת הדלק של המשאית.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
צריך להסביר לנהגי המשאיות (ולבעלים בעיקר) שמשאית שנוסעת אחרי משאית אחרת צורכת פחות דלק באופן משמעותי (זה יכול בקלות להגיע ל-20%).

כן, אם הן צמודות זו לזו.

בהתחשב בזמן התגובה של בלמי אוויר ובהפרשים הגדולים במרחקי עצירה בין משאיות שונות (הודות להבדלי עומס) זה ממש לא רעיון טוב.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
יש לזה פיתרון מצויין.

אם יבינו את זה, נראה שיירות ארוכות של משאיות שלא עוקפות גם ב-70 קמ"ש ...

תוכל לצרף את הבדיקה או המחקר? כיוון שכן קיים כזה דבר, אבל מדובר על קירבה ומדברים על קירבה בין משאיות אוטונומיות ולא אנושיות - לא יהיה זמן תגובה בין הנהגים ואני בתור נהג ממש לא הייתי נצמד לתחת של המשאית מלפניי עבור זה - לא תודה.

• תוכן חדש...